Muu maailma Politiikka

Tucker meni Moskovaan

Kuvakaappaus: YouTube.

”Amerikkalaisilla on oikeus tietää kaikki mahdollinen sodasta, johon he ovat sekaantuneet, ja meillä on oikeus kertoa heille siitä”, Carlson sanoi.

Fox Newsin entisen juontajan Tucker Carlsonin yllätysvierailu Moskovassa haastattelemassa presidentti Vladimir Putinia on saanut globalistipoliitikkojen ja itseään journalisteiksi kutsuvien aivot sulamaan, kun jotkut syyttävät Carlsonia ”petturiksi” ja toiset vaativat, että häntä on kiellettävä pääsemästä EU:hun ja palaamasta Yhdysvaltoihin.

Pian sen jälkeen, kun Carlson nähtiin viikonloppuna osallistumassa Moskovan Bolšoi-teatterin Spartakus-balettiin, huhut Venäjän johtajan haastattelusta alkoivat kiertää maailmanlaajuisia tietoverkkoja. New York Timesin mukaan Kremlissä olevat lähteet kertovat, että haastattelu on tapahtunut, mutta sen lähetysajankohta ei ole tiedossa.

Syytökset, kunnianloukkaukset ja vaatimukset EU:n kaltaisten ylikansallisten elinten rankaisutoimista seurasivat nopeasti. Vaikka nämä reaktiot eivät ole yllättäviä, ne herättävät kuitenkin huolta ”vapaan lehdistön” todellisesta tilasta lännessä, kun otetaan huomioon, että ainakin viime aikoihin asti toimittajien on odotettu esittävän kysymyksiä ja puhuvan mielenkiintoisten ja merkittävien henkilöiden kanssa.

”Länsimaiden hallitukset pelkäävät tietoa, jota ne eivät voi valvoa”

Carlson vahvisti nämä huhut eilen illalla, kun hän julkaisi sosiaalisen median X-alustalla videon otsikolla: ”Miksi haastattelen Vladimir Putinia”. Postaus on sittemmin kerännyt lähes 88 miljoonaa katselukertaa tätä kirjoitettaessa.

”Ukrainan sota on inhimillinen katastrofi. Se on tappanut satojatuhansia ihmisiä. Kokonainen sukupolvi nuoria ukrainalaisia. Ja se on tyhjentänyt Euroopan suurimman maan. Mutta pitkän aikavälin vaikutukset ovat vielä syvemmällä. Tämä sota on muuttanut täysin maailmanlaajuisia sotilas- ja kauppaliittoja, ja sitä seuranneet pakotteet ovat myös muuttaneet niitä. Ne ovat kaiken kaikkiaan mullistaneet maailmantalouden. Toisen maailmansodan jälkeinen talousjärjestys, järjestelmä, joka on taannut länsimaiden vaurauden yli 80 vuoden ajan, on hajoamassa hyvin nopeasti, ja sen mukana Yhdysvaltain dollarin valta-asema. Nämä eivät ole pieniä muutoksia. Ne ovat historiaa muuttavaa kehitystä. Ne määrittelevät lastenlastemme elämän. Suurin osa maailmasta ymmärtää tämän täysin hyvin. He näkevät sen. Kysykää keneltä tahansa Aasiassa tai Lähi-idässä asuvalta, miltä tulevaisuus näyttää. Ja silti englanninkielisten maiden väestö näyttää olevan enimmäkseen tietämätön. He luulevat, ettei mikään ole oikeastaan muuttunut, ja he luulevat niin, koska kukaan ei ole kertonut heille totuutta. Heidän tiedotusvälineensä ovat korruptoituneita. Ne valehtelevat lukijoilleen ja katsojilleen, ja ne tekevät sen enimmäkseen laiminlyömällä.

Useimmilla amerikkalaisilla ei ole aavistustakaan siitä, miksi Putin hyökkäsi Ukrainaan tai mitkä ovat hänen tavoitteensa nyt… He eivät ole koskaan kuulleet hänen ääntään. Se on väärin. Amerikkalaisilla on oikeus tietää kaikki mahdollinen sodasta, johon he ovat sekaantuneet, ja meillä on oikeus kertoa siitä.

Länsimaiden hallitukset sen sijaan tekevät varmasti parhaansa sensuroidakseen tämän videon. Ne pelkäävät tietoa, jota ne eivät voi valvoa.

Emme halua rohkaista teitä olemaan samaa mieltä siitä, mitä Putin sanoo tässä haastattelussa. Mutta kehotamme teitä katsomaan sen. Teidän pitäisi tietää mahdollisimman paljon. Ja sitten voitte päättää itse, kuten vapaa kansalainen eikä orja”, Tucker sanoo videolla.

Euroopan unionin pääglobokraatti, belgialainen Euroopan parlamentin jäsen Guy Verhofstadt oli ensimmäisten korkean profiilin poliitikkojen joukossa, jotka romahtivat amerikkalaisen toimittajan Moskovan-vierailusta, ja hän paljasti, ettei hän ole lehdistönvapauden tai todella liberaalien periaatteiden ystävä.

Verhofstadt kirjoitti X:ään: ”Tucker Carlson on varmasti matkalla siihen, että hänet leimataan Venäjän hallinnon propagandistiksi. Jos hän mahdollistaa Putinin disinformaation, EU:n pitäisi harkita matkustuskieltoa!””

Entinen presidenttiehdokas Vivek Ramaswamy reagoi Verhofstadtiin sanomalla, että ”EU ei missään nimessä uskaltaisi tehdä näin Yhdysvaltain merkittävälle henkilölle ilman Yhdysvaltain hallituksessa olevien kollegojensa hiljaista siunausta”.

Virulentti neokonservatiivinen sotapäällikkö Bill Kristol, joka toimi Yhdysvaltain varapresidentin entisenä kansliapäällikkönä Reaganin hallinnon aikana, reagoi samalla tavalla Carlsonin kuviin.

”Ehkä tarvitsemme totaalisen ja täydellisen eston sille, ettei Tucker Carlson pääse uudelleen Yhdysvaltoihin, kunnes maamme edustajat saavat selville, mistä on kyse”, hän kirjoitti X:ssä.

Illinoisin entinen republikaanien edustaja Adam Kinzinger väitti, että Carlson oli ”petturi”, koska hän vieraili Moskovassa.

Floridalainen republikaanien kongressiedustaja Matt Gaetz tuki Carlsonin pyrkimyksiä ja twiittasi videon kommentilla ”Todellista journalismia”.

”Miksi tunnen syyllisyyttä, kuin olisin pettänyt maani”: Tucker Carlson ennen Putinin haastattelua:

Lähde: European Conservative

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Putin tuskin tuossa haastattelussa sanoo mitään, mikä kumoaisi hänen propagandansa. Tässä mielessä haastattelu on aika turha ja olisi naiivia usko, että Putin kertoo totuuden syistään tässä haastattelussa. Hän käyttää sen voidakseen vaikuttaa länsimaihin mahdollisimman venäjämielisesti aivan jo kuullun propagandan mukaan.

En odota siitä mitään uutta ja kaikkein vähiten odotan siitä totuutta.

Voisiko T. Carlson olla sen verran yksinkertainen, että hän uskoisi Putinin nyt kertovan ensimmäistä kertaa totuuden aikomustensa motiiveista?

Viljamzon _

Pari pikku kyssää. 1) Oliko valtamedian uutisointi mielestäsi rehellistä vuonna 2015 matukriisin aikaan, kun kehuivat niitä ylisanoin ja sanoivat että ovat hyödyksi ja tarvitsemme niitä. 2) Suomessa on työvoimapula tällä hetkellä. 3) Vihersiirtymä on erittäin tärkeä ja hyödyllinen 4) Koronahumpan uutisointi kokonaisuudessaan.
Meinaan vaan, kun porukka haukkui median ja hallinnon maanrakoon noissa asioissa niin yhdessä yössä siitä tulikin 100% luotettava, kun Ukrainan kriisi kärjistyi.
Kattokaapa peiliin.

Marko Kristian

Joo se on kumma kun jopa 10-vuotta valtamediaa epäluotettavana pitäneet alkoi yhdessä yössä uskomaan kaiken mitä valtamedia sanoo.
Venäjä viha voitti kaiken muun, todennäköisesti eivät oikeasti edes tiedä miksi venäjää vihaavat?
Ukrainan sota muutti kaikkien mielipiteet, jopa halla-aho kannattaa tätä nykyä EU liittovaltiota, vihreää siirtymää ja afrikkalaisten siirtymää Suomeen.

Ilkka

Laitat sellaiset asiat vastakkain joilla ei ole mitään tekemistä Putinin panslavismin kanssa, ja vaikka uutisointi on mitä on myöskin meillä, sanon edelleen että ryssä puhuu mitä huvittaa ja pyrkii vain vaikuttamaan ihmisiin, kuten sinä, juuri niin että alat puhumaan meidän mediastamme ja samalla kumarrat itään. Tuo vi****n kääpiö joka kuvittelee olevansa maailman ruhtinas, ei ole muuta kuin kommunismin kasvatti ja KGB:n antinen upseeri. Hänkö tarjoilisi rehellistä tietoa mistään kun ei uskalla sanoa edes omalle kansalleen, että sota mihin itsensä sotki on jo nyt tuottanut kymmenien vuosien vahingon venäjälle. Venäjästä ei tule maailmanvaltaa, sen talous on niin kuralla kun hälinä loppuu ja sen tuotteita ei halua kukaan. Sen verran surkeaa on ollut esitykset, ettei edes asekauppa tule kiinnostamaan mahdollisia ostajia. Miksi ostaa miljoonilla jotain mikä voidaan tuhota muutaman satasen dronella ?

Viljamzon _

Itehän sä laitat asioita vastakkain ja täysin keinotekoisesti. Ei täällä kukaan Venäjää ole ylistänyt miksikään mallimaaksi, mutta kun tajuaa sen kuinka mädännäinen p-läjä länsi on niin Venäjä ei enää olekaan niin paha kuin minä sitä piti aiemminkin. Mutta sen tajuaminen vaatii vähintään keskinkertaisen ÄO:n, lisäksi kannattaa tutustua Venäjän historiaan 1900 -luvulla. Siitä on uutta tietoa, kun arkistoja on avautunut. psst sen verran voin raottaa, että NL oli j-loisten projekti, jossa venäläiset joutuivat uhreiksi omassa maassaan ja samat mielisairaat j-set ovat näiden nykyistenkin maailman tapahtumien taustalla. Mutta tätä tietoa et sieltä YLE:stä ja hesarista saa, mutta lue vaan niitä ihan rauhassa.

Marko Kristian

Media taas sanoo että on Trumpin liittolainen, alle vuosi teen sama media uutisoi ”– Vihaan häntä intohimoisesti (–). Hän on hyvä tuhoamaan asioita. Hän on kiistatta maailmanmestari siinä. Hän voisi helposti tuhota meidät jos pelaisimme väärin, Carlson kirjoittaa Trumpista oikeuden paljastamassa viestissä.”

– Trumpissa ei ole hyviä puolia, Carlson julistaa toisessa viestissä.”
Ei se Venäjä-Ukraina sotakaan ole ihan niin kuin tällä hetkellä annetaan ymmärtää.
Suomenkin media kirjoitti Ukrainan azov uusnatseista ja heidän pommittamisesta venäjänkielisille alueille 8-vuoden ajan, jopa se kerrpttiin että ne Ukrainan uusnatsit on tappanut 8-vuodessa yli 50 000 siviiliä joista iso osa lapsia.
Venäjä kun sitten lopulta hyökkäsi niin kiellettiin jopa ne omat aikaisemmat kirjoitukset, enää ei saanut sanoa mitään pahaa Ukrainasta, eikä mitään hyvää Venäjästä.
En edelleenkään ole putinisti venäjän puolella, vaan olen ainoastaan totuuden puolella, sitä kun harvemmin nykyään mistään kuulee.

Peter Kreisler

Hyvä, että joku muukin katsoo asioita laajemmin ja ei näe kaikkea mustavalkoisena. Nykyisin jopa koulutetut ihmiset asettuvat jonkun puolelle ja esiteinimäisesti fanittavat tätä kuin kuin eivät osaisi ajatella itse lainkaan.
Suomalainen media on kuin Neuvostoliitosta ja koomisinta onkin se, että juuri nämä yhden totuuden julistajat arvostelevat menneen ajan Neuvostoliittoa ja nykyistä Venäjää siitä että toisinajattelua ei sallita. Olisi mielenkiintoista tietää ovatko suomalaiset toimittajat niin yksinkertaisia että eivät ymmärrä mitä julistavat vai onko kyseessä tietoinen itsensä myyminen EU:n keskusjohdolle.

Ilkka

Se ero EU:n medialla on Venäläisen median kanssa, ettei täällä joudu onnettomuuteen vaikka kirjoittaisi ihan totuudenkin. Mutta yhtä kaikki, jos valita pitää kuuntelen sittenkin tätä mediaa ennemmin kuin antaisin Putinin sanella mitä voin pitää totuutena. En oikein ymmärrä mikä mättää kun tällä(kin) sivustolla näyttää kaiken aikaa lisääntyvän venäläisyyden ihannointi, ja harras usko siihen että putinilla on joku pyhä oikeus panslavistiseen ajatukseen jossa hän hallitsee koko maailmaa. Jos venäläisyys päästetään valtaan, me lakkamme olemasta, minä en sitä skenaariota hyväksy ja vihaan ryssiä sillä ne ovat slaavilaista tunkiokansaa. Me emme tarvitse venäjää mihinkään. Me emme uhkaa venäjää, mutta sieltä päin meihin kohdistetaan uhka heti jos siihen tulee tilaisuus.

Ilkka

Azov:n pataljoona ei ole tappanut 50 000 venäläistä siviiliä, mutta putin on vajaassa kahdessa vuodessa tappanut kaikkia mihin on voinut kajota. Kauhistelet azov:n toimia, mutta et kritisoi Wagnerin vastaavia. Tiedätkö että Ukrainan kansalla on hiukan eri kuva siitä kuka tekee ja mitä. He ovat paikan päällä jossa päivittäin sattuu ja tapahtuu. Jos näet sen valheena olisin kiinnostunut tietämään miksi ?

Marko Kristian

Nyt taas taas vääristelet mun sanoja.
Ukraina ajettiin ensin värivallankunoukseen johon nostettiin presidentiksi drag queen Zelenskyi silloin kun Biden oli varapresidentti.
Sota ajettiin silloin heti kun Bidenistä tuli (vale)presidentti.
Jo 2012 vuonna Biden kiristi miljardin dollarin lainalla Ukrainaa erottamaan syyttäjä joka tutki Bidenin perheen korruptiota Ukrainassa, sen myönsi ihan itse vanhuudenhöperöissään ennen viime vaaleja. USA:ssa puolestaan yritettiin nostaa syyte Trumppia vastaan siitä, että hän vaati Ukrainaa tutkimaan Bidenien korruptiota.

Putin kyllä joutaisi oikeuteen sotarikoksista, mutta pahemmat rikolliset on silti meidän kumppaneita siellä USA:ssa.

Ilkka

Onko korruptio suurempi synti kuin ihmisten tappaminen johon kaiken lisäksi lähdettiin Valko – Venäjän alueelta erikoisoperaation nimissä. Se Bidenin mahdollinen korruptio ei vienyt henkeä tai kotia keneltäkään, mutta Putinin touhut on sen tehneet. Jos putin ei ole syyllinen mihinkään, miksi hän ei tule vierailulle yhteenkään länsimaahan. Eihän ” syytöntä ” voisi pidättää. Mitä siis jää jäljelle, pelkuri joka haluaa tsaariksi mutta ei tule olemaan muuta kuin tyhjän toimittaja.

Ja sokerina pohjalla. Krimin alue jota Putin nimittää ikiaikaiseksi venäjäksi, on alunperin Turkille kuulunut pläntti. Sen varasti Katariina suuri valtakautenaan, joten millähän oikeudella tämä nykyinen erikoisoperaatio nyt pyhitetään kun historia ei tue venäläisten oikeutta koko alueeseen.

Ilkka

Voisin antaa toimittajalle ( Tucker ) hyvän vihjeen. Kun nyt olet niin vahvasti sitä mieltä että venäläisyys ja Putinin media ovat ok, mene sikäläisiin vaaleihin ehdokkaaksi mutta älä ylläty jos kuolet, katoat tai joudut vankilaan kymmeniksi vuosiksi, ja sikäläisen median mukaan olit CIA:n agentti koska putin määräsi näin kirjoitettavaksi.