Eurooppa Politiikka Talous

Tutkimus: Puolalaiset valitsevat EU-rahoituksen oikeuslaitoksen uudistusten sijaan – isku hallitseville konservatiiveille

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / MOs810.

Puolalaiset haluavat EU:n rahoitusta enemmän kuin oikeuslaitoksen uudistamista, mikä voi koitua maan konservatiivien tärkeän poliittisen tavoitteen kohtaloksi.

SW Researchin uutistoimisto Rzeczpospolitalle tekemän uuden mielipidekyselyn mukaan suuri enemmistö puolalaisista asettaa rahan oikeuslaitoksen poliittisten uudistusten edelle.

Mielipidekyselyssä kysyttiin puolalaisilta: ”Pitäisikö hallituksen jatkaa Zbigniew Ziobron ministeriön toteuttamaa oikeuslaitoksen uudistusta, jos se johtaa siihen, että EU estää Puolan rahoituksen?”

Kysymykseen vastasi 19,2 prosenttia vastaajista ”kyllä” ja 53,8 prosenttia ”ei”. Loput 27 prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään asiasta.

Vastaus voi olla huolestuttava merkki puolalaisille poliitikoille, jotka yrittävät uudistaa oikeuslaitosta, jota on syytetty entisten kommunistien ja vasemmistoaktivistien miehittämisestä. EU uhkaa pidättää jopa 110 miljardin euron rahoituksen, ja jos tällainen leikkaus toteutuisi, se olisi suuri isku Puolan taloudelle.

Justyna Sobczak SW Researchin tutkimuslaitokselta totesi, että niiden vastaajien osuus, jotka arvioivat Puolan oikeusjärjestelmän uudistamista kielteisesti, kasvaa vastaajien iän myötä. Uudistusta vastusti 43 prosenttia 18-24-vuotiaista vastaajista ja 61 prosenttia yli 50-vuotiaista vastaajista.

Keskisuurissa kaupungeissa (200 000-499 000 asukasta) asuvat vastaajat vastustavat uudistusta eniten (59 prosenttia), eli täsmälleen sama prosenttiosuus kuin korkeakoulutetut.

Lähes seitsemän kymmenestä vastaajasta (69 prosenttia), joiden kuukausittaiset nettotulot ovat 1 046 euroa (5 000 zlotya), pitää uudistusten eteenpäin viemistä vääränä ratkaisuna.

Lähde: Remix

30 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pulteri

Puolalaiset myyvät vapauden hernesoppalautasellisesta. Kansa, joka on pistänyt historiassa hanttiin lähes jokaiselle Euroopan maalle. Hemmetti.

John Quiman

Useimmat ihmiset tuskin ymmärtävät miten paljon merkitystä on sillä, että oikeuslaitos on vanhojen kommunistien hallinnassa.

Kata

https://www.foxnews.com/us/new-york-supreme-court-reinstates-all-employees-fired-being-unvaccinated-orders-backpay

Oisko tää Supreme Courtin aloitus toivoa antavaa?Kyllä jotkut nyt hilluvat kovasti kun oli ”roko**amattomien plan-demi-a”….aukeaako uusi sivu maailmassa?Loppuuko hipsuttien valta?

John Quiman

Ainakin se vähän murenee. Luultavasti, kun tuo on päässyt alkuun, se tulee kasvamaan, vaikka sen hulluuden aiheuttaneet pistävät kaikin keinoin vastaan.

John Quiman

Oikeuslaitos ei jokaista kosketa, mutta EU-rahat voivat vaikuttaa useimpiin – ainakin uskovat niin.

Piikkilampaat

Myykööt pulikit vaikka sisäelimensä, noille rotille ei pitäsi mättää senttiäkään.

Piikkilampaat

En ole ikinä tykännyt puolasta, samaa p–kaa kun vaikka ryssät vain eri kuori.
Nuo pas.. tulee Suomeen tekemään rikoksia ja vielä niistä törkeimpiä, ei paljoa kiinnosta kun halu tulee noille ei ihmisille niin tuolloin pitää pistää väkisin joku tajuttomaksi tai tappaa. on kyllä kokemuksia kun sukulainen tuollaisen rikollisen käsiinjoutui täysin syyttömänä mihinkään. puola on kuin muslimit samat aivot noilla apinoilla on pääkopassa.

John Quiman

Minä tunsin 70- ja 80-luvuilla puolalaisia Ruotsissa, eikä ollut mitään ongelmia. Silloin jonkin verran pääsi Puolasta käymään länsimaissa ja jotenkin monet onnistuivat saamaan oleskeluluvan Ruotsissa.

Oimaaame

Puolan kansallislaulun sanathan kuuluukin näin: ” Sortunut ei Puola…..vielä.” Nytkö se sitten tapahtui?

Eka Kettunen

Fiksuinta Puolan on ottaa ensin eurot talteen ja vasta sitten muutella systeemejä.

ike

Tuosta EU:n tavasta toimia, eikö kiristyskin ollut jossakin vaiheessa rikollista.

Tapi

Se on sitä parempaa, oikeaa ja hyvää kiristystä, ihan samoin kuin mamujen raiskailu on parempaa raiskailua ja kulttuurin rikastusta. Kuinka tyhminä ne oikein kansalaisia pitävät? YLE tosin tekee hyvää työtä aivopestäkseen kansalaisia, esimerkkiänsä Goebbbelsiakin paremmin. Goebbels ei kuitenkaan ollut tiettävästi femakko joka lasketaan hänelle eduksi, hehehe.

Kata

Ja niin taipui PuolaKIN..ja raajat on kohta auki ja ihan vapaasti sakkia lännen suuntaan.

Tämä ei voi johtaa mihinkään loistokkaaseen EU tulevaisuuteen koska TAAS jaamme rahaa joillekin.
Emme ole liittovaltio mutta meitä johdetaan kuin olisimme ja kaikki vaan liukuu mukana..kunnes.

Metsiemme kimpussa niin omat hallitusmatamit(nyt muka Saarikko vastustaa…hahahahaaa)kuin leyhytysvon etelämpänä ja Claus Munkkileuka I Suuri.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
otto suni

Suomi tulee olemaan maksaja nin kauan kun meillä vaikuttaa nöyristelijöiden hallitukset! Puola ottaa kaikki edut mielellään vastaan ja rakentaa näillä euroilla myös armeijaansa, joten sotaa pukkaa! Saarikko on hyväksynyt jatkuvan velkaantumisen kierteen ja siksi Suomi on syökyssä talouden pohjamutiin!

Jukka

Kun kyselin ja kyseenalaistin EU:ta Orpolle, hän hehkutti, kuinka tärkeä EU on Suomelle. Kysäsin, että miksi kokkarit kuitenkin koronaelvytyspaketin kanssa niljakkaasti kiemurtelivat EU-koukussa. Eipä ole kuullut vastausta, eikä kuulu!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kalergi-suunnitelma etenee askel askeleelta. Lopulta sammakot kiehuu hengiltä.

otto suni

Goudenhove-Kalergi suunnitelmineen oli Euroopan tuhon pääarkkitehti ja siksi meidät on erityisesti kokoomuksen Petteri Orpon ja Sauli Niinistön johdolla jo opetettu hyväksymään kaikki likaviemärisä tänne työnnetty saasta. Vihervasemmisto on voinut käyttää hyväkseen maanpettureista koottua niin sanotun oikeiston johtoa ajaessaan Euroopan tuhoa ja totaalia väestön vaihtoa!

John Quiman

Se Goudenhove-Kalergi, joka ajatuksen kehitteli alunperin, sanoi mielipiteenään, että Ahrikasta ei pidä ottaa niitä kyvyttömämpiä taviksi Eurooppaan, vaan kyvykkäämpiä ja opiskelleita. Hän piti niitä vähemmän osaavia ongelmallisina. Tätä eivät kyllä ole asiaa eteenpäin vieneet jälkipolvet noudattaneet.

Tapio

Miksi eu syytää rahaa sinne tänne? Eihän tämän pitäisi olla tulon siirtounioni,ihan p.lain mukaankaan. EU:n johto kaappaa pikkuhiljaa valtaa ohi valtuuksien luodakseen isojen valtioiden hallitseman ”liittovaltion”.

ike

Älkää koskaan ottako tosissanne jos joku punavihreä sanoo että lakeja tulee noudattaa.

Jukka

Mikä poppoo on suurin lakien ja sopimusten rikkoja ja kiertäjä. En viitsi edes vastata ja nimetä, koska olen niin kurkkua täynnä EU:ta.

Jukka

Punavihreät ovat pahin porukka, joka lietsoo lakien rikkomiseen. Ja ovat itse olevinaan niin puhtoisia! Oksettaa tuo sakki!
Villitsevät ja kehoittavat tukkimaan tiet ja kadut. Elokapina elää ja elostelee heidän tuella.
Muistatte varmaan tapauksen Haavisto-Tuominen. Pakkari-Pekka vaati Tuomista rikkomaan lakia. Tuominen kieltäytyi. Pakkari-Pekka pääsi kuin koira veräjästä ja on nyt ollut jo pitkään ulkoministeri ja vaarassa tulla valituksi Suomen seuraavaksi pressaksi. Ile sai lähteä samalta pallilta muutamasta pikkutuhmaviestistä Tuksulle.
Olemmeko siis lain edessä samalla viivalla.  Emme todellakaan! Olisiko joku oikeistolaiseksi tuomittu liike saanut samalla lailla örveltää kuin vihervassariliikkeet. Eivät ikinä.
Olemme kuulemma oikeusvaltio ja olemme niin käärkkäästi arvostelleet muita. Ei meilläkään kaikki saa samanlaista oikeutta. Köyhän mummon polkupyörän varkautta ei tutkita, mutta rikkaan 100 000 euron arvoisen autovarkaus takuulla tutkitaan. Mummolle satku on iso raha, rikkaalle tuhat satkua taskuraha.

Kata

Hyvin tunnistan kiukkusi,sama täällä!Tosiaan tuo puhtipekka se vaan teki mitä teki mutta ei eroa!Uskomatonta laittomuutta!Samoin sannukan bileet ja avoimet ovet virkatalossaan ja tekstareita juniperiin kun rokki soi niin ei muuta voi!!!
Rinteen postipoikatouhut,Paateron paluu ja kaikki sekoilu mitä tällä hallituksella on ollut on vain pahentanut sipukan toilailuja ja otteri perpon päätöksiä ja niiden seurauksia.Ihmettelen että kansa vaan tykkää kokkareista,uskomatonta.On siellä muutama ihan ok mutta ei se mitään auta kun pj on ihan ”sieltäpäin”!! 🙁

Jussiboy

Kyllähän niin sanotusti sokea Reettakin näkee, että ei ns. kansallismielisistä ole asioita hoitamaan. He vain hokevat jostain etnonationalistisestä takapajulasta, ei heitä kukaan äänestä. Oikea kansallismielinen katsoo koko kansan etua, eikä vain jonkun kuvitellun muinaisuomalaisuuden silmälasien läpi. Puolalaisetkin ovat näköjään järkikansaa mutta teidän mielestä aivan väärässä ja heidän pitäisi erota EU:sta samoin kuin Suomenkin. Laitetaan kansanäänestys pystyy niin nähdään, että myös suomalaiset haluavat pysyä EU:ssa. Ei fixitille on kannatuspohjaa. Ja tuo mitä puhuisit, on jo menneen talven lumia ja kohta on uusi lumi maassa.

Kata

Sie se jaksat hupattaa kuin jostain punavihreitten puppupuheista ihan päätöntä jargonia.Et sano yhtään mitään,kuin Iiris Suomelan pajatusta ei päätä ei häntää.
Kuule punavihreitten asioiden ”hoitaminen” on vienyt Suomen suohon ja niin on aina käynyt kun nämä hiksulit on päässy valtaan.Ja mitä siitä onkaan seurannut…?
EU tulee vielä kaatumaan jossain vaiheessa kun euro romahtaa tämä mielipuolisen rahanjaon takia.Nyt jo heikoilla.Ja ei ole minun mielipiteeni mutta sojajusaboi voi pitää kuplansa ja silti fixit tulee jossain vaiheessa.
Kunhan suomalaiset tajuavat koko EU:n sekoilun siitä vapaakauppa-alueen muutoksesta.Emme ole liittovaltio vaikka osa suomalaisista käyttäytyy kuin olisimme.Suuri pyrkyryys komissaareiksi ja koppalakki ja jatsarit.Muistuttaa jotain…”Oma kansa ensin-ajattelu on vahingollista”,sdp:n ”uskontunnustus.”

Miksi euro heikkenee?
Euron heikkeneminen johtuu siitä, että sijoittajat siirtävät pääomiaan pois euromääräisistä arvopapereista. Valuutan arvo heikkenee, kun sen kysyntä markkinoilla vähenee. Valuuttakauppiaat arvioivat Venäjän hyökkäyksen ja energiakriisin seuraukset Euroopalle suuremmiksi kuin Yhdysvalloille….

Ilkka Forsten

Onko monikulttuurinen takapajula mielestäsi parempi vaihtoehto, ja koska näemmä on, joudun kysymään kuinka paljon punavihreä hallituksemme on käyttänyt aikaa oman kansan asioiden hoitamiseen ? Muinais-suomalaisuus ei ole palingeneettinen myytti kuten eräs dosentti väittää. Hän saa tuntuvat apurahat valtiolta suoltaessaan punavihreää propagandaa. Onhan sitä kansanäänestystä pyydetty, mutta sitä ei sallita josta voisi päätellä ettei kansan melipidettä haluta edes kuulla. Mikäli viittasit sannan bileisiin menneen talven lumina, oli sanavalintasi sattuman kautta kohdalleen osunut. eikös ne lumet hohda ” kristallina ” ihan läsipöydän päälläkin ennen kuin päätyvät sieraimiin. Mistä tiedät ettei kansallismieliset osaisi hoitaa asioita ? Kansallismieliset ovat tätä maata pyörittäneet aiemminkin ja pystyssä pysyttiin. Takapajulan tästä teki vihersosialistit halaamalla koko maailmaa ja kumartamalla BLM aatteelle.

John Quiman

Oliko Kanarialla vai Mallorcalla, kun aikoinaan kävelin rantakatua, niin siinä jotkut espanjalaiset sanoivat ohikulkiessani, että tyypillinen suomalainen. Miten voi olla niin selvästi tyypillinen suomalainen, jos ei ole mitään suomalaisuutta?

Ilkka Forsten

Olit niin ” ruskea ” ei tässä muu tule mieleen.

John Quiman

Vaan ei sekoittanut ruotsalaiseen tai norjalaiseen, eikä muihinkaan sairaan valkoisiin kansoihin.

Kata

😀