Kotimaa Politiikka

Sinimusta Liike – Eduskuntavaalit 2023 – 88 ehdokasta

Kuva: SML

Sinimusta Liike on asettanut yhteensä 88 ehdokasta eduskuntavaaleissa. Ehdokkaat on keskitetty neljään vaalipiiriin, Keski-Suomeen, Pirkanmaalle, Uudellemaalle ja Varsinais-Suomeen. Puoluehallitus kiittää aktiivista jäsenistöään erinomaisesta ehdokashankinnasta, jonka loppukiri käytiin viimeisiin päiviin asti. 88:s ehdokas, espoolainen Pertti Kettunen saatiin mahtumaan vielä Pirkanmaan listalle Uudenmaan ollessa täynnä.

Sinimusta Liike on asettanut ehdokkaita eduskuntavaaleissa keskitetysti neljässä piirissä. Puolueen puheenjohtaja Tuukka Kuru on erittäin tyytyväinen ehdokashankinnan tulokseen. – Me olemme varsin uusi puolue, ei vielä vuottakaan rekisterissä ja meillä on näin paljon motivoituneita eduskuntavaaliehdokkaita. Vain hyvin pieni osa heistä on ollut aiemmin mitenkään mukana politiikassa. Pidän tätä vahvuutena, jäsenistöömme – eikä niin ikään ehdokasjoukkoonkaan kuulu leipääntyneitä tai ryvettyneitä poliitikkoja, vaan se on poikkileikkaus suomalaisesta kansasta, joka haluaa säilyttää oman kulttuurinsa, perimänsä ja kielensä, sekä palauttaa Suomen täysivaltaisen itsenäisyyden irtaantumalla haitallisista kansainvälisistä sopimuksista, Kuru toteaa ja jatkaa: – 88 ehdokasta ensimmäisissä eduskuntavaaleissamme kertoo siitä, että täysin muista puolueista eroavalle linjallemme on tilaus ja tarve.

Puoluesihteeri Terhi Kiemungin mukaan keskittäminen neljään vaalipiiriin oli strateginen valinta. – Realistinen tavoitteemme on saada vaaleissa läpi vähintään yksi kansanedustaja, ja vallitsevan vaalimatematiikan vuoksi puoluehallitus katsoi keskittämisen välttämättömäksi, jotta saadaan täysiä listoja niihin vaalipiireihin joissa asetamme ehdokkaita, Kiemunki sanoo. – On valitettavaa, että niin monessa vaalipiirissä ei voi näissä vaaleissa äänestää Sinimustaa Liikettä. Hajautettu ehdokasasettelu olisi valitettavasti saanut aikaan vajaita listoja kautta maan ja koska vaalilistan kokonaisäänimäärällä on suuri merkitys, päätimme näin. Me olemme vasta yhdeksän kuukautta vanha puolue, joten pidän ehdokkaiden määrää ja laatua erittäin hyvänä. Kaikkia halukkaita ei olla ehdolle hyväksytty, puolueen ohjelma on radikaali ja puoluekuri tiukka ja jokainen ehdokas on sitoutunut puolueen arvoihin ja linjaan.

Keski-Suomessa ehdokkaita neljätoista

-Ei tunnelmat voisi nyt paljon paremmat olla. Nyt kun on saatu kovalla työllä puoluekartalle uusi tinkimätön puolue, joka edustaa muista puolueista erottuvaa aidosti kokonaisvaltaista suomenmielistä politiikkaa, niin on erityisen innostavaa lähteä tässä mukavassa porukassa vaalitaistoon, iloitsee Keski-Suomen Sinimustien puheenjohtaja Tommi Lukkarinen.

Puolueen ehdokkaat Keski-Suomen vaalipiirissä:
Pasi Hokkanen, Timo Hokkanen, Christian Kautto, Eemeli Liimatainen, Tommi Lukkarinen, Hanne Matikainen, Eero Molkoselkä, Esa-Pekka Mustonen, Henry Mustonen, Olli Pasanen, Lasse Tähtivaara, Ilkka Viinikainen, Timo Väljä ja Janne Ylitalo.

Pirkanmaalla kaksikymmentä ehdokasta

– Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Ehdokkaiden keskittäminen neljään piiriin ja täysien listojen tavoittelu oli mielestäni hyvä vaalistrategia. Tavoitteemme näissä vaaleissa on saada yksi ehdokas sisään ja tämä parantaa tavoitteen toteutumisen todennäköisyyttä. Joku voisi katsella tällaista kikkailua kieroon, mutta meidän maailmankuvassamme demokratia on pyhän itseisarvon sijaan työkalu muiden joukossa. Tällä kertaa päätimme käyttää tätä työkalua tällä tavalla, toteaa Sinimustan Liikkeen Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Lauri Hokkanen.

Puolueen ehdokkaat Pirkanmaan vaalipiirissä:
Jarno Ahtimaa, Paavo Annala, Toni Helleharju, Lauri Hokkanen, Suvi Hokkanen, Jasmina Jalonen, Kainu Jokipii, Jarmo Kalliola, Riitta-Liisa Karinen, Pertti Kettunen, Terhi Kiemunki, Mikko Lehtimäki, Anton Lindeman, Antti Niemi, Petri Nordman, Tapio Rantanen, Joni Salonen, Johannes Sipola, Pasi Vahtola ja Aleksi Veikkola.

Uudellamaalla 37 ehdokasta

– Se, että saimme Uudellemaalle täyden listan huolimatta suuresta ehdokasmäärästä on ihan kiitettävä saavutus.
Vaaleihin lähtiessä mieliala onkin toiveikas ja luottavainen, sanoo Sinimustan Liikkeen Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pyry-Lii Soinio ja muistuttaa, että tätä ei olisi saatu aikaan ilman koko puolueen yhteistä ponnistusta eikä ilman ehdokkaiden rohkeutta laittaa omat kasvonsa likoon aatteen puolesta.

Puolueen ehdokkaat Uudenmaan vaalipiirissä:
Valtteri Annala, Merja Fager, Janne Hanka, Juuso Heijari, Riku Hietamaa, Olli Huovinen, Toni Jalonen, Anton Jansson, Jani Karpila, Meri Kartta, Pasi Kuronen, Tuukka Kuru, Ossi Laine, Atte Lammi, Jasper Leppänen, Nina Metsälä, Janne Moilanen, Ilmari Ollila, Petri Partanen, Janne Peltonen, Joona Piisinen, Kim Saari, Sami Saastamoinen, Miro Sarola, Iisak Selin, Juho Seppälä, Aaro Siironen, Iiro Siironen, Miki Sileoni, Liisa Sirainen, Eero Snellman, Oona Soinio, Pyry-Lii Soinio, Marcus Tamminen, Petja Ursin, Eemil Virkkunen ja Otto Virkkunen.

Varsinais-Suomessa ehdokkaita seitsemäntoista

Varsinais-Suomen Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Antero Kivisaari on erittäin motivoituneissa tunnelmissa. – Nyt meillä on kasassa piirin kärkitaistelijat vaaleihin ja muut piiriläiset tukee heidän menestystään. Ajattelemalla epätodennäköisen olevan mahdollista, saa käyttöönsä ihan uusia voimavaroja itsessään ja silloin vain taivas on rajana. Täysillä päälle ja katsotaan kuinka pitkälle se riittää, hehkuttaa Kivisaari.

Puolueen ehdokkaat Varsinais-Suomessa:
Patrik Heimola, Jarno Henninen, Marja-Terttu Henninen, Pauli Kaila, Antero Kivisaari, Kari Kulmala, Taika Mourujärvi, Tommi Mourujärvi, Kim Nieminen, Roni Nieminen, Ville Nurmela, Milka Ojala, Timo Rumpunen, Veini Tuominen, Julia Virtanen, Markus Virtanen ja Joona Välimäki.

Tutustu ehdokkaisiin: https://sinimustaliike.fi/vaalit/

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kale

Suomi luisuu sotaan mukaan. Ajopuu on aina ajopuu, vaikka voissa pasitais.

Anomaster

Jos maailma alkaa sotia, joutuu Suomi siinä mukana sotaan, eikä mikään Suomen teko tai päätös muuta sitä asiaa. Mikäli Venäjä haluaa hyökätä Suomeen, ei myöskään sitä mikään Suomen teko tai päätös muuta miksikään. Suomi ei joudu sotaan oman politiikkansa vuoksi missään tapauksessa.

Onneksi tulee tuo Nato-jäsenyys, joka pienentää idästä tulevaa uhkaa ja jos sieltä tullaan, on enemmän voimaa puolustautumiseen.

Näköjään hyvin ruokittu ammattiliittojyrä..🤦🏻‍♂️

”Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkösen esiintyminen SDP:n järjestämän tilaisuuden mainoksessa on herättänyt runsaasti ihmetystä. Hoitajien pakkolakia äänekkäästi vastustanut Rytkönen esiintyi SDP:n Ilmari Nurmisen tilaisuudessa, vaikka vannoi syksyllä, että hoitajat eivät unohda asiaa koskaan.”

TAISI OLLA PELKKÄÄ SDP-PELOTTELUTEATTERIA, TYYPILLISTÄ VENÄLÄISTOUHUA.

Paidan napit ratkeaa

Näitä ammattiliittojen johtajia katsoessa (paperiliitto jäi aikoinaan mieleen erityisesti, kun paperimiehillä oli muka niukkaa), niin hyvin on kestitty notkuvissa pitopöydissä:

Champagnea aperitiiviksi, vuohenjuusto-valkosipulivoissa etanoita, oystereitä, pekonitryffelipapuhöystöä ja härän sisäfilettä (rare -kypsyysasteella) ja valkosipulivoilla sekä kermaperunoilla ja hanhenmaksapalleroita ja jälkkäriksi irish coffeeta tuplakermalla ja viskillä, miran tisut eiku tiramisut sekä vo -konjakkia kyytipojaksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Paidan napit ratkeaa
Gandalf

1488

Ilkka Forsten

Sattuipas sopiva ehdokasmäärä, noin numerollisesti ilmaistuna.

Hupsista

Ja jos kuka huomasi niin Pirknmaalla on Antti Niemi ja Petri Nordman. Sattuipas sopivasti. Onnea äänestystulokseen

Eka Kettunen

Jopas sattui varsin muheva määrä ehdokkaita, onnea ja menestystä tuleviin vaaleihin !

JFK

Jep. Eiköhän noista löydy sopiva.
Milloinkas kunkin ehdokkaan äänestysnumero julkaistaan?

Evplasse

Lähipäivät ratkaisee tuleeko vaaleja veikkaan ettei tule, sota on suurempi vaihtoehto

Ilkka Forsten

Mikä sota sieltä nyt tulee ?

Juha

Videon kohdassa about 5:30 Vammaksen kranaatteja rintamalla..

https://youtu.be/UfKwZDRPX4k

Kohta täytynee Ilkan lähteä sinne myös

Ilkka Forsten

Mitä se minuun liittyy, Suomen hallitus antoi ase-apua vai pitäisikö nyt kuhistella asiaa ?

Juha

Joo mutta jos aseapu ei riitä tuomaan voittoa Ukrainalle.. voittoa jonka Marin lupasi wef kokouksessa ja Biden eilen Puolassa.Lähderkö Ilkka sitten Ukrainaan sotimaan jotta Marinin ja Bidenin lupaus pitää?

Ilkka Forsten

Ole huoletta, kyllä riittää. Jos Venäjä nyt päätti käydä sotaan koko länsimaisuutta vastaan, niin ei tarvitse olla huolissaan etteikö pommeja ja kranaatteja riitä sen haaveen kukistamiseksi. Oletko vieläkään ottanut selvää mitä putin sunnittelee Moldovaa ja Transnistriaa vastaan, ja oletko tietoinen että hän on jo suunnitellut omivansa Valkovenäjän, josta tehdään täysin kremlin puudeli. Ei taida olla valkovenäjänkään päättäjät kovin mielissään ajatuksesta ? Kansa ei ainakaan ole. että sellainen hyväntekijä siellä nyt esittää maailmanvaltiasta. Ihailen kyllä lujaa uskoaisi venäläisten voittoon, vaikka mikään ei siitä vakuuta asioita seurannutta. Venäjän armeijaa vaivaa niinkin yksinkertainen asia kuin alkoholismi.Tulokset onkin jo nähty. Muistutan yhä siitä että saksalaiset ottivat Harkovan kaupungin itselleen talvella 1942, ja putin ei ole saanut sitä aikaan vaikka perjantaina leikin alusta on kulunut vuosi. Olisiko sittenkin niin että lännessä on paremmat sotilaat joilta ei motiivi katoa. Venäjän armeijan rekryytit ei koe sotaa omakseen, koska hekin tietävät olevansa ryöstöretkellä. Kysehän ei ole missään vaiheessa ollut lännen hyökkäyksestä itään. Ukrainaa autetaan monen kansallisuuden voimin joten voittohan siitä tulee.

Juha

Heh, Suomi tyhjentää ammusvarastojaan, mutta riittääkö miehiä niitä käyttämään? Pointtini on että on itsemurhaa liityä mukaansa sotaan kun voisimme pysyä puolueettomana niin kuin viimeiser vuosikymmenet. Mutta sotahullut Suomessa haluavat sotia ”voittoon” asti. Voi kulua enemmänkin ammuksia ja miehiä ennen kuin Moskova on vallattu. Mutta good luck vaan teille.

Ilkka Forsten

Kuka on valtaamassa Moskovaa. Älä trollaa noin älyttömiä väittämiä. Katso missä se sota nyt on, ja mistä suunnasta se alkoi, Ei Ukrainasta menty itään eikä kukaan muu kuin Putin ole puhunut mistään venäjän valtaamisesta. Puolueettomuus ei ole mikään optio enää tässä vaiheessa. Et ota selvää minkään vertaa siitä mitä suunnitelmia Kremlissä on tehty, mutta jos vaivautuisit sen selvittämään niin ei olisi enää aihetta päivästä toiseen ylistää venäläisiä.

Sehän on ihan hyvä että laitetaan välillä ammusvarastot kiertoon, siinä tulee samalla uutta tilalle. On äärimmäisen lapsellista kuvitella että venäjällä on tämän sodan jälkeen kykyjä sotia missään. Se vainoharhaisuus mitä siellä podetaan, aiheuttaa jo nyt korvaamattomat menetykset. Jos putin olisi oikeasti huolissaan venäjän kansasta, hän ei olisi lähtenyt koko sotaan. Afganistanissa kaatui kymmenen vuoden aikana noin 10 000 sotilasta, nyt luku on eri arvioiden mukaan jo 130 000 tai yli. Onko mies joka laittaa rekryytit juoksemaan itsensä hengiltä saamatta mitään aikaan, niin hyvä ” ystävä ” että sitä pitäisi kumartaa ja alkaa kynnysmatoksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Demokratian polkemista

Ilmeisesti nykyään saa asettua ehdolle toisen vaalipiirin ehdokkaana, kuin missä asuu. Eikös ehdokkuuden tarkoitus ole juuri saada eri alueilta sen alueen tuntevia ihmisiä edustamaan kansaa?

Tämä on enemmän kuin vaalikikkailua, se on vaalikieroilua. Edstavatha nuo ehdokkaat toki kansaa mutta eivät oman vaalipiirinsä kansaa.

Terhi Kiemunki

Kyllä näin on ennenkin voinut tehdä, ja on paljon tehtykin. Alueelliset edunajamiset ovat pääosin tie- ym. hankerahoja, me katsomme että kansanedustajalla on nykypäivinä paljon tärkeämpiä valtakunnallisia tehtäviä. Hoidetaan ne hankkeet sitten järjestykseen kun Suomessa saa suomalaiset päättää asioistaan. Mitä tulee demokratiaan, niin onko se mielestäsi toteutunut näiden nykypoliitikkojen kanssa?

Ilkka Forsten

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua toiseen vaalipiiriin, mutta oman vaalipiirin äänestäjät ei saa äänestää ehdokasta. Jotenkin näin minä olen asian tulkinnut.

karsserikoppi

Turussa on pohdittu jopa oppilaiden pakkosiirtoja toisiin kouluihin: ”Eriytyminen on hyvin voimakasta” – HS Turku | HS.fi

”Turun Varissuon koulussa S2-oppilaiden osuus on 80 prosenttia.”

Jos Kokoomuksesta tulee vaaleissa suurin puolue, niin se valinnee kumppanikseen SDP:n.
Voisimme siis saada sisäministeriksi vaikkapa Sanna Marinin ja opetusministeriksi jonkun digihöyrypäisen demarin.
Silloin katurauhaa ja peruskoulua ei pelastaisi enää mikään.

Ilkka Forsten

Ilmastoahdistuja Ohisalokin saadaan taas loistamaan neljäksi vuodeksi, ja niin polttoaineiden jakeluvelvoitetta nostetaan jo vaalikauden alussa 28 prosenttiin, vaikka kansalle LUVATTIIN ettei tämän vuoden aikana tehdä mitään, hinnat pysyvät kohtuullisina. Niin näyttää pysyneen. Vielä ennen vuoden vaihdetta 98 E maksoi noin 1.85 € / litra, ja kas ihmettä nyt mittarilla luku onkin 2.30 €. Milläs tämä hyppäys nyt selittyy, enkä puhu mistään lakkojen vaikutuksesta ? Hallitus lupasi pyhästi pitää kiinni siitä ettei ihmisten työmatka jne kustannukset nousisi kestämättömiksi, mutta nyt se kestämättömyyden lupaus onkin taas unohtunut. Kun tähän vielä lisätään joka vuotinen ilmiö, eli bensiinin sekä dieselin litrahintojen korotus kesän ajaksi, ollaan TAAS 2.60 tai 2.70 € tasolla. Voi kiitos, olen niin kiitollinen ja ilmastokin pelastuu.

Venäjän pojat siellä on ajelleet ukrainaa ristiin rastiin vuoden, savua on niin että silmiä kirvelee mutta sehän ei vaikuta mitään,vain suomalainen kuluttaa liikaa ja on välinpitämätön tämän ahdistavan ilmastonmuutoksen edessä. Mitäs jo keloapinat menisivät nyt vaihteen vuoksi Kremlin edustalle istumaan, ja kertoisivat kuinka vaikea maapallon tilanne on, tuomiopäivän jääkin on sulamassa, ja merivesi nousee kuulemma 30 metriä.. 😱

Anomaster

Jos oppilaita siirretään matu-tukkoisista kouluista kouluihin, joissa on lähes vain suomalaisia, eivät matut siitä tule paremmiksi, mutta se suomalaisenemmistöinen koulu heikkenee olennaisesti.

Tuota tekivät jo Ruotsissa, siis siirsivät matu-enemmistöisestä koulusta, joka menestyi huonosti, oppilaita ruotsalaisenemmistöiseen kouluun, joka menestyi hyvin. Lopputulos oli, että oli kaksi huonosti menestyvää koulua.

Siitämällä matuja toiseen kouluun, ei niiden asennetta muuteta miksikään, mutta suvakki kuvittelee, että se vika on koulussa, eikä käsitä, että se vika on oppilaissa, jotka eivät välitä koulusta ja oppimisesta.

karttakeppi

Suomen päättäjät eivät ole uskaltaneet rajoittaa kemumigraatiota kymmenesosaan toteutuneesta, joten nyt he sitten yrittävät epätoivoisesti tunkea koulusiirtojen kaltaisia ”purkkavirityspakkoja” kantaväestön kurkusta alas.