Muu maailma Uutiset

Vapaiden nyrkki – Hamasin televisiosarja

Hamas Films TV series

Esa Paloniemi

Gazan kaupunkia johtava Hamas-järjestö kamppailee Israelia vastaan sen omilla aseilla.

Media usein kertoo Hamasin Israeliin ampumista raketeista ja väkivaltaisista iskuista mutta järjestö käyttää myös pehmeämpiä keinoja. Uusin keino vastustaa Gazaa saartavia israelilaisia on Hamasin oma televisiosarja Vapaiden nyrkki (Fist of the Free).

Israelilaisissa elokuvissa arabit esitetään usein roistoina mutta kuvattava Vapaiden nyrkki kääntää roolit päälaelleen. Pienellä budjetilla ja alkeellisilla lavasteilla sekä rekvisiitalla kuvattu sarja on rakkaustarina, jossa nuori palestiinalainen nainen joutuu valitsemaan Israelia vastaan kamppailevan taistelijan ja rikkaan miehen välillä.

”Palestiinalaiset naiset haluavat palvella maataan millä keinolla tahansa”, naispääosaa esittävä Nevin Munther sanoo.

Gazan kaistalla asukkaiden on usein valittava osallistuvatko he kamppailuun Israelin saartoa vastaan. Nevin Munther ja miespääosan esittäjä Rashad Abu Sleikha ovat valinneet taistella viihteen keinoin.

Sleikhan mukaan draama on tehokas keino tuoda esiin gazalaisten näkökulma ja saarron nostattama taisteluhenki.

Sarjan tekijät eivät salaa, että Vapaiden nyrkki on vastaisku israelilaisille elokuville sekä sarjoille, joissa arabit esitetään roistoina ja terroristeina. Israel ei sodi Hamasia vastaan vain sotilaallisesti ja poliittisesti vaan myös sosiaalinen media ja viihde on valjastettu arabivastaisen propagandan käyttöön.

”Meillä on rajalliset voimavarat mutta tiimimme luovuuden ansiosta pystymme luomaan elokuvia ja sarjoja, jotka ovat Israelin vastaavien veroisia, kertoo tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Saadi Al-Attar.

Israelilaisissa tuotannoissa arabeja esittävät arabinäyttelijät mutta Hamasin sarjassa ei ole israelilaisia näyttelijöitä. Arabinäyttelijät esittävät Vapaiden nyrkin israelilaisia hahmoja. Islam näkyy sarjassa esimerkiksi siinä, että naisnäyttelijöillä on aina huivi päänsä peittona, jopa heidän esittäessään israelilaisia hahmoja.

Vapaiden nyrkki (Fist of the Free) aiotaan saada julkisuuteen huhtikuussa, islamilaisen pyhän kuun Ramadanin aikaan.

Lähteet: Nordfront ja TRT

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
X
Lare

Mää tykkäänn arabihuumorista, ali jahanger on mun suosikki. Saanko minä nyt pisteitä feministeiltä?

Ilkka Forsten

Uskon että sinusta tulee seuraava vihreiden puoluesihteeri.

juha II

Hamasin ”kauniit ja rohkeat”, jossa ei taatusti naamaa kiristellä ”neuloilla ja langalla”!

Ilkka Forsten

Niin, eikä sitä esitetä joka ilta neljänkymmenen vuoden ajan. Suomalaiset pahvipäät on tuijottaneet kanttinaama Ridgen nais-seikkailuja silmät killissä, tajuamatta että hän ei koskaan poistu edes yhdestä huoneesta, jolloin on pakko kysyä mistä ne kaikki naiset tietää hänen olevan olemassa. Tietokilpailukysymys kuuluu. Kenen kanssa ridge ei ole ollut kertaakaan sängyssä sarjan aikana ? Oman äitinsä. Kaikki muut on kolattu moneen kertaan, eli suomeksi sanottuna sukurutstaitutaa tiesi jokainen.

Kata

Juu noin viiden vuoden välein sattumalta putkahtaa selaillessa tää ihan sairas touhu ja joka kerta ritke ja rooke on menossa naimisiin…ehkä 17 kertaa jo.Naamoja on nosteltu ,kuin Nänsin kulmakarvat pilvissä mutta eiku sama jatkuu!
Ja siis katsotaan yhä….kiesus!
😀

Ilkka Forsten

Olisivat palkanneet Arnold Swarzeneggerin pääosaan, niin koko palestiinan asia olisi käsitelty puolessatoista tunnissa. Siinä ajassa ” iso Arska ” olisi tyhjentänyt kolme miljoonaa M-60 konekiväärin vyötä, heittänyt neljännesmiljoonan käsikranaattia ja puukottanut tuhansia vastustajia. Lopussa liehuisi palestiinan lippu ja taustalla voisi soida USA:n kansallishymni. Demokratia olisi voittanut pahan, ja maailmanrauha taattu.

Lieväasteinen

”I’ll be back, wallah.”

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Ilkka Forsten

Jalla jalla..!

X
ike

Islamin levinneisyydestä usein todetaan että se on levinnein uskonto. Täytyy myös ymmärtää missä oloissa. Levinneisyyden on taannut tietämättömyys. Islamin aika on ohi kunhan ihmiset saavat tietoa. Se on syy miksi eräissä maissa sensuroidaan nettiä, en ehkä ole oikea ihminen puhumaan, olenhan suomalainen ja sama meno on alkamassa täällä. Tosin syynä on se että islamin on korvannut vihervasemmisto. Toinen lähes yhtä ymmärtämätön elämänkatsomus, vai sanoisinko uskonto.

Ilkka Forsten

Ituhipit voisivat rekisteröityä lahkoksi. Niillä on lahkoille tyypppilliset tavat toimia. Ylipapitar joka messuaa joukon hurmoksiin, tarjoaa auttavan käden lahkon muodossa ja vakuuttaa että ketään ei hylätä edes ilmastohätätilan aikana. Kun vaan uskot ja kumarrat lahkon tarjoamaa mallia, olet valittujen joukossa ja mikään ei voi sinua horjuttaa. Älyä ei tarvita, se on joutava tekele, sillä lahko korvaa oman ajattelun ja löytää aina vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin, kuten onko ilmastonmuutos suomalaisten syy, ja pitääkö korottaa polttoaineveroja ? Lahko vastaa kaikesta, se on opas kehdosta hautaan, mutta vain jos olet kiihkeä uskovainen ja tunnustat lahkon opit ainoaksi totuudeksi.

Ja nyt istumaan per****e jäässä Mannerheimintielle sillä autoileva junttikansa tuhoaa planeetan, katsokaa vaikka pakoputkien päitä, nehän savuaa enemmän kuin kesällä. Älä ajattele, älä ajattele, älä ajattele, älä ajattele. Kiina on ystävämme, se antoi meille koronaviruksen ja paljon mukavaa kamaa, jotka on tietysti tuotettu ekologisin perustein Uiguureiden pakkotyöleireillä. Älä ajattele, älä ajattele, älä ajattele. Kiinan savukaasut ei ole savua, ne ovat maasta kumpuavaa hyvää ja pyhää suitsuketta, vain suomalaiset tuhoaa kaiken.

X

Toi kaveri on hyvä mikä on tuossa linkissä, mullahit ei oikein mahda sille mitään kun eivät pysty kumoamaan sen tulkintoja koraanista. Se onko käännynnäiset tai islamin hylänneet miten tosissaan on sitten toinen juttu, islamin jättäminen johtaa suoraan hengenvaaraan. Likvitoidaan yksi kerrallaan, olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni Ruotsissa ja Euroopassa ammutuista sekä muuten tapetuista ovat islamin hylänneet.

Frank

Kuka leffan tuottaa..

Ilkka Forsten

Leffan tuottaa Ali Habibin Paramount Media Company yhdessä Steven Spielbergin kanssa. George Lucas on myöskin lupautunut rahottamaan valmista filmiä, mikäli jatko-osaan palkataan Harrison Ford. Näin taataan elokuvan objektiivinen sävy, ja totuudenmukaisuus joka on ollut aina valttia Hollywoodissa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ei taida noita kolmea rikasta j-sanaa tuo filmaus kiinnostaa. Pahat natsit etusijalla

Tuumailija

Isolla rahalla Hollywood versio:
Robert Allen Zimmermann tekee soppelin muzakin kumpaankin osaan ja Madonnakin saa sivuosan jonkun isoäitinä, Aaron Taylor-Johnson ympätään johtajan vasemmaksi kädeksi ja oikeata näyttelee Simon leBeouf.
Hamasin synty ei ole oleellinen asia käsitellä historiaan pohjautuvassa fiktiossa vaikka alkuteksteissä viitataan PLO:n jopa virkkeen verran.

Kuvauspaikka autenttinen Mojaven autiomaa, taustalla kainoa historian rätinää ääniraidassa.

Käsikirjoittajina kuuluisat Eli Roth (taide elokuvat) ja Tarantino (elokuvat).