Kotimaa Uutiset

Suomalaisten puolella – haastattelussa Suomalaisapu

Kuva Suomalaisapu

Verkkosivujensa mukaan Suomalaisapu merkitsee puolueista ja suurista hyväntekeväisyysjärjestöistä riippumatonta avustustoimintaa,
jota tehdään isänmaalliselta arvopohjalta.

Tällä hetkellä toimintaa on hankaloittanut Facebook-tilin sulkeminen varoittamatta. Yhdistyksessä on ihmetelty Facebookin yhteisönormeja, joiden mukaan suomalaisten auttaminenon kiellettyä. Eniten tilin sulkemisesta kärsivät avuntarvitsijat. Suomalaisavun toiminta ei ole loppunut, muun muassa ohjeet yhteydenottoon löytyvät Kansalaisen sunnuntaiekstran haastattelusta, jossa kysymyksiin vastaa yhdistyksen puheenjohtaja Antti Niemi.

Milloin ja miksi Suomalaisapu perustettiin?

Suomalaisapu syntyi vastauksena yhteiskuntamme alennustilalle, jonka oireet heijastuvat kaikkialle, esimerkiksi rikos- ja työttömyystilastoihin,
epäoikeudenmukaiseen ruoan hintaan, huumekulttuurin yleistymiseen sekä ympäristön ja eläinten kaltoinkohteluun.

Suomi voi huonosti ja se tarvitsee apua. Koska valtiojohto on vain pahentanut Suomen ahdinkoa, on kansalaisten järjestäydyttävä uudella
tavalla suojelemaan yhteiskuntaansa ja auttamaan toinen toistaan.

Yhdistys on rekisteröity vuonna 2017 mutta toiminta alkoi jo muutamaa vuotta aikaisemmin. Aluksi toiminta oli erilaisia tempauksia, kuten keräysten
järjestämistä eläinsuojeluyhdistyksille. Pikkuhiljaa toiminta laajentui ja aloimme toimimaan enemmän järjestäytyneesti, jolloin yhdistys oli
rekisteröitävä muun muassa siksi, että saimme avattua pankkitilin yhdistyksen rahaliikennettä varten.

Miten avunvälitys käytännössä toimii, eli miten tavallinen kansalainen voi olla tukemassa avustustoimintaa ja miten avuntarvitsija saa apua?

Meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla ja ehdottaa avustuskohteita tai mahdollisia kehitysehdotuksia. Pyrimme toteuttamaan niitä mahdollisuuksien mukaan.
Voit myös osallistua keräyksiimme ja tehdä lahjoituksia apua tarvitseville. Erityisesti tällä hetkellä kysyntää on ruuasta ja hygienia tuotteista, kuten
saippuasta ja shampoosta.

Millainen organisaatio järjestöllä on, onko sillä työntekijöitä ja toimipaikkoja?

Suomalaisavulla ei ole palkattua henkilökuntaa vaan kaikki toiminta tehdään vapaaehtoisten voimin.

Tällä hetkellä meillä on ainoastaan Tampereella varasto mutta toivottavasti tulevaisuudessa toimipisteitä löytyisi kaikista suurimmista kaupungeista ympäri Suomea.

Miten avustustoiminnassa näkyy nykypäivänä suomalaisten hyvinvointi, onko avuntarvetta paljon ja pystytäänkö siihen vastaamaan?

Korona rajoitukset ovat kurjistanut suomalaisten elämää huomattavasti ja meilläkin avunpyyntöjen määrä on yli kaksinkertaistunut tänä aikana.
Varsinkin ruokaa kysytään paljon. Toistaiseksi olemme pystyneet vastaamaan lähes kaikkiin pyyntöihin ainakin jollain tavalla, mutta kieltämättä olemme toimineet äärirajoilla. Toivottavasti koronarajoitukset pikku hiljaa poistuvat ja pääsemme kaikki takaisin ”normaaliin”. Kesällä olisi tarkoitus lähteä kiertämään Suomea ja järjestää vaate/ruoka keräyksiä eri kaupungeissa.

Onko vielä jotain mitä haluaisit lukijoille kertoa?

Tällä hetkellä meihin voi olla yhteydessä vain sähköpostin (suomalaisapu@suomalaisapu.fi) avulla tai lähettämällä viestin VK:ssa. Meillä oli vielä vähän aikaa sitten myös Facebookissa tili mutta syystä tai toisesta toimintamme rikkoi Facebookin yhteisönormeja ja he päättivät sulkea tilimme ilman mitään ennakkovaroitusta. Myös tilin ylläpitäjien henkilökohtaiset tilit suljettiin samaan aikaan ilman mitään varoitusta. Mitään varsinaista syytä ei meille ole kerrottu vaan Facebook on kehoittanut tutustumaan heidän yhteisönormeihin. Onkin herännyt kysymys, onko suomalaisten auttaminen jotenkin Facebookin yhteisönormien vastaista?

Yrityksistä huolimatta emme ole onnistuneet palauttamaan tiliä ja näyttää siltä, että sitä ei tulla palauttamaan. On harmi, että tili poistui sillä suurin osa yhteydenotoista tuli juuri Facebookin kautta. Koska myös kaikkien ylläpitäjien henkilökohtaiset tilit suljettiin varoittamatta emme ole päässeet tiedottamaan asiasta Fasebookissa mitenkään. Sähköpostiin onkin tullut kyselyjä, että olemmeko lopettaneet kun tiliä ei enään löydy. Emme ole lopettaneet, vaan toiminta jatkuu entisellään. Kun koronarajoitukset hellittävät tullaan toimintaa monipuolistamaan. Olisi hyvä jos ihmiset jotka ovat Facebookissa, tiedottaisivat siellä, että vaikka Suomalaisavun tili on poistettu sieltä, ei toiminta ole loppunut. Avuntarve ei ole vähentynyt, vaan pikemminkin lisääntynyt ja koska suurin osa meidän viestinnästä tapahtui juuri Facebookin kautta, kestää jonkin aikaa ennenkuin ihmiset löytävät meidät taas.

Eniten tilin sulkemisesta kärsivät tietenkin avuntarvitsijat, mutta eiköhän tilanne normalisoidu ajan myötä.

Hyvää lopputalvea Kansalaisen lukijoille, toivoo
Suomalaisapu ry:n puheenjohtaja Antti Niemi

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Suomi voi niin kauan huonosti kun Suomea koskevat päätökset tehdään Suomen ulkopuolella.

Olisko aika itsenäistyä ja heittää globalistit pellolle. Aloittakaamme nykyisestä nukkehallituksesta.. ja valeoppositiosta.

PS. kuka käyttää vielä tänäpäivänä Facepalmia?

Vanhempi setä

Tuo Facebook-juttu on todennäköisesti mennyt niin, että joku suomalainen vihervassari on tehnyt Facebookin ylläpidolle ilmiannon, jossa on väitetty Suomalaisavun olevan ”rasistinen” ja/tai ”äärioikeistolainen” taho. Tällaiset ilmiannot yleensä johtavat juuri siihen, että tili suljetaan saman tien ilman mitään ennakkovaroituksia.
Tämäntyyppinen kiusanteko on kuulunut innokkaimpien vihervassari-aktivistien menettelytapoihin jo useamman vuoden ajan.

Ilkka Forsten

Nimi pitää vaan muuttaa juudean apu muotoon, ja kas, tili palautuu.

John Quiman

Sitten voisi saada sukkerperkiläistä apurahaa.

Ruupo Kustaa

Jos Suomi olisi ihminen niin saattohoidossa olisi jo

Hh55

Jos suomi olisi yksi ihminen, Suomi on ihminen monikossa.

Tuumailija

Paitsi että hallitus tekisi väliaikaisen poikkeuslain eutanasialle, jonka vain se saisi toteuttaa suuremman (oman) hyvän edestä.

John Quiman

Facebook sallinee vain sellaisen auttamisen, jossa suomalaiselle annetaan jotain ja suvakkien lemmikeille vähän enemmän, kuten sossukin toimii. Fb ollee kärmeissään mistä tahansa, mikä voitaisiin tulkita kansallismieliseksi, ihan mistä vaan.

Hupaisin esimerkki suvakkilaloukkaantumisista oli juuri äsken, kun palkintojen jaossa naislaulaja sanoi, että hän rakastaa olla nainen. Siitä woke-kansa raivostui ja syytti häntä transuvastaiseksi. Siis, jos nainen sanoo rakastavansa olevansa nainen, on se woke-moninaisuutta vastustavaa? Elämme hulluja aikoja loukkaantumisten aalloilla surffaillen..

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Tuumailija

Suomalaisapu voisi alkaa tekemään Ruokaretriitin kanssa yhteistyötä, ellei tee jo. Tällöin voisi toimittaa kohtuukustannuksin vähävaraisille sekä muillekkin kotimaista, puhdasta, monipuolista ruokatarviketta.
Mutta hienoa ja tarpeellista toimintaa, eikä kysyntä varmasti ole laskemassa kun ketjujen tarjoamat ruokatarvikkeiden hinnat sen kun nousevat ja tulot pysyvät vakiona.

Kun tietää facebookin taustat, niin ei ole ihme että pyyteetön omien kansalaisten auttaminen on iso nono. Kyseessä pitäisi olla globaali, läpikorruptoitunut instanssi kuten unicef tai YK tyyppinen, sitten olisi hyvä.

John Quiman

Anna kymppi Punaiselle ristille: ehkä jopa kaksi euroa menee kohteelle.

Kun Brother Christmas toimi, meni kohteeseen yli 90 %. Näkyy sekin nousseen tuhkasta, sen jälkeen, kun media teki parhaansa mustamaalatakseen hänet pois avustustoiminnasta. Tiedä kuinka hyvin on toipunut, mutta https://brotherchristmas.fi/ on näköjään olemassa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Antti Niemi

Täytyypä tutustua tuohon Ruokaretriittiin, en oleaikaisemmin kuuluutkaan.

Kysyn mä vaan

Onko puhtaille ja ehjille lastenvaatteille kysyntää?

Ilkka Forsten

Tässä maassa ei ole enää, ei ainakaan Olussa, puhtaita ja ehjiä lapsia. Kiitos sellaisten järjestöjen joiden mielestä grooming on vain vihapuheen tuotos. Muuten niille olisi kysyntää.

Antti Niemi

On kysyntää, varsinkin 120-160cm housuille

K. Lehto

Gab tili voisi olla hyvä? Muutenkin Gab on isoista monimuolisista alustoista jossa voi myös tehdä kauppaa, sellainen, joka on luotettavimmin vapaa ideologiselta sensuurilta ja toivoisi sen käytön Suomessakin yleistyvän.

Kristiina

MeWe (https://mewe.com/) näyttää myös olevan kohtalaisen hyvä, eli ainakin nyt neutraali, ja alustana muistuttaa melko paljon facebookin vanhempia versioita (yksityisviestit näyttävät puuttuvan, mutta muuten kohtalaisen samanlainen). Tuntemistani amerikkalaisista todella moni on siirtynyt ainakin osittain sinne viimesten vuosien aikana.
Olisi hyvä jos ihmisiä saataisiin pois facebookista muutenkin, se on mennyt niin puolueelliseksi että saisi mennä samaa menoa kuin myspace aikoinaan. Eihan sitä kait nuoret enää edes pahemmin käytä, lähinnä me vanhat jäärät joiden on vaikeaa lähteä kun on kerran tottunut yhteen systeemiin.

Yhteisönormit my ass

Jlauta, että nousi taas verenpaineet. Samaan aikaan mm veikkaus rahoista kemuille muhkeita avustuksia. Kyllä olis kirveellä töitä.

ike

Kannattaisiko sulkea FB-tili ja Veikkauksen pelejä ei juurikaan kannattaisi pelata. Se ei tosin paljoa auttasi, ne rahat otettaisiin kuitenkin väkisin veronkorotuksina. Tähän on tultu.