Eurooppa Kotimaa Kulttuuri Politiikka

Sinimusta Liike: Holokaustia ei tule nostaa erityisasemaan

Kuva: Sinimusta Liike.

Valtioneuvosto päätti 31. elokuuta toimista, joilla se aikoo ”edistää yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä suomalaisessa yhteiskunnassa”. Tiedonannon lainsäädäntö- ja selvityshankkeiden luettelossa hallitus ilmoittaa tuleviksi toimikseen muun muassa ”kriminalisoidaan holokaustin kielto”.

Sinimusta Liike vastustaa holokaustin kiistämisen kriminalisointia.

Hallituksen ilmeinen motivaatio holokaustia koskevan historiantulkinnan julkiselle säätelylle on tämän kesän kohujen jälkeen etäännyttää itseään natsisyytöksistä. Poliittinen signalointi ja hallituksen oman maineen kiillottaminen ovat kuitenkin hyvin kevyitä syitä näin raskaalle toimelle. Vielä vuonna 2014 Kataisen hallituksen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vastasi kristillisdemokraattien kansanedustajan aihetta koskevaan kirjalliseen kysymykseen, että ”historiallisia tapahtumia koskevan keskustelun kriminalisointi on sananvapauden kannalta ongelmallista” ja ”sananvapaudella on erityisen korostunut merkitys yhteiskunnallisen ja poliittisen keskustelun samoin kuin tieteen ja taiteen aloilla”.

Maailmanhistoriassa on tapahtunut lukuisia kansanmurhia. Joillekin etnisille ryhmille heihin kohdistuneen kansanmurhan korostaminen on poliittisen vaikuttamisen keskeinen keino, ja niinpä armenialaiset lobbaavat eri maissa armenialaisten kansanmurhan tunnustamista ja ukrainalaiset holodomorin tunnustamista. Suomen eduskunnan ei tule lähteä mukaan historiapolitiikkaan, jossa tehdään nostoja maailmanhistoriasta vieraiden etnisten ryhmien intressien mukaisesti. Eri kansanmurhien poliittista tunnustamista vahvempi toimi on kansanmurhan kiistämisen kriminalisointi. Sellaisesta tulee säätää vain, kun painava suomalaisten oma kansallinen etu niin vaatii.

Suomalaisten sananvapautta ei tule rajoittaa ministerien maineen puhdistamiseksi tai vieraiden kansanryhmien aseman parantamiseksi. Sinimusta Liike ei kuitenkaan kannata myöskään absoluuttista sananvapautta, jossa mitä tahansa saa sanoa. Suomessa levitettävää historiantulkintaa pitää voida rajoittaa, jos se pyrkii demonisoimaan suomalaisia kansanryhmänä tai yleisesti kaikkia valkoisia kansoja. Tähän asti Suomessa on voinut vapaasti levittää pseudohistoriaa, jossa suomalaisia syyllistetään kolonialismista. Hallitus kuitenkin pyrkii rajoittamaan historiantulkintoja vain holokaustista, vaikka suomalaisten kansallista identiteettiä vastaan hyökkäävien historiantulkintojen organisoitu levittäminen on maassamme jo vakiintunutta toimintaa.

Sinimusta Liike seuraa, millaista lakia hallitus aikoo tarkalleen esittää. Monen mielestä ”holokaustin kiistäminen” on varsin yksiselitteinen asia. Historia on kuitenkin tieteenala, jossa on olennaisesti kyse tulkinnoista, ei pelkästään yksiselitteisistä faktoista. Holokaustin kiistämistä koskeva lainsäädäntö näiden lakien keskeisissä maissa, Saksassa ja Ranskassa, ei kiellä pelkästään sen toteamista, että ”holokaustia ei tapahtunut”. Lait kieltävät myös sen, että holokaustin uhrimäärästä ja menetelmistä esitetään virheellisiksi todettuja näkemyksiä. Näiden lisäksi kyseisissä maissa on laitonta myös vähätellä holokaustia. Saksan ja Ranskan lakien keskeinen tarkoitus on korostaa holokaustin ainutlaatuisuutta. Ranskalainen kansallismielinen poliitikko Jean-Marie Le Pen tuomittiin vuonna 2016 holokaustin kiistämisen kieltävän lakipykälän nojalla, kun hän totesi puheessaan, että ”kaasukammiot olivat sodan yksityiskohta”. Oikeus katsoi Le Penin toteamuksen olevan holokaustin vähättelyä ja siten rikkovan holokaustin kiistämisen vastaista lakia.

Historiantulkinnan keskiössä ovat pohdinnat, oliko jokin asia ainutlaatuinen tai merkittävä. Kun holokaustista on kulunut jo 80 vuotta, tulkinnat, jotka eivät pidä sitä ainutlaatuisena tai merkittävänä osana maailmanhistoriaa, alkavat luonnollisesti yleistyä. Ne, jotka ovat rakentaneet holokaustin erityisasemasta oman identiteettinsä, politiikkansa tai oman etnisen ryhmänsä tarinan, joutuvat yhä useammin hiljentämään vastakkaisia historiantulkintoja. Sinimusta Liike pitää tätä haitallisena mielipidevaikuttamisena, jonka osaksi Suomen eduskuntaa ja oikeuslaitosta ollaan kaappaamassa. Vastustamme holokaustin nostamista erityisasemaan.

Sinimusta Liike

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Viimeksi tänään vihreiden edustaja ” fat darra ” ( Fatim Diarra ) korosti että HÄN ei usko nykyisen hallituksen lausuntojen olevan muuta kuin tyhjää lätinää, rasismi on ja pysyy kaiken keskiössä nyt kun koko suomen historian oikeistolaisin hallitus on saanut vallan..Fat ei taida nyt ymmärtää mistä puhuu, sillä hän ei ole suomalainen perimältään, ja toisekseen vit***ko se hänelle kuuluu mitä hallitus on, se on kansan valitsema demokratiaan perustuvan vaalin tulos. Miten hyvin vihreät pitivät suomalaisten puolia viimeisen neljän vuoden aikana. Tehtiinkö siinä valkoisen väestön eteen mitään, vai menikö kaikki energia diarran sukuhaaran vaalimiseen ja hyysäämiseen ? Kiintiö rasta nähtävästi olettaa ettei tällä kansalla ole lainkaan käsitystä asioista, ja erityisesti siitä miten edellinen hallitus yritti kaikin tavoin vaikeuttaa kantaväestön elämää. Vaalitulos joka nyt saatiin, ei ollut sattuma eikä laskuvirhe. Kansa halusi muutosta, ja sai sen. Jos suomi on vaikea paikka elää ja olla, täältä saa lähteä matkoihinsa, minä jopa suosittelen lähtemistä koska sekin päivä voi olla lähellä kun kuppi menee nurin ja siitähän vasta parku syntyy.

John Quiman

Rasismi pysyy kaiken keskiössä suvakien päissä. Muutoinhan sitä ei juuri ole edes olemassa Suomessa. Heidän tavoitteensa ei ole totuus, vaan kamala meteli omien halujen läpi saamiseksi ja käyttävät siihen tarkoitukseen suurta valikoimaa erilaisia tyhjästä taottuja leimakirveitä. Hupsuinta tuossa kaikessa on, että he uskovat omiin tarinoihinsa, jotka on kehitetty poliittiseen käyttöön propagandatoimistoissa.

Jussi Jakonen

Parku ei synny mistään. Suomalaiset ovat, osa persuista ja muista hihhuleista poisluettuna, ihan tolkullista kansaa. Ilkan kommentti osoittaa hyvin selvästi sen substanssin, jolla rasistit toimivat.

Ilkka

Mitä rasistista tekstini sisälsi. Kerroin mitä Diarra on vinkunut eduskunnassa ja vain siksi että on poliittisesti vihreä, ja väritykseltään ruskea, siis yhdistelmä joka pitää yhtenään ääntä olemattomista asioista. Kerro minulle missä sitä kauheaa joka päivä ilmenevää rasismia on niin viljalti, että kantaväestön pitäisi kumarrella aamusta iltaan saadakseen armahduksen tekemistään synneistä. Tämä maa on Suomi, ja pysyy suomalaisena. Diarra ei ole suomalainen nyt eikä tulevaisuudessa. En minäkään väitä olevani somali. Katsos kun perimä ratkaisee enemmän kuin väite siitä että olen kyllä täysin suomalainen. Onko diarran ulkonäkö korrelaatiossa suomalaisuuden kanssa, ja älä ala selittelemään mahdollisuuksia sille mikä tai kuka tahansa voi olla suomalainen, sillä somalitkaan ei hyväksyisi valkoista somaliksi. Kansakunnat ei ole syntyneet sattumalta, eikä rajat ole syntyneet monikulttuurisuuden kaipuusta vaan nimen omaan siitä että on haluttu olla erossa muista.

John Quiman

Vaikuttaa siltä, että suvakit yrittävät tehdä maihinnousua tähän mediaan. On jo toinen tuollainen onneton yritys valistaa ”rasismista”, joka heidän mielestään on sitä, että et ole samaa mieltä heidän lemmikeistään tai jollain lailla vastustat ilmaista elämää hakemaan tulleiden motiiveja ym. ym.

Ilkka Manttari

Ei tule onnistumaan. Täällä olevilla ihmisillä on liian selkeä käsitys siitä mikä on johdonmukaista ajattelua ja myös täällä on mahdollista perustella se. Ei joitakin typeriä rajoituksia kommentin pituudelle. Noihin perusteluihin noiden ”rasismisyyttäjien” ajatukset usein katkeavat. Ulkoa opittu propaganda ei oikein toimi täällä.

En malta nyt olla mainitsematta MTV:n Huomenta Suomi otsikkoa: Bensan hinnassa nousupainetta. Mitä Vi…t..a. Venäjä on sotaa käyvä maa ja käytännössä rahatalous kriisissä mutta bensa on siellä ollut noin puolet Suomen hinnasta.(en tosin ole käynyt aikoihin) Mikä siinä on että tuo bensa on se jota aina halutaan nostaa. No tietenkin se, että ilman sitä on nykyään aika vaikea liikkua. Onko hevosille tulossa jotakin tukia esim. lääkärimaksuihin.

John Quiman

Bensan hinta on jonkinlaisen ideologisen syyn vuoksi korkean verotuksen kohde. Kaikesta tulee kalliimpaa, koska kuljetukset pysyvät kalliimpana bensan hinnan vuoksi. Bensan tulisi olla suunnilleen euro per litra tasolla, jotta talous toimisi paremmin. Mutta eihän näitä kiinnosta talous tai ihmisten hyvinvointi, vaan ideologia ja poliitikkojen himo kerätä kaikki liikenevä raha heidän haltuunsa.

John Quiman

Juttuswi ovat tyhjää täynnä. Ovat sellaisen puheita, joka ei osaa esittää yhtään mitään perusteluita väittämille. Siksipä nuo väittämät ovat ideologista retoriikkaa, joka ei tosiasiallisesti ole totta lainkaan, kunhan huitelevat leimakirveillä ja toivovat ihmisten alistuvan leimakirveiden voiman alle. Ovat vaan aikalailla tylsyneet leimakirveet, kun eivät ne ole totta olleet koskaan, pelkkää huijausta.

”Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa.” Oivalsi muuan Lincoln aikoinaan.

Ns. suvaitsevaisia, jotka ovat hyvin suvaitsemattomia, voinee huijata kaikenaikaa, koska ovat jo vuosikymmeniä uskoneet ideologiaansa ja uskovat sen olevan totuutta todempi.

Ilkka Manttari

Taas asian ytimessä. On niin monia asioita joissa meidän ei tarvitsisi olla osallisia, mutta maksavat meille paljon.Jos joku sanoo teille että eihän kehitysapu tai muu taloudellinen tuki ole meiltä pois, kannattaisi ajatella uudestaan.

John Quiman

Onko niillä vaikeuksia todistaa holokaustista kerrottu todeksi, kun sitä kertomusta pitää tukea lailla?

John Quiman

Tämä on totta, koska laki sanoo niin?

Ilkka Manttari

Oli vain yksi lause, mutta hyllylle lähti.

Ilkka Manttari

Eräs j-talainen poliitikko sanoi aikoinaan että onneksi oli tuo holokausti, muuten emme koskaan olisi päässeet tähän asemaan.

Ilkka Manttari

Kiitos valvojalle. Ilmeisesti korjasi tuota lausetta 😊

Peter Kreisler

Yhdenmukaisuuden vuoksi pitäisi kieltää myös Stalinin vainojen kieltäminen, Pol Potin kansanmurhan kieltäminen, Vietnamin sodan kieltäminen, Nagasakin ja Hiroshiman pommitusten kieltäminen, Pearl Harbourin pommituksen kieltäminen jne…
Tai sitten toinen vaihtoehto olisi sananvapauden säilyttäminen kokonaisuudessaan koskien kaikkia mielipiteitä.

Kummallinen tuo Le Penin tuomio sillä suurin osa holokaustin uhreista hirtettiin ja kaasukammiot olivat vain pieni osa kokonaisuutta.
Mutta ennen uuden lain voimaantuloa esitän kummasteluni siitä, missä ihmeessä ovat kaikkien holokaustissa poltettujen ruumiiden luut. Jopa nykyaikaisen krematorion uunin lämpötilassa luut jäävät ehjiksi ja ne jauhetaan, eli omaisille annettu ”tuhka” onkin luujauhoa.

John Quiman

Yksinkertaisempaa olisi siirtyä historiankirjoituksessa todisteiden sijaan lakine kirjoittamiseen. Tulee virallinen historia, jonka laki määrää totuudeksi ja sen kiistäminen on laitonta.

Ilkka Manttari

Ei enää kaukana olla.

Ilkka

Riippuu siitä kenen navigaattorilla perille pyritään.

Ilkka

Vastaan lyhyesti. Myöskin siellä leirielämässä oli tapana jauhaa luut, tai jos niitä ei jauhettu, ne dumpattiin lähellä virtaavaan jokeen kuten Vistula joki Puolassa. Suurin osa kyseisestä etnisyydestä taidettiin sittenkin toimittaa rihlauksen kautta horsmaksi, se vuosikymmeniä jatkunut jollotus kammioista on vain osatotuus. On nimittäin osoitettu ihan matemaattisella kaavalla, kuinka pitkä aika olisi tarvittu että historiaan kirjattu määrä olisi voitu tuhkata. Kuuluisimman leirin toiminta-aikana ei olisi yksinkertaisesti ehditty sen ajan tekniikalla häivyttää niin suurta määrää. Nykyisen krematorion kohdallakin menee noin tunti yhden henkilön tuhkaamiseen, ja muistelmissa uuneihin sullottiin kahdesta kolmeen vainajaa, eikä toimitus kestänyt kuin parikymmentä minuuttia / uuni. Höpö höpö..

Ihmisen kehossa on niin paljon nestettä, että se pudottaa uunin lämpötilaa, ja jos nykyiset krematoriot toimivat noin 1000 C asteen kuumuudella, ja silloinkin tuhkaus kestää sen tunnin, niin miten halkoja polttavalla uunilla olisi ehditty kolmen tuhkaamiseen alle puolen tunnin. Valehtelun määrä on valtava, ja siksi asiaa ei saisi penkoa, siitä kaikessa on kyse, ei mistään uhrien muiston kunnioittamisesta.

Unski Tunkio

Ilkka valehtelee.

John Quiman

Tyhjä väittämä, ellet perustellusti kerro, mikä on totta.

Ilkka

Missä kohdassa valehtelin, voitko täsmentää ?

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa