Kulttuuri Muu maailma Rikos Uutiset

Ugandan viranomaiset keskeyttävät tunnetun LGBTQ-oikeusryhmän toiminnan

Kuva: Wikimedia Commons.

Ugandan viranomaiset ovat keskeyttäneet tunnetun LGBTQ-oikeuksia ajavan ryhmän toiminnan ja julistaneet sen laittomaksi.

Sexual Minorities Uganda on ollut Itä-Afrikan maan näkyvin lesbojen, homojen, biseksuaalien, transsukupuolisten ja queerien tukiryhmä vuodesta 2004.

Sen johtaja Frank Mugisha kertoi lauantaina, että kansalaisjärjestöjä valvovat viranomaiset kehottivat häntä keskeyttämään ryhmän toiminnan, koska ryhmältä puuttuivat tarvittavat asiakirjat.

”Tämä tarkoittaa, että tekemämme ihmishenkiä pelastava työ on keskeytetty. Emme voi suojella ja tukea haavoittuvia LGBT-ihmisiä”, hän sanoi.

”Taustalla on tietenkin homo- ja transfobia”, Mugisha pöyristeli.

Kansalaisjärjestöjen virasto sanoi lausunnossaan, että ”ryhmän oli lopetettava toimintansa välittömästi, koska se ei ole yritys eikä kansalaisjärjestö”.

”Sexual Minorities Ugandaa (Ugandan Seksuaalivähemmistöt) vastaan nostettu kanne johtuu ryhmän nimestä itsestään. Yritysrekisterinpitäjä kieltäytyi rekisteröimästä kyseistä nimeä sanomalla, että se ei sovellu. Tuomari oli samaa mieltä. Ryhmän valitus ylempään tuomioistuimeen odottaa ratkaisua”, Mugisha sanoi.

Mugisha totesi, että koska hänen ryhmäänsä on suhtauduttu vihamielisesti vuosien varrella, hän päätti johtaa ryhmää ”yhdistyksenä” kansalaisjärjestön sijaan.

Homoseksuaalisuus on Ugandassa laitonta siirtomaa-aikaisen lain nojalla, joka kriminalisoi luonnonjärjestyksen vastaiset seksuaaliset teot. LGBTQ-henkilöt kohtaavat omasta näkökulmastaan laajaa syrjintää.

Jotkut ugandalaiset virkamiehet ovat vaatineet uutta tiukkaa lainsäädäntöä sen jälkeen, kun tuomarineuvosto mitätöi presidentti Yoweri Musevenin vuonna 2014 säätämän homovastaisen lain kansainvälisen paheksunnan keskellä.

Laki mitätöitiin, koska lainsäätäjät olivat hyväksyneet sen istunnossa, joka ei ollut päätösvaltainen. Laissa säädettiin elinkautinen vankeusrangaistus henkilöille, jotka tuomittiin homosuhteista.

Lakiehdotuksen alkuperäiseen versioon, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, sisältyi kuolemanrangaistus törkeistä homoseksuaalisista teoista.

Lähde: AP

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Totuus esille

Länttä, ml. Suomi, dominoivien ylimpien globalistirikollisten tukema rappioliberalismi näköjään ei vielä ole valloittanut Ugandaa.

Ilkka Forsten

” Ihmishenkiä pelastavan ” työn tuloksena on mailmalla apinarokko. Hyvin on pelastus onnistunut.

juha II

Afrikka on keskeisin manner mitä tulee apina ruttoon! Onkin oikein järkevää toimia tällä tavalla, jonka voi yksinomaan laittaa normaaliin pahan epidemian torjuµistoimiin.

Tietenkin läntinen rappiokulttuuri yrittää ohittaa koko homo -taudin ”stigmasisoinnin” ja sosiaallisena paineena kuten ”rasistiksi” leimaamisella kun sanoo julki tilastollisen faktan rotumuukalaisten yliedustuksen koko EU-alueen rikostilastoissa.

Apina rutto leviää aivan tavallisen kosketuksesta ja sylystä heterollekin, vaikka ei plisikaan ”ylpeä” edes isosta päästään. Eli parempi pysyä kaukana ”neideistä”!

Tuumailija

Elä pahkeinen, sehän lennättäisi kaikki papanarokkoiset ja uhanalaiset lepakkomiehet tänne.

Kauko Partiomies

Minkä tahansa intersektionaalisen wokeilmiön kritisoijaa yritetään väittää ”foobiseksi” eli perusteettomaksi pelkuriksi.
Siinäpä orwellilaista uuskieltä parhaimmillaan !

John Quiman

Hupsuinta on, että kun joku sanoo joksikin foobikoksi, ihmiset uskovat siihen ikään kuin se olisi jokin totuuden sana. Tosiasiassa kyseessä on pelkästään tyhjän jauhaminen.

Kata

Nimenomaan niin!Pelkkää jargonia!

Ilkka Forsten

Fobia tarkoittaa pelkoa. Mitä pelättävää mekkoeinareissa on jos nyt ihan kirjaimellisesti mietitään asiaa ? Jos kritisoi jotain, eihän se tarkoita asian pelkäämistä. Ihminen on luonnostaan epäilevä olento aivan kuten muutkin organismit, sillä lajin selviytyminen edellyttää tervettä epäilyä torjuakseen uhat. Homot ei ole uhka sanan varsinaisessa mielessä, vaan heitä kannustava aate joka pyrkii tuomaan yhä lisää epänormaalia käytöstä väestön keskuuteen. Homofobia ei ole todellinen tila eikä se ole syy sille että heitä kohtaan tunnetaan epäluuloja. Epäluulot, ja joissakin tapauksissa ärsytystä synnyttää tahot mitkä ratsastavat homojen kustannuksella, naamioiden oman poliittiset pyrkimyksensä seksuaalivähemmistöjen sisään kuvailemalla asiasta eri mieltä olevat foobikoiksi ovat ongelma.

Vähemmistöt on valjastettu toimimaan puskurina, joka ottaa vastaan kritiikin, ja sen kautta taustalla vaikuttavat tahot korostavat oman poliittisen tarkoituksensa paremmuutta leikkien suvaitsevaa. Oikea suvaitsevaisuus suvaitsisi myöskin kritiikin, sillä järkevät ihmiset ovat aina halunneet kyseen-alaistaa sen mitä tarjotaan. Jos tarjonta on niin yliampuvaa että se tuo mukanaan tarpeen kritisoida nähtyä ja kuultua, on enemmän kuin normaalia pohtia muitakin lähestymistapoja. Nyt sitä ei saisikaan tehdä.

Suvaitsevaiseksi itseään kutsuvat tahot polarisoivat kaiken syyttäen muita polarisaatiosta. He eivät koskaan kanna vastuuta loppuun asti, vaan sälyttävät omista teeseistään vastuun niiden harteille, joilla ei ole edes tarvetta ilmaista kantaansa ilman tahallista provosointia. Homoja on ollut aina ja tulee olemaan, mutta vasta tänä aikana kun kaikki muukin pyritään esittämään kyllä / ei perusteilla, ilman että jotain muutakin voisi olla vaihtoehtona, on ihmiskunta päätynyt tilaan missä toistuu syytökset ja tarve esittää kriittiset tahot ei toivottuina. Sitä kutsutaan jostain ihmeen syystä suvaitsevaisuudeksi vaikka sinä ei suvaita kuin yksi vaihtoehto. Kuka siis oikeasti pelkää ja ketä ? Suvaitsevaiset pelkäävät niitä joiden mieleen ei pysty vaikuttamaan toistuvalla propagandalla. Pakottamalla aikaansaatu suvaitsevaisuus ei ole mitään muuta kuin diktatuurin yksi muoto. Jos diktatuuri halutaan vallitsevaksi olomuodoksi, katson että meillä on oikeus valita olomuodoista se mikä toimii parhaiten oman diktatuurimme edistäjänä. Näin ollen päädyn vastustamaan suvaitsevaisuutta. Jos tämän kieltää, siinä joutuu kieltämän myöskin kaiken muun ja mitä jää jäljelle ? Anarkia, eikä se ole valtiomuoto.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Puolueeton

”Alistamisemme menetelmät” on Ossi Tiihosen tätäkin aihetta sivuava hyvä kirjoitus. Mihin kaikki kuvatut menetelmät pyrkivät?

Vastaus on selvä, totalitaariseen hallintoon. Mitä sitten seuraa totalitaarisesta hallinnosta? Siihen vastauksen antaa historian natsistinen Saksa ja kommunistinen NL.

Aatu H.

Vapauden liitto ei vastusta LGBTQ-pervoilua. Eikä myöskään VKK ym. Ainoa puolue Suomessa, joka vastustaa tämänkaltaista pervoa rappiokulttuuria on Sinimusta Liike. Se kannattaa muistaa, kun äänestää seuraavissa vaaleissa, jos haluaa panna stopin näille woke-pervoiluille, pedariraiskareille jne.

Puolueeton

Seksuaaliset poikkeavuudet ja muut seksuaalisuuteen liittyvät touhut sallittakoon, elleivät ole julkisia eivätkä häiritse tai kiihoita muita kansalaisia. Kansalaisten vapaus toimia ja elää rauhassa ilman totalitarismin byrokratiaa olkoon tavoite.

Kata

https://www.instagram.com/reel/ChA5iHNusZx/?utm_source=ig_web_copy_link

Brandon hoitaa lakiasiat kuntoon kuhan saa takin päälle omg…..voi tätä maailmaa,joka puolella!Pelleporukat johtaa ja pojilla hameenhelmat keinahtelee iloisesti marssiessa ja kansa katselee,se tavisporukka josta kukaan ei vissiin välitä mitään?
Leipä voi olla kohta tiukassa mutta sirkushuveja tarjotaan!

Vähemmistön ehdoilla marssitaan?