Kotimaa Politiikka Uutiset

Sinimusta Liike vaatii keinoja energiatuotannon kansallistamiseksi – uusia eduskuntavaaliehdokkaita julkaistu

Kuva: Sinimusta lLiike

Sinimusta Liike korostaa energiapoliittisessa ohjelmassaan omavaraisuutta ja huoltovarmuutta. Puolueemme mielestä Suomen tulisi selvittää keinoja ylikansallisesta sähköpörssistä irtautumiseksi ja lisätä julkista omistussuhdetta suomalaisessa energiantuotannossa. Suomen valtion tulisi johtaa suomalaista energiantuotantoa oman kansallisen energiapolitiikkansa mukaisesti, jolloin voimalat myisivät tuottamansa energian suoraan suomalaisille kuluttajille ilman nykyisiä välikäsiä. Tällöin tuotetun energian hinta seuraisi selkeämmin raaka-aineiden hinnankehitystä sekä ympäristölle aiheutettua kuormitusta, eikä se muodostaisi enää ansaitsematonta tulonlähdettä yksittäisille suuromistajille ja keinottelijoille. Valtiollisia ja kunnallisia energiayhtiöitä on tälläkin hetkellä käytössä useissa maissa, myös Suomessa, joten idea ei ole tältä osin uusi.

Kansallisesti johdettu energiantuotanto voisi myös toteuttaa paremmin istuvan hallituksen poliittisia päämääriä, joihin sisältyisivät esimerkiksi haja-asutusalueen tuotantolaitoksille annetut energiaverohelpotukset sekä uusien voimaloiden sijoittaminen niille alueille, jotka kärsivät muuta Suomea enemmän työttömyydestä ja sen aiheuttamasta muuttotappiosta. Sinimusta Liike kannattaa atomienergian käytön kasvattamista osana puolueen omaa vihreää siirtymää, ja näkee kansallisesti johdetun poliittisen ohjauksen edistävän tätä päämäärää parhaiten.

– Sähkön hinnan korotukset osuvat erityisen kipeästi maaseudulla ja omakotitaloissa eläviin ihmisiin, joiden käyttämästä sähköstä merkittävä osa menee asunnon lämmitykseen. Mikäli energian hintaa ei saada kohtuullistettua talveen mennessä, moni suomalainen joutuu miettimään tulevaisuudessa uudenlaista asumisratkaisua esimerkiksi suurkaupunkien kerrostalolähiöistä, toteaa Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru.

– Samaan aikaan kun energian hinta uhkaa moninkertaistua, sen tuotantokustannukset ovat pysyneet monelta osin ennallaan. Suomessa sijaitsevat voimalat eivät kuitenkaan myy tuottamaansa energiaa suoraan asiakkaille, vaan laajempaan eurooppalaiseen sähköpörssiin, jossa energian hinta määräytyy useiden eri energiantuotantotapojen yhdistelmästä, jonka vuoksi yhdenkin energianlähteen tuntuva kallistuminen nostaa kaiken energian myyntihintaa. Suomalaiset joutuvat siten epäsuorasti kärsimään sen kaltaisten energianlähteiden kallistumisesta, josta he eivät ole itse käytännössä millään tavoin riippuvaisia. Suomalaiset maksavat siten muiden eurooppalaisten maiden, kuten Saksan, vääristä energiapoliittisista päätöksistä, Kuru jatkaa.

Lue kannanotto tästä.

Sinimusta Liike on nimennyt lisää eduskuntavaaliehdokkaita. Tulevan kevään vaaleissa on ehdolla kansanedustajaksi Jouni Hautala Vaasasta, Kainu Jokipii Pirkanmaalta, Miika Kallio Varsinais-Suomesta, Roni Nieminen Varsinais-Suomesta, Ville Nurmela Varsinais-Suomesta, Ilmari Ollila Helsingistä, Olli Pasanen Keski-Suomesta, Timo Rumpunen Varsinais-Suomesta, Pyry-Lii Soinio Uudeltamaalta, Joona Välimäki Varsinais-Suomesta.

Aiemmin julkaistut ehdokkaat: Lauri Hokkanen, Pirkanmaa; Suvi Hokkanen, Pirkanmaa; Toni Jalonen, Helsinki; Meri Kartta, Häme; Terhi Kiemunki, Pirkanmaa; Antero Kivisaari, Varsinais-Suomi; Pasi Kuronen, Lappi; Tuukka Kuru, Häme; Tapio Rantanen, Satakunta; Miro Sarola, Lappi; Milka Ojala, Oulu; Aleksi Veikkola, Pirkanmaa.

52 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Perusjuttujen, kuten sähköntuotannon ja sen jakelun tulisi pysyä oman maan käsissä. Huoltovarmuus pitää olla erilaisten kriisien aikoina. Energia on yksi keskeisimmistä asioista, jonka saatavuus ja hinta tulisi turvata omalla tuotannolla ja ilman keinottelumahdollisuuksia. Maa, jossa energia käy kalliiksi tai ei riitä, on todella heikoilla.

Senpä tähden Saksa esti Uniperiä nostamasta kaasun hintaa. Tulee halvemmaksi, kun maksattaa toisilla.

otto suni

Saksan kaikki yritykset suojella omaa teollisuuttaan kaatuvat USA:n sätkynukkeen Ursulaan joka kädet vapisten pöntöstä kiroaa Putinia! Tavallinen saksalainen maksaa vielä seuraavat 77v kipapäille eräästä ”Sionin Viisaiden Pöytäkirjoissa” ennustetusta tapahtumasta!

Ilmari

En ota muuta kantaa kuin että Siionin viisaiden pöytäkirjat on todettu väärennetyiksi. Keksi joku uusi valhe.

John Quiman

Siionin viisaiden pöytäkirjat eivät ehkä ole ihan niin totta kuin monet uskovat.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Siionin_viisaiden_pöytäkirjat

Kuka tietää mitä tarkoitusperiä on milläkin ryhmällä, mutta nuo pöytäkirjat eivät kerro muuta kuin keksityn tarinan.

Ilkka Forsten

Orimattilan kunnanvaltuustolla oli aikoinaan vakava ongelma. Olisi tarvittu päätöksien läpiviemiseen kolme viisasta miestä ja yksi neitsyt, mitään niistä ei löydetty.

Kata

😀

otto suni

Luottamus Wikipediaan taitaa olla kansalaisilla edelleen vakaa, vaikka sen myös omistavat nämä Sionin viisaat. Google kuuluu samaan joukkoon samoin Facebook, Twitter ja Pfeizer.
Todelliset asianuntijat eivät ole voineet koskaan osoittaa ko. teosta valheeksi, joten jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi!

John Quiman

Mahdoitko lukea Wikipedian artikkelin asiasta? Ei Wiki ole tuon tiedon lähde. Artikkelissa on alhaalla lähdeluettelo siitä, mihin Wikin artikkelin tieto perustuu.

Pieni lainaus artikkelista: ”Pamfletissa Machiavelli suosittelee hallitsijalle muun muassa kansalaisten yhteishengen heikentämistä erilaisin juonikkain keinoin. Siionin viisaiden pöytäkirjoissa samat keinot on esitetty j**talaisten salajuonena. Graves ja muut tutkijat ovat todenneet, että suuri osa pöytäkirjojen sisällöstä on mukailua Jolyn dialogista. Noin kaksi kolmasosaa tekstikappaleista perustuu ainakin osittain siihen, ja jotkin kappaleet ovat siitä lähes kokonaan suoraa lainausta.”

Jäitä hattuun

Nyt Otto jakaa väärää tietoa. ”Siionin viisaiden pöytäkirjat” nimenomaisesti on osoitettu väärennökseksi asiantuntijoiden toimesta.

Kyseessä on yksi maailman kuuluisimmista valedokumentti-huijauksista. Menee jopa ”Hitlerin päiväkirjojen” edelle.

Ilkka Forsten

Meidän tulee nyt ymmärtää Ottoa, Hänellä oli äiti nimeltään Otto, samoin isän nimi oli Otto, he olivat ottovanhemmat, ja Otto on ottopoika. Otto käytti aiemmin Otto automaattia rahannostoihin, voidakseen maksaa ottovanhemmilleen ruokarahaa, mitkä nämä ottopojan ollessa ottoautomaatilla kuluttivat ottojen yleiskuluihin. Näin siis äiti otto, isä otto ja ottopoika otto saivat talouden toimimaan ottoautomaatin ulkopuolellakin. Ottamatta kantaa asiaan tämän pidemmälle, myönnän olevani sillä kannalla että otto sekä ottovanhemmat olivat yhdessä toimiva ottolapsinen perhe.

juha II

Aivan oikein!

Tosin WEF, Globalistit, EU, George Soros, NWO, YK ja ”ilmastohätätila” kusetus vaatii aivan toista ja muuta!

On aika herätä uuteen todellisuuteen. Nyt ”ei pelata napeilla” vaan koko nykyisen maailmanjärjestyksen jonka olemme oppineet tuntemaan on vastaavassa tilassa, jota voi verrata mannerlaattojen siirtymiseen

Kaikki mitä maailmassa nyt tapahtuu normaalien tapahtumien omaisesti. Eivät ole sattumaa vaan järjestettyjä ja valheellisia v. 1939 Talvisodan ”Mainlan laukauksia”. Joilla voidaan oikeuttaa mitä järjenvastaisimpiä ja epälppgisuudessaan mielettömimpiä tapahtumia kuten se, että Suomi haki tieten tahtoen hyökkäyssotaa Suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa vastaan. Kun Leningradin kaupungissa oli yhtä paljon asukkaita tai jopa enemmän kuin kolmen miljoonan asukkaan mitä parhaimmassa kaikille olevassa Suomessa!

Uusi Ison-Britannian kuningas Charles III on pääkoordinaattori ja ajatushautomino yhdessä Klaus Schwabin kanssa WEF:n ”The Great Reset” eli Suuri Nollaus!

Kuningatar Elisabethin puoliso Prinssi Philip, joka oli Maailman Luonnonsuojelujärjestön WWF puhennjohtaja kertoi eräässä haastattelussa, että: ”Kuolemansa jälkeen hän haluaisi syntyä uudestaan maailmaan tappavana viruksena, joka murhaisi kaikki maailman ihmiset tuhoamasta maailman luontoa!!”

ike

Taas vähän sivusta, kun kai on tapani. Katsoin tuossa eduskunnan kyselytuntia ja on selvää että Halla-aho tekee yhdellä kysymyksellään ymmärrettäväksi paljon enemmän asioita kuin koko hallitus vastauksillaan.

Ilkka Forsten

Toissapäivänä Sanna Marin piti puheen EU:n keskiössä. Asia uutisoitiin meillä niin että ” koko ” sali oli täynnä ja taputti marinille. Siellä istui todellisudessa ehkä vajaa kolmannes koko määrästä, tai sitten jokaiselle on varattu viisi ylimääräistä istuinta kaiken varalle. Istumatyö onkin kuluttavaa, sillä muistamme kuinka Jani Toivola paloi loppuun, vaikka ei tehnyt mitään muuta kuin istui ja niin jouduttiin pitkälle sairaslomalle, minkä aikana hän jaksoi kuitenkin istua taksin takapenkillä ja ajella kansan piikkiin puheita pitämässä.

Nationalisti

Halla-aho on pahimpia takinkääntäjiä, populisteja valekansallismielisiä. Vastenmielinen tyyppi.
Jos joku kuvittele edelleen, että sitä tai ylipäätänsä Persuja äänestämällä voisi muuttaa asioita, tulee jälleen pettymään.
Kontrolloitu oppositio.

Kata

No missäs se käänsi takkia?Linkkiä kiitos ja älä sie poika höpötä,(oletan pojaksi,sori siitä) sillä tällä hetkellä nämä pienpuolueet,oli sitten miten ”vahvoja” vain…eivät vaikuta mihinkään ja äänet menee hukkaan.Vaikka olisikin ohjelmassa tolkkua.
Ehkä joskus tulevaisuudessa jos pystyvät saamaan niin paljon kannatusta että on noin 25 edustajaa,vähintään.
Populistipopulistipopulistipopulistipopulisti…sitä jaksetaan hokea!Kaikki jotka hakee kansan suosiota ovat populisteja,Marin pahimmasta päästä.
Niin last season tuo sana.Aika erikoista myös tuo ”vastenmielinen tyyppi”…älyköt usein ovat erilaisia.Hän ei kiertele sanomisissaan ja se on helekutin hyvä.Luulisi ”nationalistin” tajuavan…ja ei,putte ei ole oikea vastaus. 😀
Kiemurtelevissa kokkareissa esim. on sellaisia joista noin voi sanoa mutta olkoon,so what?

Jäitä hattuun

Halla-ahon takinkääntö ilmenee selkeimmin siinä, että hän on hypännyt globalistien kelkkaan monien keskeisten ”isojen kysymysten” suhteen.

Ajaa siis täysin globalistien tavoitteita, sen paremmin tieteellisistä faktoista kuin Suomen kansallisista eduistakaan piittaamatta.

Kuviota vielä täydensi globalismimyönteisen Riikka Purran junaileminen ”keittiön kautta” perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi, hyvässä yhteisymmärryksessä Ylen ja muun valtamedian kanssa.

Tässä yhteydessä ei kai tarvitse ruveta tarkemmin selostamaan tuota valtamedian olemusta sekä sen ajamia tarkoitusperiä.

Kata

WOW!Voi globalistit.. varmaan myös populisteja…. putinisteja ja kaikkea siltä väliltä.

Jäitä hattuun

Mitä tarkoitat? Kommentistasi tulee jotenkin sellainen vaikutelma, ettet kovin hyvin tiedä, mitä globalismi tarkoittaa ja mikä ylipäätään on globalistisen liikkeen merkitys ja päämäärä.

Kannattaa ottaa asioista selvää, ihan oikeasti.

Kun itse opiskelin historiaa ja valtio-oppia 1990-luvulla, professori jo silloin kehotti luennoillaan kiinnittämään huomiota globalismiin ja sen alati kasvavaan merkitykseen.

Hän havainnollisti asiaa toteamalla, että perinteisesti ihmisten poliittista asennoitumista on ollut tapana määritellä vasemmisto-oikeisto-akselilla, mutta nykyisin tämä ei enää riitä. Tämän jaon rinnalle on noussut toinen jakava tekijä, eli henkilön maailmankatsomuksen sijoittuminen kansallismielinen-globalisti-akselilla. Pelkkä ”vasemmistolaisuus” tai ”oikeistolaisuus” ei enää nykyoloissa kerro kovinkaan paljon henkilön asenteista, vaan täydentäjäksi tarvitaan tämä toinenkin mittapuu.

Ja tämä toteamus siis jo 1990-luvulla.

Sen jälkeen tapahtunut kehitys osoittaa hyvin selkeästi, että professori oli oikeassa. Globalismin voimakas nousu eri puolilla maailmaa (etenkin USA ja EU) sekä tämän vastareaktiona tapahtunut kansallismielisyyden nousu monissa maissa ovat viimeaikaisen poliittisen kehityksen ylivoimaisesti tärkein tapahtuma.

Ellei tätä kehitystä ja siitä seuranneita asioita tunne, voidaan sanoa kyseisen henkilön olevan aika pahasti pihalla asioista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Kata

No kuule enköhän tiedä mitä on globalismi….Olen kyllä kiertänyt muutakin kuin tahkoa! 😀

Jäitä hattuun

Hyvä juttu, jos tiedät mitä globalismi on, ja ymmärrät myös sen vaarallisuuden.

Tuo aiempi kirjoituksesi vain loi sellaisen vaikutelman, että nämä asiat ovat sinulla hieman hämärän peitossa. Mutta hyvä tosiaan, jos tilanne ei ole tämä.

(Toisaalta voidaan huomauttaa, että globalismin vahingollisuuden tunteva ymmärtää myös kavahtaa Halla-ahon lankeamista kyseisen aatteen pauloihin.

Eihän voi olla niin, että globalismi on kyllä paha juttu, mutta mikäli Halla-aho saarnaa globalismin opinkappaleita kirkkain silmin, ei asiassa olekaan mitään huomautettavaa.

Se on joko tai. Muunlainen suhtautuminen tähän dilemmaan on älyllistä epärehellisyyttä.)

Kata

Niin mitä ne opinkappaleet ovat Halla-aholla?

Jäitä hattuun

Globalismin myötäily tai jopa sen innokas edesauttaminen muutamien suurten ja ”trendikkäiden” aiheiden suhteen.

Kyseessä siis:

– Ilmastovouhotus (H kritisoinut vain lievästi ja osittain jopa myötäillyt).

– Koronavouhotus (H kritisoi aluksi hieman, mutta lähti sittemmin itsekin tähän mukaan).

– Ukrainan sota (H ei ole edes yrittänytkään pitäytyä tosiasioissa, vaan lähti heti suurella innolla ajamaan globalistien asiaa ja toistelemaan näiden käsikirjoittamaa narratiivia).

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
John Quiman

Ilmastovouhotuksen kritisointi ei Halla-aholle ole kiinni siitä, että onko siinä kritisoitavaa, vaan siitä, että kannattaako kritisoida juuri nyt. On ymmärrettävä, että jos jotain pykimyksiä ei voi saada läpi, mutta niiden ajamisesta tulisi tappioita, ei kannata yrittää ajaa niitä pyrkimyksiä.

Jotkut ovat pettyneet, kun Halla-aho ei ole ajanut EU-eroa, josta hän kauan sitten sanoi itse, että ero ei ole realistinen, koska kannatus on korkealla. Ei kannata panostaa johonkin, mitä ei voi saada läpi. Sen sijaan siihen panostaminen voisi heikentää kannastusta ja vaikeuttaa sellaisten asioiden edistämistä, joita voi edistää.

Politiikassa ei kannata huudella sellaisista pyrkimyksistä, joiden edistäminen on mahdotonta ja siitä huuteleminen olisi haitallista muille pyrkimyksille vallitsevassa tilanteessa. Se ei ole takin kääntämistä, se on realismia.

Milläs tavalla Ukrainan sota on globalistien hanke? Haluaako Putin nujertaa globalismin? No, ei Putin siitä ole kiinnostunut, se on kiinnostunut Venäjän mahdista, jota ei nykyisin liiemmälti ole, mutta Putin uskoo voivansa kehittää Venäjästä merkittävän suurvallan. Hän tosin löi kirveensä kiveen, kun unohti panostaa kansakunnan kehitykseen ja laski pelinsä raaka-aineiden varaan.

Ukrainalaisten näkökulma on tuossa ratkaisevaa. Haluavat lähestyä länttä, eivätkä mennä Euraasian unioniin Venäjän lypsylehmäksi, vaan liittyä EU:iin tai muuten olla osa läntistä Eurooppaa. Venäjä yrittää pakottaa Venäjän linjoille asevoimin ja nyt Ukraina yrittää säilyttää vapautensa puolustautumalla.

Voihan Ukrainan tukemisen väittää olevan globalismia, mutta kyllä siinä tosiasiallisesti ukrainalaiset taistelevat kansallisen olemassaolonsa puolesta, eivät suinkaan globalismin puolesta. He taistelevat venäläistä imperialismia vastaan. Toivottavasti onnistuvat.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

No lue tuo Johnin Quimanin vastaus!

Jäitä hattuun

Työkiireideni takia pääsen vastaamaan vasta nyt.

Luin tuon mainitsemasi Johnin kirjoituksen. Siinä on joitakin hyviä näkemyksiä, mutta toisaalta myös pahoja puutteita.

Hyvää:

– Toteamus siitä että politiikassa ei kannata ajaa (ainakaan täysillä) asioita, joilla ei ole sillä hetkellä mitään menestymisen mahdollisuuksia. On parempi odottaa sopivaa hetkeä.

Huonoa:

– Koronavouhotusta ja siitä Suomelle aiheutuneita KYMMENIEN MILJARDIEN EUROJEN menetyksiä ei kommentoitu mitenkään, ei myöskään valtavia inhimillisiä kärsimyksiä. Aivan kuin olisi ihan ok, että Suomi alistetaan tällaisille globalistien vaatimuksille ja suoritetaan nuo edellä mainitut hirvittävät uhraukset.

– Ukrainan sotaa käsittelevä osuus on pahoin vääristynyt ja puutteellinen. Asiallisen analyysin sijaan tyydytään mekaanisesti toistelemaan globalistien propagandaa ihan sellaisenaan, juuri kuten esim. Ylen uutistoimitus menettelee.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
John Quiman

Kansanedustajat ovat myös kiertäneet muutakin kuin tahkoa – he ovat ahkerasti kiertäneet vastuuta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Totta tosiaan!Ehkä he ”eivät näe” mitä matkansa ite maksava näkee maailmalla…

Jäitä hattuun

Vielä konkreettinen esimerkki globalismista ja sen vaikutuksesta suomalaiseenkin politiikantekoon:

Ministeri Tytti Tuppuraisen kuuluisa lausunto: ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”.

Ellei globalismin vaarallisuus tästä avaudu, niin ei sitten mistään!

Kata

No voivoi tiedän että tutti on epäkelpo politiikkaan mutta siellä sekin vaan suhmuroi…huolimatta noista karmeista mielipiteistään niin eikös pomppaa aina eduskuntaan ja jopa ministeriksi eli se porukka on täysin ulkona siitä mitä heidän pitäisi edustaa.
Ja niin ovat äänestäjänsäkin!

Ilkka Forsten

Jos suomalaiset nyt kerrankin olisivat tolkun ihmisiä he äänestäisivät PS:n puolesta ensi vaaleissa. Vaikka puolueen mielipiteenmuodostus on loiventunut sitten parhaiden päivien, on faktana yhä se että heillä on jo nyt ryhmä valmiina, ja sillä ryhmällä on päivän politiikasta käsitystä. Pienpuolueet ovat ok, ei siinä mitään, mutta kuten sanoit, ei niillä ole mahdollisuutta vielä pitkään aikaan päästä yhteenkään päättävään elimeen, hallituksesta puhumattakaan. Jos joku uskoo että seuraavien vaalien jälkeen esimerkiksi Sinimustilta on ministeri hallituksessa, tai edes vahva ryhmitys kansanedustajina, niin onnea vaan, niin ei tapahdu.

Puoluetoiminta ei ole mitään tässä ja nyt nousukiitoa, ja jos nykyiset puolueet, siis kaikki muut paitsi PS haluaa ylläpitää tätä samaa ääliömäistä menttaliteettia, niin on ihme että edes PS pääsisi hallituskumppaniksi. Siitä huolimatta nyt pitäisi keskittää äänet PS:n taakse, sillä jos he ovatkin yksi hallituspuolueista vaalien jälkeen, sillä on merkitystä enemmän kuin pienpuolueilla joiden mahdollisuus sanoa mitään jää nollaan. On typerää hajottaa ääniä hetkellä kun vastapuolella ollaan valmiita äänestämään nykyisen kaltaista son***aa tuloksista välittämättä.

Jonakin päivänä kun vaikkapa sinimustat ovat eduskunnassa, ja edes pystyvät oppositiona vaikuttamaan maan asioihin, voidaan pitää järkevänä heidän äänestämistään. Miksi PS:n mahdollisuudet nyt halutaan torpata, vai eikö kukaan enää muista että se oli toiseksi suurin puolue viimevaalien jälkeen. Jos äänimäärä yltää samaan, uskallan väittää että kokoomuskin harkitsee heidän ottamistaan hallituskumppaniksi. Marin on nyt niin useasti suoraan sanottuna vit***lut Orpolle, että mahdollisuuden tullessa voi orpokin antaa PS:le mahdollisuuden. Sinimustia siinä ei kukaan kuule eikä kuuntele. Mikäli nyt äänestää sinimustaa puoluetta, ja huomaa ettei se ole vaikuttanut mihinkään, niin ei pitäisi olla mitään varaa puhua tulevan hallituksen touhuista. Kun äänestää sinimustia on ääni pois PS:ta, ja kaikki äänet jotka on heiltä pois, on sama kuin PS:n mahdollisuuksien väheneminen päätyä seuraavaan hallitukseen.

Ymmärrän sen että Sinimustien tietyillä jäsenillä jäi hampaankoloon ikäviä muistoja PS ajastaan, mutta jos nyt ajatellaan järkevästi ei niillä yksittäisten ihmisten kipuiluilla ja sen myötäelämisellä voiteta mitään. Kurulla on hyviä mielipiteitä, hän on erittäin taitava puhuja jolta löytyy karismaa, ja hän on henkilönä asiaansa sitoutunut. Nämä kaikki on plussaa ja antaa tulevaisuudessa mahdollisuuksia, mutta niillä ei voiteta tulevia vaaleja. Te jotka haluatte kammeta PS:n pois ehdokasluettelostanne, voitte saman tien äänestää kokoomusta, mutta älkää sitten valittako siitä mitä tuleman pitää.

Kata

Ihan sammaa mieltä!

Rudi

Persut ovat valmiita menemään hallitukseen kaikkien muiden puolueiden kanssa paitsi vihreiden. Kyllä äänestäjän kuluttajasuoja on melko surkea jos persut menisivät hallitukseen jossa on nykyinen pohja miinus vihreät. Vaikka on paljon mollattu Ruotsin blokkisysteemiä niin onhan se selkeämpi kuin meidän sekametelisoppa. Pienpuolueiden kohtalo on täällä karu, tosin kymmenien vuosien perspektiivillä niistä jollain saattaa olla merkitystä kaukana tulevaisuudessa.
Kokkareilla ainoa jota se ei huoli on vasemmistoliitto, kaikki muu käy. Eli aika vähän voi äänestäjä tulevaan politiikkaan vaikuttaa, paitsi jos oma puolue saa 40-50% äänistä

Ilkka Forsten

Vähän asian vierestä menen, mutta lukekaa siitä huolimatta.” Viranomaisten suojaan ei voi koskaan luottaa, päinvastoin se koituu niin kuin kokemus osoittaa ainoastaan rauhanhäiritsijöiden hyväksi. Poliisilaitoksissa on päässyt valtaan menettelytapa, mikä on oikeusloukkaus. Jos näet viranomaiset saavat jostakin uhkailusta tietoonsa, että on olemassa kokouksen väkivaltaisen hajottamisen vaara, ei pidätetä noita uhkailijoita, vaan syyttömiä kielletään pitämästä kokousta. Keskimitan poliisinero on vielä mahdottoman ollakseen kun nimittävät sitä torjuntatoimenpiteeksi laittomuuden ehkäisemiseksi. Päättäväisellä roistolla on siis milloin tahansa mahdollisuus tehdä kunnollisten ihmisten työ ja toiminta mahdottomaksi. Rauhan ja järjestyksen nimissä valtiovalta siis taipuu roiston tahtoon ja pyytää toisia, että olisivat niin ystävällisiä ja varoisivat ärsyttämästä tätä.”

Arvatkaapas kuka tämän kirjoitti alunperin vuonna 1924 ? Sen kirjoitti Itävaltalainen taidemaalari oman teoksensa sivulle. Huomaatteko miten paljon tässä on yhtymäkohtia meidän aikaamme, ja tiedän että viisaina ihmisinä kyllä huomaatte sen.

Onko siis mikään muuttunut näiden vuosikymmenten aikana, vai mennääkö taas vassareiden ehdoilla kuten saksassa ennen isoa muutosta ? Suosittelen ostamaan ja lukemaan kirjan kannesta kanteen, niin käsittää paitsi sen ettei nykyisellä vihervasemmistolla ole mitään uutta keinovalikoimissaan, ja samalla alkaa käsittämään miksi he eivät sallisi kenellekään oikeutta lukea AH:n teosta. Vassareiden oma toiminta on täysin yhtenevää vuoden 1924 toiminnan kanssa. Se perustuu loputtomaan valehteluun, syyllisten keksimiseen ja pelkän kaaoksen luomiseen.He eivät pyri synnyttämään tilaa jossa ” polarisaation määrä ” olisi nolla, päin vastoin he luovat polarisaatiota oikeuttaakseen oman agendansa. Kansallismielisiä käsketään aina olemaan ärsyttämättä ketään, vaikka näyttöä ärsyttämisestä ei ole, ja sitten tuodaan se kuvitteellinen oikeus peliin ilmoittamalla että emme suvaitse kokoontumistanne, se vain ärsyttää toisinajattelijoita josta seuraa mahdollista väkivaltaa tai häiriöitä.

otto suni

Itävaltalainen taidemaalari todella analysoi tarkoin myös nykyisen puoluepoliitisen kähminnän ja voin lämpimästi suositella ko. teosta kaikille, mutta vain alkuperäisenä teoksena.

Ilkka Forsten

Siitä alkuperäisestä juuri puhuin, en mistään suvakkiversiosta.

Eka Kettunen

Sinimustan Liikkeen energiapoliittinen ohjelma on ehdottomasti paras, etenkin kun huomioi millaisiin ongelmiin olemme nykyisen politiikan seurauksena joutuneet.

Raksaäijä

https://oikeamedia.com/o1-187500

Vahva lukusuositus !
Tämäkin liittyy korkeisiin sähkönhintoihin suoraan…

Tässä tulee suoraan esiin se kuinka vasemmisto ”kaappasi” keskeisen ympäristöjärjestön ja ryhtyi käyttämään sitä oman agendansa ajamiseen…

Kata

Kiitos videosta mutta kyllä se masensikin…nuo virheet ovat tehneet järkyttäviä tekoja vuosikymmeniksi eteenpäin!Bastardit!

Raksaäijä

https://youtu.be/0Oh_w5KrEVc

Tuossa on suomeksi tekstitettynä ongelman ydin… sähkön hintojen osalta ja sen siirtämisen osalta sekä toivomussähkönkin osalta. Samat asiat koskee keskeisiltä osiltaan myös Suomea.
Etenkin huomio siitä, että me täällä pohjolassa maksamme lähes samaa hintaa kuin saksassa, koska muutoin kaikki sähkö myytäisiin saksaan tms… katsokaa ja miettikää pari päivää, niin jippo aukeaa…
Videossa ei siis mainita suoraan vihersiirtymää, mutta…

John Quiman

Hyvä video ja varsin selventävä. Ongelman voi älytä ilman tuon videon apua, mutta tuo selventää erittäin paljon ongelmien syitä. Suosittelen kaikille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Tosi hyvä video ja tosiaan,ongelma on tajuttu mutta….Niinpä!

John Quiman

Vihervassujen ja heidän hengenheimolaistensa mielestä tuo video sisältää väärää tietoa, koska siinä totuutta ei ole moderoitu ideologiaan sopivaksi tarinaksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ptäisikököhän

Eiköhän näistä isi-päätteistä ole tullut aika päästä eroon. Jos on jotain mieltä niin sanoo sen suoraan. Jos poistaa isi-arvailut ja -ympäripyöreydet niin tekstistä tulee paljon nasevampaa. Mutta samalla huomaa mitkä lauseet eivät voi pitää paikkaansa.

Mutta jos on ehdotuksia asioiden korjaamiseksi niin niitä varmasti kuunnellaan. Sinimusta-liike voi esim. perustaa ”energia-ostajat” jotka suurempana yksikkönä ostavat energiaa niin polttoaineina kuin sähkönäkin. Hyvä neuvotelija saa varmasti markkinahintoihin muutoksia ja silloin kansa seuraa sitä jolla on tarjota jotain parempaa.

Sinimusta-liike voi myös joukkokampanjoinnilla tilata esim. Kiinasta aurinkopaneeleja kontti-peraatteella. Yhteen konttiin mahtuu 488kpl kahden neliön paneeleita. Ja niitä tarvitaan minimissään 17kpl jotta saadaan sähköä tuotetuksi siten ettei invertteri kuormitu liikaa.

Ja Sinimusta-liike voi itse perustaa energiayhtiön. Suomalaisten pankkitileillä on yli 93 miljardia euroa säästöjä joiden perässä nyt ryöväävät energiayhtiötkin ovat. Vaivaisella kuudella miljardilla saa rakennettua ydinvoimalan. Montako ydinvoimalaa tuolla summalla saisi?

Jos hankkeet tuntuvat liian suurilta tai mahdottomilta, on aika pistää pillit pussiin. Sillä miten voisitte hoitaa maan asioita jos nämä pienemmätkin tuntuvat vaikeilta? Jos haluaa muutosta se pitää itse tehdä.

ike

Kyse on siitä että hallitus ei toteuta kansan tahtoa. Jopa elinkeinoministeri sanoi että muutokset energian hintaan ovat monimutkaisia ja vaikeita, varmaankin. Meidän pitää päästä eroon tuosta sähköpörssistä, se on keinottelun väline. Ei kuten tavallinen pörssi joka myös on sitä, mutta myös väline kerätä pääomaa ja ihmiset jotka sijoittavat sinne eivät sen takia ole vaarassa paleltua talvella. No miksi meillä istuu tuollaisia ihmisiä hallituksessa jotka nostavat kädet ylös jos tulee vaikeita päätöksiä. Luuleeko joku että tästä energiakriisistä selvitään pienillä muutoksilla, jos vanhat merkit pitävät paikkansa suomalaiset kompensoivat koko keski- ja eteläeuroopan energiaongelmia, itsestä viis. Ei tähän tilanteeseen ole syyllinen oikeastaan Ukrainan sota vaan aivan liian kauan kestänyt ajattelu siitä että ”oma maa ensin” olisi jotenkin väärää ajattelua. Kaikki muutkin tekee niin, no ei Suomi. Siksi olemmekin aina jaloissa.Maailmassa lähes kaikki muu jotenkin suhtautuu tuotantokustannuksiin, jos ei, niin kilpailu auttaa. Sähköpörssi vääristää koko alaa.

Tuumailija

SML tarkoittaa että niin energianjakelu kuin sen tuottaminen olisivat kotimaisia toimijoita ja osittain valtion hallinnassa, jolloin tämä kykenisi kontroloimaan hintakehityksiä yms.
Eikä kuten nyt, että on zombiefirmoja joita tuetaan ilman kirjanpitotarkastuksia, mankala periaatteella toimivia veronkierto firmoja ja ulkomaisia toimijoita energianjakeluverkossa.

Tuo on hyvä ajatus, että olisi ihan valtion taholta osto-/myyntihenkilöt jotka huolehtisivat tältä osin ostettavasta energiatarpeesta sekä sen myynnistä ilman pörssejä, raudanlujia kansainvälisen kaupan hallitsevia.

ike

Olennaista olisi että tuotantokustannukset ja myynti olisivat jossakin järkevässä suhteessa toisiinsa. Diktatuureista on jo vähän liian paljon näyttöä, on kuitenkin aika selvää että moni poliittinen suuntaus siihen pyrkii, siis diktatuuriin. Vihervasemmisto etunenässä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Suuri syy sähkön korkealle hinnalle on Saksan energiapolitiikka, jonka seurauksena suljettiin ydinvoimaloita. Nyt suomalaiset maksavat sähköpörssin vuoksi korkeaa hintaa saksalaisten töpeksinnästä. Sähköpörssin kautta sähköä menee Saksaan kovalla hinnalla ja suomalaiset joutuvat maksamaan enemmän, jotta kaikki sähkö ei menisi sinne Saksaan, vaan jotain jäisi Suomeenkin.

Tätä hintapuolta ei ehkä kamalasti auta, jos saadaan Olkiluoto 3 toimimaan täysillä, mikäli sähköpörssin vuoksi sähköä menee edelleen muihin maihin, jotka maksavat siitä enemmän.

ike

Ehkä nyt vaadit aika paljon Sinimustalta liikkeltä. Moni poliitikassa olevista liikkeistä ei edes täytä sitä että ajaisivat kansan asiaa saati että alkaisivat toimimaan energiasektorilla. Kuru on kuitenkin aika fiksu tyyppi joten häneen tulisi suhtautua ainakin vakavuudella. Sinun ajatuksellasi alamme noudattaa nk. Ruotsalaista demokratiaa jossa puolueet sopivat että maan vaalit voittanutta puoluetta ei saa päästää hallitukseen. Aika kummaa tuo Ruotasalainen demokratia.

Ilkka Forsten

Ruotsin pääministeri teki suuren numeron siitä että nyt hän eroaa tehtävistään. Käsittääkseni sitä ilmoitusta ei olisi tarvittu, sillä niinhän se aina menee kun vaalit hävitään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Peter Kreisler

Vielä viimeinen repäisy julkisuutta, vaikka tarpeettomalla eroilmoituksella, siinä todellinen poliitikko. Olisihan siihen mahtunut vielä eroilmoituksen vahvistus sekä oma henkilökohtainen ratifiointi.

Make

Eihän nuo hankkeet mitenkään mahdottomilta kuulosta, mutta esittämäsi standardi poliittiselle liikkeelle on aivan naurettava. Yksikään poliittinen puolue ei suomessa kykenisi väkensä voimin rakentamaan ainuttakaan osaa suomalaisesta infrasta. Poliittisen puolueen tehtävä tässä järjestelmässä on tarjota kansalle. Esimerkiksi sähköpörssiin kuuluminen on täysin poliittinen päätös ja minun katollani kahdeksana kuukautena vuodessa sähköä tuottavat paneelit ei juuri siihen vaikuta. Ja on myös poliittinen päätös, että kuka omistaa runkoverkon, voimalat jne. Yhdenkään poliitikon ei tarvitse osata rakentaa näitä asioita. Poliitikon tulee osata tarkastella yhteiskunnallisia ongelmia makrotasolla ja näistä makrotason ratkaisuista SML tarjoaa mielestäni tällä hetkellä yhden parhaista.

Pitäisköhän

Mutta kun juuri ne ratkaisuvaihtoehdot puuttuvat. Puhutaan ympäripyöreitä mutta ei kerrota miten niihin päästään.

Sitäpaitsi, kuten mainitsin, suomalaisten tileillä on se 93 miljardia euroa rahaa. Jos joku ryhmä päättää että tilataan omakustannushintaan paneleita niin niiden asentamisesta tulee kannattavia. Lähtökohtana on että kukaan ei myy sähköä verkkoon vaan käyttää sen itse. Panelin hinta 102e/320W tulee mahdolliseksi ja omalla kaapeliverkostolla on paikallisesti mahdollista rakentaa isompiakin tuotantoyksiköitä jotka tukevat toisiaan.

Sitäpaitsi, onko kukaan laskenut sen mahdollisen kaukolämmön määrää jonka saisi panelien alapuolelle asennetulla putkistolla? Sillä lämmittäisi järviä, parkkihalleja. Pesuloita ja kasvihuoneita.
On niitä sähköverkkoja ennenkin rakennettu. Sitähän en paikallisverkot olivat ennenkuin ne siirtyivät ulkomaalaisten ja suuryritysten omistuksiin.