Kotimaa Politiikka Terveys ja hyvinvointi

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek: Krista Kiuru ei kuunnellut THL:ää koronarajoituksissa, jyräsi liian lievät näkemykset

Hanna Nohynek ja Krista Kiuru. Kuva: Kuvakaappaus: Youtube.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek kertoo tuoreessa elämänkerrassaan koronavuosien yhteistyöstä silloisen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun kanssa. Yhteistyö oli täysin hedelmätöntä, sillä Kiurun agendalla oli mahdollisimman tiukat rajoitukset asiantuntijoiden suosituksista huolimatta.

Nohynekin mukaan Kiuru ei ollut kiinnostunut asiantuntijoiden lausunnoista, mikäli ne olivat liian lieviä. Erilaisista rajoituksista THL suositteli punnitsemaan hyötyjä ja haittoja, mutta tällainen punnitseminen ei Kiurua kiinnostanut.

Nohynekin mukaan myös THL:n lausuntoja peukaloitiin tuona aikana, sillä alkuperäinen lausunto ja julkisuuteen annettu lausunto oli toisinaan ehtinyt muuttua matkalla. Muutos oli tehty siltä kantilta, että se levittäisi mahdollisimman tehokkaasti hysteriaa ympäristöönsä propagandasyistä.

Korona-ajan älyttömyydet sulkutiloineen ja massapropagandoineen aiheuttivat laajoja talousongelmia, joita maksetaan vielä sukupolvien päästä, nostivat mielenterveysongelmien määrää etenkin nuorilla, ja ne käytännössä keskeyttivät ihmisten elämät pariksi vuodeksi.

Vielä kaksi vuotta sitten Nohynekin nyt kertomia, korruptioon viittaavia lausuntoja olisi kutsuttu salaliittohörhöjen foliohattuiluksi.

Lähde: Iltalehti 

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Karri P

Hiukan mietityttää Nohynekin ammattiylpeys jota siis ei ollut? Miten antaa jonkun kuppasen kiurun talloa oman ammatillisen pätevyyden yli tuosta noinvaan? Jälkeenpäin on aivan helvetin sama mitä kirjaansa kirjoittelee, sun yli on kävelty ja ammattisi on paskottu.

Ruoste Iskee

Eikö tuolle kuukiurusta hautaan pitäisi antaa kunnon tuomio teoistaan Suomen kansalle? Ai.. mutta eihän tässä maassa tuomita muita kun syyttömiä.

Marko Kristian

Nää Kiurut ja kumppanit pilasi koronapaniikillaan monen elämän koko loppuiäksi.
Täällä vieläkin kulkee mummoja kauppareissulla pukeutuneena kuin joku astronautti, tuskin ovat moneen vuoteen tavanneet yhtään ihmistä, istuvat yksin kotona maski naamalla.

Ilkka Manttari

Aika monen nk. vastuuta kantavan ihmisen oikea paikka olisi kaltereiden takana, ehkä tulisi jotakin tolkkua noihin päätöksiin jos edes tuollainen uhka olisi olemassa. Joku Sannakin kulkee vielä vapaana vaikka ajoi hallituksensa kanssa suomen täydelliseen taloudelliseen kaaokseen. No, Suomi ei ole oikeusvaltio, se vain näyttelee sellaista.