Kotimaa Uutiset

Suomi Herää -tapahtuma on päättynyt – 612 -soihtukulkue alkaa

Suomi Herää eduskunnan portailla. Kuva: Kansalainen

Suomi Herää -tapahtuma on päättynyt eduskuntatalolla. Kulkueeseen osallistui noin 200 henkilöä ja se sujui odotetun rauhallisesti. Eduskuntatalolla pidettiin kolme puhetta, joita yhdisti katse tulevaisuuteen.

Ensimmäisen puheen piti 28-vuotias Werner Toivonen, joka tunnetaan teoksen Kansallissosialismi – Luonnonsuojeluaate kirjoittajana. Toivosen puheessa käsiteltiinkin vahvasti Suomen kansan ja sen elinympäristön tuhon uhkaa.

Pitkäaikainen kansallismielinen aktiivi Tampereelta, 36-vuotias Petri Nordman piti väkevän puheen. ”Aito kansallismielisyys edustaa aitoa poliittista riippumattomuutta ja itsenäisen kansan kompromissitonta selviytymistaistelua roduliset arvot hylänneitä suurvaltoja vastaan.”

Sinimustan Liikkeen puheenjohtajan, 33-vuotiaan Tuukka Kurun puhe oli tuttua, vakuuttavaa Kurua. Hän muistutti, että Suomen itsenäistyessä visio tulevasta kansallisesta ja valtiollisesta suuruudesta oli monelle radikaalille mitä voimakkain eteenpäin vievä voima. ”Itsenäinen Suomi ja sen suomalainen kansakunta eivät olisi mahdollisia ilman edeltäjiemme voimakasta itsenäisyyden kaipuuta. Välinpitämättömyyden ja sisäänpäin käpertyvän surkuttelun sijasta meidänkin tulisi nähdä tulevaisuudessa lähtökohtaisesti vain mahdollisuuksia.”

Samaan aikaan muun muassa Iltalehden mukaan poliisi oli sulkenut Töölöntorin ja keräsi äärivasemmistolaisia mielenosoittajia autoihinsa.

Poliisi sai 612 -soihtukulkueen lähtöpaikan Töölöntorin vapaaksi kulkueen osallistujien kokoontumiselle ja kulkue lähtee hieman myöhässä. Ennen kulkueen alkua puheen pitää Virossa asuva inkeriläinen heimoaktivisti Daniel Martikainen. Tapahtumaa voi seurata Junes Lokan striimiltä.