Kotimaa Politiikka

Upseeriliitto: Puolustusvoimien henkilöstön määrää ja valmiutta nostettava

Kuva: Upseeriliiton Facebook. Ville Viita, puheenjohtaja, Upseeriliitto ja Antti Kaikkonen, puolustusministeri

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ei uhkaa välittömästi Suomea, mutta tilanteen muuttumisen ja pitkittymisen varalta Puolustusvoimien valmiutta on vahvistettava. Upseeriliiton mielestä varautumisen keskiöön on nostettava henkilöstö, jonka riittävästä määrästä ja toimintakyvystä on huolehdittava.

Upseeriliitto on todennut useasti, että jännittyneisyyden kasvuun Suomen sotilaallisen puolustuksen toimintaympäristössä on varauduttava paremmin henkilöstön osalta. Myös valtioneuvoston puolustusselonteossa kannetaan huolta henkilöstömäärän mitoituksesta ja jaksamisesta.

-Sen toteaminen, että kannetaan huolta henkilöstön jaksamisesta, ei riitä. Nyt viimeistään on toimittava ja huolehdittava, että sotilaita on riittävästi ja heidän työssäjaksaminen turvataan, sanoo Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on kertonut, ”kaikki tilanteen vaatimat toimenpiteet tehdään”.

-Eräs toimenpiteistä, joka on tehtävä rauhan vallitessa, on valmiuteen liittyvän päivystämisen ratkaiseminen. Valmiustehtävät ovat työaikaa eivätkä vapaa-aikaa. Valmius tulee olla kunnossa, jos Ukrainan sota kestää pitkään. Upseeriliitto on valmis neuvottelemaan asian kuntoon mahdollisimman nopeasti, Viita painottaa.

Sotaharjoituksista palautuminen vahvistaa sotilaallista puolustuskykyä

Sotilaallisen valmiuden nostamiseksi tarvitaan myös sotaharjoituksia. Puolustusministeri Kaikkosen mukaan Puolustusvoimissa edetään normaalin harjoitussuunnitelman mukaisesti.

-Pelkät sotaharjoitukset eivät kuitenkaan ratkaise sotilaallista puolustuskykyä. Monta päivää kestävissä harjoituksissa työpäivä venyy pisimmillään 18–20 tuntiin. Varsinkin jos häiriötila lähialueellamme kestää pitkään, niin sotilaiden palautuminen harjoitusten välillä on turvattava, Viita muistuttaa.

Upseeriliitto esittää ratkaisuksi henkilöstön kehittämisohjelmaa sekä uudistettua työaikalakia. Puolustusvoimissa työskenteleviä kohdellaan epätasa-arvoisesti, sillä heitä ei yleinen työaikalaki koske.

-Yli 50 vuotta sitten laadittu Puolustusvoimien työaikalaki ei vastaa muuttuneeseen toimintaympäristöön eikä nykyajan vaatimuksiin, Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita sanoo.

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Suomalian armeijan olisi syytä lisätä palvelusohjelmaan laukkujen kantoa ,jota pian taas päästään harjoittelemaan. Sota Ukrainassa, seuraus, saadaan pakolaisia Afrikasta ja Lähi- Idästä jotka ovat Ukrainan sotaa paossa. Muista 2015.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Koska tähän on vielä matkaa;. https://mvlehti.net › 2018/09/28 › e…
EU-raportin mukaan Suomeen mahtuu 62 miljoonaa ihmistä lisää

Ei muuta

Joo. Ja määrärahoja lisättävä. Elämme hulluudessa.
Nuo Ukrainan nazit ovat muuten niitä Azov -joukkoja jotka murhailevat venäläistä väestöä. Onneksi Ukrainan armeijan henkilöt Donetskin ja Luhanskin valtionrajojen sisäpuolella ovat alkaneet antautumaan.
He ovat ymmärtäneet että ovat väärässä maassa ilman lupaa ja että Ukrainan puolesta ei kannata kuolla.

Bling Bling

Kuulostaa vähän siltä, että on syytä toivoa Venäjän hoitelevan imperiumin laajennustoimensa Suomen alueelle virka-aikaan klo 9-15 eikä missään nimessä viikonlopppuna tai lomien aikana, esim. heinäkuussa.

Puolueeton

On sentään joku ryhmä, joka pyrkii saamaan suoraa etua alkaneesta sotaoperaatiosta.

Lieväasteinen

Hava, nagila hava…

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen

Uusimmat uutiset