Kotimaa Rikos

Ulkomaalaistaustaisia koruvarkaita etsitään Lohjalla

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Iäkkäältä naiselta vietiin lauantaina 16.9. koruja kaulasta sekä kotoa. Heikosti englantia puhuneet kaksi tummahkoa miestä tunkeutuivat iäkkään naisen kotiin ja veivät arvokoruja tämän kaulasta sekä lipastosta.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena ja pyytää nyt havaintoja epäillyistä tekijöistä.

Heikohkoa englantia puhuneet miehet olivat lähestyneet naista tämän saapuessa kotiin. Miehet olivat auttaneet naisen sisälle asuntoon ja puhuneet taloyhtiössä väitetysti alkavasta remontista. Toinen miehistä oli auttanut naista ottamaan ulkotakin päältä samalla, kun toinen oli kiertänyt kodissa noin viiden minuutin ajan.

Pian miesten poistumisen jälkeen nainen oli havainnut, että hänen kaulastaan oli kadonnut kaksi kaulakorua ja myös lipastosta puuttui erilaisia koruja. Korujen yhteisarvo on useita tuhansia euroja.

Poliisi pyytää havaintoja tapaukseen liittyvistä noin 30-vuotiaista miehistä, jotka ovat liikkuneet Lohjalla Paikkarinkadulla kello 16 jälkeen lauantaina 16.9. Toinen miehistä on pitkä, arviolta yli 185 senttimetriä pitkä. Toinen taas oli selvästi lyhyempi, arviolta noin 170 senttimetriä. Miehillä oli tummat lyhyet hiukset ja he olivat ihonväriltään hieman vaaleaihoista tummempia. Yllään heillä oli siistit pusakka-malliset takit. Havaintoja voi välittää sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Takavuosina joltain mummolta pöllittiin rahaa ja koruja, kun kaksi hagertia ilmestyi ovelle kertoen olevansa verotoimitosta ja tekevänsä verotarkastuksia. Mummon piti näyttää henkkarit ja pankkikirja, joten voimme päätellä että veroistahan siinä oli epäilemättä kyse. Aktiivisesti työhön osallistuneet tummat henkilöt ovatkin erittäin vakavasti otettavia verotarkastajia, sillä pussihousut ja hiusgeeli sekä omalaatuinen tapa venyttääääää ääää jokaistaaaa lausettaaaa, kuuluu työnkuvaan. Mitä kuuluuu uuu, no ei mitääääää ään, no ohat sit siiiinkiii..

Latinankielinen nimi tälle ryhmälle on rattus hagertus tai sitten puhutaan kansantajuisemmin kanttilahkeista. Ovat aina ahkeria Vermon tai Pilvenmäen raveissa, muualla heitä ei juuri tapaa työn touhussa.

Sivumennen sanottuna ovat ainoa etnisyys jolla syntymä tapa ja paikka on sama kuin kuollessa, vahingonlaukaus Forssan raveissa.