Kotimaa Politiikka

Uudenmaan Akseli: Miksi suomalainen vasemmisto tukee terrorismia?

Kuva: Uudenmaan Akseli, Helsingin Vasemmistonuorten järjestämä mielenosoitus "Ketään ei jätetä" syksyltä 2021. Oikealla näkyy useiden aseellisten kurdijärjestöjen lisäksi terroristijärjestöiksi luokiteltujen Kurdistanin työväenpuolueeseen (PKK) ja Kurdistanin vapaa elämä -puolueeseen (PJAK) liput. Vasemmalla Antifaschistische Aktion -lippujen takana näkyy vasemmistonuorten lippuja.

Nato-tilanteen seurauksena kurdilainen terrorismi on tänä päivänä ajankohtaisempi kysymys Suomessa kuin koskaan aiemmin.

Viimeisimmässä kannanotossaan Akseli kyseenalaistaa vakavasti Vasemmiston jo vuosia kestäneen hiljaisen yhteistyön Lähi-itäläisen terrorismin kanssa.

Tästä herääkin kysymys; miksi tällaista toimintaa suvaitaan?

Uudenmaan Akselin kannanotto kokonaisuudessaan:

Viime aikoina jo vuosikymmeniä kestänyt Lähi-idän konflikti Turkin valtion ja kurdien välillä on muuttunut ajankohtaiseksi. Konfliktin merkittävyys Suomessa on yllättäen kasvanut, kun esteeksi Suomen ja Ruotsin hyväksymiselle Pohjois-Atlantin puolustusliiton jäseniksi ovat muodostuneet tietyt Turkin esittämät vaatimukset. Turkki on syyttänyt kahta pohjoismaata terrorijärjestöksi luokitellun Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) tukemisesta ja sen jäsenten suojelemisesta. Mutta onko näille väitteille todellisuudessa perää? Suomesta löytyy yksi hallituspuolue, joka nuorisojärjestönsä kanssa on vastuuttomasti jo vuosikaudet tehnyt hiljaista yhteistyötä Euroopan unionin, Yhdysvaltojen ja monen muun arvovaltaisen tahon terrorijärjestöksi luokitteleman – busseja ja ruokakauppoja pommittaneen – äärijärjestön kanssa. Kaninkoloa tutkimalla yhteys suomalaisen vasemmiston ja Lähi-idän terrorismin välillä vain selkenee. Herääkin kysymys; Miksi tällaista toimintaa suvaitaan?

Suomalainen vasemmisto on jo vuosikaudet avoimesti sympatisoinut ja tukenut terrorijärjestö PKK:ta, joka on ajan saatossa syyllistynyt niin siviileihin kuin viranomaisiin kohdistuneisiin pommituksiin. Järjestö ei kaihda mitään siviileihin kohdistuvaa terroria separatististen päämääriensä tavoittamiseksi: ansioluettelosta löytyy jopa suomalaismatkailijoiden sieppaus panttivangeiksi. Viimeisin julkinen tuenosoitus äärijärjestölle tapahtui vain kaksi kuukautta sitten, kun Vasemmistonuoret tekivät Vasemmistoliiton puoluekokouksessa aloitteen PKK:n poistamisesta EU:n terroristijärjestöjen listalta, huolimatta monista PKK:hon suoraan liitettävistä terroriteoista. Emopuolueen sosiaalisesta mediasta löytyy myös kuva, jossa kansanedustaja Hanna Sarkkinen poseeraa PKK:hon yhteydessä olevien aseellisten kurdiryhmien lippujen kanssa. Näiden lisäksi Vasemmistonuoret ovat vaatineet aseellista tukea kurdijärjestöille, sekä antaneet tukensa terrorijärjestön perustajaa, Abdullah Öcalania, avoimesti ihailevalle ulkomaalaiselle puolueelle, jopa vieraillen puolueen tapahtumassa. (HDP) Kaiken tämän lisäksi on enemmän sääntö kuin poikkeus, että Vasemmistonuorten mielenosoituksissa heilutetaan PKK:n lippuja.

Helsingin Vasemmistonuorten järjestämä mielenosoitus ”Ketään ei jätetä” syksyltä 2021.

Selvien sympatioiden lisäksi on kuitenkin kaikista pysäyttävintä, että Vasemmistonuoret on myös itse suoraan kytköksissä kurdien terrorijärjestöihin. Akseliin yhteydessä ollut henkilö on lähettänyt kuvia Vasemmistonuorten yksityisistä keskusteluryhmistä, jossa kerrottiin mm. seminaarista, jossa “kokeneet toverit Kurdistanin vapautusliikkeestä” tulisivat mainostamaan terrorijärjestö PKK:n aiemmin mainitun perustajan Abdullah Öcalanin ajatuksia. Kyseisten toverien tausta ”vapautusliikkeessä” tuskin rajoittuu aatteellisiin pullakahveihin.

Eräät lähteet ovat kertoneet Akselille Vasemmistonuorten entisen pääsihteerin Henrik Jaakkolan jakaneen oheisessa kuvassa näkyvää kutsua ja kertoneen Vasemmistonuorten saaneen järjestönä kutsun terrorijärjestö PKK:n vuosijuhlaan. Samalla Jaakkola sanoi tapahtumasta seuraavaa: ”Itse olen käynyt useana vuonna paikan päällä, hyvää ruokaa ja hyvä meno.” Kuten aiemmin mainittiin, Vasemmistonuoret ovat myös vierailleet ulkomailla terrorijärjestön perustajaa Abdullah Öcalania avoimesti ylistävissä tapahtumissa. Vasemmistonuoret ovat myös itse verkkosivuillaan kertoneet tekevänsä virallista yhteistyötä PKK:ta ideologisesti lähellä olevan “Kurdien demokraattisen yhteisökeskuksen” kanssa, joka avoimesti kertoo PKK-kytköksistään sosiaalisessa mediassa. Vasemmistonuorten yksityisissä keskusteluissa Henrik Jaakkola on myös jopa täysin avoimesti myöntänyt, että Vasemmistonuorten viralliset yhteistyöjärjestöt ovat kytköksissä useisiin kansainvälisiin terrorijärjestöihin, kuten Kurdistanin työväenpuolueeseen (PKK) ja Kurdistanin vapaa elämä -puolueeseen (PJAK). Jaakkola sanoi tämän lisäyksenä Vasemmistoliiton viime kuntavaalien ehdokkaan Atte Toikkasen viestiin, jossa hän sanoi käsittäneensä Vasemmistonuorten kannattavan järjestönä PKK:n toimintaa, lisäten, että itsekin kannattaa sitä.

Hallituksessamme istuu Suomen NATO-prosessin aikana puolue, joka tekee yhteistyötä toista NATO-maata vastaan konfliktissa olevan, lapsisotilaita käyttävän terroristijärjestön kanssa. Puolue, jonka pitäisi hallituksessa edustaa Suomea vastuullisesti, tukee hirmutekoja, joita harva suomalainen hyväksyisi. Ei tarvitse kuin pintaa raaputtaa, niin alta paljastuu vanhakantainen, väkivaltainen kommunismin tunkkainen tuulahdus; sellaisen ideologian, joka kykenee vain tuhoamaan. Sen välineeksi kelpaa mikä tahansa, myös naisia ja lapsia pommittavat terroristit. Tällaisella puolueella ei pitäisi olla mitään asemaa suomalaisessa politiikassa.

Tiedätkö lisää Vasemmistonuorten ja PKK:n yhteistyöstä? Laita sähköpostia osoitteeseen uudenmaanakseli@gmail.com.

Lähde: Uudenmaan Akseli

31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Vasemmiston logiikkaa. Suomessa EI SAA olla kansallismielinen, koska kansallisvaltioiden aika on kuulemma ohi. Sitten ollaan Kurdien mukana vaatimassa kurdistania Turkin alueelle, sillä ” kaikilla ” on oltava oikeus kansallisvaltioon. Samaa länkytystä kuulee Palestiinalaisten kohdalla. Palestiinalaisilla on oltava oikeus omaan kansallisvaltioon, jossa päätekijänä on sikäläisen DNA perimän nimiin vannova terroristijoukko, mikä ilmoittaa tavoitteekseen sodan muita vastaan ellei nämä kunnioita heidän tahtoaan. Onneksemme vasemmisto ei ole MILLOINKAAN turvautunut väkivaltaan asiansa ajamiseksi, näin sanaili Li Andersson takavuosina suorassa TV lähetyksessä. Se oli niitä harvoja kertoja kun YLE:n toimittajakin huomautti anderssonille ettei pidä puhua potaskaa.

Kata

https://www.iltalehti.fi/jaakiekon-mm-2022/a/ca8c92ac-d9fc-4030-90e0-89ce07bc29df
Ja hänkin reikäfarkuissaan leikkii isänmaallista ja samppanjaa litki aitiossaan.Myöhemmin rahaa postiin vaikka mombasaan.
Hitto olipa oksettavaa.

Eetu

Miksi ei litkisikään. Ei tuokaan viina omaan piikkiin mene.

Runtiti-pou

Niin ja juutinraumalaisethan ne vasta saavat peppuilla miten tahansa ja olla rasisteja ja juuri ne sitten käskevät Euroopan olla Sannamarineja

John Quiman

Parempi väkivalta aina käy vasemmistolle.

Ilkka Forsten

Kohdistuu kuulema vain rakenteisiin, ei elolliseen, josta voikin kysyä onko mellakkapoliisin hevonen rakenne vai eläin, sillä niitäkin hakattiin puukepeillä kun oikein innostuttiin proletariaatin nimissä uhoamaan. Muuan Paavo Arhinmäki oli mukana tuossa tapahtumassa, ja tilitti jälkeenpäin miten hän voimaantui nähdessään miten hillitysti ja samalla määrätietoisesti vasemmisto asiaansa ajaa. Ei väkivaltaa, vain rauhallista dialogia ja järkisyihin vetoavaa puhetta.. Hoh hoijaa, niinpä niin..

Kata

Se on kuin Portlandin ”rauhalliset miekkarit” vaikka talot palaa taustalla,poliisiautot ujeltaa ja kansa rääkyy.Kyllä tuo ideologia on jonkin sortin aivokuume.
Pakko kirjoittaa välillä kun tuo jääkiekko on niin jännää! 😀 Ei voi vaan istua.

Hh1488

Nii tai ne 120 miljoonaa kommunismin uhria, tuskin olivat rakenteita

Oikea fasisminvastustaja

Antifasismi on kaikkialla fasismia näkevien hörhöjen liike. Antifa käyttää fasisminvastaisuutta keppihevosena äärivasemmistolaisen ideologiansa levittämiseen.
Ei natseja Suomeen, ei natseja Ukrainaan, ei natseja minnekkään!

John Quiman

Antifasistit ovat pahimpia fasisteja mitä maa nykyisin päällään kantaa.

Hh1488

Miten antifasistit voivat olla anto kommunisteja, tietääkseni antifasistit on nimen omaan kommunisteja, eivätkä anti kommunisteja

jo riittää

Natsit on hyviä verrattuna sanna marineihin ja Natottajiin globalisteihin.

Adolf H. Stalin

Vasemmistolainen vallankumousromantiikka elää ja jatkuu ”saippuaoopperassa” jonka viimeisessä jaksossa sen näyttelijöistä tehdään saippuaa 40-luvun malliin.

Ilkka Forsten

Kenestäkään ei tehty saippuaa, se on sattumoisin propagandaksi todistettu väite. Eikä ihmisen päitä kutistettu tikun nokkaan laitettavaksi, vaikka sitäkin kerrottiin tapahtuneen. Eikä hyönteismyrkky värjää ruumista siniseksi, vaikka niin sanottiin tapahtuneen, siitä tule punainen kuin keitetty rapu Syaanivetymyrkytyksen uhri ei siis ole sininen vaan punainen siitä riippumatta mitä poliittista aatetta hän edusti.

yhhyh

Sateenkaarivärien loistosta päätellen ovat myös Naton kannattajia.

Ei vastannut kysymykseen

Varmasti ihan hyvä kannanotto, mutta otsikkoon nähden jäi epäselväksi että MIKSI vasemmisto tukee terrorismia.

Se ei ole syy että ”sielä on hvä meininki ja hyvää ruokaa”. Se on tässä tapauksessa kutsu, mutta ei syy. Joku ideologinen syyhän siitä pitää olla tai esim. taloudellinen. Jään odottamaan toimtuksen vastausta otsikkoon.

Kata

No kuules…tuo kysymys on avoin…lähinnä noille vasureille ja näille ei-niin-kivoille joukoille joita Suomessakin pörrää..mitä ne haluavat?Mitä luulet?Noin avointa tukemista näille joiden paikka olisi jossain muualla kuin Suomessa!
Todella huolestuttavaa kun saa avoimesti kannattaa terrorismia ilman sanktioita.
Muistapa Liin Läppäri!Melkein kuin Hunter… 😀

Auta armias kuitenkin että Kirsi P näkee ikkunastaan kaljun miehen kulkevan ohi….

Ilkka Forsten

Jos Kirsi Pihan elämää kykenee horjuttamaan ikkunan alta kulkeva pälvikaljusta itsekin kärsivä henkilö, jolla nyt sattuu olemaan pilottitakki päällä ja lokinpas***ahousut jalassa maiharien täydentämänä, niin mitähän tapahtuisi jos ohi ajaisi Z tunnuksella merkitty tankki ?

Kata

Erittäin hyvä kysymys!

Rosollit housuun?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Kohti täydellisyyttä

kyllähän minä sen tiedän. Mutta otin nyt vaan puheeksi ettei tämäkin media alennu keltaisen lehdistön (hesari, aamulehti, iltikset…) tasolle, joilla on juttujen jälkeen otsikko-toimitus. Jonka tehtävänä on keksiä jutusta mahdollisimman raflaava otsikko joka luo mahdollisimman monta klikkiä. Eli, jos jotain kysytään otsikossa niin siihen on saatava ymmärrettävä vastaus.

Onneksi se yli-idioottien tapa on jo vähenemään päin. Se missä kirjoitetaan ensin väite ja sitten pistetään perään kysymysmerkki. Ja ollaan sitä mieltä että se on kysymys. Suomenkielen lauserakenne on ihan erilainen kysymykselle ja väitteelle.

Koitetaan pysyä kirjakielessä ja poissa amerikkalaisista kolmen kiljaimen lyhenteistä. Kansa joka käyttää kommunikaatiossaan puhekieltä se ei enää kehity. Se taantuu. Ja se pitäisi estää kaikin keinoin.

Puolueeton

”Yhdysvaltalaisen arvovaltaisen tahon….”
arvovalta-sanaa pitäisi hiukan tarkentaa, mistä arvosta on kysymys. Väkivalta (oma tai muun maan väestö), rahavalta, kuvitteellinen arvo, vai mikä?

Zardex

Kaikkihan länsimaissa tukevat nykyään terrorismia. Lukuunottamatta tietenkin pientä ajattelevaa vähemmistöä.

Piikkilampaat

Kyllä.
Sinä kuulut niistä niihin jotka aivan avoimesti kannattaa yhtä terroristimaata ja sen diktaattoria terroriteoissaan, nimittäin venäjää.

Tajuisitpa edes

Messun messun sekin pösilö.

Tajuisitpa edes

Mussun mussun..puhelin vähän korjaili.

Piikkilampaat

Siinä toinen ryssän tiltu.

Natoon

Unohdit laittaa ajatteleva sanan heittomerkkeihin. Se pieni ”ajatteleva” vähemmistö tukee sen sijaan sujuvasti ryssiä, jotka tekevät kertaluokkaa suurempia sotarikoksia, kansanmurhaa ja terroritekoja Ukrainassa.

Vitt...Stad..

…Ja Syyriassa, Libyassa, Sudanissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Mosambikissa ja Malissa. Sen lisäksi Kaukasuksen alueella ja herraties missä muualla:https://en.wikipedia.org/wiki/Wagner_Group

On ihan käsittämätöntä, että vasta Ukrainaan hyökkäykset herättelivät ihmisiä.
Minusta Suomi ja Ruotsi voisivat uhata määräajassa NATO-hakemusten poisvetämisellä mikäli viiksivallu vielä jumittaa jäsenyyksiä.

Runtiti-pou

Vedetään vain heti pois. MIksi mennä porukkaan josa on tuollaisia Venäjän kavereita ja Euroopan mamuttajia? Natokin vain hysteerisesti pelkää konflikteja ja ei varusta Ukrainaa raskailla aseilla. Apu on jäsenmaiden ja muiden oman päätännän varassa ja sellainenkin voidaan evätä

Ihmettelijä

Nuo islamilaiset maat ovat olleet Usan ja brittien toimien kohteena. Kannattaa lukea historiaa eikä höpistä valheita.

Ilkka Forsten

Ketähän ne ovat ?