Kotimaa Uutiset Ympäristö ja luonto

Tutkijat sen keksivät: alkuvuoden kovat pakkaset olisivat olleet kovemmat ilman ilmastonmuutosta

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay (CC0).

Alkuvuoden kovat pakkaset olisivat olleet vielä kovemmat ilman ilmastonmuutosta, ovat tutkijat nyt selvittäneet. Nyt tutkijoiden kertomien tulosten mukaan ilmastonmuutos heikensi Pohjois-Euroopan tammikuun kylmyysjaksossa esiintyneitä pakkasia. Pakkasta olisi ollut jopa noin neljä astetta koettua enemmän ilman jo tapahtunutta ilmastonmuutosta, tutkijat väittävät.

Vielä muutama vuosi sitten kansalaisille luvattiin, että lumelliset talvet ovat historiaa. Nyt kun lunta tuleekin metrikaupalla ja pakkasta on, kuten tammikuussa usein tuppaa olemaan, niin kerrotaan, että ilman ilmastonmuutosta olisi aivan varmasti ollut enemmän.

Ilmeisesti ilman ilmastonmuutosta pakkaset olisivat olleet erittäin kovat, sillä vuosi alkoi 2000-luvun kovimmilla pakkasilla. Esimerkiksi Enontekiössä pakkanen kiristyi 44,3 asteeseen, ja Ruotsin Vittangissa mittarit näyttivät miinus 44,6 astetta. Oslossa pakkasta oli 31 astetta, mikä nähdään noin kerran 200 vuoteen.

Lähde: MTV Uutiset

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

”Pena sen sitten keksi siinä viime minuuteilla, että asetutaan vihreiden ja muiden hörhöjen taakse ja huijataan sillä tavoin kaikkia meidän ilmasto-kommunismilla; kääritään vielä hyvät hillot tuulivoimasta ja keijukaisten p-kasta tehtävällä uudistuvalla energialla”.

Ismo Meinander

”Pena sen sitten keksi siinä viime minuuteilla, että asetutaan vihreiden ja muiden hörhöjen taakse ja huijataan sillä tavoin kaikkia meidän ilmasto-kommunismilla, kääritään hhyvät hillot tuulivoimasta ja keijukaisten p-ta tehtävällä uudistuvalla energialla”.

Ilkka

Ja viimeksi tänään oli uutinen jossa kerrottiin että tammikuu oli erityisen kylmä. Outo yhtälö jos ilmasto on kerran lämmennyt valtavasti sitten esiteollisen vaiheen. Jostain syystä kukaan ei puhu siitä mitään, että muutama vuosisata sitten Englannissa Thames joki jäätyi ja laivaliikennettä voitu käyttää, ja silloin englantilaiset polttivat hiiltä niin että joka paikka oli mustana noesta.. Ilmeisesti se ei sitten vaikuttanutkaan ilmastoon koska ei ollut vielä olemassa ilmastoahdistujia.

Marko Kristian

Joo tuo kun uutisoitiin niin ei voinut kuin nauraa, ei sitä voinut edes kommentoida missään.
Tosta ilmastohössötyksestä on tullut todellakin uskonto, mutta se ei ole uskonto niin kuin muut uskonnot länsimaissa tänäpäivänä, vaan se on uskonto samaan tapaan kun uskonnot oli 1000-2000-vuotta sitten, eli profeetoiksi itsensä nostaneet kertoo satuja ja ihmiset kumartaa ja kyseenalaistaa ei saa.

Ismo Meinander

Ylimaailmallisen ulottuvuuden kadottua ihmisten tajunnasta poliittisesta diskurssista on tullut käytännössä sekulaaria teologiaa, joka ammentaa huomattavan paljon kristinuskon dialektiikasta kuitenkin vailla henkeä. Kommunismin ideaalithan ovat eräänlaista perverssiä kristinuskoa, ja kristillinen teologia on kommunismin esiäiti.

Ismo Meinander

Uskonto vailla Jumalaa.

Kääpä

Oli tilanne mikä hyvänsä, aina se on satu nimeltä, ilmastomuutos.
Normaalissa maailmassa jokainen ilmastohullu olisi mielisairaalassa, myös nuo ”tutkijat”.

Peter Kreisler

Nolosti kävi ”asiantuntijoille”, luonto ajatteli mainstream agendan vastaisesti. Tällaisesta selittelystä tulee mieleen sanonta, ”Jos asiantuntijat olisivat aina olleet oikeassa, olisi maailma jo valmis”.