Eurooppa Kulttuuri Muu maailma Politiikka

Turkin kansallismielinen puolue haluaa hylätä Ruotsin Nato-hakemuksen koraanin polttamisen jälkeen

Tanskalainen islaminvastainen poliitikko Rasmus Paludan poltti Koraanin mielenosoituksessa Nørrebrossa, 2.9.2019. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / FunkMonk.

PKK:n lippuja ja tanskalaisia polttamassa koraaneja. Tukholman lauantaiset tapahtumat ovat suututtaneet Turkin. Maan suurin kansallismielinen puolue on nyt sanonut ’ei’ Ruotsin Nato-jäsenyydelle.

Lauantaina poliisi ja Ruotsin hallitus sallivat kurdimyönteisten äärivasemmistolaisten osoittaa mieltään PKK:n lippujen kanssa Tukholmassa. Turkki vaati viime viikolla Ruotsia lopettamaan tämän toiminnan, kun Rojava-komitea, joka auttoi lauantaisen mielenosoituksen järjestämisessä, ripusti sinne Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania esittävän nuken. Avmaskerat paljasti, että ruotsalainen vasemmistoryhmä rahoittaa PKK:n syyrialaista sisarjärjestöä YPG:tä.

Tanskalainen Rasmus Paludan järjesti lauantaina myös tempauksen Turkin Tukholman suurlähetystön lähellä, jossa hän poltti koraanin.

Turkkilaiset kansallismieliset raivostuivat koraanin polttamisesta

Vaikka Paludanin toiminta ei houkutellut muuta merkittävää yleisöä paikalle kuin poliiseja ja toimittajia, hän onnistui silti suututtamaan Turkin.

Erdoğanin vähemmistöhallitusta tukeva turkkilainen kansallismielinen puolue MHP ilmoitti lauantaina, että se ei aio äänestää Turkin parlamentissa Ruotsin Nato-jäsenyyden puolesta vastauksena koraanin polttamiseen.

– Parlamenttiryhmämme ei voi hyväksyä Ruotsin Nato-hakemusta näissä olosuhteissa. Se olisi uskontomme, kielemme ja tavoitteidemme pettämistä Turkin kehittämiseksi 2000-luvun ensimmäisellä vuosisadalla”, MHP-puolueen johtaja Devlet Bahceli sanoi Anadolun mukaan.

Bahceli kutsuu Paludania myös ”rappeutuneeksi tanskalaiseksi poliitikoksi” ja kuvailee hänen toimintaansa ”barbaarisuuden ja vandalismin ilmentymäksi”. Lisäksi Bahceli väittää, että koraanin polttamisen salliminen on yhtä paha asia kuin itse kirjan polttaminen.

MHP:tä kuvataan Wikipediassa ”äärinationalistiseksi” ja ”fasistiseksi” puolueeksi. MHP oli 1990-luvun lopulla Turkin toiseksi suurin puolue, ja sillä on nykyään 48 paikkaa Turkin parlamentin 600 paikasta.

Fria Tiderin mukaan Erdoğan on riippuvainen MHP:n äänistä, jotta hän saa Turkin parlamentin puoltamaan Ruotsin Nato-hakemusta. Fria Tider raportoi myös, että MHP:n johtaja on antanut ”lopullisen ei” Ruotsin Nato-jäsenyydelle, mutta Bahcelin huomautusten tarkempi tarkastelu viittaa siihen, että hän vaatii ensisijaisesti Ruotsin hallituksen anteeksipyyntöä.

Lähde: Fria Tider, Nordfront

28 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jaro

Ei minkäänlaisia myönnytyksiä Erdolle. Kurdit ovat hyviä ystäviämme. Iso kiitos kaikesta mitä ovat tehneet isisin tuhoamiseksi.

Du gamla, du fria

Jo armas äitini nimitti ruotsalaisia (ja norjalaisia) kieroiksi. Hän kun oli sodan nähnyttä sukupolvea. II MS:n aikana Ruotsi esti länsiliittoutuneiden avun Suomelle kieltämällä joukkojen kauttakulun. Samalla se salli kuitenkin natsi-Saksan joukkojen kauttakulun Norjaan ja Suomeen. Ruotsi myös myi rautamalmia Saksalle, palautti Ruotsiin paenneita Saksan sotilaskarkureita ja noudatti sen mieliksi vv 1935 – 45 rotupolitiikkaa. Käytännössä Ruotsi ei ollut puolueeton, vaan sotaa käymätön maa. Se toki auttoi myös Suomea, mutta teki sen lähinnä omaa etuaan ajatellen. Suomalaiset, kuten niin monet kerrat historiassa, olivat Ruotsin sijaissotilaita. En hämmästyisi yhtään, jos Ruotsi olisi sallinut Paludanin koraanipeijaiset tahallaan. Se laskelmoi, että Suomi ottaa jälleen yhteen Venäjän kanssa ja se voi rauhassa laskeskella rahojaan.

Toki tässä on nähtävissä myös pitkällä tähtäimellä avointen ovien politiikan seuraukset. Puolueettomuus menetetään ja maista tulee erilaisten omia intressejään ajavien kehitysmaalaisjoukkioiden hyväksikäyttämiä käsikassaroita.

juha II

Ruotsalaiset tekevät provosointinsa tarkoituksella, sillä koko ”työmiesaskin kanteen” luonnosteltu ”sopimus” oli TAYTTÄ BLUFFIA!!!

Eikä mitään sopimuksia ENÄÄ kannata tehdäkään kun vastasopimuskumppani on jo valmiiksi VILPILLISELLÄ mielellä. Adolf Hitleriä sanottiin varsinaiseksi sopimusten rikkojaksi. Mutta nykylänteen verrattuna ”Aatulle” voisi antaa, vaikka rahapussinsa!

juu

Mä en kannata natoa mikä ei ole mikään puolustusliitto, vaan USA:n sotateollisuutta pönkittävä sotilasliitto.
Mutta koska meidän poliitikot ryssi Suomen turvallisuuden näin pahasti, niin ois ehkä sitte hyvä että sinne natoon päästäisi?
Kaikki aseethan meidän poliitikot on jo lahjottannu Ukrainaan, rikollisilla Suomessa on enemmän aseita kun armeijalla.

stetsonlogi

Maailmassa palaa nykyään eniten päreitä. Joku ensin tekee jotain mikä ei ns maistu, ja taas palaa päreet jossain. Ei pelastu ilmasto ei

ike

No kun se ei koskaan ollut edes uhattuna. Uhattuna on vain tuollainen tavallinen järki, nk.asiantuntijoiden saattelemana.

Nato Valtainen

Nato jakautunee Britannian johtamaan pohjois-Natoon, Puolan johtamaan itä-Natoon sekä USA:n johtamaan ydin-Natoon.

Etelä-Euroopan mailla tulee olemaan täysi työ torjua Välimeren kumivenearmadaa, joten niillä ei tule olemaan resursseja mihinkään Natoiluun.

Saksa, Ranska ja Unkari voivatkin sitten muodostaa venäjämieliset ”akselivallat”.

Juha

Joo näyttäs Nato hajoavan omiin ristiriitoihin. Kertonee kuinka Suomelle tulee käymään, kun ryssä tulee rajan yli. Apua ei kuulu eikä näy, vaikka luvattiin niin kuin talvisodassa (katso ylipäällikön päiväkäsky 3/1940).

Suomenlinnan kuninkaanporttiin hakattu teksti jälkipolville:

”Jälkipolvi, seiso täällä omalla perustallasi, äläkä luota vieraaseen apuun.”

Nythän Ukraina on käytännössä Natossa, mutta Nato maat ovat nihkeitä auttamaan. Ei tule apua Suomellekaan kun on suomalaisten vuoro ottaa turpaan niin että tukka lähtee. No itse täällä verta nenästä kaivetaan..

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/00913733-490f-45e2-80d9-b895f4e9b619

Jännä nähdä onko Suomi vai Puola seuraava ”potilas”

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
ike

Lukuisista asiavirheistä huolimatta. OMA apu on paras apu.

Juha

Jep. USAn palkka-armeijan koko on n. 500000, joista jalkeille saadaan ehkä n. 150000 sotilasta. Ei näiden varaan kannata paljoa laskea.

Ukrainalta on jo nyt n. 150 000 kuollut sodassa.. Ursula van der Crazy puhui marraskuussa 100 000 kuolleesta ja Ukrainan puolustusministeriö sanoi lisäksi 35 000 kadonneen tai jäänyt rintamalinjan taakse. Haavoittuneista puhumttakaan.. Joten pointti on, että tuo 150 000 US sotilasta on kovin vähäinen armeija.

ike

No jäitä hattuun. On armeijoita, ja armeijoita. Täkeitä ovat siviilit. Ei tuo Venäjäkään tänne oikein kovasti halunnut tulla kun huomasi että ei suomalaista tavista kyykytetä vaikka olisivat vallanneet maan. Aika paljon kiitos Suomen naisille. Härmäläinen on aina härmäläinen ja sitä ”asiantuntemusta” taas tarvitaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Anomaster

Molotov kuulemma totesi asekätkennän jälkeen, että ”eihän tällaista herhiläispesää kukaan edes halua”.

murre riepunen

Suomikin voipi osallistua lipunpoltto talkoisiin, polttakaamme Setan-lippu, myös EU-lipun voipi kärventää ja Ahvenanmaan lippukin joutaa samaan rovioon.

Nimetön

Syksyllä 2021 Ekstra Bladet -lehti paljasti Paludanin käyneen Discord-palvelussa keskusteluja rankoista homoseksifantasioista 13-17-vuotiaiden alaikäisten käyttäjien kanssa.
Paludanilla on ympärivuorokautinen poliisin suojelu. Tanskan yleisradioyhtiö DR kertoi kesäkuussa 2019, että Paludanin henkilökohtainen suojelu ja hänen puolueensa vaalikampanjan suojelu oli maksanut sinä vuonna veronmaksajille jo yli sata miljoonaa kruunua.
Hieno mies tämä länsimaalaista sivistystä edustava olio.

ike

En nyt oikein tiedä tuosta asiasta mutta Sanna tuskin on ”homo” mutta tappiot Suomen kansalle aivan toista megaluokkaa. Voisiko olla että jotkut ”vähän toisin suuntautuneet” voisivat toledellakin olla Suomen asialla. Nykyhallitus ei ainakaan sitä ole.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Simppa

Slava Turkki, me voidaan vielä pelastua.

Jesus akbar

Tässä taas nähdään, ettei mm. vääräuskoisia, vammaisia ja seksuaalivähemmistöjä ja länsimaista kulttuuria sekä sananvapautta vihaava muslimikehitysmaa sovi lainkaan länsimaiseen yhteisöön. Miten näihin voi yleensäkään luottaa, kun islamin oppikirjat opettavat mm. valehtelemaan vääräuskoisille.

Sairasta sakkia

PÄIVÄN MARAKATTI-UUTINEN:
”Ranskalaistuomioistuin antoi keskiviikkona maksimituomion miehelle, joka p. uukotti 85-vuotiaan Mirelle Knollin kuoliaaksi kotonaan maaliskuussa 2018 ja poltti tämän kodin.

Yacine Mihoub, 32, sai elinkautisen murhasta ja hänen mukanaan ollut Alex Carrimbacus sai 15 vuotta vankeutta varkaudesta mutta vapautettiin murhasyytteestä. Hän istuu tuomiostaan ainakin kaksi kolmannesta eli 10 vuotta.

Syyttäjät pitivät tekoa a. ntisemitistisenä viharikoksena, koska Mihoubin oli kuultu kyräilevän ”juuutalaisten rahoista ja näiden vauraudesta” sekä huutavan arabiaksi ”jumala on suuri” puukottaessaan iäkästä naista 11 kertaa. Tekoa kuvailtiin erityisen raa’aksi ja julmaksi, sillä Knoll sairasti Parkinsonin tautia ja oli
käytännössä täysin puolustuskyvytön.”

Juha

Täytyy varmaan käydä polttamassa Turkin lippu ja kasa koraaneja ja muhamedin kuva Turkin suurlähetystön edustalla.

Turkkiko omituinen
https://www.crwflags.com/fotw/images/k/krd%7Dpkk2.gif

Turkki turkkilaisille
Ukraina ukrainalaisille
Suomi suomaalaisille

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Piikkilampaat

Turkki on puhdas terroristimaa ja se että tuolainen mätäpaise on natomaana kertoo aika karua kieltä ko järjestöstä.

Juha

Jaa että Kurdistan erotettaisiin Turkin kyljestä omaksi kommunistiseksi tasavallaksi.. enpä tiedä.. no mielipiteitä on monenlaisia, mutta eiköhän se ole Turkin sisäinen asia.

Piikkilampaat

Jokainen joka tuntee peräkipua kun terroristikirja kornaani poltetaan tai joku kuva on esillä on terroristi, ihan sama kuka on kyseessä.

pertsa

Turkki on USA:lle välttämätön liittolainen ja on turha kuvitella Suomella olevan suurempi painoarvo kuin Turkilla! Naton ja USA:n merkittävin tutka-asema sijaitsee Turkissa, samoin suurin USA:n käyttämä sotilaslentokenttä Saksan ulkopuolella, joten realiteetit on eri asia kuin uskomukset! Kurdit ovat täsyin ”p-sakkia” ja kannattaa muistaa, että Paludan on loistava kansankiihottaja ja hyvällä asialla!

Piikkilampaat

Niinpä. Minä olen aina sanonut että joka muslmi kantaa terrristisolua pääkopassaan, joka ikinen. Minulle oli sama meneekö suomi natoon vai ei, mutta on ollut nyt puolivuotta täysin kielteinen. Ihan vain sen vuoksi kun terroristimaat alkoi vinkumaan.

ike

Kadotin tuon punaisen langan ajatuksissasi. No vähän muokkaan kun vielä on tuo ikkuna auki. Joku liitto täytyy myös länsimaiden tehdä. Vastassa on ihmisvihamielinen ajatus siitä että kaikki ”vääräuskoiset” on oikeutettua tappaa. Jos USKONTO saa noin suuren vallan niin on aika kummallista että sitä ei julisteta rasistiseksi tai ihmisvihamieliseksi. Islam on kaikkea tuota. Koska Eurooppa alkaa erottamaan puheet ja toimenpiteet. Ehkä jopa Saksa pelkää sitä. Saksaa ei muisteta hyvällä toisessa maailmansodassa, kun oli aika agressiivinen. Luuleeko nykyinen hallitus että sitä muistetaan hyvällä kun on nyt passiivinen. (Ukraina). Olisiko mahdollista että kummassakin tilanteessa Saksaa muistetaan, mutta taas vähän kummallisesta syystä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
FTW

Suomeen samanlaisia mielenosoituksia, niin Turkki sanoo Suomellekin varmasti ei.

pertsa

On varmasti tulossa sillä Suomessa on kurdeja rikastuttamassa maatamme runsaasti.Turkki pitäköön pintansa sillä kyseessä on Turkin sisäinen asia!

Piikkilampaat

Mikä sisäinen asema, ai sekö että sanelee islamisti ruotsille ja suomelle miten pitää asiat täällä hoitaa, eli käytännössä muuttaa lakeja yhden terroristin mieliksi.