Kotimaa Rikos

Syyttäjälaitos: Syyteoikeuden vanhentumisen määräaika​​​​​​​, hyvä syyttäjätapa

Apulaisvaltakunnansyyttäjä kiinnitti aluesyyttäjän huomiota syyttäjän velvollisuuteen tunnistaa syyteoikeuden vanhentumisen määräaika käsiteltävänään olevassa asiassa. Syyttäjän tulee asettaa vanhentumisuhan alla oleva asia etusijalle muihin tehtäviinsä nähden ja ratkaista asia, ennen kuin syyteoikeus vanhenee, kerrotaan Syyttäjälaitoksen julkaisemassa kanteluratkaisua koskevassa tiedotteessa.

 

Kantelija oli toimittanut syyttäjälle lisää selvitystä rikosasiassa pyytäen, että aiemmin tehty syyttämättäjättämispäätös peruutetaan ja syyte nostetaan. Syyttäjän päätös uuden selvityksen merkityksestä oli tehty vasta syyteoikeuden vanhentumisen jälkeen. Aluesyyttäjän päätöksessä ei ollut viitattu syyteoikeuden vanhentumiseen, vaan päätös oli perustunut siihen, että uuden selvityksen johdosta ei syyttäjän mukaan ollut osoitettavissa, että rikoksesta epäillyllä olisi ollut petoksen edellyttämää erehdyttämistarkoitusta.

Syyttäjän perustelujen pohjalta arvioituna syyttäjä joko ei ollut asiaa ratkaistessaan havainnut syyteoikeuden vanhentumista, tai ainakaan vanhentumisen merkitystä ei ollut asianmukaisesti arvioitu päätöksessä. Uusi selvitys oli toimitettu syyttäjälle noin seitsemän kuukautta ennen epäillyn petosrikoksen syyteoikeuden vanhentumista.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoi, että aluesyyttäjä oli menetellyt virheellisesti.

Hyvä syyttäjätapa edellyttää, että vanhenemisajan lähestyminen tunnistetaan ja pyyntö syyttämättäjättämispäätöksen peruuttamisesta ratkaistaan, ennen kuin syyteoikeus vanhenee. Hyvä syyttäjätapa ilmenee Syyttäjälaitoslain, valtion virkamieslain ja valtakunnansyyttäjän priorisointiohjeen periaatteista.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä totesi, että syyttäjällä on velvollisuus asettaa vanhenemisuhan alla oleva asia etusijalle muihin tehtäviinsä nähden. Esimerkiksi suuri määrä virkamiehen hoidettavana olevia muunlaisia asioita ei oikeuta jättämään noudattamatta syyteoikeuden vanhenemisen määräaikoja.

 

Syyttäjälaitos

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eetu

Valtakunnannoitakomissaari Toiviainen on oiva esimerkki siitä, miten itse prosessia käytetään rangaistuksena niille, joista ei tykätä, joita ei saada tuomiolle, mutta joita sitten voi itse prosessilla rääkätä ihan muina noitakomissaareina vaan.
Tuo sopiikin kuvaan, koska ValtKunnNoitKomm Toiviainen on DEMLAN noitakomissaareja ja lisäksi Hyväsisko -valaliiton jäsen. Tämä Leninin aikanaan ideoima ja pihtisynnyttämä sekä Haloskan kumminoitana hyysäämä ja suosima gangsterijoukko jo on näyttänyt, että kannattaa liittyä noihin keileihin, sillä niiltä saa positioita ja valtaa, pätevyyttä ei tarvita.

Jollet minua usko, usko sitten Yli-Viikaria.

Jupi

Demlakerho pitää huolen ettei kavereiden syytteet nosteta vahingossakaan ennen määräaikaa, jos ovat päässeet vahingossa poliisitutkijan seulonnasta läpi. Maan tapa.

Tyrsky

”Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoi, että aluesyyttäjä oli menetellyt virheellisesti.”
Siinähän katsoi.

Kuitenkin:
Apulaisvaltakunnansyyttäjä ei luonnollisestikaan arvostele valtakunnansyyttäjää, vaikka tällä on taipumus vainota yksittäisiä kansalaisia mielensä mukaisesti ja samalla pidättäytyä altistamasta sellaisia tahoja juridisille seuraamuksille, joiden uskon oppien mukaisesti heitellään homoja talojen katoilta. Pääsipä sellainen tapaus ihan telkkariinkin hymyssä suin kertomaan näistä uskotonsa käytänteistä.
Ei valtakunnansyyttäjäksi valita vahingossa ketään muihin hakijoihin nähden alikoulutettua.

ville vallaton

Valtakunnansyyttäjän valinta on Suomessa aina poliittinen, Raija Toiviainen on Sauli Niinistön valinta, eikä suinkaan korkeimmilla oppiarvoilla noussut. Muut syyt vaikuttavat ja aluesyyttäjät ovat ainoastaan näitä käräjäoikeuksien syyttäjiä joilla on usein motiivina myös suojella niitä henkilöitä joiden ei tahdota tulla tuomituiksi. Pedofilit ovat eräs tälläinen ryhmä eli mitä merkittävämpi yhteiskunnallinen asema, sitä vaikeampi on saada tuomio! Värillä on myös joskus vaikutusta tuomioon! Syyteoikeuden vanheneminen on erittäin tehokas keino hoitaa juttu ”kotiinpäin” eli suojella tunnettua petosrikollista!

Matti

Oikeuslaitoksella ON SUURIMMAT RÖTÖSTELIJÄT TÖISSÄ MUITA TUOMITSEMASSA MUTTA IHMEKKÖS TUO ARKADIAN ROSKA SAKI PITÄÄ ITSELLEEN MIELUISET ALAISINAAN OIS LUUTALLA PALJON HUOM PALJON LAKAISTAVAA POLIISILAITOS KUULUU SAMAAN KATEGORIAAN ROSKA SAKIA TYYSTIN

Ilkka Forsten

Arkadian roska ” saki ”, ois ” luutalla ” paljon lakaistavaa, roska ” sakia ” tyystin. Olemme liikuttavan yksimielisiä sanomasi oikeellisuudesta, mutta ilmeiset näppihieriöt on haittana.

Ystävä hyvä, vedä välillä ilmaa sisäänkin päin. Hyperventilaation aikana ei kannattaisi kiihtyä. Pilkut ja pisteet olisivat mukava lisä, sillä minultakin loppuu palkeista ilma kun pitää rallattaa yhteen menoon koko sanomasi sisältö.

Mikäli sanoma ei tunnu tehokkaalta ilman pienempää fonttia NIIN NAPSAUTA B KIRJAINTA SIITÄ ALAVALIKOSTA, JA TULEE LIHAVOITUA TEKSTIÄ. Alleviivauskin tehostaa mukavasti, se löytyy siitä kolmentena olevan U kirjaimen kohdalta.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten

Uusimmat uutiset