Kotimaa Politiikka

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru tänään Ylen Pienpuoluetentissä!

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru mukana Ylen pienpuoluetentissä. Kuva: Sinimusta Liike.

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru on mukana Pienpuoluetentissä tänään Yle TV1 ja Yle Areena alkaen klo. 21:00. Näiden vaalien pienpuoluetentti onkin keskivertoa radikaalimpi. Muista katsoa!

Sinimusta Liike on asettanut yhteensä 88 ehdokasta eduskuntavaaleissa. Ehdokkaat on keskitetty neljään vaalipiiriin, Keski-Suomeen, Pirkanmaalle, Uudellemaalle ja Varsinais-Suomeen.

Kolmetoista ehdokkaita asettanutta pienpuoluetta ottavat mittaa toisistaan tänään eduskuntavaalien Pienpuoluetentissä. Käsittelyssä eduskuntavaalien tärkeimmät teemat ja puolueiden tavoitteet. Pienpuoluetentin juontaa toimittaja Marja Sannikka.

https://areena.yle.fi/1-64958651

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

On mielenkiintoista nähdä miten tasapuolista ehdokkaiden kohtelu on. Olematta pahan ilman lintu, uskallan väittää ettei Tuukka saa sanoa paljon mitään, ja senkin päälle huudetaan kilpaa. Jos ei muut niin toimittaja vähintään.

Sekin on eräänlainen ongelma ettei ihmiset välttämättä edes katso näitä ulostuloja. Jos on oltu vuosikymmenet jotain muuta, tuskin siinä hypätään kelkkaan ja innostutaan sanomasta. Se mikä on varmaa ( tai sitten ei ) liittyy mediaan, joka ottaa kyllä hanakasti kierroksia tuukan ajamiin asioihin. Jossakin vaiheessa aletaan vaatimaan ettei niin nationalistista aatetta voi suvaita, sillä meitä velvoittaa kansainväliset blaa blaa blaa sopimukset, jotka blaa blaa blaa on jakamattomia. Samaan aikaan euroopan keskeinen valtio saksa, saa omaksua vaikka mitä oman kansan parhaaksi, ja se ei jostain syystä ole väärin edes tup tup tuppu- raisen mielestä.

John Quiman

Olisi hyvä, jos Sinimustat pääsisivät eduskuntaan kansanedustajan parin kanssa. Ne muut pienet, uudet puolueet taitavat olla venäjämielisiä. Esim. Anon VKK on hyvin venäjämielinen ja lisäksi uskonnollisen lopunajan julistaja. Sinimustat toisivat eduskuntaan väriä ja samalla saisivat Perussuomalaiset vaikuttamaan maltilliselta keskilinjan puolueelta, eikä suvakki voisi enää nimittää äärioikeistolaiseksi, ainakaan uskottavasti.

Niinpä, samat kuviot kuin Ruotsissa syntyivät jo 90-luvun mittaan: oman maan lippu ja ruotsalaisuudesta tykkääminen muuttuivat fasismin merkeiksi mediassa ja poliitikkojen suissa. Näin tekivät, koska sellainen ruotsalaisuutta suosiva ajattelu oli uhka maahanmuuttopolitiikalle. Nyt se on Suomessakin noin. Muissa maissa ilmenevää oman maan ja kansan arvostamista pidetään luonnollisena, mutta omassa maassa sama asia on julistettu pannaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Ilmiön ymmärtäisi jos olisimme olleet tähän päivään asti ruotsinvallan alaisena. Silloinhan kansallismielisyys olisi lähinnä maanpetos, mutta kun olemme olleet itsenäisiä yli vuosisadan, ( joskin venäjänvallasta irronneina, ) ei sillä mitä ruotsi tekee tai tunaroi, pitäisi olla meidän kanssamme mitään yhteistä. Tanska joka on myöskin ollut historiansa aikana osa ruotsia, pelaa nyt paljon järkevämmin ja mikä ihmeellisintä, vasemmiston johtamana. Norja ei ole mennyt täysillä mukaan ruotsalaisten ” elämysmaailmaan ”, ja on kuitenkin pohjoismaa. Miksi suomi on aina laittamassa itsensä tilanteeseen jossa ruotsalainen esimerkki toimii suuntaviittana ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka
John Quiman

RKP ja niiden rahastot tekevät parhaansa, että sidos Ruotsiin säilyy, ovathan ns, suomenruotsalaiset Ruotsin vallan synnyttämän eliitin jäänne. Poliittisesti on varmaan myös taustalla halu olla Pohjoismaa, olla samanlainen kuin muut Pohjoismaat, jotta pidettäisiin Pohjoismaana.

Toni Lajos

Vihreät ja vasemmisto kuuluuvat tänne.