Eurooppa Kotimaa Rikos Rikos Talous Uutiset

Suomi hopealle korruptiotilastossa

Kuva: Pixabay (CC0-lisenssi)

Transparency International- järjestö kysyy vuosittain liikemiehiltä ja asiantuntijoilta, miten eri maat sijoittuvat korruption suhteen. Suomi on uusimman tilaston mukaan maailman toiseksi vähiten korruptoitu maa. Ykkössijalla on Tanska.

Ruotsi saa korruptiokyselyssä 82 pistettä 100 pisteestä, ja sijoittuu listalla sijalle kuusi. Tämä merkitsee Ruotsille yhden pisteen pudotusta viime vuoteen verrattuna.

Yksikään maa ei ole täysin vapaa korruptiosta. Saatujen pisteitten keskiarvo on 43 pistettä.

Yli puolet tutkituista maista sai pisteitä vähemmän kuin keskiarvon verran.

Listan häntäpään maihin kuuluu muun muassa Somalia, Venezuela, Syyria, Etelä-Sudan ja Pohjois-Korea.

Transparency Internationalin raportti kertoo EU-maitten korruption kasvaneen viime vuosina. Samoin yritykset rajoittaa korruptiota ovat jämähtäneet paikoilleen useissa Länsi-Euroopan maissa.

Korruptioindeksi 2023

Top 10

1 Tanska

2 Suomi

3 Uusi-Seelanti

4 Norja

5 Singapore

6 Ruotsi

7 Sveitsi

8 Hollanti

9 Saksa

10 Luxemburg

Lähde: Transparency International, SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
S. “seant” A

Korruptiolistoja on muitakin esim. Global risk profile siinä sijat FIN NOR NZL SWE DNK EST NLD SL IRL GBR.
Se eniten ihmetyttää kuten nämä molemmat listat osoittaa, puhutaan koko ajan Unkarin korruptiosta, mutta ei kahden naapurivaltion, vaikka em. listan mukaan ROM 61 UNK 69 ja BUL 73 ja tämän listan mukaan ROM 63 BUL 72 ja UNK 77, ei puhuta lainkaan. Tosiasia on Unkarin syytökset johtuu vain kahdesta asiasta he ei halua LGBTQIA aktivistien ym. sekoittavan alle 15 v päitä kuten nyt nähdään muissa länsimaissa nuorten mielenterveys on lisääntynyt ja toinen asia Unkari haluaa väestön kasvun hoitaa oman maan syntyvyydellä, jossa he ovat jo onnistuneet nostamaan eikä kolmannen maailman porukalla, jotka vain aiheuttaa ongelmia.

Toni Lajos

Tutkimus on samaa tasoa joita Yle suoltaa lähes kuukausittain julkisuuteen, mikä on maamme luotettavin uutiskanava, tutkimuksen mukaan Yle, mainitsematta jää, että kysely tehdään Yleläisten keskuudessa. Valheita, totuuden piilottelua, räikeästi painotettua uutisointia ” inhokeista ” jne, siinä tämän vihervasemmiston äänitorven ansiot.

Peter Kreisler

Sveitsissä, Norjassa ja Hollannissa on siis enemmän korruptiota kuin Suomessa, lieneekö tutkimus tehty Suomen osalta valtion oman ilmoituksen pohjalta.