Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Sinimusta Liike lyttää ETLA:n tuoreen tutkimuksen suomalaisvastaisena

Kuva: Sinimusta lLiike

Sinimustan Liikkeen tiedotteessa tyrmätään Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tuoreen raportin väitteet maahanmuuton kolminkertaistamisen tarpeesta. Puolueen mukaan Etlan osoittama tarve perustuu käsittämättömän mielikuvituksellisiin olettamuksiin.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen juuri julkaistun tutkimuksen mukaan Suomi tarvitsee liki kolminkertaisen vuosittaisen nettomaahanmuuton Tilastokeskuksen ennustamaan maahanmuuttoon nähden. Etla perustelee väitettään huoltosuhteen muutostarpeella ja vaikutuksilla julkiseen talouteen. Tuoreen Etla-raportin ”Maahanmuutto ja työvoiman riittävyys” mukaan kansantalouden kasvu hidastuu ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus vaikeutuu, jos vuosittainen nettomaahanmuutto on vähemmän kuin 44 000 henkilöä nykyisellä ikä- ja sukupuolirakenteella. Tilastokeskuksen ennusteen mukaisella maahanmuutolla vähenee työikäinen väestö vuoteen 2070 mennessä lähes 20 prosenttia. Jos maahanmuutto nousisi 44 000 henkeen, työpanos kasvaisi Etlan mallilaskelmien mukaan lähes 10 prosentilla vuoteen 2040 mennessä ja noin 40 prosentilla vuoteen 2070 mennessä.

‒ Maahanmuuton vaikutukset julkiseen talouteen ovat kuitenkin simuloinneissamme selkeästi positiivisia. Työeläkejärjestelmän kannalta palkkasumman reipas kasvu tarkoittaa matalampia työeläkemaksuja ja muukin julkinen talous hyötyy maahanmuutosta verotulojen kasvuna. Valtion velan suhde bkt:hen olisi yli 40 prosenttiyksikköä matalampi vuosisadan vaihteessa, ja kestävyysvajekin pienenisi, toteaa Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju.

Sinimustan Liikkeen mukaan Etlan osoittama tarve perustuu käsittämättömän mielikuvituksellisiin olettamuksiin.

-Tähän mennessä maahanmuutto Suomeen on heikentänyt huoltosuhdetta, kasvattanut sosiaalimenoja ja polkenut osaavan ammattihenkilöstön palkkoja. Lisäksi sen ansiosta poliisin työmäärä on kuormittunut ja oikeuslaitos ruuhkautunut kasvaneen väkivaltarikollisuuden vuoksi. Tulijoiden koulutus, kielitaito ja sosiaalinen sijoittuminen suomalaiseen yhteiskuntaan ei paranna tulevaisuudessakaan huoltosuhdetta, vaan päinvastoin, sanoo Sinimustan Liikkeen sihteeri Terhi Kiemunki.

Etlan mukaan Suomen matalan syntyvyyden trendin muuttaminen politiikalla on hyvin vaikeaa, ja ratkaisut ovat syvästi yksilöiden ja perheiden yksityiselämään liittyviä. Tässä, kuten monessa muussakin kansantaloutta heikentävässä poliittisessa päätöksenteossa on kyse tahdosta. Suomen valtiovalta pystyy halutessaan tekemään nopeitakin muutoksia, jotka kääntävät valtion rahoituksen kansallisen edun puoleen ja kannustavat syntyvyyden kasvuun.

Sinimusta liike lisäisi kannustimia suomalaisille perinteisille lapsiperheille

Sinimustan Liikkeen mukaan suomalaisia nuoria tulee kannustaa ja rohkaista varhaisempaan lasten hankintaan sekä lapsiluvun kasvattamiseen esimerkiksi palauttamalla tuloverotuksen lapsivähennys tai kehittämällä perustulomallista ”äidin palkka”, jossa lapsiluvun mukaan kotona lapsia hoitavalle vanhemmalle maksetaan korotettua perustuloa. Sinimusta Liike esittää nuorille perheille kannustimeksi valtion takaamaa nollakorko-lainaa, joka kuittautuu lapsiluvun kasvaessa. Vakaa talous vähentää epävarmuutta tulevaisuutta kohtaan ja tukee kansalaisten perhemyönteisyyttä.

Yhteiskunnan on lisäksi edistettävä perinteisen perheinstituution arvostusta sen sijaan, että esimerkiksi koulujen opetussuunnitelmissa mahdollistetaan lasten asennemuokkaus tavoitteena normalisoida liberaali irtosuhdekeskeinen pariutumiskulttuuri sekä epänormaalit sukupuoli-identiteetit.

Kansallinen etu nostettava työllisyyspolitiikan tärkeimmäksi suunnaksi

-Sinimusta Liike vaatii suomalaisen talouspolitiikan kokonaisvaltaista suunnanmuutosta kohti kansallista etua. Tämä tarkoittaa sosiaaliturvan lopettamista muilta kuin kantasuomalaisilta, ilmaista terveydenhuoltoa ja sairaanhoitoa vain kantasuomalaisille, kaikenlaisten maahanmuuttoon liittyvien erityispalveluiden karsimista, kehitysavun lopettamista ja irtaantumista kalliiksi tulevista kansainvälisistä sopimuksista, Kiemunki linjaa.

-Tarvittavaa työvoimaa löytyy uudelleenkouluttamalla työvoimapulasta kärsiville aloille, kun karsitaan järjestelmän sisältä, muun muassa hallintoportaista ja monenlaisista maahanmuuttoon liittyvistä organisaatiorakenteista kustannuksia. Suomeen on lähivuosikymmenten aikana paisunut valtava julkinen hallintokoneisto, jonka työtä tehostamalla on mahdollisuus lisätä tuottavuutta ja irrottaa uudelleenkoulutettavaksi työvoimaa aloille, joissa tarve on suurempi.

Sinimustan Liikkeen mielestä työllisyyspolitiikan eräs tärkeimmistä tehtävistä on turvata suomalaisten työllisyys koko maassa. Työttömyyden hoito täytyy uudelleenorganisoida yksilöllisemmäksi tueksi koulutuksen ja rekrytoinnin kautta. TE-toimisto ei voi olla hyödytön, kallis ja omaa koneistoaan työllistävä byrokratia, vaan palvelu, jonka avulla työ ja tekijä kohtaavat. TE-toimistojen järjestämien koulutusten tulee olla täydennyskouluttavia, ja uuteen ammattiin pätevöittäviä. Etäkouluttautumisen mahdollisuuksia täytyy kehittää ja oppisopimuspaikkoja lisätä. Myös opiskelun ja samanaikaisen työnteon tulee olla kannattavampaa, jotta opiskelijoilla on paremmat mahdollisuudet korkeampaan tulotasoon, joka vähentää riippuvuutta opintolainasta. Samalla opiskelijat saisivat aikaisin työkokemusta, mikä helpottaa työllistymistä tulevaisuudessa. Tämä myös mahdollistaisi paremmin alanvaihtajien uudelleenkouluttautumisen. Valtion tulee seurata aktiivisesti, millaiselle osaamiselle on tarvetta, ja ohjata sekä helpottaa kannattamattomien alojen työntekijöiden siirtymistä uusille aloille.

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jakovaraaja

Ylen Ykkösaamu -ohjelmassa oli tänään vieraana Vesa Vihriälä. joka oli innoissaan siitä kun lisääntynyt maahanmuutto näyttäisi helpottavan työvoimapulaa.
Haastattelija päästi hänet kyllä liian helpolla koskapa ei kysynyt esimerkiksi sitä miten maahanmuuttajien selvästi alhaisempi työllistyminen sopii yksiin tuon oletuksen kanssa.
Niinpä Tolkun Ihmiselle herääkin epäilys siitä, että maahanmuuton kelaperäisen osuuden tarvitsemat tuet taitavatkin syödä pois maahanmuuton työperäisellä osuudella saavutettavat hyödyt.

Anomaster

Esim. somaleista vain pieni osa on töissä ja niistä työssä olevista suurin osa tekee tulkin työtä ja muuta, mitä tehdään vain siksi, että Suomessa on somaleja. Ilman somaleja ei olisi niitäkään kuluja, joten turha niitä palveluja on laskea Suomea hyödyttäviksi töiksi.

Ilkka Forsten

Halla-ahon yksi pointti oli tuossa asiassa seuraava. Voidaanko silloin puhua suuresta taloudellisesta hyödystä, jos maahanmuuttaja parturi leikkaa hiuksia toiselta maahanmuuttajalta mikä samaan aikaan leikkaa parturin varpaankynsiä. Eihän siinä tehdä mitään tuottavaa työtä. Sama koskee tulkkauspalveluita. Somali tulkkaamassa toisen somalin asioita, että hän voi tulkata seuraavalle somalille samat asiat kun seuraava tulkattava sitä tarvitsee. Somalien määrä vaan kasvaa, mutta tuottavaa työtä ei tee kukaan.

ikee

Itse myös ihmettelin tuota. Miten meillä on kysytään tuollaisten ihmisten mielipidettä talousasioissa. Jopa minunkin vaatimatton käsitykseni monista hänen esiin ottamista asioistaan poikkeaa rajusti. Toki taloustiede on aika ristiriitainen tieteenala mutta ei kai nyt selvät numerot sentään valehtele.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari
Anomaster

Paljonko maahanmuuto on tuottanut verotulojen kasvua? Erityisen suuri osa ”maahanmuuttajista” elää sossun piikkiin ja aiheuttaa useamman miljardin menot.

Mistä tietää, että maahanmuuton kustannukset ovat todella suuret?

Siitä, että niitä ei haluta laskea. Aivan kuten maan kaksikielisyyden kustannuksiakaan ei lasketa. Jos joku laskeekin, ollaan heti kiirreesti kumoamassa laskelmia, mutta ei kuitenkaan kerrota, että mitkä sitten olisivat tosiasialliset kulut. Ne ovat poliitikkojen mielestä salaisuus, jota ei saa kertoa kansalle, siis kansalle, jolle maassa valta kuuluu.

Ilkka Forsten

Se oli muistaakseni jopa niin ettei niitä saanut laskea. Halua olisi ollut monellakin mutta rasismikortin nosto teki taas pyrkimyksestä laitonta. Vetoamalla siihen että laki ei anna oikeutta eriarvoistaa ihmisiä, luodaan täydellinen tietokatkos. eriarvoistamisella ei alunperin ole sitä tarkoitettu, mutta kerrankos tässä maassa laki muokataan tukemaan maahanmuuton näennäistä hyötyä. Me maksamme kaikesta, mutta meillä ei saa olla oikeutta kysyä mihin rahat laitetaan ja onko niistä saatu vastinetta. Näin tämä sosialistinen kommuuni toimii kunnes lakkaa toimimasta. Siihen voi vaikuttaa äänestämällä.

Anomaster

Heidän mielestään totuus on rasismia, jos se jotenkin kyseenalaistaa heidän kutsuvieraidensa loistavuuden ja maata rikastavan vaikutuksen.

Sanoihan yksi tuomari, kun Halla-ahoa tuomittiin, että ei tässä ole kysymys siitä, mikä on totta. Ja niinpä tuomio napsahti totuuden puhumisesta.

Ilkka Forsten

Se oikeudenkäynti olikin suorastaan farssi. Halla-aho kirjoitti otteen koraanista, mikä oikeudessa katsottiin toista kansanryhmää vastaan kiihottamiseksi. Siis koraanin teksti jota muslimit seuraavat kuin hai laivaa, ei itsessään olekaan toisia vastaan kiihottamista, siitä tulee sellainen vasta kun ulkopuolinen ei muslimi kirjoittaa julki saman.

Anomaster

Hupaisinta tuossa logiikassa lienee se, että oikeuden mukaan kukaan muu kuin muslimi ei voi keskustella Koraanin sisällöstä tai edes kertoa siitä, mitä Koraani sisältää.

Päteekö tuo myös Raamattuun eli vain kristityt voivat siitä puhua ja sitä esitellä? Koska tulee tuomio siitä, että joku lainaa pätkän Raamatusta arvostellakseen Raamatun sisältöä olematta kristitty?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Nyt ollaan siinä pisteessä ettei kristitty saa lainata Raamatun sanomaa, Päivi Räsänen on tullut huomaamaan kaiketi jo kolme kertaa tämän. Muslimit voivat tehdä ja sanoa mitä huvittaa, käyttäen perusteena koraanin erehtymättömyyttä ja nojata samalla käsitteeseen uskonvapaus. Kun kristitty ilmoittaa kantansa jossa siteerataan raamattua, oikeus katsoo ettei kirja ole vakavasti otettava teos, mutta samaan aikaan koraani on. Mikä tahansa jihadistinen sanoma ja viha muita kohtaan voidaan pyhittää kertomalla että uskonvapaus sallii tämän, ja toimimme uskomme mukaisesti. Miten tämän maan lakeja voidaan tulkita niin että kristityn sana ei paina mitään, raamattu on teos jota ei voida pitää pyhänä tai erehtymättömänä, vaikka se sama uskonvapaus koskee myöskin kristittyä ja hänellä on lain mukaan oikeus ylläpitää vakaumustaan ?

Oikea vastaus kysymykseeni on DEMLA. Tuon kirjainlyhenteen alle itsensä hämänneet oikeusoppineet ja tuomarit, ovat siis oikeutettuja jättämään maan lait huomioimatta, ja heillä on oikeus tulkita asioita ilman että siitä voisi valittaa odottaen tulosta, joka perustuisi lakiin eikä poliittiseen aatteeseen.

Anomaster

Ja sitten vielä puhuvat oikeusvaltiosta. Tarkoittanevat sillä sitä, että heidän poliittinen oikeutensa toteutuu.

Anomaster

Paljonko on panostettu syntyvyyden kasvuun? Suorastaan kehotetaan, että ei tehtäisi lapsia, koska ylikansoitus – vaan se ylikansoitus on kehitysmaissa, ei Suomessa.

Miten loogista on puhua maahanmuuton tarpeesta ja lasten teon kauheudesta? Lapset kasvattavat väkilukua luonnollisella tavalla ja kulttuurille oman kansan lastentuotanto on ehdottomasti parasta. Suomalainen kulttuuri on aika onnistunut, joten olisi syytä pitää kiinni siitä, eikä yrittää muuttaa sitä muuksi.

Vasemmisto ja muut suvakkiuteen pimenneet haluavat koko ajan muutella asioita heidä ideologiansa mukaisesti ja seurauksena on kaikissa jutuissa toimimattomuus. Heidän elämännäkemyksensä on siis turmion tie. Hehän eivät itse sitä toimimattomuutta näe, koska ideologian mielikuvitusmaailmassa heidän tekonsa toimivat. Kun ei toimi, sitten tehdään lisää sitä mikä ei toimi.

Maahanmuutto sellaisena kuin se on ollut, ei toimi, mutta suvakkien mielestä sitä pitää siksi kasvattaa. Se johtaa huononevaan tilaan ja jossain vaiheessa mikään ei enää toimi ja elämme kehitysmaassa ja meno on sen mukaista.

Oma kansa ensin on tervettä ajattelua. Kukapa meistä pitäisi terveenä ajattelua, jonka mukaan oma perhe ei ole perheen ensisijainen vastuu? Sama pätee omaan kansaan.

Yhtälailla on suositeltavaa, että kukin kansa ottaa vastuun omasta kansastaan ja kehittää sitä, eikä lähdetä loisimaan muualle.

Työperäisessä maahanmuutossa on järkeä silloin, kun on kyse tehtävistä, joihin ei omasta kansasta löydy tekijöitä riittävästi. Sitä riittävyyttä voidaan auttaa koulutuksen järkevöittämisellä ja koulutussysteemillä, jossa ammattia voi vaihtaa useammankin kerran ikänsä aikana..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Väittämähän kuuluu ettei suomalaiset halua tehdä töitä, kun taas välimeren ylittäneillä on silmitön halu päästä kiinni työmaailmaan. Tähän asti he ovat näyttäneet kiinnostusta vain (yö)maailmaan ja penskojen perässä luuhaamiseen. Näinhän ei saa sanoa, koska siinä rodullistaa, toiseuttaa ja vie ihmisarvon tulijalta jonka motiiveita ei saa arvostella. Rasismilla on oltava nollatoleranssi, ja samaan aikaan (yö)maailman nollatoleranssit hyppii ihmisten silmille Espoon pimenevässä illassa.

Voisin luetella pitkän listan niistä poliitikoista joille kansalaisten oman perheen ajattelu on epätervettä. Meille on sanottu ensisijaisen vastuun olevan Afrikkalaisten hyvinvointi, tämän sanoi demarien edustaja, tup tup tuppu—rainen joka ei ole oman esimerkkinsä mukaan huolehtinut omasta perheestään, eväsi lasten isältä tapaamisoikeuden, mutta veikkaan että lapset saavat kyllä tavata herra Kikombon Gambiasta, hän on erikoistunut lapsiin ”terveellä tavalla.” Eli haluaa käpälöidä ja lääppiä, sehän on hellyyden osoittamista..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Anomaster

Mielestään toteuttavat ideologiansa mukaista hyvää politiikkaa, mutta tosiasiassa toteuttavat ideologista mielenvikaisuuttaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
TDK

”Äidin palkka” kuullostaa feministihapatukselta. Miksei perhe-perustulo? Jos isä on mukana kuviossa niin enemmän rahaa – koska kansan tulevasta mielenterveydestä kannattaa maksaa/vähentää veroja (150e + ? Ruokaseteli tmv.) enemmän!
Se on juurikin ”ilman syytä avioerot” ja valtion rahottamat lutkaäitiydet ja neuroosivanhemmuudet jotka ovat entisestäänkin rapauttaneet kansaa. Tottakai lapsista (uusista kansalaisista) kannattaa pitää sen verran huolta ettei touhu mene villiksi, mutta pitää saada naikkoset tajuamaan kuinka tärkeää on pitää ne koivet yhdessä kunnes on löytynyt joku uros joka vaikuttaa luotettavalta ja sitoutuvalta pitkällä tähtäimellä ts. valitsevat sen ”vähemmän jännittävän tyypin” pelurin edelle.
Avioliitto aikoinaan tarkoitti myös sitä, että jos tapahtui vääryyttä niin koko puolison klaani oli selvittämässä asiaa ja oli paineita saada liitto toimimaan.
Nykyään voi ykskaks sanoa ettei nappaa enää – pistetäänpä nämä hommat sitten muiden maksettavaksi.
Tunnen jopa äitejä jotka ovat alunperinkin tarkoituksella ruvenneet yh-äideiksi.
Sellaista se on kun naiset tarjoavat kalleintaan pähkinöistä eli on markkinaylitarjontaa ja miehiltä taas on viety kannattavuus avioitua, minkä päälle vielä oikeudellisetkin lisäriskit. Feminismin moninainen mädätys.
Miehetkin elävät pahemmin turhautuneina sosialistien luomissa epäennustettavissa rakenteissa, paitsi tietenkin pelurit tai muut heikkoluonteiset jotka nauttivat tilanteesta tyhjin pallein.

Perheille optimaalisen kannustavat olosuhteet on kuitenkin se oikea tavoite.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by TDK
Vitsi puolue

Äänestäjät tyrmäävät sinimustanliikkeen vaihtoehtona, koska tukee vihreää siirtymää ja ajaa turkistarhauksen lopettamista. Muutoinkin on puolueohjelma aikamoista fantasiaa, joiden toteuttaminen ei onnistu ja käy vain kalliiksi veronmaksajille. Syvä ekologinen ajattelu, eli vihreä konkurssi on hyvä esimerkki siitä, jota SML tukee. Mitään kantaa ei edes turpeen käyttöön ole SML ottanut. Vuokratyöfirmat ovat pilanneet myös työmarkkinat. Vaikka tämä uutisen aihe pitää paikkansa, niin silti en usko tähän puolueeseen. Nämä kaikki naurettavat pienpuolueet pilaavat toistensa kannatuksen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Vitsi puolue
Joku tolkku

Kokoomusvetoinen ns tutkimuslaitos on saanut aikaan tutkimuksen jonka kokoomus on siltä tilannut, ihan vaalityötään varten.

Eka Kettunen

Vasemmistolainen kansanedustaja kommentoi taannoin eeuun tukipakettia sanomalla ” nyt tulee rahaa ” kun Suomelle lankesi miljardeja maksettavaa. ETLA:ssa on samanlainen järjenvastainen aatteen palo päällä ja sepitetään satuja sen mukaan.

Ilkka Forsten

Lähetä minulle 1000 euroa niin kerron kuinka voit rikastua. Tee kuten minä. ( Ei kerrota tätä kenellekään, puhutaan asiasta vaan meidän kesken. )

ike

Erös mies, aikoja sitten, myi hyttysentappolaitteita. Jos tilasi sai kaksi lyhyttä lankun pätkää ja ohjeet: Pyydystä hyttynen, laita se lankun päälle ja lyö sitä toisella lankulla päähän.

Ilkka Forsten

Hyttysistä puheen ollen, muistatko takavuosien ituhippiaatteen kauhistelut siitä, että jossain päin suomea järjestettiin kilpailut kuka lätkii eniten hyttysiä määrätyssä ajassa. Tämä hirvittävää raakuutta todistava, ja eläimiä halveksuva tapahtuma piti kieltää koska kaikilla on oikeus elämään… HUOH ! Tämä tapahtui ennen kuin keksittiin että ilmastohätätilalla saa enemmän julkisuutta ja voi vandalisoida enemmän yhteiskunnan toimintoja.

Peter Kreisler

Etla:n tutkimus ja sen tulos ovat selkeästi poliittisia eikä niitä tulisi nähdä muuna kuin mielipiteenä.

Puolueeton

Tutkimuksessa kaikkein tärkein asia, työn tuottamat tavarat on myytävä ja saatava rahaa työn maksamiseen. Miten on selvitetty tavaran myynti? Etlan toinen raportti https://www.markkinointiuutiset.fi/artikkelit/etla-tapahtuma-alan-liikevoitto-laski-perati-65-prosenttia olkoon vihjeenä. ”Koronapandemia on horjuttanut suomalaista tapahtuma-alaa merkittävästi, mistä kertoo muun muassa Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan tuore selvitys.” Täyttä valehtelua tämäkin. Korona ei siihen juuri vaikuttanut. Politiikka ja Venäjän pakotteet olivat syynä, mutta sitähän ei voi kansalaisille kertoa.
Tuotanto ei riipu niinkään halvoista tekijöistä kuin tuotteista saadusta rahasta. Tässä SML:n tulisi muuttaa ulkopolitiikkaansa. Venäjä on suuri valtio ja sinne voidaan myydä paljon ja ostaa halpaa energiaa ja elintarvikkeita. Ukrainan sodan voi jättää pois kuvioista ja ryhtyä korjaamaan välejä Venäjään Unkarin tapaan. Sodan melskeen ei pitäisi kuulua tänne, kun ei se kuulu lähempänä olevaan Unkariin.

Peter Kreisler

Suomen saa jollain ihmeellä aina sotkettua asioihin, jotka eivät mitenkään kuulu suomalaisille, esimerkkinä Ukrainan sota. Tosin nyt asia koskee Suomea, sillä maahamme on saatu Ukrainan järjestäytynyt rikollisuus ja tietenkin aiheeton vihollisuus Venäjän kanssa.

Ilkka Forsten

Kaikki ovat liikuttavan yksimielisiä siitä että AH hyökkäsi neuvostoliittoon ukrainan kautta, mutta kun neuvostoliiton jälkeläinen hyökkää krimin kautta ukrainaan, se on valhe ja meidän pitäisi ylläpitää hyviä suhteita itään, kun niin mainio ” ystävä’ ” on rajan toisella puolella. Onko ihan mahdotonta ajatella, ettei se pikkuäijä ole mitään muuta kuin panslavistisen ajattelun läpitunkema entinen KGB:n upseeri, siis kommunismin kasvatti, joka luo viikosta toiseen uuden narratiivin sille miksi hänen oli ” pakko ” puuttua ukrainan asioihin ? Tässä muutama jo nyt kuultu, ja varmaan lisää keksitään.

Denatsifikaatio.
Venäläisvähemmistön systemaattiset etniset vainot ja vangitsemiset
USA:n hyökkäys venäjää vastaan.
NATO:n hyökkäys venäjän tuhoamiseksi.
Kipapäälahkon kavalat suunnitelmat horjuttaa pyhää venäläisyyttä.
Länsimaiden yritys hävittää slaavilaisuus.
Venäisten uskonnon kieltäminen. ( Erittäin pyhä asia, sanoo kommunisti joka on ikänsä ollut ateisti.)
Tarkoitus liittää ukraina natoon vastoin ukrainalaisten tahtoa.
USA:n / EU:n tarkoitus kieltää ja rajoittaa slaavilaisuutta.
SAKSALAISTEN ! hyökkäys itään ( kun tankit ovat saksalaisvalmisteisia. )
Näillä argumenteilla on siis luvallista ja hyväksyttävää tehdä systeemaatista vandalismia, varastaa ukrainalaisten omaisuutta, raiskata ja likvitoida siviileitä, kiduttaa sotavankeja ja julistaa oman käden oikeus juridisesti pitäväksi perusteeksi edellä mainitulle. Kun taidemaalari teki tätä, kiljui venäläiset kurkku suorana ettei näin vakavia rikoksia ihmisyyttä ja kansaa kohtaan saa koskaan unohtaa.. Jostain syystä ne on nyt kuitenkin unohtuneet kun asialla on venäläiset.

Anomaster

Venäjä on suuri pinta-alaltaan, mutta pieni taloudeltaan. Turha puhua suuresta Venäjästä kaupan kohdalola, sillä taloudellisesti ei todellakaan ole suuri.

Toiseksi eivät kaikki ole valmiita myymään sieluaan rahasta ja tuijota kaupankäyntiin niin totisena, että suostuttaisiin mihin tahansa.

Venäjä on osoittanut jälleen kerran, kuten niin monesti historian aikana ennenkin, että siihen ei voi luottaa, eikä pidä luottaa.

Venäjä näyttää Ukrainassa malliesimerkin siitä, miten pitkälle se vie vaatimuksensa sille, että naapurimaan tulee toimia Venäjän tahdon mukaisesti, ei oman tahtonsa mukaisesti.

Valko-Venäjä on Venäjän mielestä ystävä, koska se on alistunut ja kuuliainen.

Venäjänkauppa ei ollut mitenkään erityisen suurta, joten pakotteiden aiheuttamat menetykset eivät ole olleet niin suuria kuin venäjämieliset ”puolueettomat” haluavat antaa ymmärtää.

Ilkka Forsten

Melko pian kun venäjän vastaiset pakotteet alkoivat, kertoi yritysten johtajat että olemme löytäneet uusia kanavia joihin nyt suuntaamme myyntiä. Sen lisäksi osa piti hyvänä että tilanne pakotti etsimään muualtakin mahdollisuuksia, joten oliko se pakotteiden voimaan astuminen niin valtava taka-isku suomen taloudelle ? Ei meidän toimemme venäjää kaada, mutta on osa suuremmasta kokonaisuudesta.

Jos meillä laukkaa inflaatio, niin samaa tapahtuu venäjällä, ja siellä ostovoima oli alunperinkin alhaisempi. Meillä ei ole yksikään pankki laittanut lappua oveen, jossa lukisi EI OLE KÄTEISTÄ. Pankit eivät enää paljon käteisellä pelaakaan, mutta venäjällä kansa katseli huuli pyöreänä kun Moskovalaisen pankin oveen oli liimattu kyseinen teksti. Tavaravalikoiman supistuminen näkyy jo nyt, ja sekin mitä vielä on tarjolla, ylittää ostovoiman mennen tullen. Putin on julistanut että toimihan neuvostoliittokin, eikä silloin ollut länsimaisia tuotteita kaupan, ei ollut ei, mutta kun niitä jo kuitenkin sai suhteellisen pitkään, ehti syntyä sukupolvi mikä on takuulla tyytymätön tilanteeseen jossa palataan kymmeniä vuosia taaksepäin.

Uuden kehittäminen hidastuu koska länsimaiset komponentit lakkasivat tulemasta, eikä maailmalla ole enää montaa valtiota jotka olisivat halukkaita ostamaan öljyä, sillä venäjä haluaa maksun ruplina. Venäjän pankit ovat ajautuneet vaikeuksiin, koska luottokortit joita he myönsivät ei anna katetta lännessä. Ostosmatkat länsirajan yli ei enää onnistu sillä luottokortit ei kelpaa, käteistä ei ole, ja maasta ei saa viedä suuria määriä tavaraa kerrallaan edes omiin tarpeisiin. Kuka meistä voi nyt sanoa että olen ostanut lähes kaiken venäjältä, ja kaupan tyssääminen vei mahdollisuudet korkeaan elintasoon. Täällä se ei haittaa mitään, mutta itärajan takana sitäkin enemmän. Tämä tilanne ei ole edes mikään vuoden tai parin mittainen muutos,se voi kestää kymmeniä vuosia ennen kuin kukaan investoi mitään venäjälle. Kansainväliset yritykset ei ota enää riskejä samassa mitassa, eikä venäläinen teollisuus pysty kopioimaan kaikkea. Vaikka Jeltsin oli pelle, hän oli venäjän kansan kannalta parempi pelle kuin Putin.

Anomaster

Se, että muualta maailmasta löydettiin kohtuuajassa venäjänkaupan korvaavat markkinat osoittivat, että suomalaiset olivat olleet laiskoja myyntimiehiä, sillä ne uudet markkina-alueet ovat olleet olemassa koko ajan, mutta niitä ei ole hyödynnetty. Hyvä kuitenkin, että edes nyt hankivat ne. Jossain vaiheessa venäjänkauppa alkaa taas toimia, ei se loputtomiin ole boikotissa sekään. Sitten on uudet markkina-alueet Venäjän lisäksi. Tosin kestänee vuosia ennen kuin Venäjän kanssa käydään kauppaa.

Investoijien meno merkittävissä määrin Venäjälle kestää sitäkin kauemmin. Venäjän pitää kyetä rakentamaan lainsäädäntö ja toimiva yhteiskunta siten, että sijoittaminen on turvallista, eikä politiikka ole enää imperialistista hölmöilyä. Pitkän tien ovat itselleen hankkineet.

Johanna

Venäjä imperialistinen? sanakirja käteen niin menee termit oikein.
Tarkoitit varmaan jenkkien touhuja yli 180 sodallaan, no virheitä sattuu jokaisella pikku pontikkakeisarilla.

ike

Kyllä Anomasterin analyysi meni oikein.USA on sotiaan käynyt, kuten kaikki suuret vallat, mutta eroakin on. Ovat monasti myös halunneet toimia jonkinlaisena ”maailmanpoliisina” ja sellaisessa hommassa menee joskus vähän puurot ja vellit sekaisin. Se kuitenkin on toista venäjän touhuihin verrattuna että eivät juurikaan ole liittäneet maita itseensä, mikä taas on venäjän tarkoitus lähes aina.

Anomaster

Olipa USA sitä tai tätä, ei se vaikuta millään tavalla siihen tosiasiaan, että Venäjä on imperialistinen ja on ollut sitä aina sitten Moskovan ruhtinaskunnan. Kaikki muuhan on valloitettua aluetta. Putin tykkää historiallisista rajoista, joten muistakaamme, että Venäjän historialliset rajat ovat Moskovan ruhtinaskunnan rajat.

Ilkka Forsten

Johanna hyvä. Katso uudelleen sanakirjasta mitä tarkoittaa imperialistinen, se löytyy i kirjaimen kohdalta.

Ilkka Forsten

Oletko tietoisesti noin ulapalla, vai annatko muiden ohjata ajatuksiasi. MISSÄ ne 180 sotaa on käyty ? Selvitä ensin USA:n historiasta koska maa itsenäistyi, sitä aiemmista sodista ei kannata puhua mitään, ja kun sitten mietit aikajanaa itsenäistymisestä tähän päivään, niin monia sotia ei olisi ehditty edes käymään. Periaatteessa maa on mitellyt vain viisi pitkää sotaa. Sisällis-sotansa 1861 – 65, ensimmäisen maailmansodan 1917 – 18, ( erittäin lyhyt osallisuus. ) Toisen maailmansodan 1941 – 45 Korean sodan 1950 – 53 sekä Vietnamin konfliktin 1965 – 1975. Yksikään näistä sodista ei ollut imperialistinen, siis sota jossa olisi pyritty varastamaan toisten maat. Minä sain laskettua 25 kappaletta koko USA:n historiasta jossa on mukana myöskin pelkkiä lyhytkestoisia kahakoita, kuten Utahin sota 1857 – 58, osapuolina oli hallitus ja mormonit. Sota siis käytiin oman maan rajojen sisällä, samoin intiaanisodat.

Neuvostoliiton / Venäjän käymiä sotia on 27 kappaletta, eikä lukuun ole otettu mukaan jokaista sisäistä kahinaa. Vedit siis ihan hatusta vaatimattomat 155 ylimääräistä sotaa USA:n synneksi. Jätä nyt Antifan kanssa veljeilyt niin et putoa kokonaan ulos todellisuudesta, ja heivaa se punainen jäsenkirja roskiin. Pidä mielessä myöskin syyt miksi USA on sotiin osallistunut, ja onko ne olleet enemmänkin osallisuutta jossain minkä muut ovat aloittaneet, vai lähtökohtaisesti suurvallan aloittamia.

Jos vetelet kaikki nahistelut helmasynneiksi, niin olemmehan mekin tapelleet Viikinkejä vastaan, heimosotia, nuijasodan, Ruotsia vastaan ( osana Venäjän keisarikuntaa, ) Englantia vastaan ( Oolannin sota, ) Venäjää vastaan ( osana ruotsin kuningaskuntaa ), olleet osana euroopan sotia ( hakkapeliitat ) sisällis-sodan, läskikapinan, talvisodan, jatkosodan, lapin sodan ( saksalaisia vastaan ) vapaaehtoisten voimin Bosniassa, ja nyt olemme kuulemma Ukrainan sodassa. Tämän lisäksi maailmassa ei ole käyty montaakaan sotaa jossa ei olisi ollut vähintään yksi suomalainen mukana. Itsenäisyyden vuosiin mahtuu siis seitsemän ( 7 ) kappaletta sotia, joka on hyvä saavutus hieman reilussa sadassa vuodessa näin pieneltä kansalta.

Jakovaraaja

”‒ Maahanmuuton vaikutukset julkiseen talouteen ovat kuitenkin simuloinneissamme selkeästi positiivisia.”

Tuollaiset simuloinnit pohjautuvat malleihin, jotka ovat joukko tietokoneella suoritettavia matemaattisia kaavoja, tilastotietoja ja numeerisia kertoimia.

Demografisen korrektismin hengessä on maahanmuuton malleista luultavasti jätetty pois muutama oleellinen ”kemukerroin” ja lisätty jokin historian lehdiltä repäisty ”Fazerkerroin”.

Nimi tähti

Hyvin sanottu

Uusimmat uutiset