Kotimaa Rikos

Useita henkilöitä epäillään virkarikoksista Keski-Pohjanmaalla

Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Santeri Viinamäki.

Poliisille tehtiin kesäkuussa 2022 tutkintapyyntö, jossa pyydettiin tutkimaan, onko Keski-Pohjanmaan kunnan tai kaupungin alueella sijaitsevan liikelaitoksen viranhaltija, työntekijä, jokin muu henkilö tai urakoitsijan edustaja syyllistynyt toiminnallaan rikoksiin.

Tutkintapyynnön perusteella liikelaitoksen toiminnassa on tilattu rakennusalan palveluita ja muita palveluita vuosina 2018 – 2021 noin puolen miljoonan euron edestä, joista palveluista epäillään ilman kilpailutusta tilatun noin 250.000 euron edestä. Toimintaan epäillään liittyvän lisäksi rakennuskohteiden laskutusepäselvyyksiä sekä muuta taloudellisen hyödyn antamista sekä vastaanottamista.

Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäillään kahdeksaa eri henkilöä. Esitutkintapöytäkirja on lähetetty syyteharkintaan ja siinä rikosnimikkeitä ovat törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen, törkeä lahjuksen antaminen, törkeä petos, lahjuksen ottaminen, virka-aseman väärinkäyttäminen ja luottamusaseman väärinkäyttäminen. Lisäksi useamman henkilön osalta on suoritettu tutkinta liiketoimintakiellon määräämiseksi.

Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksellä rikoshyötyä on määrätty vakuustakavarikoon noin 120.000 euron edestä.

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Nyt on demokratia vaarassa: maan tapaa vastaan hyökätään.