Kotimaa Politiikka

Sinimusta Liike: äänestä ehdokasta, joka on sitoutunut suomalaisen työn ja omistajuuden puolustamiseen

Sinimusta Liike on radikaali kansallismielinen puolueprojekti, joka on tällä hetkellä kerännyt noin 4000 kannattajakorttia vaaditusta viidestä tuhannesta. Puolueen johto päätti jo perustamisen hetkellä, että liikkeen ensimmäiset vaalit tulevat olemaan vuoden 2023 eduskuntavaalit, johon puolue tulee osallistumaan omilla eduskuntavaaliohjelmillaan ja mahdollisimman suurilla ehdokaslistoilla. Puolue ei siten osallistu alkuvuoden 2022 aluevaaleihin, joiden ennakkoäänestys alkaa tänään.

Aluevaalit ovat osa SOTE-uudistusta, jonka perusteella huomattava osa aiemmin kunnille kuuluneita tehtäviä siirretään erillisille hyvinvointialueille, jotka koordinoivat, suunnittelevat ja toteuttavat laissa määrättyjä julkisia palveluita kyseisen alueen asukkaille. Uudistuksen myötä esimerkiksi aiemmin kuntien palkkalistoilla olleet hoitotyöntekijät siirtyvät hyvinvointialueiden palkkalistoille, joille siirtyy myös valta hoitajien työpanoksen kohdentamiseen. Aiemmin yksittäisiin kuntiin sidotut työntekijät ovat nyt laajemman hallintorakennelman alaisuudessa, joka kykenee tarvittaessa tasapainottamaan aiempien kuntien välillä esiintyneitä eroja esimerkiksi hoitohenkilökunnan määrissä.

Sinimusta Liike peräänkuuluttaa omassa sote-ulostulossaan valtion järjestämisvastuuta, joka näkyisi erillisessä valtiollisessa, koko maan kattavassa asiantuntijavetoisessa hallintoelimessä, jonka kokoonpano muodostettaisiin erityisesti terveydenhoitosektorin, sosiaalityön ja valtionhallinnon ammattilaisista. Sinimustan Liikkeen ratkaisu alueellisten näkökulmien tuomiseksi päätöksentekoon olisi hallintoelimen maakuntaedustus alueen asukasmäärän mukaisesti suhteutettuna.

Krooninen taloudellinen alajäämä ajaa tällä hetkellä monet kunnat, ja tulevaisuudessa myös maakunnat, etsimään nykyistä edullisempia keinoja sote-palveluiden tuottamiselle. Alijäämästä kumpuava paine myös madaltaa kynnystä julkisten palveluiden ulkoistamisille monikansallisille toimijoille ja siten välillisesti myös vierasperäisen halpatyövoiman nykyistä laajemmalle hyödyntämiselle. Samaan aikaan kun julkinen talous kärsii tästä taloudellisesta alijäämästä, se joutuu kipuilemaan kroonisen hoitajapulan kanssa.

Viime aikoina useat tahot niin vasemmiston kuin oikeistonkin puolelta ovat esittäneet työperäistä maahanmuuttoa ratkaisuksi hoitajapulaan, jolla voidaan tehokkaasti kiertää hoitajatyön palkkaukseen, työoloihin ja työntekijöiden valinnanvapauteen liittyviä puutteita. Hoitotyön kannustimien parantamisen sijasta julkinen keskustelu on enemmissä määrin kohdistumassa hoitajien kielitaitovaatimuksiin, maahanmuuton esteisiin ja tulijoiden yhteiskunnalliseen integraatioon. Tämän vierastyövoiman yhdistyminen yksityisen palveluntuotannon kanssa synnyttää lopulta tilanteen, jossa suomalaisten veronmaksajien rahat muuttuvat ulkomaalaisten yritysten liikevoitoiksi, joka teetättää aiemmin julkisesti tuotetut palvelut ei-suomalaisella englantia puhuvalla halpatyövoimalla. Tämän kaltaista kehitystä Sinimusta Liike ei voi hyväksyä.

Puolueemme kehottaa siten jokaista kansallismielistä ihmistä äänestämään näissä aluevaaleissa sen kaltaista ehdokasta, joka on sitoutunut suomalaisen työn ja omistajuuden puolustamiseen ylhäältä päin saneltuja yksityistämishankkeita ja siirtolaistyövoiman käyttöönottoa vastaan. Hyvinvointialueiden valtuustoihin kannattaa lisäksi äänestää sen kaltaisia henkilöitä, joilla on omakohtaista kokemusta sote-alan tai valtiohallinnon tehtävistä, eikä rahakkaiden hillotolppien perään haikailevia poliittisia broilereita.

Sinimusta Liike toivottaa onnea kaikille kansallismielisille aluevaaliehdokkaille puolueesta ja vaalilistasta riippumatta!

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ike

En nyt oikein tiedä kuinka moni on edes perehtynyt tuon liikkeen mielipiteisiin, jos ette niin kehottaisin sen tekemään. Terveellä pohjalla oleva liike, valitettavan vähällä kannatuksella.Voitte aloittaa vaikka Tuukka Kurun ajatuksista.

Tuumailija

Vielä parempi vaihtoehto on, jos Kuru on keräämässä paikkakunnalla kannattajakortteja, niin menee keskustelemaan hänen kanssaan.

VihapuheFM ja Monokulttuurin lähetyksissä Kuru ollut monasti mukana, kannattaa näihinkin tutustua.

nonAQ

Eikö parempi nimi tälle yritelmälle olisi UIKL?

Typerä ehdotus

Ei olisi.