Kotimaa

Suomen Sisu: Loppu Venäjän valloituksille

Kansalainen julkaisee Suomen Sisun kannanoton liittyen Venäjän toimiin Ukrainan suhteen.

Suomen Sisu pitää Venäjän päätöstä tunnustaa Itä-Ukrainan kapinallisalueiden itsenäisyys vaarallisena alueen turvallisuuden kannalta ja tuomitsee sen. Järjestö myös näkee että Krimin miehitys 2014, sodan masinointi Itä-Ukrainassa ja kapinallisalueiden itsenäisyyden tunnustus ovat kaikki törkeitä loukkauksia Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta kohtaan.

”Venäjä on jälleen osoittanut, ettei se juuri piittaa naapureidensa koskemattomuudesta. Suomen on syytä tehdä tilanteesta omat johtopäätöksensä ja valmistautua puolustautumaan Venäjän aggressiota vastaan yhdessä muiden maiden kanssa”, toteaa Suomen Sisun puheenjohtaja Henri Hautamäki.

Suomen Sisu kehottaa tässä tilanteessa Marinin hallitusta arvoimaan ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjansa uudelleen jotta valtakuntamme turvallisuus voidaan taata ja Ukrainaa tukea tarpeen vaatiessa myös asetoimituksin. Järjestö kokee, että mitään yksittäistä keinoa ei voida sulkea pois silloin, kun tavoitteena on Venäjän aggression lopettaminen ja eurooppalaisten kansakuntien suojelu.

Suomen Sisun käräjät

32 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
I'm only assking

Onneksi en mennyt allekirjoittamaan sinimustien kannatuskorttia. Eikä tämä pikkupersujen kaljupäälapsetkaan ole oikein vetänyt puoleensa. Vaikuttaa siltä, ettei yhdessäkään uuspuolueessa tai liikkkeessä oikein kirkastu Suomen henkinen tehtävä, puolueettomuus. Ymmärrän tietysti, että puolueettomien energioiden ilmentäminen on vaikeaa ja vaatii jalostuneempaa viisautta. Jo puolueettomuuden käsite itsessään ei ole helppo. On helppoa sanoa, että ”en puutu” tai ”en ole kummallakaan puolella”, mutta käytännössä kuitenkin, kuten tästäkin kommentoinnista näkee, ihmisillä tuntuu olevan varmat ja vahvat mielipiteet, kuka on pahis ja sanan säilällä annetaan oikein isän kädestä oikealle ja vasemmalle.

Me olemme olleet II MS:n päättymisestä lähtien vahvan Yhdysvaltoja ihailevan propagandan kohteena. Tätä propagandaa ovat suoltaneet viihde, musiikki, elokuvat. Yhdysvaltojen puuttuminen Euroopan politiikkaan käänsi kaksi kertaa Maailmansodan länsiliittoutuneiden voitoksi. Historia on aina voittajien historiaa. Yhdysvalloista tuli juuri oikealla hetkellä pelastamaan saapuva supersankari ja tätä mainetta se ei ole epäröinyt olla käyttämättä Vietnamissa, Afganistanissa ja Irakissa. Samoin nimi liittoutuneet on hyvin markkinoitu maskeeraamaan USA:n toimissa vaihtelevalla kokoonpanolla mukana olevat Euroopan maat näyttämään natsien hirmuhallinnon suurin ponnistuksin kukistaneilta. Vietnamin, Afganistanin, Irakin tai Syyrian sotia kotisohvalta seuranneet eivät tiedosta olevansa mainoksen uhreja. Tämän mainosteollisuuden palveluksessa on pitkä liuta psykologeja, psykiatreja, käyttäytymistieteilijöitä ym. Niinpä esim. Irakin ja Afganistanin nukkehallitukset olivat sellaisia demokraattisesti valittuja parempia nukkehallituksia. Turkin välityksellä Euroopan Venäjän energiariippuvuudesta vapauttava ISIS-kalifaatti sellainen pehmeä, pörröinen ja myöhemmin talibanin tavoin salonkikelpoistettava kalifaatti.

Yhdysvaltalaisen kulttuurin ihailemisessa sinänsä ei ole mitään pahaa. Vaarallista on ainoastaan tehdä koko kansakunnan kohtaloon vaikuttavia päätöksiä pelkästään tunnepohjalta. Myös Älkäämme kuitenkaan unohtako, kenen puolella USA viime mittelössä oli.

Venäjä puolestaan on jo historiallisten tosiasioiden perusteella vihollinen. Älkäämme unohtako ryösteleviä, raiskaavia ja kokonaisia kyliä polttelevia vainolaisia Suomen kuningaskunnan romahdettua 1000-luvun vaihteessa, Isovihaa, Pikkuvihaa, Suomen sotaa, Vuoden 1918 tapahtumia tai Toista maailmansotaa. Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitto pitkälti saneli Suomen olemisen. Jopa niin pitkälle, että 60 – 70-lukujen nuoriso saatiin halveksimaan niitä, jotka uhrautuivat itsenäisyyden puolesta. Samoin USA ja NL olivat lakanneet olemasta liittolaisia ja tuo sama nuoriso saatiin vastustamaan myös Vietnamin sotaa.

Älkäämme unohtako, että Talvisodassa Raatteen tien hyökkääjät olivat pääasiassa ukrainalaisia.

Valtioviisauteen kuuluu kuitenkin J. K. Paasikiven sanoin tosiasioiden tunnustaminen. Tosiasiat voidaan tunnustaa myös vailla liian jyrkkiä ja siltoja polttavia kommentteja. Venäjän toimintaa Ukrainassa ei tarvitse hyväksyä, muttei sitä ole viisasta tuomita.

Me ikävä kyllä kärsimme nyt meihin pitkään sekä idästä että lännestä kohdistuneen vaikuttamisen seurauksista. Demokratian sekä hyvä että huono puoli on poliittisesti tiedostava ja vaikuttava kansalainen. Huonoa on jos tuo poliittinen tiedostaminen tapahtuu pitkällisen mainostamisen ja ohjelmoinnin seurauksena juuri jonkun ei niin hyvää tarkoittavan tahon laariin. Huonoa on myös keskustelukulttuurin dekadenssi, keskustelua käydään hyvin kapeakatseisesti kykenemättä kuuntelemaan ja hyväksymään eriäviä mielipiteitä. Mennään minä olen oikeassa jopa silloinkin, kun olen väärässä asenteella. Sen sijaan, että yritettäisiin ymmärtää, miksi joku ajattelee ja toimii niin. Suomi ei enää toimi YK:ssä lääkärinä, ei edes tuomarina. Sillä ei ole suurmiehiä, vain pieniä miehiä, jotka menevät suuremman selän taakse soittamaan suuta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by I'm only assking
Venäjä=Neuvostoliitto

Täytyy myös muistaa, että bolsevikit ja natsit pääsivät valtaan, koska hyvät ihmiset vaikenivat! Ukrainalaiset olivat Raatteen tiellä Stalinin käskeminä. Eivät vapaaehtoisina. USA tuli apuun natsien tuhoamisessa Stalinin pyynnöstä ja antoi Stalinille valtavasti materiaalista tukea ennen sotilaallista asioihin puuttumista. Natsit ovat tuomionsa saaneet ja kärsineet, mutta bolsevikit eivät vaikka tekivät suurimmat rikokset ihmiskuntaa vastaan ikinä. Nyt bolsevikkien jälkeläiset jatkavat Neukkulan perinteitä. Heillä ei ole ollut tarvetta oppia menneisyydestään. Mitä taas propagandaan tulee niin ne jotka osaavat venäjää niin kannattaa vilkaista hieman Venäjän tiedotusvälineiden tarjontaa, jolloin voi nähdä jo otsallaan miten uskomattoman paksuja valheita itärajan takana levitellään.

Ilkka Forsten

Pelkkää Pravdaa.

Känkkä

.Joku muu tässä viestikentässä jo ehdottikin Minsk I ja II-sopimusten lukemista. Lukemisella on yleensäkin sivistystä lisäävä ja ksenofobiaa vähentävä vaikutus.
Mitä konkreettiista tämäkään porukka tekisi, jos valtaan jonkin puolueen kautta pääsisi. Vaihtaisi vain omat naamat ja edunsaajat nykyiseen rikkinäiseen yhteiskuntajärjestelmään.

Venäjä=Neuvostoliitto

Ukraina on omalla alueellaan, mutta Venäjä ei. Ainoa joka uhittelee ja uhkailee sodalla on Venäjä. Ei kukaan muu. Ei USA ei Saksa ei Ranska ei kukaan muu!

Sähkö tulee pistorasiasta

Tuollaista tekstiä tulee kun joku kirjoittelee agenda-mielessä. Et arvon ”Venäjä=Neuvostoliitto” kirjoita tosiasiallisesti. Venäjä ei ensinnäkään ole hyökännyt 30 vuoteen mihinkään. Putin esti juuri sodan. Kukaan ei silti väitä että Putin tai kukaan muukaan valtiomies olisi pyhimys millään tavalla.

John Quiman

Onhan Venäjä hyökännyt esim. Georgiaan.

Ja kyllä, kyllä Venäjä pullistelee tuolla ja nyt siirsi sotajoukkojaan Ukrainan alueelle. Muka rauhanturvaajia, mutta tosiasiassa miehitysjoukkoja, siis lähetti nyt virallisesti aiempien sinne siirrettyjen lisäksi..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Lieväasteinen

Venäjä on tunnustanut Lugandan ja Donbabwen.

Jussi J.

Kylläpä on sisun pojat ja tytöt aivan metsässä. Kannattais lukea se Minsk I sekä Minsk II niin tajuaisivat missä mennään. Meni luottamuksen rippeetkin tämän uutisoinnin takia ”kansalaiseen”… Näinköhän on luvattu rahoitusta toimittajille kun näin alas vajoaa uutisointi. Totuutta ette löydä vaikka se teille näytettäisiin..

Elä huoli

Älä huoli. Tällä tieto-taidolla ne paljasti itsensä ja teki sinimustien kanssa poliitiset itsemurhat. Ne jotka oikeasti tietävät asiat ja historiankulun eivät tule äänestämään heitä.

…tiedä sitten haluaisikovathan ne niihin Kiovan natsi-pataljooniin? Aika näyttää.

Nimetön

Miten ne voivat muuten olla natseja kun ovat sängyssä sekä Amerikan että jüü-talaisten kanssa toteuttaen niiden agendaa? Tätä en ole ymmärtänyt. Ainoa mikä selittäisi asian minulle on se, kun venäläisillä on sellainen tapa aina natsitella sinne tänne. Tämä tietenkin liittyy stallariaivopesuun millä saadaan käännettyä katse pois kommarien omasta ennätyksellisestä verenhimost.

Eikö Ukrainan nykyinen valta ole yksinkertaisesti juurikin sen kansainvälisen raharikkaan porukan kätyreinä, koska he itse hyötyvät ja vaurastuvat siitä? Ja kansa, kuten Amerikassakin, ei tajua missä mennään. Mediat sun muut kertovat sielläkin heille mitä kuuluu ajatella, joten mää-mää vaan kuten melkein kaikkialla.

Armis

kylläpä on sisun kaveri huolellisesti lukenu hesarit, iltavalheet y.m.

Juha

Kyllähän hesari ja yle ovat kaikkein luotettavimmat medialähteet tässä maassa. Ne käyttää ulkopoliittista instituuttia, maanpuolustus korkeakoulua ja Naton hybridivirastoa asiantuntijoina, jotka tietävät kaiken.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Toivottavasti sarkasmia/mustaa huumoria?

Juha

😜

Ilkka Forsten

Niin ne käyttää myöskin Vehanna Johkoota ja muuan kokkelinokkaa. Siitä ei faktat enää voi paremmaksi mennä.

Venäjä=Neuvostoliitto

EUn asettamilla pakotteilla ei ole mitään merkitystä. Roistovaltio vaan nauraa niille ja EUn raukat eivät näe sinisilmäisyydessään niiden tehottomuutta. Kyllä Volodja on laskenut pakoteyhtälön pakotteiden ja vastapakotteiden välillä Euroopassa. Ei se olisi lähtenyt Ukrainaa motittamaan jos olisi todennut häviävänsä tuossa yhtälössä.

Tavallaan hyökkäsi niin...

Ja täällä sama kokonaisuuskuvan hahmottamissokeus Suomen Sisulla siis, aivan kuten Sinimustalla Liikkeellä! Joten toistetaan:
Venäjän ja lännen medioilla on nyt niin päinvastaiset tilannekuvat, ettei niitä kannata edes yksityiskohdiltaan ruotia. Muutama asia, jotka ovat kiistämättömiä:
1. Minskin sopimuksen ovat hyväksyneet ETYJ, YK, Ukraina, ja sopimuksen takaajamaina Saksa, Ranska ja Venäjä. Sopimuksen sisällöstä, eikä sen toteuttamisjärjestyksestä voi olla pienintäkään epäselvyyttä.
Ensimmäisenä toimena Ukrainan olisi pitänyt vetää pois raskas aseistus kontaktilinjalta. Se ei ole tehnyt sitä, ja sen pitäisi tehdä se, jotta se voisi esiintyä vastaanottavan uhrin asemassa.
2. Minskin sopimus on ainoa kova maa idän ja lännen välillä. JOS länsi haluaisi rauhaa, se vaatisi kaiken mahdollisen avun tai sympatian ennakkoehtona Minskin sopimuksen noudattamista Ukrainalta.
3. USA katsoo oman ”exceptionalismin” nimissä oikeudekseen toteuttaa sadistisia sotia, vallankumouksia, värivallankumouksia, ja kaikkia kuviteltavissa olevia rikoksia.
Se myös katsoo, että kaikki, mitä se tahtoo omaksi edukseen tehdä velvoittaa muita. On silkkaa illuusiota, että USA:n ”liittolaiset” Saksa ja Ranska pitävät roolistaan.
Perimmäinen ongelma on se, että Venäjä ei ole alistunut tähän Niinistönkin peräänkuuluttamaan ”sääntöpohjaiseen” maailmanjärjestykseen, jonka ainoa sääntö on, että USA tekee mitä haluaa, ja muiden on siihen alistuttava.”

Venäjä=Neuvostoliitto

Kun katsoi eilistä Iivana Julma Jr puhetta niin eihän se ollut tasapainoisen ihmisen puhetta. Noilla häiriintyneillä historiapuheilla hänen pitäisi antaa Suomellekin Karjala ja Petsamo takaisin! Zirinovksihan uhkaili joulukuussa, että vuosi 2021 on viimeinen rauhan vuosi. Tällaisia häiriintyneiden henkilöiden puheita ei kuule lännestä! On aika käsittämätön ajatuksen kulku Iivana Julma Jr:llä, kun alkaa uhraamaan omia kansalaisiaan tuollaisen Ukrainan kaltaisen maatilkun vuoksi. Hommatkaa nyt helkkarissa Volodja terapeutille hoitoon ennen kuin teillä itsellä kasvaa ruumiskasat kohtuuttomiin mittoihin.

Kapelinsalistaja

Helpollapa olet tainnut päästä elämästä, jos et tiedä vielä koronasujutuksenkaan jälkeen, miten sekopäistä se vallankäyttö on myös itseään erinomaisuuden perikuvana pitävissä länsimaissa (tai oikeastaan niillä johtajina itseään pitäville). Valehtelevat ja rikkovat sääntöjä aivan yhtä lahjakkaasti kuin, mistä Venäjää kritisoivat.

Hengityskone

Zirinovski oli niin kova jätkä että otti kahdeksan korona-rokotetta ja on nyt happikoneessa. Mutta ei putin anna sen kuolla. Kenenkäs kanssa se sitten väittelisi.

Ilkka Forsten

Kaikki ukrainassa kaatuneet venäläissotilaat ovat täst edes sotaharjoituksessa loukkaantuneita. Tätä ei saa kiistää, tai jos sen tekee, löytää itsensä sotaharjoituksista loukkaantuneena.

Puolueeton

MInskin sopimus on tehty ja sitä olisi pitänyt noudattaa.
8 Vuoden aikana Donbas ja Luhansk ovat kehittäneen alueillensa toimivan hallinnon ja ovat jo käytännössä itsenäisiä valtioita. Tämähän on seurauksena Ukrainan vallanmuutoksesta, jossa nämä alueet eivät hyäksyneet tapahtumia. Kansalaisilla tulee olla oikeus hallita tulevaisuuttaan demokraattisesti.
Venäjä tunnusti itsenäisyyden, joten alueet voivat pyytää Venäjän tukea. Jonkun kiihottamana alueita on nyt pommitettu ja alueille on hyökätty. Elleivät alueet itse pysty puolustautumaan, Venäjä tulee varmasti apuun. Seurauksena on kiihottaminen Venäjän boikottiin, josta EU ja etenkin Suomi joutuvat oikeaan boikottiin. Venäjälle se ei merkitse mitään, vain yhteistyö Kiinan kanssa lisääntyy. EU syrjäytyy kauppakilpailussa USAlle, Venäjälle ja Kiinalle.
En osaa kuvitella USAn voittavan mitään. Luultavasi Euroopassa ollaan sen verran viisaita, ettei aleta ärsytyksestä huolimatta sotimaan ja puretaan boikotti. Jos sotaa syntyisi, USA ulkopuolisena olisi voittaja myydessään aseita Euroopalle velaksi. No, saihan USA jo Suomelta 20 miljardia asekaupoissa huijattuna sodan uhkaan. Sitähän ei Venäjän kanssa synny ilman Naton tuomia aseita.

Venäjä=Neuvostoliitto

Mutta eihän teidän Volodja puhunut eilen juuri mitään Luhanskista tai Donetskista vaan puhui koko Ukrainasta. Sen puheen mukaan yksiselitteisesti Ukraina on osa Venäjää historiallisista syistä johtuen. Samalla historiallisella perusteella Karjala ja Petsamokaan ei ikinä kuulunut Neuvostoliittoon vaan se varastettiin Suomelta. Nuo häiriintyneet puheet koko Ukrainasta eivät taatusti kuulu Minskin soppareihin millään tavalla.

John Quiman

Historiallisesti katsoen Venäjä oli alkujaan Moskovan Suuriruhtinaskunta, siis pläntti maata Moskovan seudulla. kellään ei kai sitä vastaan mitään, että Venäjä palaa historiallisille juurilleen ja antaa valloittamilleen alueille vihdoin itsenäisyyden.

Ilkka Forsten

Tarkoittaako tämä nyt sitä että tervanpolttajakansa voi mennä Moskovan edustalle ja suorittaa maan uusjaon ? Kolonialistinen menneisyytemme, joka koitui jo afrikan turmioksi saattaa hiukan rajoittaa toimintaa, mutta tuomalla koko Ugandan väestön Suomeen hyvitämme kaiken.

John Quiman

Jos katsotaan 800-luvulta olevia karttoja, on suomalaisilla aika paljon historiallisia oikeuksia, kun nyt noista historiallisista oikeuksista puhutaan.

https://www.riemurasia.net/kuva/Euroopan-kartta-vuodelta-814/208426

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Lieväasteinen

Kartan mukaan mordvalaiset eivät kuulu ”suomalais-ugrilaisiin heimoihin”, vaikka itse asiassa kuuluvat. Mon kortan ersäks. – Minä puhun ersäksi (ersää).

Puolueeton

Puheita voisi seurata suoraan eikä valtamedian kautta. Ei puhuttu oikeuksista vaan historiasta. Mutta valtameida onkin tarkoitettu nopeasti oppivaisille globalismiin taipuvaisille.

John Quiman

Kun puhutaan historiasta perusteena tekemisille, silloinhan tarkoitetaan hostorian suomia oikeuksia.

Kata

Nonii oltiin suurvalta siis! 🙂

John Quiman

Niin, vähän vanhempia karttoja kun katsoo, saadaan lisää lääniä aika reippaasti.

Arkangelissä on karjalaisten muistojuhlia ja jopa rakennettu karjalaismallinen kylä karjalaisten kunniaksi. Johan senkin liittäminen Suomeen olisi paikallaan.

Jotkut väittävät, että karjala on oma kielensä, suomen sukukieli toki, mutta karjalaisten johtavat kielimiehet sanoivat aikoinaan, että heille kävisi hyvin suomen kirjakieli kirjakieleksi. On samaa kieltä, vaikkakin oma murteensa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman