Kotimaa

Tue Ukrainan puolustusta – taisteluvarustekeräys ensi lauantaina Bar Rock Bearissa!

Ukrainassa on tällä hetkellä päällä täysi rähinä. Venäjä hyökkää maahan monesta suunnasta ja tätä kirjoitettaessa se kolkuttelee jo Kiovan porteilla.

Miehittäjän eteneminen on kuitenkin hidastunut merkittävästi johtuen Ukrainalaisten kovasta vastarinnasta. Vastarintataistelijat ovat osittain huonosti varustautuneita, sillä tarjolla on enemmän miehiä kuin varusteita. Mikäli sotilas on huonosti varustautunut, tekee se puolustuksesta merkittävästi riskialttiimpaa touhua. Mikäli varusteet ovat kunnossa, tekee se hyökkääjän arjesta merkittävästi työläämpää.

Nyt voitkin auttaa omalla panoksellasi Ukrainan tovereita! Vapaaehtoiset suomalaiset ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja ryhtyneet keräämään sotilaskäyttöön kelpaavaa tavaraa Suomesta, josta se toimitetaan suoraan Ukrainan etulinjassa taisteleville sotilaille.

Ensi lauantaina ryhmällämme on keräyspiste Bar Rock Bear-ravintolassa, jossa järjestetään Play for Ukraine-konsertti, jonka tuotoilla rahoitetaan Ukrainalaisten vastarintaa. Konsertissa esiintyvät Pyhä Kuolema, Ehre, Sankar’hauta sekä Vapaudenristi-yhtyeet. Liput maksavat 15 euroa.

Ukrainalaiset tarvitsevat apuamme, ja jokainen pienikin lahjoitus on kotiin päin. Tapahtumassa lahjoitetut tavarat lähtevät pikimmiten kohti Ukrainaa, jossa ne pääsevät tositoimiin. Mikäli aggressiivinen Venäjän Federaatio kokee kovaa vastarintaa Ukrainassa, joutuu se miettimään seuraavia temppujaan pidempään. Kyse on siis myös Suomen näkökulmasta katsottuna maanpuolustuksellisesta lahjoituksesta.

Toimintaohje lahjoittajille: mikäli sinulla on tavaraa, jota lahjoittaa, tule ensi lauantaina Vantaalla sijaitsevaan Ravintola Bar Rock Beariin (Maakotkantie 6, Vantaa). Ovet aukeavat kello 19. Paikalla on pöytä, johon voit jättää lahjoitettavat tavarat. Mikäli et halua jäädä itse konserttiin, niin mainitse asiasta ovella niin voit vain jättää tavarat paikalle. Mikäli et pääse itse paikalle, mutta kavereitasi on tulossa, käytä näitä kuriireina.

Monilla meistä on tavaraa ylimääräisenä nurkissa pyörimässä, ja nyt sille on todellinen tarve. Voit myös käydä ostamassa tavaraa suoraan militaria-kaupoista ja tuoda ne paikalle.

Minkälaista tuotetta Ukrainassa ollaan vailla? Oikeastaan kaikenlaista sellaista, mitä voi sotatilanteessa tarvita. Tässä esimerkkilistaa, mitä voit tuoda paikalle:

Kriittinen tarve:

-Kypärät
-Luotiliivit
-Taktiset kuulosuojaimet
-Lämpökamerat
-Kiikaritähtäimet
-Ensipupakkaukset
-Ballistiset lasit
-Radiopuhelimet

Lisäksi käyttöön menee varmasti myös nämä tavarat:

-Makuupussit ja -alustat
-Kaikki mahdolliset ensiaputuotteet (siteet, laastarit, ompeluvehkeet, puhdistusvälineet, painesiteet, hemostaattiset jauheet jne.)
-Erilaiset lääkinnälliset tuet (murtuneille luille)
-Polvi- ja kyynärsuojat
-Sotilaskäyttöön soveltuvat vaatteet
-Taisteluvyöt lisätaskuineen
-Lipastaskut
-Tekniset hanskat
-Maihinnousukengät
-Kenttä-/kuivamuona
-Naamiointiverkko
-Muut naamiointia auttavat välineet, kuten naamiointiväri
-Ruoanteko-/ruokailuvälineet (trangia, pakki, luha)
-Tulentekovälineet

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ike

Ukraina tulee saamaan suuret sotakorvaukset kun sota loppuu,ha ha ha 😂. Harvemmin se voittanut osapuoli niitä korvauksia maksaa vaikka olisi sodan aloittanutkin. Eihän niitä saanut suomikaan vaan joutui maksumieheksi. Venäjä todellisuudessa jyrää kaluston ylivoimalla ja sillä että sitä ei koskaan ole kiinnostanut omat tappiot. Nuoria miehiä riittää,etenkin kun uskovat menneensä sotaharjoitukseen.

John Quiman

Saa nähdä, josko kaluston ylivoima riittä. Ukrainalaiset ovat tuhonneet massiivisia määriä venäläistä kalustoa ja tuhoaminen jatkuu. On kuljetusajoneuvoja, panssareita, miehistönkuljetusajoneuvoja, stalinin urkujen tyyppisiä rakettilavetteja, tykistöä ja mitä nyt vaan ikinä venäläisillä onkin ollut matkassa.

Vaikka tuota kalusto paljon onkin, ei niitä loputtomiin ole. Ukrainalaiset osaavat liikkua valtateiden ulkopuolella ja voivat helposti vaania valtateillä liikkuvia vihollisia. Venäläiset ei juurikaan voi mennä valtateiden ulkopuolelle, koska uppoavat mutaan pelloilla.

Motivoitunutta puolustusta on vaikea voittaa. Jos vaikka venäläiset onnistuisivat miehittämään maan, tulee vastarinta jatkumaan vaikka vuosia. Lopulta se tulee ajamaan venäläiset pois. Ehkä eivät onnistu miehittämisessä, vaan antavat lopulta periksi, koska käy tavattoman kalliiksi tuo operaatio.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Minä lahjoitan keräykseen välinen nimeltään väljahingamisventtiil. Jos siitä ei ole mitään hyötyä, laitan nakhiirman:n matkaan. ( Kaasunaamari ja Lepakkomies Viron kielellä. )

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Lieväasteinen

Gaasitorbik/gaasimask ja Nahkhiirmees/Batman ne on viroksi. Lepakko on viroksi nahkhiir siis ”nahkahiiri”.

– Onko teillä vapaita huoneita?
– On küll, aga ruumid veel koristamata.
– Lähdetään täältä ja äkkiä.

(Tuo tarkoitti ”kyllä on, mutta huoneet vielä siivoamatta”.)

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Tunnepitoinen lippupsykoosi

Eikö kannattaisi mielummin aloittaa varustelu ja valmistelu oman maan suhteen samalla tarmolla? Mitä te ”patriootit” luulette tekevänne?

Patriootti

Auttavamme Ukrainaa hädän hetkellä. Ukrainassa varusteille on akuutti tarve. Kunhan se on ohi, kannustamme suomalaisia varustautumaan.

John Quiman

Omaa valmistautumista ei Ukrainan auttaminen heikennä.

pekka parikka

Materiaalia on USA toimittanut Ukrainaan ainakin 12 miljardin dollarin edestä, osa toimitetusta rahasta on mennyt suoraan ”kipapäisten” tilleille. Sodankäyntiin soveltuvaa materiaalia on Ukraina edelleen täynnä, esim. panssarivaunuja lepää pitkin peltoja satoja kappaleita. Kaupunkitaistelut tulevat tappamaan siviilejä, siksi Azov-pataljoonan ja muiden vapaaehtoisjoukkojen tulisi evakuoida siviilit eikä käyttää Iisis tavoin ihmiskilpiä!
Suomessa reservin varustautuminen on tehokkaasti estetty puolustusvoimain taholta jo 90-luvulla kun ei hyväksytty suojeluskunnan perustaminen. Kuka haluaa estää itselataavien hallussapidon kansalaisilta se on Suomen poliisi. Suomalaisten tulee pitää huolta Suomesta, ei olla amerikkalaisia, venäläisä tai ruotsalaisia.
”Let`s go Brandon” eli vanhuudenhöperöt johtamaan Suomen sotaan!
Pekka Parikka

Zardex

Luuletko ihan oikeasti, että CIA:n kouluttama ja rahoittama Azov syyllistyisi terroriin ja sotarikoksiin. Oho, se olisi varmaan tietenkin ihan vahinko vain. Tuskin ne tulevaisuudessa sitten leimaakin yhtä äkkiä Azovin ja siihen linkittyvät terrorismiksi ja käyttää Azovia linkittämään terroristisiksi sellaisiakin tahoja jotka tosiasiassa eivät linkity siihen, kuten Venäjällä toimivan RIM:in.

Runtiti-pou

Ihmiskilvet ovat vain Venäjän propagandassa tai sitten venäläiset alkavat niitä käyttää

ei Azoville

Ihme Azovin terroristien puolustelua joka paikassa. Vaikka se on kuin ISIS. Hitler tuomitsi lapsisotilaiden käytön, jopa naissotilaiden. Pidemmälle en jaksa edes alkaa vääntämään.
https://worldtruthvideos.website/watch/adolf-hitler-ehrenmann-2018_7yNlh8utaFwZCwX.html?lang=english
Ukrainalaiset voisivat syrjäyttää oman presidenttinsä ja pääministerinsä sen sijaan että sotivat Venäjää vastaan. Venäjä ei aio tuhota kansaa ja kulttuuria vaan syrjäyttää länsimielisen hallinnon jolla mm. bioasevalmistusta ihan Venäjän rajalla.

USA varusti Ukrainan jo miljardeilla

Lähettävät sälää Ukrainaan, esittävät nyt mahdollisimman vakuuttavasti ukrainalaisista välittävänsä, menevät kapakkaan karjumaan mikrofoniin tuima ilme naamalla sekä rämpyttävät sähkökitaraa. Niin ja ”ryssä” sanaa pitää käyttää paljon!
Näkee että on tosi patriootit kyseessä ääriromanttisella otteella ja viiltävällä älyllä varustettuna.

VKK meni jo

USAn miljardit meni jonkun taskuun ei Ukrainan armeijaan. Jenkit jätti Afganistaniin miljardien arvosta sota kalustoa tankkeja ja helikoptereita. Hyvä että menevät kapakkaan ja tekevät jotain. Laiton lehti on juu…..sen Putinin puolella siitä de witistä paljastui ryssä ja suvakki.