Kotimaa Politiikka

Uudenmaan akseli vastaa Iltalehdelle

Kuva: Uudenmaan akseli

Iltalehti julkaisi 19.12. artikkelin jossa se uutisoi suomalaisen äärioikeiston noususta nuorten keskuudessa.
Artikkelissaan iltalehti antoi ymmärtää, että Uudenmaan akselin toiminta on väkivaltaista ja yhdistys manipuloi nuorisoa liittymään joukkoonsa.

 

Kansalainen jakaa Uudenmaan akselin julkaiseman vastineen sellaisenaan:

Iltalehti julkaisi 19.12. uutisen otsikolla ”Jopa 13-vuotiaita värvätään äärioikeiston riveihin Suomessa – näin se tapahtuu” (Hertta-Mari Kaukonen). Uutinen mainitsee Uudenmaan akselin heti ingressissä, ja jatkaa selostaen äärioikeistolaisesta toiminnasta liittäen sen mm. terrorismiin ja katutappeluihin. Emme tunnista tällaisesta kuvauksesta itseämme eivätkä kuvatun kaltaiset teot ole arvojemme mukaisia. Kuten jokainen viestintäämme seuraava voi todeta, uutisessa esitetylle vihjaukselle ei tältä osin löydy katetta, vaan kyseessä on halpa ja epärehellinen pelotteluretoriikka. Laittomuudet eivät ole koskaan olleet, eivätkä ole nytkään osa toimintaamme.

”Koska nuorten aivot kehittyvät vielä, he ovat otollinen kohde manipulaatiolle.” Lainaus herättää paljon kysymyksiä; sitä voi sanoa jopa tekopyhäksi. Kukaan ei kasva tyhjiössä, ja on selvää, että kasvava ihminen ammentaa ympärillään olevien ihmisten ajatuksia muodostaessaan omia mielipiteitään. Joku pyrkii aina vaikuttamaan ihmisten ja myös nuorten mielipiteisiin. Pelkästään kuluvana vuonna opetus- ja kulttuuriministeriö tuki julkisista varoista poliittisia nuorisojärjestöjä yli 18 miljoonalla eurolla (OKM 11.2.2021) – päivänpolitiikan ulkopuolella toimivien yhteisöjen tukien kokonaismäärää tietää tuskin kukaan.

Meidän tarkoituksemme ei ole aivopestä nuoria vaan tarjota heille foorumi toteuttaa itseään. Mielestämme kansallismielisyys kuuluu kaikille, myös nuorille, eikä siinä ole mitään äärimmäistä. Jäsenyytemme alaikäraja on 15 vuotta, emme rekrytoi ”jopa 13-vuotiaita”. Pyrimme esittämään oikeaksi ja hyväksi kokemaamme ajattelua, ja näyttämään että on muitakin vaihtoehtoja kuin ne, joita tarjoavat SETA:n peruskouluvierailut tai Elokapina-opettajat. Ympäristön ollessa tällainen olemassaolomme on vähintäänkin oikeutettua.

Avoimuus on alusta asti ollut keskeinen periaate toiminnassamme. Meillä ei ole tarvetta piilotella sitä, mitä teemme tai keitä olemme. Artikkeli luonnehtii meitä äärioikeistolaisiksi. Keskitymme itsemme henkiseen ja fyysiseen kehittämiseen, Suomen ja sen luonnon arvostamiseen, yhteisön luomiseen ja vaihtoehdon tarjoamiseen. Jos tällainen toiminta on jonkun mielestä äärioikeistolaista, niin sitten olemme ylpeästi äärioikeistolaisia. Me itse pidämme tällaista toimintaa kansallismielisenä, ja soisimme mielellämme kansallismielisyyden olevan keskeinen koko yhteiskuntamme arvo.

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lokakampanja

Ihan tavallinen Iltalehden lokakampanja tämäkin oli ja piti jotenkin saada ”äärioikeisto” tapetille. Kovasti perussuomalaisia koettavat saada liitettyä myös tähän.

Vapaamuurari 33

Ääliö kommenttia teiltä! Iltalehden omistaa juutalaiset

Ilkka Manttari

Ehkä nyt vähän yleisfilosofinen mielipide, kun on aika hiljaista. Sillä että Islam on levinnein uskonto ei ole mitään perustelua sille että se olisi hyvä tai edes jotenkin hyväksyttävissä. Tuo argumentti että maailmassa on niin ja niin monta muslimia siksi se olisi jotenkin hyvä. Niin on myös köyhiä. Itse asiassa se on ihmisvihamielisin ja naisiin vihamileisimmin suhtautuva suuressa asemassa oleva uskonto. En tiedä mitään syytä miksi kehittyneiden länsimaiden pitäisi hyväksyä tuollaista käytöstä, no tietysti vihervasemmistolta puuttuu äänestäjiä. Toinen ihmetyksen aihe on se että vaikka Islamin mielestä länsimaissa ei ole mitään hyvää, miksi he kaikki vaeltavat tänne, sama pätee meksikolaisiin yhdysvaltojen rajalla.. Muovaisivat yhteiskuntansa sellaisiksi että siellä voi elää.. Luulevatko että länsimaissa on ollut helppoa kehittää näitä yhteiskuntia ja taas uuteen sekasortoon ollaan menossa, kiitos kehitysmaiden ja niiden korruption. Kiitos vaan korruptiota meillä on omasta takaa riittämiin asti.Tässä ollaan. Kiitos näiden poliittisten idioottien joilla ei edes ole käsitystä miten kaikki vauraus on syntynyt.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Kata

Niin,paljon on vielä oikeasti patriarkaalisia maita ja he eivät luovu islamista koska se on se millä rouvat rauhoitetaan.Ja hallitaan täysin.
Jopa kun tulevat tänne turvaan….sama jatkuu.Ja onhan tuota nähty mitä muuta saavat aikaan.Muttei saa puhua…
Silti länsimaiden miehiä mollataan patriarkaalisuudesta jatkuvasti.En voi ymmärtää tuollaista herttamarjamaisuutta ollenkaan.Nämä ihmiset eivät koskaan rakenna hyvää yhteiskuntaa vaan repivät sitä hajalle jatkuvasti.
Isänmaallisuus vei isääni ja tuhansia muita rintamalle 1939.Vaikka oli varmaan kauheaa jättää nuori vaimo joka odotti esikoista mutta kun kutsu kävi niin mentiin!
Nämä herttamarjat voisi istuttaa jalkapuuhun muutamaksi päiväksi vaikkapa sinne elokapukoiden kaa…hävetköön.

Elämä on oppimista

No, tämä näyttää olevan Hertta-Marjan vakiokaava: raflaavia otsikoita ja tekstejä ilman totuudenpohjaa. Kuten viime vuonna Vauva-foorumilta cpy-pastettu pätkä:

Kysymyksessä oleva artikkeli Seurassa jonka oli kirjoittanut lehden kokematon ja tietämätön naistoimittaja nimeltä Hertta-Mari Kaukonen. Seura käytännössä plagioi esityskiellossa olevan ohjelman sisältöä ja raflasi ”tanskalaisnainen myytiin lapsena tanskaan” vaikka mitään sellaista ei konkreettisesti eli juridisesti ole edes tapahtunut. Ainoastaan henkisesti tasapainottoman tanskalaisnaisen puutaheinään ja valheeseen perustuva pakkomielteinen julkisuudenhakuisuus eikä kuitenkaan mitään konkreettista. Todennäköistä on että Seuraan kirjoitteleva Hertta-Mari Kaukonen rahasti imuroiden internetin vertaisverkosta esityskiellossa olevan ohjelman sillä netin vertaisverkko on ainoa mistä kyseisen Vaietun Lapsikaupan voi enää nähdä. Kyseinen Seuran juttu siirtyy julkisen sanan neuvoston tuomittavaksi ja tuomion suhteen sieltä ei ole epäselvyyttä koska väite ihmiskaupasta on pelkästään pelkkä harhainen väite henkisesti tasapainottoman tanskalaisnaisen omassa päässä koska edes poliisikaan ei havainnut lapsen uudelleensijoittamisessa parempaan perheeseen olevan moraalitonta tai lainvastaista.”

Kaukonen-nimi viittaa karjalaiseen sukujuureen ja kun katsoo kasvonpiirteitä, niin voisi olettaakkin. Vosi myös kuvitella että karjalaisena olisi enemmänkin isänmaallinen kuin kulttuuri-marxisti. Ja voisi luulla että keski-iän ylittänyt toimittaja olisi opinut elämänvarrellaan sen verran että jutun pohjaksi kannattaa kaivella ainakin muutama peruskivi.

Ilkka Manttari

Aina puhutaan että vanhempi polvi ei pärjää netin kanssa, uskovat kaiken. Olen ensi vuonna seitsemänkymmentä mutta nuo nuoret ne vasta tumpeloita ovat. Edes kaikki lapseni eivät osaa asentaa käyttistä uudestaan jos tulee ongelmia, puhumattakaan joistakin muista käyttiksistä kuin Windowsista. Ai niin ketkähän tämän netin kehittivät. Old people.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Neiti Marple.

Kansallismielisyys voiko olla saman aikaisesti, rauhanomaisesti isänmaan ystävä? Ollaanko alaikäisiä houkuttelemassa kiellettyyn kansallismieliseen ideologiaan.
Nuorille voi kertoa rehellisesti Suomen historiasta ja nuoria voi opettaa arvostamaan omaa isänmataan, ilman kiihkoilua.
Nuorille voi kertoa Lähi-Idän kulttuureista ilman asioiden vääristelyä. Nyt olisi aika kertoa miten kulttuurierot, suomalaiseen kulttuuriin heijastuvat.
Eri kulttuurien rauhanomainen rinnakkainen eläminen ei suju odotusten mukaisesti. Ei pidä suhtautua naivisti asiaan. Ei pidä myöskään provosoitua.
Onko rikollista olla salaa kansallismielinen ja olla isänmaan ystävä. Onko rikollista kantaa suomenlippua Itsenäisyyspäivän marssilla? Kansallismielisten itsenäisyyspäivän marssi sujui tyylikkäästi ja itsenäisyyspäivän juhlapuheet eivät loukanneet ihmisryhmiä eivätkä sortuneet etnisten kansanryhmien kiihottamiseen.
Kansallismielisyyttä kannattavat kansalaiset ovat normaalilla maalaisjärjellä ajattelevia kansalaisia, ei mitään yltiöpäisiä kiihkoilijoita.

Kata

No 130 kilsaa Rovaniemeltä pohjoiseen on Kaukonen,Kaukosen kylä…1667 ollut siellä jo Kaukosia.Että voi olla pohjoisestakin.
Jo vuoden 1667 Kittilän veroluetteloon ilmestyi Pekka Matinpoika Kaukonen.
Mutta yhtäkaikki hyvin kirjoitit.

Uusimmat uutiset