Kotimaa Politiikka

Sinimusta Liike hyväksyi eduskuntavaaliohjelmansa – tavoitteena ”Suomalainen Suomi” – uusia ehdokkaita nimetty

Puolueen vaaliohjelman ”Suomalainen Suomi” perustana ovat etnisesti suomalaisten palveluiden ja sitä kautta hyvinvoinnin kohentuminen sekä haitallisista kansainvälisistä sopimuksista irtaantuminen ja itsenäisen päätöksenteon palauttaminen Suomeen.

Sinimustan Liikkeen puoluekokous hyväksyi eduskuntavaaliohjelmansa 2023 ylimääräisessä puoluekokouksessa Pirkanmaalla 30.10.2022

Sinimustan Liikkeen tavoitteena on nolla maahanmuuttajaa Suomessa

Suomalaisen maahanmuuttopolitiikan ensisijainen tehtävä on varmistaa se, että Suomi pysyy myös tulevaisuudessa valkoisena, eurooppalaisena maana. Maahanmuuton pysäyttämiseksi on lopetettava sekä humanitäärinen että työperäinen maahanmuutto ja ottaa laittomien maahanmuuttajien pakkokäännytys käyttöön.
Sinimustassa Suomessa kansalaisuus myönnetään vain suomalaisille vanhemmille syntyneelle lapselle. Puolue haluaa uudelleenarvioida kaikki ulkomaalaisille ja heidän jälkeläisilleen myönnetyt Suomen kansalaisuudet.

Sinimustan Suomen itäraja pitää

Suomen puolustus nojaa varusmiespalveluksen avulla koulutettavaan laajaan reserviin, jonka taistelukykyä ylläpidetään kertausharjoituksilla. Sinimusta Liike painottaa ohjelmassaan keinoja, joilla vapaaehtoista reserviläistoimintaa voidaan tukea. Sellaisia ovat esimerkiksi varustehankintojen hyvitys, aselupaprosessin helpottaminen, ampumaratojen tukeminen sekä maanpuolustukseen tutustuminen jo keskiasteen kouluissa.

Puolueen tavoitteena on energiaomavarainen ja syväekologinen Suomi

Sinimustan Liikkeen ohjelmassa painotetaan siirtymistä uusiutuvien ja vähäpäästöisten energiavarojen käyttöä ja todetaan, että Suomen tulee olla tämän kehityksen kärkipäässä. Sinimusta Liike linjaa vihreän siirtymän konkreettiseksi tulevaisuuden tavoitteeksi.
Puolueen yksi tärkeimmistä tulevaisuuden tavoitteista on suomalaisten kannustaminen syväekologiseen ajatteluun. Sinimustan Liikkeen Suomessa yhteiskunta korostaa ihmisen vastuuta oman ympäristönsä kunnossapitoon.

Perustulo – sosiaaliturvaa suomalaisille

Sinimusta Liike kannattaa sosiaaliturvan sitomista suomalaiseen syntyperään. Puolue kannattaa suomalaisen sosiaaliturvajärjestelmän uudistamista siirtymällä jokaiselle suomalaiselle maksettavaan perustuloon. Perustulo korvaisi nykyiset tukimuodot, kuten työmarkkinatuen, opintorahan ja yleisen asumistuen

Sinimusta Liike julkaisee eduskuntavaaliohjelmansa lähiaikoina www.sinimustaliike.fi

Sinimusta Liike on nimennyt uusia eduskuntavaaliehdokkaita: Merja Fager, Uusimaa; Juuso Heijari, Kaakkois-Suomi; Ossi Laine, Helsinki; Anton Lindeman, Pirkanmaa; Joona Piisinen, Uusimaa; Laura Rantanen, Satakunta; Juho Seppälä, Oulu; Oona Soinio, Uusimaa.

Aiemmin julkaistut ehdokkaat: Lauri Hokkanen, Pirkanmaa; Suvi Hokkanen, Pirkanmaa; Toni Jalonen, Helsinki; Meri Kartta, Häme; Terhi Kiemunki, Pirkanmaa; Antero Kivisaari, Varsinais-Suomi; Pasi Kuronen, Lappi; Tuukka Kuru, Häme; Tapio Rantanen, Satakunta; Miro Sarola, Lappi; Milka Ojala, Oulu; Aleksi Veikkola, Pirkanmaa; Kainu Jokipii, Pirkanmaa; Miika Kallio, Varsinais-Suomi, Roni Nieminen, Varsinais-Suomi; Ville Nurmela, Varsinais-Suomi; Ilmari Ollila, Helsinki; Olli Pasanen, Keski-Suomi; Timo Rumpunen, Varsinais-Suomi; Pyry-Lii Soinio, Uusimaa; Joona Välimäki, Varsinais-Suomi; Toni Helleharju, Pirkanmaa; Tommi Lukkarinen, Keski-Suomi; Janne Peltonen, Uusimaa; Aaro Siironen, Vaasa; Liisa Sirainen, Uusimaa; Eero Snellman, Savo-Karjala; Ilkka Viinikainen, Keski-Suomi; Antti Viljakainen, Savo-Karjala.

Lisätietoja:
Tuukka Kuru
puheenjohtaja
tuukka.kuru@sinimustaliike.fi

88 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
mimi

paljastuiko SML jopa pahemmaksi takinkääntäjäksi kuin persut?

Terhi Kiemunki

Mitä tarkoitat takinkäännöllä? Kyllä tämä on ihan sama linja kuin alusta on ollut.

Jukka

Luin aluksi mielenkinnolla ja jopa innostuin, mutta kun eteen tuli vihreä siirtymä, innostus loppui saman tien kuin seinään. Olen kurkkua myöten täynnä vihreitten vaahtoamasta ideologisesta sanahirviöstä.

otto suni

Tässä keskustelussa on hyvin tullut selväksi se tosiasia, että sinimusta liike ei ole mitään muuta kuinpersut niiden alkutaipaleelta. IKL on kaukana tästä porukasta ja kaikesta huomaa ”katon” olevan niin laajan, että kaikki mielipiteet mahtuvat! Elias Simojoki ja Vihtori Kosola haudoistaan nauraisivat tälle porukalle:

Ilmari

Toisaalta me tämän päivän ihmiset ihmettelemme Simojokea ja Kosolaa. Kosola oli pultsari, välivaltarikollinen ja linnanvenkula.

Simojoki pärjäsi politiikassa mutta hänellä oli käsittämätön viehätys kuolemaan. Palavassa pensaassa hän hehkutti kuinka kaunista on kun nuori mies makaa arkussa tyynenä ja kalpeana.

otto suni

Simojoella oli paljon sanottavaa aikautensa suomalaisille ja jos haluaa arvostella häntä, niin kannattaa todella tutustua hänen poliittisiin kirjoituksiinsa. Kosolan osalta on syytä tarkastella koko hänen vaikutustaan Pohjanmaalla ja erityisesti Lapualla, oliko hän ensin pultsari tai väkivaltarikollinen ja linnankundi, vai oliko kaikki ensin toisinpäin.
Kommunistien valta työmailla oli merkittävä vaikka puolue toimi pääosin maanalla, joten tarvittiin vähintään yhtä kovat keinot ja eräs näistä oli myös ”Tahko” Pihkala joka hallitsi lakkojen murtamisen.
Sinusta Ilmari huomaa, että punaisten jälkeläinen ei voi muuksi muuttua kuin korkeintaan vihreäksi, joten Lapuan liikkeen ja IKL:n arvostelusi jääköön historian roskakoriin!

Ilkka Forsten

Ei kuulosta kovin hyvältä kun nyt jo mukaan otetaan vihreät arvot.. Yleensä vihreiksi muututaan vasta siinä vaiheessa kun päästään eduskuntaan, ja ollaan Ohisalon kanssa samassa tilassa.

John Quiman

Vähän epäselvää, että mitä tarkalleen ottaen tarkoittavat, mutta omavaraisuus edellyttäisi öljylähteiden löytämistä Suomesta. Öljy tulee vielä kauan olemaan osana energiaratkaisuja.

Ilkka Forsten

Siksi olenkin kallistumassa ajatukseen ettei Sinimustat ole tulevaisuuden muutosvoima. Täytin kyllä kannattajakortin, mutta tuolloin ei kukaan julistanut puolueen edustavan itukommunistien kanssa yhtenevää energiapolitiikkaa. Alkoi haisemaan hillitolpalle koko projekti, vaikka siitä olisi voinut kehittyä toimiva suomalaisten asiaa ajava yhteisö.

Tässä mentiin samalla tavalla eteenpäin kun EU äänestyksen kanssa. Puhuttiin siitä kuinka auvoinen tulevaisuus saavutetaan, kaikki ovat onnellisia ja kun äänestys oli käyty, oltiin pelkästään perässähiihtäjiä joille synnytetään koko ajan lisää pakotteita.

Sinimustien maahanmuuttopolitiikka on hyvällä pohjalla, myönnän, samoin perustulo jne. Itärajaan liittyvät asiat myöskin ok, mutta sitten kun nuijitaan pöytään omavarainen ja syväekologinen Suomi, jossa VIHREÄT arvot määrittää mihin suuntaan mennään, katoaa kaikelta aiemmalta kiinnostavuus. Suomi ei pysty olemaan mikään omavarainen, saati syväekologinen tekele, ja jos sitä ajetaan läpi, se tarkoittaa taas maksuja, maksuja ja maksuja lisää sekä rajoituksia ihmisten elämään. Ei nykymaailmassa kukaan halua takaisin aikaan kun heiteltiin pas****aa pellon laidassa talikolla ja haaveiltiin uudesta pesukoneesta. On vaarallista lukea Mein Kampf jos siitä ei osaa erottaa silloista aikaa ja nykyisyyttä. Nyt tässä näyttää niin käyneen.

John Quiman

Olisiko heillä suomalaisuus ja suomalainen yhteiskunta romantisoitunut muutaman vuosikymmenen takaisten ”kultaisten” aikojen hengessä?

Ilkka Forsten

Kirjoitin taannoin ettei kannata enää ajatella suomea paikkana jossa asioita hoidetaan Vihtori Kosolan torpasta IKL:n hengessä. Jos IKL ja AKS nostetaan esimerkeiksi,mihin lisätään taidemaalarin teesit on tuloksena aavistuksen halpa kopio jostain, mikä ei silloinkaan tuonut onnea ja autuutta pitkäksi aikaa.

Runtiti-pou

Ei tuonut, koska vihollinen tuhosi. Mutta emmehän voi alistua taistelutta tuhoon. Nyt saattaa monissa maissa olla silmät auenneet eivätkä globalistit saa kaikkien maiden kansoja yhden kimppuun ehkäpä, kuten silloin Saksan

mimi

Mitä monet kansallismieliset valitettavasti eivät kykene hyväksymään, että vanhat kulta-ajat eivät ole tulossa takaisin. Itse uskon että muutenkin länsimaiden kulta-aika on ohi, eikä tällä mitään tekemistä putinismin kanssa, koska samaa puttekin haikailee venäjälleen.
Meidän vaan täytyy mennä eteenpäin ja katsoa mitä sieltä tulee vastaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by mimi
Runtiti-pou

Sinulla on vain harhaa päässä, kun vihollisella on niin kova hegemonia mediassa ja puolueissaan. Mutta miksi alistuisimme vihollisemme toivomusten kaltaisiksi? Sinimustat voi olla muutoksen airut ja siemen

Kata

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009169910.html

Siinä vihree vanhanen opastaa tuppeensahatun laudan käyttöä kun on pari uunia talossa ja aurinkopaneelit tulossa…ja varmaankin uunipotut valmistumassa puu-uunissa…ettäs kehtaa!
Ja olenpa hieman pettynyt syväekologisiin sinimustiin….hyvä että tuli esille.

Ilkka Forsten

Tänään Sanna Marin oli syvästi pahoillaan ja pyysi anteeksi SAAMELAISILTA ettei saamelaiskäräjä-asia ole edistynyt eduskunnassa, voi sentään, sehän onkin hyvin tärkeä asia kun ottaa huomioon ne muutamat ” pikkuseikat ” joista hän ei ole huolissaan millään tavalla.

Kata

Ei hitto voi halavattu tuota tekopyhyyttä…peteliuksen perintöä anteeksi anteeksi anteeksi antakaa te kaikki joita me pottunokat olemme kurmoottaneet viimeisen vähintään tuhat vuotta.
No sannukka sai varmaan taas pisteitä ja ajatukset pois siitä mitä ohjus ajaa YK kokouksessa.
Ja taas kansa lakoaa polvilleen.

Ilkka Forsten

Uutisia lukiessa törmää joka päivä näihin ulostuloihin. Aina on huoli muista kuin kantaväestöstä. Sitten oli pari muuta tosi herkullista höttöä tarjolla. Suomalaiset ovat kuulemma euroopan muslimivastaisin ja vihamielisin väestöryhmä, ( miten näin voidaan sanoa, eikö se ole etnistä profilointia tai kansanryhmän jakamista oletusten pohjalta ? ) Koska mitään tieteellistä tutkimusta siitä kuka on muslimivastaisin ei ole tehty virallisten tahojen kautta. ( Tampereen yliopisto ei ole virallinen taho,) se on punakaupungin ikioman puna-aatteen keskittymän todentama oletus. Nyt tilanne on kuitenkn korjaantumassa, hurraa, sillä on käynyt ilmi että trans-muslimien islamilainen jaos suvaitsee erilaisuutta, josta siis seuraa että mitään näyttöä islamin ahdasmielisyydestä ei olekaan. Tämä nyt löytynyt lahkon osa, on ollut olemassa jo vuodesta 700 lähtien, ja sen suuret ja arvostetut edistäjät ovat olleet trans-sukupuolisia… Joopa joo.. Kuinka sattuikin juuri nyt löytymään vaikka aiemmin ei ole ollut sanaakaan moisesta ? Vähän sama kuin sanoisi että Nooan arkki löytyi, mutta ei Araratin vuorta johon se liitetään.

No se siitä, täyttä pas****aa kuten jokainen tietää, mutta se toinen juttu jossa Greenpeacen edustajat pöyristyivät EU:n päätöstä sallia polttomoottoristen autojen valmistus vuoteen 2035 asti, on kuulemma maailmanloppu. Tavoitellulle 1.5 asteen lämpötilan nousulle saadaan heittää jäähyväiset, valmistus olisi syytä lopettaa jo 2028 muuten hukka perii. ” Tilaston ” mukaan euroopan autoilusta johtuvat ilmansaasteet ja päästöt ovat vuodesta 1990 tähän päivään kohonneet 33.6 %.. Hmmm, autoihin on ollut pakko asentaa katalysaattorit, niiden kulutusta on koko ajan saatu laskettua, moottorin tilavuuksia pienennetty, tehokkaampaa palamista, ja siis saasteetonta lopputulemaa on kehittynyt kaiken aikaa ja lyijytön bensiinikin on keksitty. Nykyiset dieselit ei työnnä enää putkesta ” Halvan maukasta lakritsaa ”, autokanta on vaihtumassa hybrideiksi, jolloin päästötkin ovat olleet pienemmät, kaupunkien sisällä tapahtuvaa autoilua on rajoitettu, kokonaan autottomia alueita rakennettu ja siitä huolimatta ilmansaasteet ja päästöt ovat muka kohonneet mainitun prosenttimäärän, mistä seuraa nyt maailmanloppu ennen aikaisena, yhy hyy.. Kaikesta tästä suuresta hädästä huolimatta ilmastokokouksia on pidettävä tiuhaan, mieluiten toisella puolen maapalloa johon mennään lentäen. ( Yksi iso jetti imaisee pelkästään nousun aikana saman verran soppaa kuin kymmenet tuhannet henkilöautot kuluttavat vuodessa. Se ei kuitenkaan aiheuta ongelmaa koska ollaan hyvällä asialla. Sitä paitsi on tärkeää käydä vieraissa kulttuureissa koska ongelma on jokaista koskeva. Näin itukommuunin lähettämä konklaavi voi samalla päästä avartamaan näkemyksiään esimerkiksi Brasiliaan sopivan karnevaalin sattuessa päivyriin. Ehkä sieltä löytää uuden ” vaimon ” trans-islamilaisesta suvaitsevaisuuskerhosta, tai ainakin tuo apinarokon tuliaisina. Hurraa hurraa hurraa, Pfizer on kehittänyt jo rokotteen, huolet pois. Nyt ei muuta kuin mekko päälle ja iloisena kohti trans-islamilaista karnevaalia jossa kaikki ovat kerrankin tasa-arvoisia.

Kata

Totta haastat kuten aina.Ja nyt lennetäänkin Egyptiin ilmastoilemaan ja varmaan sitten kamelilla takaisin..ai ei, no sitte kuiten pyramideille kai ratsastetaan kameleilla?
Sitä on niin kurkkua myöten täynnä tätä tekopyhää soopaa ettei meinaa millään uskoa että suurin osa immeisistä vaan tollottaa telkusta jotain attractionia…tai itketään tekoitkua oiiih…..ei vain käsitä!

John Quiman

Vähän katselin, mitähän löytyisi transuilusta ja muslimeista.
https://advocatesforyouth.org/wp-content/uploads/2019/05/Im-Muslim-My-Gender-Doesnt-Fit-Me.pdf

Tuollainen löytyi. Siellä on jotain lainauksia jostain kertomassa mitä uskonto sanoo. Yritin löytää netistä, mikä on yksi lähteenä mainittu Catriona, mutta ei löydy mitään.

Miten tahansa, musulmaanien normi tuntuu olevan katoltatiputtelu. Jos työllä ja tuskalla on löydetty jokin pieni joukko sellaisia, jotka eivät pudottele katolta, ei se muuta musulmaanien oppien olemusta miksikään. Varmasti löytyy kristityiksi itseään kutsuvien joukosta vaikka mihin väittämiin tukea, vaikka ne eivät oikeasti perustuisi kristinuskoon.

Ilkka Forsten

Toki on selviö että trans-suuntautuneet muslimit ovat omassa islamilaisessa viiteryhmässään vähemmistö, aivan kuten kristityissäkin yhteiskunnissa, ja siksi tuntuu vieläkin irvokkaammalta esittää ryhmä ikään kuin enemmistöksi jolla pyritään hyväksyttämään islamilaiset arvot länsimaihin.

ike

Kiinitin huomiota samaan. Jotenkin tuntuu tuo saamelaisuus nousseen vähän epäterveeseen asemaan. Poikkipuolista sanaa ei saa sanoa mistään mikä heitä koskee, ovat vähemmistö. Suomalaiset ovat myös vähemmistö jos heitä verrataan melkein mihin tahansa valtioon ja kielialueeseen, kuitenkin olemme ryöstön kohteena ja vieläpä omiemme taholta. No EU:sta puhumattakaan. Ei saamelaisilta koskaan ole kielletty pohjoisessa asumista, meiltä kuitenkin rajoitetaan vaikkapa ahvenanmaalla asumista, sekin on suomea, eikö? Eikös pohjois-suomi saa aika paljon kaikenlaisia sosiaalisiakin tukia. Huuto nousee kulttuurisesta varastamisesta jos vaikka etelän mies alkaa valmistamaan saamelaisaiheisia matkamuistoja. Länsimaista valkoista kulttuuria saa kyllä varastaa kuinka paljon haluaa. No niin pitääkin olla jotta edes jonkinlaista kehitystä tapahtuisi, mutta eikö sen pitäisi olla kaksisuuntainen tie.

Ilkka Forsten

Kun Emmi Nuorgam esiintyy farkut jalassa ja lenkkareissa T-paita yllään, se EI OLE kulttuurin omimista, mutta jos minä ostan neljäntuulen lakin matkamuistoja kauppaavasta myymälästä, eli maksan varsin hyvän hinnan saamelaiselle matkailuyrittäjälle, olen kuulemma sortunut kulttuurin omimiseen. Joku siinä yhtälössä mättää ainakin minusta. Voin tietysti olla ostamattakin, mutta sitten toiseutan myyjän ja olen antisaamelainen joka sekään ei kelpaa.

Olli

En tiedä mitä sitten odotit. Sinimustan Liikkeen linja on ollut koko ajan sama, eikä puolueesta ole haluttu missään vaiheessa tehdä uusliberalistista suuryritysten juoksupoikaa.

Miksi Suomeen tarvittaisiin minikokoinen kopio Persuista. Persuja voi äänestää ympäri maatamme ja itse Soinikin on mahdollisesti asettumassa ehdolle Keskustan riveissä. Turha kuitenkaan odottaa heidän toimesta erilaista tulosta kuin 2015- 2017 vuosien hallitustaipaleesta.

Kata

En ainakaan ”vihreää siirtymää”,muu menettelisi.
Kes-Kusta on ihan out,se on selvä.Soini kuulee ääniä joten sopii hyvin Saarikon kaveriksi.

ike

😂

Ryssän munat

sinäkun olet j–talainen niin miten minä voin kääntyä j–talaisuuteen? Tehnyt duunarin hommia eli oikeita töitä koko elämäni ja rupiaa verojen maksamaninen tympimään kun kaikki käytetään itseäni ja omaa kansaani vastaan! Olisiko sinulla neuvoja tähän tilanteeseen?

Nationalisti

Mikä on Sinimustien kanta tuulivoimaan?

Ilkka Forsten

Lisää myllyjä, mutta sinimustien omistukseen.

Puolueeton

Tärkeää olisi tietää ehdokkaiden oppiarvot ja koulutus sekä tehdyt työsuoritukset ja onnistuminen ihmissuhteissa. Kansanedustajan homma on sen verran vaativa, että kyvykkyystiedot valinnalle pitä olla ensimmäisellä sijalla.
Ideologia oli se millä suunnalla tahansa on vain haittaava rajoittava tekijä. Tämä kaikkihan on tullut viime suosina hyvinkin esille ja tietoisuuteen. Puolueita joissa ideologia näkyy olevan tärkeintä ei kannata äänestää. Nahkan väri ei ole tärkeä vaan mitä nahkan sisällä olevassa kovassa luukopassa tapahtuu.

Nationalisti

Koko ”vihreä siirtymä” jo pelkästään terminä on aivan järkyttävä, tämä näyttää ulospäin ennemminkin siltä, että tässä ollaan Vihreiden imussa ajamassa tätä ilmastokusetusta seuraavalle tasolle.

Sinivalkoinen

Mikä sitten olisi parempi nimi sille muutokselle, jossa fossiilisten polttoaineiden käyttöä vähennetään luontokadon ja sandaalitsunamin estämiseksi ?
Sitä ”ilmastokusetusta” olisi se jos vaikkapa väitettäisiin että ilmastotutkijat (97 % heistä) valehtelee koska ne on lahjottu apurahoilla jonkin agendan palvelukseen.

Nationalisti

Tässä nyt peesaillaan Vihreiden lanseeraamalla ja aggressiivisesti lobbaamalla termillä, joka yhdistyy suoraan ilmastokusetukseen.
Mitä se vihreä siirtymä sitten käytännössä on?
Tuottamatonta tuulivoimaa, korkeita asiakasmaksuja ja länsimaisen elämänmuodon täydellistä alasajoa vai pelkkää poliittista jargonia?

Sinivalkoinen

No, jos sitten hyväksytään tuo termi ”vihreä siirtymä”, niin se tarkoittanee fossiilisten polttoaineiden korvaamista uusiutuvilla (sekä Uraanilla !).
Sen seuraukset lienevät valitettavasti paljolti juuri noita jotka luettelit.
Ihmiskunta on päässyt turpoamaan niin suureksi, että ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen vaadittava määrä ”vihreyttä” tarkoittanee uudenlaista köyhyyttä ja niukkuutta myös eurooppalaisten enemmistölle.
Eliitti pitää kyllä puolensa kuten kautta historian.

ike

Noissa kommenteissasi olet jo ajoittain aika lähellä todellisuutta. Väestönkasvu on ongelma numero yksi mutta nämä kaikenlaiset toisarvoiset (ilmastonmuutos) ongelmat hautaavat sen alleen. Yksi edistysaskel olisi jos edes kaikki kansat alkaisivat itse vastaamaan omien kansalaistensa hyvinvoinnista, edes normaalioloissa. Ymmärrän kyllä jos sattuu jokin suuri katastrofi mutta kun tuntuu että muutamissa maissa se katastrofi jatkuu vuosikymmenestä toiseen joten vihreä siirtymä johtaa vain ihmisten siirtymiseen ennen aikojaan vihreän nurmen alle. Myös meillä.

Ilkka Forsten

Ohisalon haudalle ei kasva edes pas***aheinät, niin toksinen on maaperä hänen jäljiltään.

Nationalisti

Ei, vaan se vaatii oikeanlaista väestöpolitiikkaa. Ei voi olla niin, että eurooppalaisten määrä vähenee vuosi vuodelta ja samaan aikaan tänne ollaan ottamassa yhä enemmän kansaa mm. ylikansoitetusta Afrikasta.
”Ilmastonmuutos” ei ole mikään todellinen ongelma, eikä siitä sellaista pidä tehdä vain siksi, että saadaan lobattua ”vihreää siirtymää” ja mukamas ”tuottavia” energiamuotoja.

Terhi Kiemunki

Mistä tähän keskusteluun on kaivettu ilmastonmuutos? Ei ole kyse ilmastosta tai muustakaan viherhömpästä, jos halutaan suojella suomalaista luontoa ja korostaa ihmisen vastuuta oman ympäristönsä (lue: Suomen) kunnossapitoon. Vihreä on väri, joka liittyy luontoon, se nyt vaan sattuu olemaan osa erään puolueen nimeä, joka ei todellakaan aja suomalaisesta luonnosta huolta pitämisen asiaa.

John Quiman

Artikkelissa on käytetty ilmaisua ”vihreä siirtymä”, joka tarkoittaa juuri nyt viherpiiperöiden suorittamaa toimimatonta energiapolitiikkaa ja kaikkea muuta millä pyritään suitsimaan ilmastoa.

ike

Ei sattumalta. Vastuu on hyvä, mutta nyt pitää varoa ajattelemasta että vihreä liike on yhtä kuin luonnosta huolehtiminen. Ei vihreä liike ole koskaan ollut huolestunut luonnosta, se vaan on aina ollut sille keppihevonen. He ovat suoraan kommunistisen liikkeen perillisiä ja heitä kiinnostaa vain valta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Runtiti-pou

Miksi fossiiliset pitäisi korvata jollain? Aivan päätöntä

ike

Tuossa viimeisessä lauseessa olet oikeilla jäljillä. Jatka samaa rataa. Osa on toki myös hyväuskoisia hölmöjä. Osa johtuu yliopistokoulutuksen tason laskusta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Runtiti-pou

Mitä sinivalkoista on uskoa globalistien ilmastovalehteluun?

Ilkka Forsten

Olemme liikutttavan yksimielisiä tässä asiassa. Siis oikeasti. En kyllä ihan ensimmäiseksi olisi liittänyt sanaa vihreä siirtymä puolueeseen, joka on kaiken aikaa ollut ilmiselvästi pyrkimässä suomalaisten tietoisuuteen vihreiden arvoista poikkeavana. Tässä kohdin, ikävä sanoa, puolue plagioi liikaa AH:n oppia siitä mikä olisi ihanneyhteiskunta. AH:n opithan puhuivat kaiken aikaa agraarikultturin säilymisestä ja ihanteena pidettiin maalaismiljöötä, jossa pottupellolla hiki päässä hääräävä monilapsinen pariskunta on keskiössä.

Tuukalle tiedoksi, tämä yhteiskunta vieroksuu niin paljon vihreitä arvoja tällä hetkellä, että niiden ottaminen edes puheeksi, saati osaksi puolueohjelmaa on kaikkea muuta kuin viisas veto.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Terhi Kiemunki

Vihreä on väri, joka liittyy luontoon, se nyt vaan sattuu olemaan osa erään puolueen nimeä, joka ei todellakaan aja suomalaisesta luonnosta huolta pitämisen asiaa. Meille Suomi on tärkeä sekä kansana, että elinympäristönä. On todella outoa, että oletetaan maahanmuuttovastaisen puolueen olevan samalla välinpitämätön oman kauniin maansa ja elinympäristönsä hyvinvoinnista. Suomalainen luonto on suojelemisen arvoinen asia. Mitä tulee energiaomavaraisuuteen, niin kyllä se pitkässä juoksussa on oikein hyvä tavoite.

Sinivalkoinen

”Sinimustan Liikkeen ohjelmassa painotetaan siirtymistä uusiutuvien ja vähäpäästöisten energiavarojen käyttöä ja todetaan, että Suomen tulee olla tämän kehityksen kärkipäässä.”
Tuo on tärkeää, sillä fossiilisten polttoaineiden käytön aiheuttama ilmastonmuutos uhkaa aiheuttaa suuria kansainvaelluksia jotka tulisivat mylläämään myös suomalaista yhteiskuntaa sodan partaalle asti.
Kelaperäisen maahanmuuton suhteenhan Suomi on vyötäröä myöten muronesteessä jo nyt.

Puolueeton

Fossiilisten polttoaineiden käyttö on nykyelämälle välttämätöntä eikä se aihauta ilmastonmuutosta suoraan vaan kiertotietä. Fosiilisen energian avulla voidaan käytää koneita asutuskeskusten rakentamisseen ja maanpinnan muutoksiin, jotka lisäävät auringon säteilyn muuttumista lämpöenergiaksi. Tämä nostanee hiukan lämpötiloja.
Tällä on kuitenkin vain positiivinen vaikutus. Ihmiskunta on aina voinut hyvin lämpimässä ilmastossa kuten eläimetkin. Napa-alueitten kylmässä ilmastossa elää vain prosentti maapallon eläimistä.
Ilmastonmuutospropaganda on vakava uhkaava ilmiö ja siitä tulee päästä eroon. Se kävisi helposti ja loppusi nopeasti, kun poliitikkojen tuki loppuisi ilmastotutkimukseen. Tuki kuitenkin jatkuu, koska ilmastopolitiikka lisää poliitikoille tärkeää määräysvaltaa. Takaisinkytkentää media tukee ja se on liian voimakas. Tämä kaataa länsimaisen kulttuurin energiapulassa. Fossiilista energian käyttöä ei voi nopeasti lopettaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Sinivalkoinen

Siitä ”ilmastonmuutospropagandasta” ei päästä eroon ennenkuin ilmastonmuutos saadaan pysäytettyä.

Hiukan huonolta kyllä näyttää.

Taavi

Ei sitä kuule saada. Se pysähtyy tai muuttuu. Ihmine kattoo vierestä ja ihmettelee kun ei pysähdy millään

Tuumailija

Ihmisen vaikutus ilmastoon on aika pitkälti 0, maapallo ja sen ilmasto on kokenut kovempiakin asioita kuin ihminen ja silti selviytynyt sekä palautunut.
Maapallo on ainaisen muutoksen kourissa, se että ne ovat sellaisille parasiiteille kuin ihminen epäedullisia, ei heilauta kosmisessa järjestyksessä asioita mihinkään suuntaan.
Ihminen ei voi kuin seurata vierestä, kun asioita tapahtuu; ilmastot muuttuvat, mantereet liikkuvat etc.

Ainoa johon ihminen voi vaikuttaa on se, että keskittäisi energiansa edes oman galaksin tutkimiseen ja mahdollisen siirtokunnan rakentamiseen, koska munat yhdessä korissa jne.
Mutta näin ei käy koska prioriteetit ovat lillukanvarsissa, omissa eduissa ja hedonismissa.

Sinivalkoinen

Jos ihmisen vaikutus ilmastoon olisi oikeasti olematon, niin silloinhan miltei kaikki tohtoritason ilmastotutkijat olisivat valehtelijoita koskapa he muuta väittävät.

Puolueettomia apurahoja on kyllä tarjolla ja tutkijat vahtivat kollegojensa väitteitä, joten moista monikansallista ”valehtelijoiden klubia” ei pystyisi kukaan perustamaan.

Ilmasto nyt vaan sattuu valitettavasti lämpenemään fossiilisten polttoaineiden käytön seurauksena.

Ilkka Forsten

Kerropa se mekanismi miten fossiiliset polttoaineet ilmastoa lämmittävät niin paljon että siitä pitäisi huolestua, ja luoda taas yksi ituhippipuolue lisää ajamaan vihreiden asiaa. Minä kun luulin että Sinimustat olisivat oikeasti muutosvoima, nyt he asemoivat itsensä vihreiden puisto-osastoksi kuten demarit ja kokoomus.

arkkimankeli

Lue ilmastoraportteja joissa se mekanismi selitetään.

Sinimustat (tai mikä tahansa muu puolue) menettäisi uskottavuutensa jo vaaliteltan pystytysvaiheessa jos se flirttailisi ilmastodenialistien kanssa.

Ilkka Forsten

Mutta jos puolue kerran kehitetään puolustamaan arvoja joissa keskeisenä tekijänä on suomalaisten hyvinvointi, kuulostaa oudolta ilmaista kantanaan että vihreidenkin ajama agenda on lähellä sydäntä. Tiedätkö mitä. Tässä maassa menettää uskottavuutensa aina jos ei ole vihersosialisti ja halua EU:n saneluvaltaa. Jos ilmastoasialla on niin keskeinen rooli että se on yksi puolueohjelman kulmakivistä, voi saman nimetä itsensä sinivihreiksi.

Terhi Kiemunki

Missä näet tässä ”vihreiden ajamaa agendaa?” Milloin vihreät ovat huolehtineet suomalaisten elinympäristöstä ja Suomen luonnosta?

ike

Vitsi aamukahvin ääressä keventää päivän alkua kummasti 😊. Tuo denialisti on sana mistä en todellakaan pidä, sitä käytetään jatkuvasti väärin.Hän on siis henkilö joka kieltää tosiasian minkä tiedeyhteisö pystyy todistamaan. Tiede ei ole pystynyt todistamaan ilmastonmuutosta siinä mielessä missä tuon uskonlahkon edustajat siitä puhuvat, mutta jatka vaan. Kyllä tästä kehäpäätelmä saadaan aikaiseksi.

Ilkka Forsten

Denialistiksi vastapuolen nimeäminen on yksi keino esittää oman ajatuksen kiistaton oikeellisuus. Täysin samaan pyritään julistamalla poliittisesti eri mieltä olevat rasisteiksi. Oletko muuten huomannut miten vähän nykyään käytetään ennen niin usein kuultua sanaa ” dialogi ?” Mokutuksessa on saavutettu piste jossa ei enää dialogilla olekaan merkitystä ( jos oli koskaan, ) ja mikä tahansa asia mistä pitäisi puhua, jarrutetaan nimittämällä vastustaja joko denialistiksi tai rasistiksi. Polarisaatiota ei saisi syntyä, mutta jos sen synnyttää ituvihreät tai sosialistit asia onkin ihan hyväksyttävää. Yhden totuuden yhteiskunnat ei ole koskaan pystyneet toimimaan pitkään, sillä on luonnollista että ihmisryhmien välille syntyy erimielisyyttä vaikka kuinka kerrottaisiin että sitä ei sallita. Tähänkin keksittiin ilmaisu toiseuttaminen, jolla tarkoitetaan vain ja ainoastaan sitä että mustat voivat kokea olevansa toiseutettuja, jos valkoinen ei pidä heidän tavoistaan ja asenteistaan. Näillä termeillä leikkiminen kaatuu oman mahdottomuuteensa, sillä kukaan tai mikään instituutio ei voi jatkuvasti vahtia pysyykö puheet, kirjoitukset tai ajatukset linjalla joka on katsottu suvaittavaksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Runtiti-pou

Pikemminkin se menettä uskottavuutsena, jos se uskoo ilmastovalheeseen

John Quiman

Täällä siitä yksimielisyyskerhosta kerrotaan mielenkiintoisia juttuja:
https://www.youtube.com/watch?v=U5weFQYBL5w&t=456s

arkkimankeli

Tuossa käydään sitten läpi kyseisen videon virheelliset laskelmat:
https://blogs.edf.org/climate411/2013/10/31/correcting-the-maths-of-the-50-to-1-project/

John Quiman

Vaan kun tuo laskelmajuttusi ei liity mitenkään tuohon videoon.

Kannattaa katsoa ensin ja arvostella sitten. Tosin tuskin katsot, koska ilmastouskonnon puitteissa tuo on aivan kamala.

Sitäpaitsi laskelmajuttusi ilmeisesti perustuu johonkin IPCC:n tapaisen esittelemiin väittämiin, joten se on poliittinen, ei luotettava. Turha kuvitella, etteikö tieteellisen näköiseksi puettu voi olla puhdasta politiikkaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jussiboy

Se sitten vissiin niin, että pitää uskoa vain kadunmiehen arvioihin, jotka hän tuo esille kieltäessään ilmastonmuutoksen säätä ikkunasta katselun lomassa. Sinimustien ohjelmassa ei muuta hyvää ollutkaan kuin perustulo ja vihreä siirtymä. Mutta laittakaa vain te hyvin harvat päänne pensaaseen.

John Quiman

En laita päätäni pensaaseen tässä asiassa, etenkin, koska se pensas on täynnä viherpiipertäjien päitä.

ike

😂

Terhi Kiemunki

Sinun on vaikea sitä määritellä, kun et ole vaaliohjelmaa vielä lukenut. Koska sitä ei olla vielä julkaistu.

Runtiti-pou

He ovat valehtelijoita. Pitäisihän sinun se ymmärtää. Valehdellaanhan koronasta ja holokaustistakin ja lähes kaikesta muustakin

arkkimankeli

Mitä pienemmäksi kutistuvaan mielipidevähemmistöön ihminen kuuluu, sitä todennäköisempää on että hän on vaan yksinkertaisesti väärässä.

John Quiman

Mielipidevähemmistöön kuuluminen ei ole asiassa argumentti, eikä uskomasi todennäköisyys osoita yhtään mitään. Huutavaan enemmistölaumaan kuuluminen on suuremmalla todennäköisyydellä väärässsä, sillä niin on ollut kautta historian. merkittävimmät totuudet ovat nousseet juuri niistä pienistä vähemmistöistä.

ike

Jo tuo sanomasi että ”kaikki tohtoritason tutkijat olisivat valehtelijoita”, jotakin kyllä kertoo. Minä sitten voin kertoa että kaikki tohtoritason tutkijat eivät ole tuota mieltä, osa on hyvinkin kriittisiä ja sitä mieltä että koko ilmastopropaganda on soopaa. On sitten noita, kai ihailemiasi tutkijoita, jotka vain ovat ymmärtämättömiä tai korruptoituneita. Käytän nyt tilaisuutta kertoakseni vielä uudestaan että esim. kasvihuoneilmiö maapallon kohdalla on soopaa, sellaista ei ole maapallon kohdalla todettu. Jotta se olisi totta ilmakehän tulisi lämmetä huomattavasti stratosfäärin kohdalla (n15km korkeudella). Sellaista ei ole havaittu. Sen sijaan näyttäisi että maapallolla on jonkinlainen oma lämmönsäätelyautomatiikka. Liittyy paljolti nk. takaisinkytköksiin. Niitä ei vielä täysin ymmärretä.

Runtiti-pou

Taidat olla varisverkostolainen, joka väittää oevansa sinivalkoinen. Niin typeriä ovat juttusi. Tutkijat puhuvat höpöjä, koska muuten menee virka. Vain aniharvat pystyvät olemaan rehellisiä

Runtiti-pou

Ihminen ei vaikuta ilmastonmuutokseen eli ei aiheuta sitä eikä voi pysäyttää muutoksia. Hiilidioksidikaan ei vaikuta tippaakaan eikä ihminen taas senkään määriin juurikaan

Terhi Kiemunki

Sinimustan Liikkeen ohjelmassa, eikä tässä artikkelissa mainita ilmastonmuutoksesta yhtään mitään, mistä sellainen ajatus on tullut?

John Quiman

Artikkelissa käytetty ilmaisu ”vihreä siirtymä” tarkoittaa viherpiiperöiden toimia, jotka tähtäävät ilmaston hallintaan eli ”pysäyttämään ilmaston lämpeneminen”. Eivät ne toimi, mutta näin antavat ymmärtää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
JaakkoHulkki

Mikä ihminen on Sinimusta Liikkeen suositteleman syväekologisen ajattelun mukaan?

Runtiti-pou

Ikävää, että Sinimustat paljastuivat viherhörhöiksi ja linkoloiksi. Mutta äänestän heitä etnonationalismin vuoksi

Kata

Ei se johdu mistään fossiilisista polttoaineista eikä nuo lampsijat siksi lähde liikkeelle vaan kehitysavun turvin on lapsikuolleisuus vähentynyt 70 vuoden aikana mutta…lapsia tehtaillaan entiseen malliin ja kun he jäävät eloon,useimmiten, niin mitä tapahtuu väkiluvulle?No se on nähty!Eli elinmahdollisuudet vähenevät koska ei ole tarvinnut alkaa huolehtimaan omasta ja perheensä toimeentulosta koska rahaa tulee taivaalta!Ei siinä ole mitään järkeä.

Siinä on sitten katastrofin ainekset ja nuoret miehet lähtee ja muu väki jää!Kuka on sitten heistä huolissaan kun miesväki lähtee?No ehkä syntyvyys vähenee…

https://www.youtube.com/watch?v=8zqScRa_Ypw

Kannattaa taas katsoa mitä Ghanan pressa sanoi ja tykkääkö emmanuelle kuulemastaan…

Kata

En edes avaa kun näkee kuka on kirjoittanut jutun ja se on helppo arvata jo ”populisti” sanasta ja no kun näin kirjoittajan niin Louhimiehelle aiheutti työn menetyksen syytöksineen eli samaa maata kuin meria vaitola.eli…vokeja ovat he.
En anna mitään arvoa noille eukoille.

Sinivalkoinen

Noita vastaavia löytyy muidenkin tahojen tekemiä eri kielillä.
Maallikko voi toki vaikoida mieleisensä faktat vapaammin kuin kunnianhimoinen ammattilainen, oli kyse mistä tieteenalasta tahansa.

Mikä on kvanttifysiikka: alkuperä ja periaatteet | Verkkometeorologia (meteorologiaenred.com)
(noi kvanttijutut on kyllä niin ufoja että niiden on pakko olla skeidaa)

Runtiti-pou

Kunnianhimoinen ammattilainen tietää nuolla oikeaa peppua

John Quiman

Tuo on poliittinen pakina. Valaisee yhtä paljon kuin propaganda yleensäkin.

Ilkka Forsten

Ei vähene syntyvyys. Naisethan voi perinteisesti synnyttää, ja nykyään jopa miehet, ja kun kuka tahansa voi olla mikä tahansa, on mahdollista että moni nainen kääntyy mieheksi saadakseen lapsia toisen naisen kanssa. Hieman se on luonnonlakien vastaista, mutta niin on vastikkeettoman hyvän tarjoaminenkin.

Kata

Juu kaikki ovat raskaina kohta ja mies on vaimo ja päinvastoin ja sitten taas päinvastoin…se on vain tunnekysymys!
Lapsiparat näiden sekojen keskellä…millaisia aikuisia heistä tulee tuollaisen ”tunnelämän ”jälkeen?

Jussiboy

Nyt katamummo repäisi kaatinsa ja esittää tyhmempää kuin onkaan. Ja syyllistyy samaan sanojen ääntelyn kuin ne joita hän vastustaa.

Kata

😀 Kaati???? Sulla sitä tuli kuitenkin taas samaa jargonia kuin vihervassuilla aina.

Ja tuo viimeinen lauseesi on vailla päätä sekä häntää voi jussukka! 😀

epäkorrekti

Pipariparit ja muu sateenkaariväki eivät olisi ikinä syntyneetkään elleivät heidän esivanhempansa olisi pääsääntöisesti toimineet niinkuin luonto ehdottaa.

Ilkka Forsten

Sinä sen sanoit. Yksikään itsensä muunsukupuoliseksi tunteva tai mikä tahansa friikki ei olisi olemassakaan ilman sitä perinteistä kaavaa.

John Quiman

Eikä ihmiskunnalla ole tulevaisuuttakaan ilman sitä ”perinteistä kaavaa”.