Kotimaa Politiikka

Suomen Sisu: Suomen boikotoitava diplomaattisesti Pekingin olympialaisia tuenosoituksena Liettualle

Kansallismielinen järjestö Suomen Sisu julkaisi kannanoton otsikolla ”Ei valtionjohtoa Pekingin olympialaisiin”. Järjestö vaatii kannanotossa, että Suomi ei lähettäisi Kiinassa järjestettäviin talviolympialaisiin valtion poliittista tai diplomaattista edustusta. Suomen Sisu perustelee boikottivaatimustaan pienten kansojen itsemääräämisoikeuden tukemisella ja tuenosoituksena Kiinan painostamalle Liettualle.

Suomen Sisu ilmoittaa pitävänsä Kiinan kansantasavallan Liettuaa vastaan kohdistamaa valtiollista painostusta imperialistisena suurvaltapolitiikkana ja hyökkäyksenä Liettuan kansallista päätösvaltaa kohtaan. Järjestö vaatii, että Suomen poliittisen johdon tulee seistä pienten kansojen itsemääräämisoikeutta tukevassa rintamassa, puolustaa Liettuaa Kiinan vihamielisiltä toimilta ja pidättäytyä lähettämästä valtiollista edustusta Kiinassa järjestettäviin olympialaisiin.

Vuonna 2021 Liettua vetäytyi Kiinan ulkoministeriön 17+1-ohjelmasta, jolla Kiina pyrkii saamaan itäisessä Keski-Euroopassa aikaan itselleen suotuisaa kehitystä liikennehankkeissa ja kauppapolitiikassa. Liettua kehotti muitakin alueen maita vetäytymään hankkeesta ja solmi läheisemmät suhteet Taiwanin (Kiinan tasavalta) kanssa. Kiina katsoi Liettuan toimien uhkaavan sekä sen hanketta uudesta silkkitiestä että yhden Kiinan politiikkaa. Vastineena Kiina on aloittanut Liettuaa kohtaan kauppapoliittiset ja diplomaattiset kostotoimet.

Suomen Sisu katsoo kannanotossaan, että ulkopolitiikallaan Liettua vastustaa sekä Kiinan että Venäjän vihamielistä vaikuttamista ja toimillaan puolustaa myös yleisesti pienen maan asemaa suurvaltoja vastaan. Järjestön mielestä Suomen tulee tukea Liettuan linjaa ja osoittaa Liettualle yhteishenkeä, ja esittää, että niin voidaan tällä hetkellä tehdä siten, että ei lähetetä Pekingin talviolympialaisiin Suomen valtion poliittista tai diplomaattista edustusta.

Kannanotossaan Suomen Sisu myös toivottaa suomalaisille talviurheilijoille hyvää kisaonnea olympialaisissa.

Lähde: Suomen Sisu

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tuumailija

Olympialaisilla mitään tekemistä urheilun kanssa enää pitkiin aikoihin, urheilu on asetettu lieveilmiön asemaan globaalin korruption ollessa pääasia.

juha II

Kommunistinen EU ja kommunistinen Suomi eivät boikotoi maata, jota ne ihailevat yli kaiken ja kaikkien ruumiskasojen.

Jo kommunisti presidentti Tarja Halonen aiheutti maailmalla vähintäinkin silmäkulmien kohoittelua tehdessään aikoinaan Kiinaan valtiovierailun ja kehuessaan tuoreeltaan Kiinan hyviä ihmisoikeuksia. Toki varmasti näin onkin kiihkomielisen kommunistin mielestä, mutta ehkä tuolloin edes hieman sivistyneempi maailma ei tuota ”punapään” logiikkaa aivan purematta niellyt. Jo pelkäksi ”kauppapolitiikan” edistämiseksikin tuo oli liian kunnianhimoinen sammakko. Halonen joutuikin selittelemään ulkomaosen ihmetyksen vuoksi lausuntoaan, mutta se ei muuta hänen omaa käsitystään asiasta. Jo 1970-luvulla hän viihtyi erityisesti Afrikan kommunistisissa diktatuureissa, jossa Angolan valtiolipussakin on kalashnikov.