Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Työperusteista maahanmuuttoa houkutellaan Helsinkiin auttamalla työhön tulevien puolisoita

Kuva: Piqsels / CC0.

Helsinki houkuttelee ulkomaalaisia työntekijöitä ja pitää koko perheen viihtymistä kaupungissa erityisen tärkeänä. Perheitä tuetaan kehittämällä kaupungin omia englanninkielisiä palveluita. Puoliso-ohjelman avulla kaupunki auttaa puolisoiden asettumista Helsinkiin.

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston viime vuoden maaliskuussa hyväksymä Helsingin kaupungin elinkeinopolitiikan painopisteet asettaa tavoitteita kaupungin elinkeinopolitiikalle vuosille 2022–2025. Tavoitteisiin kuuluvat muun muassa helsinkiläisten työllistymisen parantaminen, yritysten osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen sekä yritysten kilpailukykyä tukevan toimintaympäristön kehittäminen. Lisäksi tavoitteena on, että Helsingin vetovoima kestävän matkailun, kulttuurin ja tapahtumien kaupunkina vahvistuu entisestään.

Kokouksessaan jaoston tutustui tilannekatsaukseen elinkeinopolitiikan painopisteiden toteuttamisesta vuoden 2022 aikana. Katsauksen mukaan erityisen onnistuneita ovat tähän menneessä olleet esimerkiksi kaupungin kampusinkubaattorit-ohjelma. Kaupunginhallituksen erillismäärärahalla avulla alueen korkeakoulut kehittävät vuosien 2021–2025 aikana yrittämisestä kiinnostuneille henkilöille ja yrityksille suunnattuja palveluita. Vuonna 2022 solmittiin yhteistyösopimukset Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Metropolian, Hankenin, Haaga-Helian, Taideyliopiston ja Arcadan kanssa. Vuoden 2022 aikana hautomo-ohjelmiin on ollut yli 400 hakijaa, ohjelman läpikäyneitä henkilöitä oli 305 ja 56 uutta yrittäjää on jo käynnistänyt toimintansa.

Kaupunki on kehittänyt palveluita Helsinkiin työperusteisesti muuttavien henkilöiden asettautumisen tueksi. Puoliso-ohjelmassa tuetaan osaajien puolisoiden asettautumista, työllistymistä sekä tarjotaan mahdollisuuksia kehittää ja laajentaa sosiaalisia ja ammatillisia verkostoja. Vuoden 2022 loppuun mennessä ohjelmaan oli rekisteröitynyt 950 osallistujaa ja 32 aktiivista yrityskumppania. Osaajien ja heidän perheidensä asettautumista Helsinkiin tuetaan myös kehittämällä kaupungin omia englanninkielisiä palveluita.

Katsauksen mukaan haasteita kuitenkin riittää onnistumisista huolimatta. Vaikka työllisyys koheni vuonna 2022, työttömiä työnhakijoita on edelleen enemmän kuin ennen koronapandemiaa.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
kiitos etukäteen 2039 - 2044

Maailma on niin suuri, että sitä halaamaan pakotettu Suomi-neito näyttää variksenpelättimeltä koska sen hennot käsivarret osoittaa suoraan sivuille.

Kikka Mokkeli

Kuka aidosti vilpittömässä mielessä tulee tänne OIKEISIIN TÖIHIN pienellä palkalla korkeasti verotettuun maahan, jossa korkeat elinkustannukset sekä ilmastokin kylmää, pimeää ja sateista? Ilman taka-ajatuksia?

EI KUKAAN!

juha II

Mielestäni olisi ollut buustattava niin, että myös SOKERISERKUTKIN olisi otettu tuiki tärkeän projektin piiriin. ”Päikky-Vartiainen” on ehdottanut, että Helsingin kirkolla puhuttaisiin ”kalevalaisesti” vain ENKLANTTIA!!! ”#*#?!!!##!!! Vartiainen!!!”

Anomaster

Tahtovat työllistää suvakkiohjaajia. Maahanmuutto on ikiaikainen asia, joka on toiminut hyvin ilman ohjaajia. Suvakin luonne vaan on sellainen, että se tahtoo päästä opettamaan toisille miten olla ja elää.

Jartsa

Hyvätuloiset Helsinkiläiset haluaa mustia orjia siivoamaan ja vessojaan putsaamaan. Orjat sitten vastavuoroisesti hakkaa ja ryöstää työnantajiensa lapsia kadulla. Onko suomi pohjolan Kongon lisäksi myös pohjolan Etelä-Afrikka?

Se on totta

Ainaki Suomi on hölmölä.

Helsinkiläinen

Äidin luona käy siivooja, ja kovasti on yrittänyt saada suomalaisia siivoojia kun kuulokin on huono ja keskustelu englanniksi vaikeaa, varsinkin kun ei se vastapuoli sitä englantia yleensä kovin hyvin puhu. Vaikeaa on kuitenkin ollut, kun ei niitä suomalaisia siivoojia oikein ole. Aasialaistyttöjä on, ja hyvin kuulemma siivoavat, mutta kommunikointi tuppaa olemaan työlästä.

Simppa

Ei ne matupatjat jouda siivoamaan, ne pelastaa maailmaa. Hyvä että kuitenkin on löytynyt apua vierastyövoimasta.

Jukka

Eikös jo tännetulleet ja täällä loisivat taito- ja tietomestarit pitäisi ensin saada töihin ennen kuin uutta porukkaa tänne haalitaan. Kalliiksi tulee veronmaksajille.

juu

Ennen meille mainostettiin moniosaajia, nykyään vain osaajia.
Aika laaja käsite, jokainen kai sentään jotain osaa..

Ilkka Forsten

Helsinki jossa on ymmärtääkseni se maan koulutetuin väestön-osa, joka on myöskin hyvin usein töissä yrityksissä joiden kriteerit on vaativat, hamuilee ulkomaista työvoimaa joka ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Voisiko joku nyt kertoa minullekin, miten se yhtälö toimii, ja miksi sinne ei rekrytoida suomalaisia työttömiä joilla on koulupohjaa ja mitään kielimuuria ei ole ylitettävänä ? Tuo että puoliso huomioidaan ja halutaan huomioida, viittaa ikävästi siihen että somalit tulevat taas olemaan se mahtava voimavara, tai geelipäiset läpsyttäjät. Ottakaa nyt sitten huomioon myöskin ne kaksitoista jalkavaimoa jotka seuraa hidalgoa. Ne puskee penska / vuosi uutta sosiaaliturvan varaan jäävää populaatiota, mikä sitten elätetään KOKO suomen kansalta kerättävällä verotuksella. Ehdotan että vain helsinkiläiset maksavat kaikki kulut, sillä he niitä ovat halunneet. Nythän on kovasti muodissa kertoa että se joka aiheuttaa haittaa, myöskin maksaa haitoista. Vaikka tämä kohdennetaan autoilevaan väestöön, niin suosittelen laajentamaan käytäntöä haittamaahanmuuttoa suosiviin henkilöihin.

Kun diplomi-insinööri Möttönen joutuu kaivamaan kuvettaan elättääkseen naapuruston kasvavaa muslimiyhteisöä, minä uskallan olettaa ettei hän pitkään suvaitsekaan asiaa. Nyt kun möttösen maailmaa halaava asenne kustannetaan myöskin niiden taskusta jotka ei halua varissuota joka paikkaan, näkisin asiassa korjaamisen varaa.

Anomaster

Ei rekrytoida suomalaisia poliittisista syistä, mitä ilmeisimmin. Pitäisi olla uudelleenkoulutusta oikein urakalla tarjolla, jotta porukka oppisi uusia ammatteja.

Pesunkestävä yön timo

Matupatjat ajattelevat vain alapäällään, valitettavasti.

ike

Työnantaja se joutuu nämä kikkarapäätkin erikoisosaajat kouluttamaan. Väitän että siivous, postinjakelu tms.ei normaaliälyiselle voi olla ylivoimaista.

Anomaster

Rekrytoidaan kehitysmaalaisia matalalla palkalla, jonka vuoksi kehitysmaalainen saa tukia elääkseen. Siis käytännössä osa palkasta siirretään veronmaksajien maksettavaksi.

Kun työpaikkallasi on kehitysmaalainen, jolla on matala palkka ja tuet, maksat osan sen palkasta. Tämä on sitten muka fiksua.

Helsinkiläinen

Älä helsinkiläisiä syytä. Nythän on niin, että äänestää voi mitä vain, tai olla äänestämättä, mutta lopputulos maahanmuuton kannalta on aina sama.

Minervan Pöllö

Näinhän se on, annettakoon halvat asunnot (suomalaiset eivät edes vaadi niitä ilmaiseksi) pääkaupunkiseudulta suomalaisille työtä hakeville. Nämä jotka ovat täällä vain lisääntymässä ja levittämässä vuosituhannen takaisia elämänarvojaan ja paikalleen jämähtänyttä autistista suvaitsematonta ja avoimen vihamielistä uskontoaan, voivat aivan hyvin asua missä tahansa autioituvissa kylissä tai kaupungeissa, niissä ei tarvitse pelätä osallistumista yhteiskunnan rakentamiseen.

Nationalisti

Näihin tukitoimiin menee enemmän rahaa kuin mitä nämä ”työperäiset” maahanmuuttajat tulevat koskaan veroja maksamaan niillä halpatyövoima-aloilla, siis jos sellaisille koskaan edes työllistyvät.
Pellemaailma.

Topi Dystonen

YK:n Agenda 2030 lähti soitellen sotaan:
Kestävä kehitys menetti teränsä: Jos kaivostoimintakin voi olla kestävää, mitä kestävällä kehityksellä enää tarkoitetaan? – Maailman Kuvalehti
Tuon kestävän kehityksen tavoitteista ei ole tainnut syntyä juuri muuta kuin mittavaa muuttoliikettä kehitysmaista jees-maiden sossuluukuille.

Ilkka Forsten

Onhan kaivostoiminnan oltava kestävää kehitystä, kun vihreät vaatimalla vaativat että litiumia on saatava lisää, niin pelastetaan ilmasto ja maaperä. Litiumin kaivaminen maasta ei ole lähelläkään kestävää kehitystä, mutta jos asian naamioi näyttämään sähköautojen ” saasteettomalta ” paratiisilta, niin totta kai olemme jälleen ottaneet aimo harppauksen kunnianhimossamme olla maailman ensimmäinen valtio joka näivettää tulevaisuutensa.

Anomaster

Ehtivät Sri Lankassa ennen Suomea näyttämään hyvää esimerkkiä siitä mihin sitten siirrytään.

Kaikista tehdään köyhiä - eriarvoisuus poistuu

Kestävä kehitys eriarvoisuuden poistamisen suhteen näyttää kyllä etenevän, sillä länsimaat köyhtyy kovaa vauhtia ja tätä menoa kohta lähes kaikki on köyhiä.

Taloudellinen tasa-arvo voidaankin saavuttaa vain siten, että kaikkien tuotannon tulos lasketaan heikoiten tuottavan tasolle.

Ihan sama kuin juoksukilpailussa saadaan kaikista voittajia, kun juostaan rinta rinnan hitaimman tahdilla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Eetu

Juuri tuohon pyritään intersektionaalisen feminismin hurmoksellisella

”lopputulosten tasa-arvolla”.

Eivät vain ole hoksanneet, että tuo johtaa täysin väistämättömästi kastiyhteiskuntaan, jossa ne surkeimmat kukkoilevat huipulla. Siis käänteiseen meritokratiaan. Onnea vaan ja Allahu akbar.

Rahat täältä loppuu

jos se työperäinen onkin sitä, että suvakit saa töitä mattoja paapoessaan, poliisi yms eli julkinen puoli sen kuin kasvaa ja vasemmistoidiootit kieli pitkällä odottaa lisää ”töitä”
Rahat täältä loppuu ja vasemmistosuvakkien palkat leikataan.