Kotimaa Rikos Uutiset

Vantaalla useita väkivaltaisia ryöstöjä

Itä-Uudenmaan poliisin alueella on viime viikkojen aikana tapahtunut useita nuorten tekemiä ryöstöjä.

– Ryöstöihin epäiltyjen henkilöiden henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja yksi henkilö on meillä tällä hetkellä kiinniotettuna. Kiinniotettu on 15-vuotias ja hänen epäillään syyllistyneen poliisilaitoksemme alueella useaan ryöstöön parin viime viikon aikana, kertoo rikoskomisario Timo Luoto.

Viimeisimmät poliisin tiedossa olevat ryöstöt tapahtuivat viime viikonloppuna. Toisessa lauantaina 5.2 noin klo 18 Vantaan Tikkurilassa mies yritettiin ryöstää väkivaltaa käyttäen usean nuoren miehen toimesta.

– Epäilyt tekijät tunnistettiin valvontakameran tallenteista. Toinen ryöstöistä tapahtui heti ensimmäisen ryöstön perään Tikkurilan juna-aseman tunnelissa, missä pariskunta yritettiin ryöstää väkivaltaa käyttämällä. Tuntomerkkien perusteella on syytä olettaa tekijöiden olevan samoja molemmissa tapauksissa. Näiden viime viikonlopun ryöstöjen osalta kiinniotettu on 17-vuotias, Luoto jatkaa.

Poliisi käyttää yleisellä paikalla tapahtuneiden rikosten tukinnassa usein apuna valvontakameran tallenteita.

– Tallenteita säilytetään paikasta riippuen vain tietyn ajan, joten rikoksesta kannattaa ilmoittaa poliisille aina mahdollisimman nopeasti, jolloin pääsemme tarvittaessa hyödyntämään tapahtumapaikan valvontatallenteita rikoksen selvittämisessä. Rikoksen selvittäminen vaikeutuu, jos tapahtuman ja ilmoituksen aikaväli kasvaa liian pitkäksi, kehottaa Luoto.

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

Sakaalinpennut asialla. Niiltä ei voi edes puolustautua, kun saa syytteen alaikäisten pahoinpitelystä ja rasistisesta viharikoksesta.

Horace Smith

Aivan sama. Minä ainakin puolustan itseäni vetelen ympäri korvia jos silmille tunkee. Sen verran löytyy ilkeää luonnetta, raamia ja massaa, jotta kukkakepin kannattaa varautua, että saaliilla on kallis hinta.

Lieväasteinen

En tarkoittanut sitä, että pitää olla puolustautumatta. Tarkoitin lähinnä Demlandian oikeuslaitosta. Kun sitten joutuu vankilaan tuomiona alaikäis(t)en pahoinpitely ja rasismi raskauttavana asianhaarana, vankitoverit ei varmaan tykkäisi siitä, ja selitykset siellä tuskin kävisi. Tämä asia vaivaisi eikä tuo ihmissaasta.

toimintaterapeutti

Jonkinlainen ennaltaehkäisevä pelote syntyisi jos kemujolpit erehtyisivät ryöstämään ”houkutuslinnun”, jonka tukijoukot antaisivat kyseisille herrasmiehille riittävästi välitöntä fysikaalista hoitoa.

juha II

Kunhan nauhoja ei vain ehdittäisi ylipyyhkimään aivan ”vahingossa”, sillä vassareiden rehellisyys on kaikkein harvinaisin ”jalometalli”. Ja luonnollisesti, jos ”sitä” löytää. On se luovutettava viipymättä valtiolle upotettavaksi suomalaiseen peruskallioon!!!

Ruupo Kustaa

Väkivaltaisia ryöstöjä. Mutta onko käytetty järjetöntä vaiko järkevää väkivaltaa. Paljon olen kuullut termiä järjetön väkivalta, kyllä silloin on oltava olemassa myös järkevääkin väkivaltaa. Oisko siinä sellainen logiikkka, että mitä himmeämpi hipiä sen järkevämmäksi tulee väkivalta katsoa= lievempi tuomio / ei tuomiota lainkaan.

ike

Myös noin mutta järkevään väkivaltaan lukisin myös sen että saa puolustautua jos joutuu väkivallan kohteeksi. Ei pitäisi olla niin että siitä tulee syyte, kuten suomessa nytkyisin. Voi joutua syytteeseen liiallisesta väkivallan käytöstä, ei tuollaisissa tilanteissa kukaan pysty arviointiin mikä on liiallista. Sitä vain yrittää päästä pois tilanteesta ja silloin mielestäni kaikki on sallittua. Korruptoitunut oikeslaitos on tietysti toista mieltä.

Eka Kettunen

Ilmeisesti kynnys väkivaltaisiin ryöstöihin on madaltunut Suomessa viime vuosina, aivan kuten Ruotsissa.

Ilkka Forsten

Me emme ole ruotsin tiellä, juu ei ollakaan, me olemme sen tien sivulla ja tulos on sama.

Erkki J.Toivola

Voipi olla että kameran tallenteet ovat rasistisia

Ilkka Forsten

Rasterointi käyttöön ja niin poistuu ongelma. Tai vaalennetaan lätty muistuttamaan kantaväestön väritystä, niin taas on kaikki syy meissä.

Bling Bling

Valvontakameroiden tallenteista vastaava rekisterinpitäjä saattaa syyllistyä vihapuherikokseen ja mahdollisesti jopa rasismiin jättäessään tallenteissa esiintyvien oletettujen kasvot ulkopuolisten saataville valkopesemättä ja pikselöimättä. Poliisin tulisi tutkinnassaan huomioida tämä ja langettaa teon tekemättä jättämisestä mitä raskain sanktio välittömästi paikan päällä, että oppivat olemaan.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Bling Bling
Tuumailija

Posliini ohjeisti erästä naapuriani, joka ilmoitti että on lompakko varastettu, että ei ole ryöstö vaan näpistys jos anastaja ei ole käyttänyt väkivaltaa ja väkivallan määritelmä taas riippuu tuomarin tulkinnasta.

Lain tulkinnat (myös viranomaistulkinnat) ovat kummallisia, toisessa kohdassa väkivallaksi voidan katsoa pelkkä sanominen/puhe ja toisessa taasen vaaditaan fyysistä kontaktia, missä yhdenmukaisuus?

ike

Vieläkö joku väittää että ei olla ruotsin tiellä, nyt esiin ne poliitikot.

Sofia Hannonen

Ehkä nämä johtuvat korona-ahdistuksesta? Ei kannata antaa ennakkoluuloille ja pelolle valtaa.

Mirkku

Sarkasmia?

Leksa

Ei ole sarkasmia, vaan normaalia valtamediasta tuttua oikeaa puoluueetonta tiedonvälitystä puhtaimmillaan, juuri sitä mitä suomalaisille syötetään.

ike

Oikein. Ei maan todellisesta tilasta saa mitään kuvaa jos sitä tarkastelee vain valtamedian uutisoinnilla. Meillä on huomispäivän journalismia myös. Myös ihmisiä jotka menevät jopa oikeuteen puolustamaan kantojaan. Junes Lokka, Tiina Wiik ja monia muita. Yhdysvaltojen asioita aika hyvin seuraa Tubessa Operaatiokeskus. Joten toivoa on, mutta tämän lehden lukijat jo sen tiedättekin.

176-167

Äläpä muuta sano, vaikka jopa valtamediakin on alkanut julkaisemaan tekijöiden nimiä – mitkä eivät suomalaisia todellakaan ole. Jotkut ovat vain käyneet todella ikävän aivopesuprosessin läpi, etteivät suostu uskomaan moniosaajien rikolliseen ulottuvuuteen.
Summa summarum – olemme todellakin Ruotsin tiellä. Helsinkin, Turun ja Oulun tietyt alueet näyttävät jo promoja tulevaisuudesta.

John Quiman

Ruotsi on mallimaa. Johan sen ovat todistaneet Stubb ja muut uuden maailman järjestyksen fasistit.

Ilkka Forsten

Ei ne tule esiin, on kiire laatia strategia jolla korottaa bensiinin hintaa ja perustella korotus vaikkapa sillä, että maahanmuuttajien toimentulo on liian alhainen, joten he joutuvat turvautumaan väkivaltaan. Tämä rakenteellinen rasismi joka synnyttää turvattoman tilan jopa räppäreille, on kansamme luonteen huomioiden mitä syvin häpeä, koska siitä käy ilmi ettemme muista kunniavelkamme suuruutta.

Entiset siirtomaamme kuten Syyria, Irak, Iran, Afganistan, Pakistan, sekä lukuisat afrikan valtiot tulee käsittää riiston kohteiksi, joissa tuohivirsuiset tervanpolttajat olivat ylin kasti. Tämä johti siihen epäsuhtaan, että heillä ei ollut mitään, ja meillä oli tuohivirsujen lisäksi hauen leukaluusta tehty kannel sekä pettuleipä. Mämmi tuli vasta myöhemmin kuvioon, sillä saatoimme nykytutkimuksen valossa varastaa valmistusreseptin Mosambikin alkuperäisväestöltä Bantuilta. Tämä(kin) perimä väänneltiin vitsiksi valkoisen ylivallan vuosina, sanomalla että hyvin on ” bantu ” kun väestötiheys ylittää kohta Zulujen määrän.

Sittemmin zulutkin oppi ” banemaan ” ja valkoiset rasistit jäivät alakynteen. Poistuessamme käytimme poltetun maan taktiikkaa, siis kaskeamista joka parantaa maan tuottavuutta, mutta tämä vaihe on myöhemmin kuvailtu Tampereen yliopiston tiedekunnan, sekä dosentti Oula Silvennoisen luennoilla äärioikeiston terrorismiksi. vaikka suomalaisuus on palingenetttinen myytti, jota saa viljellä rajattomasti paremman tiedon puutteessa, meidän tulee kokea syvää häpeää menneisyytemme teoista. Miten kukaan lukenut ja yliopistoa käynyt voi sanoa ettei silvennoisen tulkinta olisi oikea, ja että äärioikeiston pahuus huokuu kaikkialla tehden yhteiskuntamme kehityksestä mitättömän jopa rauhallisille arabeille tai afrikkalasille.

Lopetan kirjoitukseni syvän liikutukset vallassa, mutta tietoisena siitä että pystymme parempaan. Lisää veroja, lisää naisia hallitukseen, ja lisää arabeja Helsinkiin. Näin tulevaisuutemme sekä meneisyyden varjot voidaan hyvittää olematta millään tavalla haitallinen väestönvaihdolle.

Kata

No eikös meillä jo ole arabiakeskus Hesassa?Joku oli kaukaa viisas…eiku… 😀

John Quiman

Olisi kyllä riittänyt, että Helsingissä on Arabian tehtaat.