Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Venäjä uhkaa vastatoimilla, kun Suomi hakee Nato-jäsenyyttä

Kuva: Pixabay.

Suomi ilmoitti torstaina hakevansa Natoon liittymistä ”viipymättä”, ja Ruotsin odotetaan tulevan perässä. Samaan aikaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan näytti johtavan juuri siihen länsimaisen sotilasliiton laajentumiseen, jonka Vladimir Putin pyrki estämään.

 

Kahden Pohjoismaan päätös luopua puolueettomuudesta, jota ne ylläpitivät koko kylmän sodan ajan, olisi yksi suurimmista muutoksista Euroopan turvallisuudessa vuosikymmeniin. Moskova kutsui Suomen ilmoitusta suoraksi uhkaksi Venäjälle ja uhkasi vastatoimilla, mukaan lukien tarkemmin määrittelemättömät ”sotatekniset” toimenpiteet.

Ilmoitus tuli samaan aikaan, kun Venäjän sota Ukrainassa kärsi jälleen suuren takaiskun, kun Ukrainan joukot ajoivat venäläisjoukot pois toiseksi suurimman kaupungin Harkovan ympärillä sijaitsevalta alueelta.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi, että suomalaiset toivotetaan ”lämpimästi tervetulleiksi”, ja lupasi ”sujuvan ja nopean” liittymisprosessin.

Suomi ja Ruotsi ovat kaksi suurinta EU-maata, jotka eivät ole vielä liittyneet Natoon. Suomen noin 1 300 kilometrin pituinen raja yli kaksinkertaistaa Yhdysvaltain johtaman liittouman ja Venäjän välisen rajan pituuden. Tällöin Naton joukot ovat muutaman tunnin ajomatkan päässä Pietarin pohjoisilta laitamilta.

”Suomen on haettava Naton jäsenyyttä viipymättä”, presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin sanoivat yhteisessä lausunnossaan ja toivoivat, että päätöksen edellyttämät toimet ”toteutetaan nopeasti lähipäivinä”.

Kysyttäessä, onko Suomen liittyminen suora uhka Venäjälle, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi: ”Ehdottomasti. Naton laajentuminen ei tee maanosastamme vakaampaa ja turvallisempaa.

”Tämä ei voi olla herättämättä pahoitteluamme, ja se on syy vastaaviin symmetrisiin vastatoimiin meidän puoleltamme”, Peskov lisäsi.

Venäjän ulkoministeriö sanoi, että Moskovan on pakko ryhtyä ”vastatoimiin, sekä sotateknisiin että muihin”, mutta ei kertonut tarkempia yksityiskohtia. Venäjän viranomaiset ovat aiemmin puhuneet mahdollisista toimista, kuten ydinohjusten sijoittamisesta Itämerelle.

“Katsokaa peiliin”

Keskiviikkona Niinistöltä kysyttiin, provosoiko Suomi Venäjää liittymällä Natoon. ”Minun vastaukseni olisi, että te aiheutitte tämän. Katsokaa peiliin,” Niinistö sanoi.

Viisi diplomaattia ja virkamiestä kertoi Reutersille, että Naton liittolaiset odottavat molempien maiden saavan jäsenyyden nopeasti. Se tasoittaa tietä joukkojen lisääntyneelle läsnäololle Pohjoismaissa niiden puolustamiseksi vuoden mittaisen ratifiointijakson aikana.

Venäjän presidentti Vladimir Putin mainitsi Naton mahdollisen laajentumisen yhdeksi tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi hän käynnisti helmikuussa ”erityisen sotilasoperaation” Ukrainassa.

Nato kuvailee itseään puolustusliitoksi, joka perustuu sopimukseen, jonka mukaan hyökkäys yhtä jäsentä vastaan on hyökkäys kaikkia vastaan. Se takaa Yhdysvaltojen liittolaisille Washingtonin suurvalta-aseman, mukaan lukien sen ydinasearsenaalin suojan.

Moskova pitää tätä uhkana turvallisuudelleen. Putinin päätös hyökätä Ukrainaan on kuitenkin muuttanut pohjoismaista yleistä mielipidettä. Ennen puolueettomuutta kannattaneet poliittiset puolueet ovat nyt omaksuneet näkemyksen, jonka mukaan Venäjä on uhka.

Erityisesti Suomella on vuosisatoja kestänyt epämiellyttävä historia Venäjän varjossa. Se oli Venäjän keisarikunnan hallitsema vuosina 1809 -1917, torjui Neuvostoliiton hyökkäykset toisen maailmansodan aattona ja hyväksyi jonkin verran Neuvostoliiton vaikutusvaltaa hintana siitä, että se välttyi asettumasta kylmän sodan puolelle. Sen jälkeen kun Suomi ja Ruotsi liittyivät Euroopan unioniin vuonna 1995, ne ovat liittyneet tiukemmin länteen.

Ukrainan vastahyökkäys

Torstaina kiihtyivät myös kiistat Venäjän energiatoimituksista Eurooppaan, jotka ovat edelleen Moskovan suurin rahoituslähde ja Euroopan suurin lämmön ja sähkön lähde sodasta ja pakotteista huolimatta.

Viimeisimmässä käännekohdassa Moskova ilmoitti pysäyttävänsä kaasuvirrat Saksaan Puolan kautta kulkevan pääputken kautta. Kiova puolestaan ilmoitti, ettei se avaa uudelleen tällä viikolla sulkemaansa putkilinjareittiä, ellei se saa alueita takaisin haltuunsa venäläismielisiltä taistelijoilta. Kaasun hinnat nousivat Euroopassa.

Genevessä YK:n ihmisoikeusneuvoston oli määrä päättää torstaina, käynnistetäänkö tutkinta venäläisjoukkojen mahdollisista sotarikoksista niiden miehittäessä Kiovan lähellä sijaitsevaa aluetta ennen kuin ne ajettiin pois maaliskuun lopussa.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet sanoi, että on monia esimerkkejä mahdollisista sotarikoksista. Näitä ovat muun muassa laittomat tappamiset ja summittaiset teloitukset. Tähän mennessä Kiovan läheltä on löydetty 1 000 ruumista.

Moskova kiistää kohdistaneensa hyökkäyksiä siviileihin. Sen YK-suurlähettiläs Genevessä sanoi, että länsi ”järjestää jälleen poliittista sekasortoa Venäjän demonisoimiseksi”.

Etulinjassa Ukraina on viime päivinä toteuttanut vastahyökkäyksen. Se on syrjäyttänyt venäläisjoukot Harkovan pohjoispuolella ja itäpuolella sijaitsevista kylistä, joita ne olivat pitäneet hallussaan hyökkäyksen alusta lähtien.

Reutersin toimittajat ovat vahvistaneet, että Ukraina hallitsee nyt aluetta, joka ulottuu Siverskij Donets-joen rannalle, noin 40 kilometriä Harkovasta itään. Pohjoisessa ukrainalaiset ovat työntyneet kohti Venäjän rajaa. Viimeisimmän etenemisen yhteydessä he ilmoittivat keskiviikkona vallanneensa takaisin Pytomnykin kylän, joka sijaitsee rajan puolivälissä.

”Venäläisjoukkojen vetäytyminen Harkovan alueelta on hiljainen tunnustus siitä, että Venäjä ei ole kyennyt valloittamaan keskeisiä ukrainalaisia kaupunkeja, joissa se odotti vähäistä vastarintaa väestöltä”, Britannian puolustusministeriö sanoi tiedotteessaan.

Ukrainan pääesikunnan mukaan venäläiset ryhmittyvät uudelleen estääkseen Ukrainan etenemisen Harkovan lähellä.

Venäjän vetäytyminen on alkanut mahdollistaa joidenkin asukkaiden paluun takaisin vallattuihin kyliin Harkovan ympärillä. Alueet ovat kuitenkin edelleen vaarallisia, täynnä miinoja ja ansoja, ja ne ovat edelleen venäläisten pommitusetäisyydellä.

 

Lähde: Reuters

160 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Timi T

Tämä natoon liittyminen on ainoastaan USA:n trollausta, ja en ole venäjän kannattaja. En kannata liittymistä.
Tässä on nyt kyse isommista asioista kuin Natosta. Lukekaa ihmiset historiaa ja sisäistäkää, miksi muslimit on toistuvasti ajettu euroopasta pois. Nyt muslimit ovat taas salakavalasti valloittamassa eurooppaa. Ovat päässeet jo niskanpäälle heikon, naivin ja sisäsiittoisen anarkistisen ja ns. vihreän aatteen tukemana. Heidät täytyy taas ajaa pois kuten historia opettaa, jos aiomme säilyttää sivistyksen euroopassa.
Kuka jaksaa enää lukea Ruotsin ampumisista, autojen poltoista, poliisien ja ambulanssien kivittämisistä ja no-go alueista ? Haluammeko tätä Suomeen ?
Ainakin minulle on tullut mitta täyteen näihin …
Onko joku paikka, mihin voi ilmoittautua ehkäisemään tätä invaasiota ?

John Quiman

Nato suojaa ja tukee Suomen turvallisuutta.

Muslimisosiaaliturvapaikanhakijat ovat vihervassujen väline Suomen turvallisuuden raunioittamiseen.

ville vallaton

Mikä maa on sotilasoperaatioillaan ja demokratiaa viemällä aiheuttaneet jo Vietnamin sodan ajoista lähtien pakolaistulvat Eurooppaan. Olisiko se maa ehkä USA, demokratian huippuviejä? Muslimit vain ovat tehokkaimmat käyttämään vihervassarien antamat muut edut!

Kata

Ketäs sinne Vietnamiin meni ranskalaisten jälkeen?Tai Afganistaniin?Ei ne kyllä jenkkejä olleet.

Juha

Heh. Jonkun mielisairaan logiikan mukaan Suomen turvallisuus parani nyt huomattavasti

’If Finland wants to join this bloc, then our goal is absolutely legitimate – to question the existence of this state.”

” On the Finnish border we will have not strategic weapons, but Kinzhal-class, one that will reach Finland in 20 seconds, or even 10 seconds.”

”Finland, whose President today called Putin to reveal his plans to join NATO, would be wiped out in seconds”

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10815861/Russia-threatens-nuke-Britain-Satan-2-missile-just-200-seconds-Finland-10-seconds.html

Heh heh. Turvatakuut. Onko se joku vitsi vai? Missä kohtaa piti nauraa?

John Quiman

Voihan noissa peloissa elää, mutta tosiasiassa NATO-jäsenyys tuo turvaa, sillä Venäjä ei niin helpolla hyökkää NATO-Suomeen kuin yksinäiseen Suomeen. Nuo esitellyt ohjukset ovat joka tapauksessa olemassa, eivät ne syntyneet Suomen NATO-jäsenyyden vuoksi.

Jos syntyisi sota Venäjän ja NATO:n välille, ei Venäjällä olisi mitään mahdollisuutta voittaa sotaa. Siksipä Venäjä ei siihen ryhdy, mutta saattaa kyllä uhota ja kiukutella.

Ilkka Forsten

Ne ydinohjukset on olleet itämerellä jo aikapäiviä sitten, joten sillä ei ole mitään väliä vaikka venäjä käyttäisi tätä argumenttia.

Runtiti-pou

Siinähän uhkailee

Rudi

Sitä odotellessa, mitäpä tässä enää muutakaan voi. Semmoinen perusvarautuminen tuli tehtyä ja matkailuauto pihassa tikissä tankit ja lisägallonat täynnä, jospa vaikka kerkiäis lähteä pois alta mikäli naapuri pahemmin v-tuuntuu.

taavi

Mihin suuntaan auton nokka? Täysin turhaan tuli tämmöttiset talkoot

Rudi

Jaa-a. Norjassa ainakin hyvät maisemat ja tutut tiet.

Kata

Mutta Norjahan on nato-maa..miksei oo sille ky*****nyt,onhan niilläkin yhteistä rajaa…
No ällös huoli…Maailman rauhanmies sanoo näin…
https://www.foxnews.com/world/turkeys-erdogan-disapproves-finland-sweden-joining-nato

Ilkka Forsten

Mikäli olet aiemmin arvostellut ” pakolaisten ” tuloa suomeen, niin nyt olisi hyvä katsoa itseään ja miettiä mitä tuli sanoneeksi. Olet siis lähdössä karkuun, mukava ajatus, mutta ei toimi jos tilanne olisi päällä tai tulossa päälle. Rajat on kumma kyllä silloin erittäin hyvin tilkitty. Sitä paitsi, jos olet sanonut että geelipäät ovat pelkureita ( mitä ne ovatkin ) niin nyt näytät mallia liittymällä samaan kaartiin. Ehei, ei täältä lähdetä minnekään, tai jos lähtee ei ole takaisin paluuta.

Suuri petos menossa

Kokoomus , Persut ja muut Natosekoiluun osallistuvat pitää laittaa ensi vaaleissa boikottiin. Mitä järkeä on rynniä kauheella kiirellä sotaisaan Natoon, eikö juuri kukaan kansanedustajista ole tutustunut Naton sotahistoriaan?

Suomi ensin

Entä oletko tutustunut Venäjän histiriaan. Esim. iso-vihan aikaan 1720 venäläiset sotajoukot tappoi Pohjanmaan väestöstä kolmasosan, naisia, lapsia, vanhuksia. Hailuodossa venäläisnirveet tappoi kaikki asukkaat. Entä Mainilan laukaukset…neljän miljoonan ukrainalaisen näännyttäminen nälkään 1930-luvulla jne.

Ilkka Forsten

On, mutta varmaan yhtä paljon venäjän sotahistoriaan.

John Quiman

Jaha. Että suuri petos. Putinin sanansaattaja, tietoisesti tai tietämättään, on puhunut.

jo riittää

Suomen pitää erota Natosta. Persut ja muut petturit pois vallasta. Ehdoton ei Natolle. Euroopalla pitää olla omat asevoimat.

ike

Aina vähän ihmettelen tätä maantieteeseen sitoutuvaa aseiden kalistelua. Jos ohjus lentää muutaman kertaa äänen-nopeudella niin onko siinä mitään järkeä pelätä tuleeko se jonkun verran kauempaa tai lähempää.

Ilkka Forsten

Nytkö siis ajattelit ne perustaa, vähän alkaa olemaan kiire.

John Quiman

Euroopallahan on omat asevoimat: NATO. Ovat myös USA:n kanssa liitossa, joka on järjellistä, koska USA vahvistaa NATO:a reippaasti. Länsimaat turvaavat siinä toinen toistaan.

NATO-jäsenyys vähentää mahdollisuutta, että sinun tulisi elää Venäjän lypsylehmänä omassa maassasi.

ville vallaton

On siellä myös Itävalta ja Sveitsi ilman Natoa. Ilman USA:n logistiikkaa ja aseita ei ole Natoa!

John Quiman

Itävalta on puolueeton toisen maailmansodan jälkeen tehdyn sopimuksen vuoksi. NL oli pitkälti miehittänyt Itävallan. Neuvotteluteitse heidät saatiin vetäytymään, mutta ehdoksi tuli puolueettomuus. Itävalta ei siis voi liittyä Natoon. Toisaalta Itävallalla ei ole nykyisin suurta tarvetta liittoutumiseen, koska sillä ei ole yhtään rajaa Venäjän kanssa.

Sveitsi on tavannut välttää maailmansodat mm. siksi, että se ei ole strategisesti tärkeällä paikalla, sen maasto on hyvin hankalaa valloittajille ja Sveitsillä on aika hyvä oma puolustus. merkittävä seikka on sekin, että sotaa käyvien eliitti on pitänyt siellä varojaan turvassa ja sota loisi heidän varoilleen turvattomuutta. Onhan se eliitti lomaillut sotienkin aikana Sveitsissä kaikessa rauhassa.

ville vallaton

Sinne myös Suomen eliitti on menossa ja vauhdilla. Davosin joukkio siellä on jo vuosia Suomen eliitille neuvoja antanut ja hyvin ovat menneet perille, kansa ei mitään merkitse, mutta ”asylum” ja ovet on auki!

....

Niin persut on teidän pahin uhka muilla puolueillahan ei niin väliä, miksiköhän 🙂

Matti

Kyllä nuo NATO KIIMAILIJAT OVAT PÄÄSTÄÄN PAHASTI VIALLA JÄLKEEN JÄÄNEITÄ ALAN VÄHITELLEN USKOA ETTEI HEILLÄ OLE SYNTYMÄSTÄÄN ASTI OLLUT KORVIEN VÄLISSÄ KUIN KASTUNEET SAHANPURUT JA ENKÄ OLE VENÄJÄ FANI MUTTA VANHOILLA POLIITIKOILLA OLI NÄKEMYS TOISIN KUIN NYKYAJAN ROSKASAKILLA

Evakon poika

Kysyppä Karjalan evakoilta kannattaako antaa maansa ryöstäjälle ja jäädä yksin. Sitä virhettä ei kannata tehdä toista kertaa Natoon olisi moni pyrkimässä mutta ei kukaan sieltä lähtemässä

Ilkka Forsten

Venäjällä oli kenties päättäjinä myöskin muuta kuin roskasakkia sinä aikana.

John Quiman

Kun oli edellinen stalin, oli riemukkaat bileet rajoilla. Nyt on uusi stalin kehittymässä, joten on riski, että rajabileet palaavat.

Nato-jäsenyys on vahva lääke nykyhetken stalinia vastaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
John Quiman

Ne ”vanhat poliitikot” elivät Neuvostoliiton painostuksessa ja oppivat olemaan turpa kiinni ja nöyrtymään NL:n tahdolle sekä käyttivät neuvostoliitonpelkoa omien uraputkiensa vauhdittamiseen. Ne ajat ovat menneet, eivätkä palaa. Heillä ei ollut näkemystä, vaan pelko persuksissa ja uraputken mahdollisuuksille kiiluvat silmät.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ville vallaton

Millainen uraputki on nyt ”meidän Sannalla” ja Salella edessään?

John Quiman

Sannan uraputken perusta on Schwab-nuorten kerho ja kuuliaisuus sille, tiedä Niinistöstä.

Vaikka poliitikkojen ajatuksissa oma uraputki on aika tärkeässä roolissa, ei se automaattisesti tarkoita, että jokainen teko olisi vain palvelus jollekin etuja vartioivalle taholle. Ja, jos olisikin, ei siitä seuraa, että jokaisen päätöksen syy on hämärä tai huono.

ville vallaton

Swab-jugend on todella saanut naisvoittoisen hallituksemme värvättyä, mutta Niinistön intressi neuvojen suhteen tarkoittaa myös mahdollisesti Kissingerin klaanin jäseneksi joutuneena hyvää paikka Israelissa! Onhan nimi jo paikallisen kuninkaan, joten sillä Saul varmaan pärjää!

Natoon

Venäjän YK-varasuurlähettiläs Dmitri Poljanski sanoo, että Venäjä ei ole eritysen huolissaan Suomen ja Ruotsin Nato-pyrkimyksistä, eikä sillä ole hänen mukaansa vaikutusta Venäjän tai Euroopan turvallisuustilanteeseen.

Natoon

Mitä Venäjä on saavuttanut hyökätessään Ukrainaan:
Kymmeniätuhansia kaatuneita ja haavoittuneita Venäläisiä.
Valtavat kalustotappiot.
Liettuan julistuksen, että Venäjä on terroristivaltio.
Länsi on yhtenäisempi kuin koskaan.
Nato laajenee entisestään.
Venäjän talous on kuralla ja heikkenee entisestään.
Kunnioitusta ja arvostusta Venäjää ja venäläisiä kohtaan ei enää ole. Pelkkää halveksuntaa lännessä!
Venäjä on nyt jo hylkiövaltio, joka suljetaan jatkossa ulos kaikesta yhteistoiminnasta ja kaupasta.
Tämä on Venäjän itsensä tekemä valinta, joka avasi siniset silmät lännessä. Ryssät eivät ole luottamuksen arvoisia!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Natoon
Juha

No ei se ihan noinkaan mene.

Venäjän ruplan arvo on vahvistunut epäonnistuneiden pakotteiden myötä.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-11/russian-ruble-surpasses-brazilian-real-as-world-s-best-currency

Pitäiskö vaihtaa mätänevät eurot rupliksi niin rahan arvo säilyisi

Ei paljoa naurattanut kun eilen tankkasin autoni. Jotkut voivat siitä iloita, mutta minusta se on omituista.

Natoon

Nyt on just SINULLE oikea aika vaihtaa eurot rupliksi.
Venäjän tilanne 12.5.
Joka viides venäläisyritys on vähentänyt henkilöstöään vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa. Henkilöstön supistamisesta kertoi 21 prosenttia.
TalentTechin kyselyssä kolmannes vastaajista ei sulje pois tarvetta suurille irtisanomisille lähiaikoina. Uusista rekrytoinneista pidättäytyy 64 prosenttia. Lähes joka kolmas yritys aikoo panostaa henkilökunnan uudelleenkoulutukseen.
HR-myrskyksi nimettyyn kyselyyn vastasi 280 yritystä eri aloilta niin pk-sektorilta kuin suuryritysten keskuudesta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Natoon
Ilkka Forsten

Ruplillako tankkasit ? Veli hyvä. Ruplaa ei noteerata länsimaissa eikä muuallakaan, joten sen arvo on pyöreä nolla.

John Quiman

Ruplan kurssia tuetaan keskuspankin toimilla, joten sen arvoa pönkitetään keinotekoisesti. Ei perustu talouteen, siis ruplan aitoon arvoon. Mutta kyllähän tuo ”vahvuus” kelpaa propagandalle ja venäläismielisille sekä putkosnäköisille.

ville vallaton

Mihin perustuu dollarin kurssi? Ei ainakaan kultakantaan!

Ilkka Forsten

Dollarit noteerataan ympäri maapallon, joten onko sillä väliä ?

John Quiman

Harkova on aika tarkoin venäjänkielinen alue. Putin uskoi ilmeisesti, että Harkovassa otetaan vapauttaja vastaan kukkasin. Mutta eipä asukkaat halunneet vapautusta, eivätkä kokeneet olleensa sorrettuja venäjänkielisiä, kuten Putinin propagandan mukaan venäjänkieliset ovat olleet. Mitä ilmeisimmin asia on Donbassin kohdalla ollut alunperin niin, että venäjänkieliset eivät ole kokeneet olevansa sorrettuja, mutta Putinin agitaattorit ja rankka propaganda ovat muokanneet venäjänkielisten mieliä niillä alueilla jo kahdeksan vuotta.

ike

Tämä näyttää miten erilaisissa maailmoissa Suomi ja Venäjä elävät. Ensinnäkin sanan sotilasliitto tekstissä korvaisin sanalla puolustusliitto. Tätä ei Venäjä ymmärrä koska Nato vähentää venäjän valtaa sanella naaapurimaiden politiikkaa, se siis vähentää venäjän vaikutusvaltaa. Missä on kirjoitettu että venäjällä pitöisi olla sananvaltaa naapurimaidensa politiikassa, kai venäjän poliittisissa opeissa. Ei venäjä koskaan ole ihmisistä välittänyt, ainoastaan omista tavoitteistaan, muusta viis. Siinä jäävät jalkoihin ihmisoikeudet, kaikesta muusta puhumattakaan. Joku sitten sanoo että ei tästä voi tavallista venäläistä ihmistä syyttää, kyllä jossakin määrässä voi. Miten tuollainen yläluokka jota ei edes voi suoraan kritisoida (huumorin kautta kyllä mutta sitä täytyy osata lukea, ja venäläiset osaavat) on edes päästetty syntymään.

John Quiman

Paljon Venäjän luonnetta selittää sen synty. Alkujaan se oli Moskovan suuriruhtinaskunta, siis pläntti maata Moskovan seudulla. Kaikki muu on valloitettu asein ja pidetty kasassa pakolla. Kremlissä saavat pelätä jo oman maansakin kasassa pysymistä. Vai onkohan se varmasti ihan oma. Naapureita kohtaan ovat ilmeisesti olleet hieman itsekkäitä, koska naapurit on tavattu alistaa Venäjän komentoon ja liittää Venäjään.

Venäjän politiikka on, että kaikkien naapurimaiden tulee nöyrtyä Venäjän edessä ja toimia Venäjän etujen mukaan. Naapureiden venäläismieliset ovat täynnä ymmärrystä Venäjän eduille, jotka oikeuttavat mitä vaan Venäjä tekeekin. Jos joku ei tee, siitä saa sitten kuulla mitä mielikuvituksellisimpia syyttelyitä.

Ilkka Forsten

Valko- Venäjän Lukasenkko meni sanomaan julkisesti ettei hän enää oikein pidä tästä ” sodasta ” Ukrainassa. Saako hän nyt 15 vuotta vankeutta vai painetaanko villaisella ?

Hh1488

Hie osti vietiin suomi taas herrakerhoon ilman kansan mandaattia, ja kansan mandaatiksi ei käy mikään hs p..kan tekemä kysely. Demokratian kulmakiviä, on rehelliset vaalit, sananvapaus, rehellinen media, ei taida näistä meillä olla mitään.

Aika Paha

Meidän turvatakuita on ollut suomen täyttäminen matuilla sekä talouden tuhominen, mitä luulette samojen paskojen päättäjien tekevän jatkossa? Sitä samaa siihen nato vain pahentaa tilannetta koska pelon ilmapiiri vain pahenee valtamedian yllättämänä

Juha

Hyvin sanottu. Sähkön, energian, polttoaineiden, ruuan, ym elinkustannusten hinnat ovat nousseet muutamassa kuukaudessa 20-30 %a ja tätä menoa tämä maa ja ihmiset ovat konkurssissa.

Samalla lailla kun flunssalla pelottelu niin samoin toimii tämä ryssä pelko. Kansasta tehdään nöyriä orjia jotka ilomielin luovuttavat rahansa ja omaisuutensa pois. Pitäkäähän se maski naamalla tottelevaisuuden merkiksi.

ike

No ei tässä nyt mitän pelätä, paitsi tuota punavihreää hallitusta. Rahaa kun riittää kaikeen muuhun kuin esim. bensiiniveron laskuun. Katsokaa nyt viimein noiden typeryyksien läpi. Bensan oikea hinta olisi n. puolet nykyisestä. Samoin moni muu verotuksessa otettu raha, En nyt vanhalla iällä enää haluaisi sanoa muuta mutta Suomi on yksi korruptioitoimuimista maista. Se tehdään hyvin koska olemme myös älykkäimmistä maista, noin maailaman tilastoissa.

ville vallaton

Todella rahaa riittää kaikkeen muuhun kuin polttoaineveron alentamiseen. Suomeen on tuotu Ukrainan sodan varjolla jo yli 3000 muita kuin ukrainalaisia äitejä ja lapsia! Rakenteellien korruptio on Suomessa todellien syöpä!

Hätätila tai väärinymmärrys

Venäjätrollit ja heidän b-joukkueensa on näköjään vallannut koko palstan. Näiden vessanpönttövarkaiden kanssa on turha vääntää. Roskaväkeä mitä roskaväkeä.
Nautittavaa on seurata miten Venäjä ottaa pattiinsa Ukrainassa ja miten on tullut aukottomasti ilmi, ettei Venäjä ole taloudellinen -tai sotilaallinen suurvalta.
Rajat kiinni ja ivanat takaisin Venäjälle homeisiin pihamökkeihinsä asumaan juopon äidin kanssa.

ville vallaton

Uskotko todella Pietarin olevan täynnä homeisia pihamökkejä? Hyvä sota silloin tällöin antaa uusille johtajille mahdollisuuksia! Lapsia ja tulevia sotilaita on aina riittänyt Venäjän maalla ja niitä tehdään edelleen perinteisellä tavalla, mies ja nainen.

Nationalisti

Suomalaisia poliitikkoja ei suomalaisten turvallisuus voisi vähempää kiinnostaa, he toimivat aina siitä näkökulmasta mitä kansainväliset pankkiirit, EU, WEF ja muut ylikansalliset järjestöt sanovat.

Niinistö on pahimpia pettureita koko Suomen historiassa, vuosikausia hoki kuinka ”Natosta tarvitaan ehdottomasti kansanäänestys, koska kansan mielipide täytyy selvittää legitiimillä tavalla, mikään mielipidetiedustelu ei legitimiteettiä täytä.”
Viimeksi hän sanoi noin tämän vuoden alussa.

Natossa en näe mitään hyvää, täytyy muistaa, että Yhdysvallat ovat aina halunneet heikentää Venäjää ja Nato on siihen oivallinen työkalu heidän näkökulmastaan.
Naton perusarvotkin ovat läpimätiä, olette varmasti nähneet heidän linjauksiaan nationalismista ja poseerauksia pride-lipun kanssa somekanavilla. Ihanaa länsimaalaisuutta…

Totta kai Natolle kelpaa Suomi jäseneksi, se palvelisi oikein hyvin Yhdysvaltojen intressejä.
Täytyy muistaa, ettei Yhdysvallat mikään puhdas pulmunen ole, kun katsoo minkälaisia hyökkäyssotia he ovat käynnistäneet tässä vuosien varrella, sitä kautta aiheuttaneet massiiviset siviilien kärsimykset ja Eurooppaa tänäkin päivänä koskettavat pakolaiskriisit.

ike

Täytyy muistaa että yhdysvallat yksin ei ole Nato. Sen yksin tekemät ratkaisut eivät ole samat kuin Naton ratkaisut vaikka niihin vastustajat mielellään yhtäkuin viivan vetävätkin.

Nationalisti

Nato on hyvin pitkälti sama asia kuin Yhdysvallat, nimittäin Jenkit on merkittävin toimija kyseisessä globohomo järjestössä ja heidän sanalla on hyvin paljon merkitystä.
Sitä paitsi, miksi muut maat sitten sallivat Jenkkien vievän ”demokratiaa” (lue:täyskatastrofia ja tuhoa) niin moneen maahan, eikä heille tule mitään seurauksia? Ei talouspakotteita, ei suljeta pankkijärjestelmien ulkopuolelle, länsimaat eivät tuomitse jne. vaikka syytä olisi, heidän toimintansa seuraukset näkyvät tänäkin päivänä Euroopassa.

John Quiman

Maailma ei ole jokin pehmopaikka, jossa kaikki on vain kaunista ja hyvää. Maailma on raadollinen paikka, mutta suurvaltakandidaateista USA on vähiten huono mm. Suomen kannalta katsoen. Kiina ja Venäjä ovat paljon pahempia, vaikka venäjämieliset kovasti koettavatkin hakkua USA:aa, ikään kuin Venäjä tai Kiina olisivat jotenkin parempia. Eivät ne ole missään tapauksessa parempia, niillä ei vaan ole yhtä paljon resursseja. Jos ne saavat resursseja, kun monikin hyväuskoinen uskoo niiden hyvyyteen, tulevat ne osoittamaan aivan toisella tasolla kurjuuden järjestämistä maailmassamme.

Johann

Suomi tarjoaa itseään mahtavaksi taistelutantereeksi niin EU:lle, NWO:lle kuin natolle ryssän alistamiseksi uuteen maailmanjärjestykseen.
Eikä muut maat sitten tuhoudu sodan melskeessä kun idiootti Suomi tuhotaan sen oman mielipuolisen eliitin siunaamana.

On tämä niin vitun tyhmä kansa ettei osaa omilla aivoillaan ajatella sen vertaa, että ymmärtäisi Suomen natoon liittymisen olevan suora sodan julistus ryssälle.

Ja eliitti – siirtyy ääntä nopeammin ulkomaille kun räminä alkaa.

Ilkka Forsten

Miten suuri taistelutanner Virosta, Latviasta tai Liettuasta on tullut naton myötä. Onko Tsekkien maaperällä tapeltu sitten natoliitännäisyyden, entä Puolan ? Mitään räminää ei tule koska räminän aiheuttaja ei ole siihen enää kyvykäs, mentyään munaamaan koko venäjän asiat ukrinainan maaperälle.

John Quiman

Kovin on vilkas mielikuvitus synnytellyt kauhukuvia putkosnäköisten uutisten tahdittamana.

Juha

Näin on. USAn väestö ei tue Bideen ulkopolitiikkaa. Nato on muuttunut alkuperäisestä puolustusliitosta USAn ulkopolitiikan työkaluksi.

Tässä linkisså varoituksen sana Suomelle eläköityneeltä US/Nato sotilaalta.

https://youtu.be/ciUNBIKNxMw

Juha

Vähän on pitkä video tuo linkki jonka laitoin, mutta kannattaa katsoa kohdasta 29:00 eteenpäin..jossa viesti Suomelle ja suomalaisille.

Viesti tiivistettynä: ”Nato on itsemurha Suomelle.”

Mielenkiintoinen pointti tuossa oli että F35 kalkkunat hankitaan Suomelle ihan niiden ydinohjus yhteensopivuuden vuoksi.. eli päätös Natoon liittymisestä on jo tehty aikoja sitten.

Kansaltahan ei kysytä, kun valtiorikos tapahtuu.. no nukkehallitukset toimii näin.

ike

No harvoin löytää amerikkalaista joka on venäläinen mieleltään ilman todellista historian tuntemusta 😂.

Ilkka Forsten

Montako kertaa se pitää toistaa että neuvostoliiton romahduksen jälkeen me käännyimme länteen. Hornettien hankinta oli ensimmäinen askel, ja sittemmin KAIKKI mahdollinen on muutettu natoyhteneväksi komentosanoista sotilasarvoihin. Nyt EI siis ole tapahtumassa mitään harppausta, se otettiin jo yhdeksänkymmenluvun alussa. Silloin olisi pitänyt liittyä myöskin naton jäseneksi, mutta vellihousut tehtaankadulla ramppaavat poliitikkomme, ei uskaltaneet edes ääneen sanoa sitä sanaa. Nyt uskaltaa, ja hyvä niin.

Hetki sitten edesmennyt kokoomuksen poliitikkokin oli yksi suurimpia venäläisten per****n-nuolijoita. Nimi löytyy listalta, jossa on Halonen, Tuomioja jne.

ville vallaton

Todella hyvin sanottu! Katsokaa Niinistön ilmeitä, niin näette todellisen Soroksen kasvot! Suomi on Natolle seuraavan sodan syy ja se on lähellä!

Ilkka Forsten

Hauskaa että synnytät hysteriaa, mutta se ei toimi.

Ilkka Forsten

Toivottavasti osaat nyt erottaa USA:n ja NATO:n toisistaan On silmiinpistävää miten kaikki USA:n käymät sodat niputetaan naton sodiksi, vaikka mitään sellaista ei ole tapahtunut. Jenkkien avuksi on mennyt Ranska, Englanti jne, mutta ei siksi että he ovat myöskin natomaita. Ehkä muistat miten George W. Bush nuorempi tulistui kun ranskan johto ilmoitti ennen irakin sotaa, ettei he taida tulla mukaan, sillä motiivit ovat vähän hatarat. Englanti lähti mukaan, koska kokee yhä jonkinlaista pakkoa toimia jenkkien kaverina, kun sai kaiken avun toisessa maailmansodassa juuri sieltä rapakon takaa.

Buh tulistui niin että meni julistamaan kaksi asiaa samalla kertaa. Hän ei enää osta ranskanleipää eikä syö ranskalaisia perunoita. Sinällään ihan mukava boikotti, mutta ranskalaiset perunat ei ole lähtöisin ranskasta vaan Belgiasta, ja ranskalaiset syö enemmänkin patonkia. Uskon että tämä mahtava boikotointi ei sittenkään vaikuttanut mihinkään. Kummä kyllä, jenkit ei lopettaneet hot- dog kulttuuriaan toisen maailmansodan päivinä vaikka se ilmiö on lähtöisin Saksasta.

Nationalisti

Jenkkejä ja Natoa ei tarvitse erottaa toisistaan, Jenkit ovat merkittävin toimija kyseisessä järjestössä ja heillä on paljon sanavaltaa.
Enkä ole maininnut, että kaikki sodat niputetaan Jenkkien syyksi, mutta isoon osaan he ovat syyllisiä, eikä läntinen maailma ole tuominnut heitä millään tavalla, heillä on intressinsä ja se ei todellakaan ole vakaus ja rauha.
On todella hölmöä edes kuvitella Naton olevan jonkinlainen lahja, se on vain yksi globalistikerho lisää, joka vie tämän maan itsemääräämisoikeutta.
Kummasti se EU:kin on tässä vuosien varrella muuttunut siitä, minkälaiseksi se alunperin esiteltiin.

tie ja totuus ja elämä

Natoon liittyminen on suurta pelkuruutta ja virhe. Tuossa on kerrottu, että mistä se ainoa oikea apu löytyy:
https://www.magneettimedia.com/pelastajamme-ei-ole-venajan-presidentti-vaan-vapahtajamme-jeesus-kristus/

Vili

Poliittisesti vaikea löytää putinilta syytä olla ”kohdistamatta sotilaallisia toimia”? Tekemättä mitään ei voi olla. Veikkaan pommeja.
Tää on se peli, meidät vedetään mukaan USAn proxy sotaan. Euroopan taloudet ajetaan alas ja WEF-klasu kiittää ”ainutkertaista ikkunasta” siirtymään kohti digiID taloutta.
Meille kommunismia heille kaikki.

Juha

Nato-itsemurha on virhe.
Eikä tarvi olla jälkiviisas kun olen jo etukäteen viisas.
Voin tulla tänne sitten sanomaan, että mitäs minä sanoin.

Natoon

Se elvistelyn mahdollisuus sinulla on olemassa. Minä taas uskon, että Venäjä tulee järkiinsä, kun huomaa, että mikään ei Suomen osalta muutu miksikään sen enempää kuin minkään muunkaan Natomaan osalta puolustusliitossa.

juu

Mitäs luulet että tapahtui 60-luvun alussa?
USA vei ydinaseita Turkkiin, josta olisivat saaneet hyvin nopeasti tuhottua koko venäjän.
Siihen vastas sitten venäjä sijoittamalla ydinaseita, tukikohtia ja noin 40 000 sotilasta Kuubaan.
USA tietenkin näki että he saavat uhata muita, mutta heitä ei saa uhata.
Sillon oltiin erittäin lähellä että tuhotaan koko maailma.
Nyt USA vie taas tukikohtia, sotilaita ja mahdollisesti ydinaseita venäjän rajalle.
Mitä luulet että venäjä tekee?

Natoon

Täällä Euroopassa on kuitenkin 500milj ihmistä, jotka haluavat turvatakuita oman elämänsä turvaamiseksi. Kun Venäjä ei anna mitään turvatakuita niin tottakai oman turvallisuuden eteen tehdään kaikki mitä voidaan. Venäjä on osoittanut olevansa täysin ennustamaton ja epäluotettava naapuri kaikessa suhteessa.

juu

Paljonko saat ”turvatakuita” jos meet hiirenä tökkimään leijonaa kepillä silmään?
Usko tai älä, niin mulla ei ole mitään kantaa natoon.
Sen sijaan tämä median mielipiteenmuokkaus on nähty jo monta kertaa eri asioissa.
Esimerkiksi valehtelu EU ”kansanäänestystä” ennen.

ike

Ihan yksinkertaisesti. Missä haluaisit elää, venäjällä vai euroopassa. Ehkä vastauksessa piilee jonkinlainen totuus. Ei ole oikein että venäjä ottaa oikeuden terrorisoida naapureitaan, sitähän se tekee. Tunnen kumpaakin järjestelmää jonkun verran.Totta puhut esim EU-äänestyksestä ja korruptio on vallalla euroopassa mutta mikä saa sinut luulemaan että venäjällä asiat olisivat paremmin, voin vakuuttaa että ovat huonommin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
juu

Ei venäjällä asiat ole yhtään paremmin, mutta täällä länsimaissa/EU:ssa vain koko ajan mennään kohti samaa mitä on venäjällä ja vaikka Kiinassa.
Se on juuri niin älytöntä että täällä tehdään samaa mistä muita maita syytetään, oli kyse sitten mediasta, sananvapaudesta tai mistä vain.
Sekin on täysin älytöntä kuinka täällä hehkutetaan että Ukraina taistelee demokratian puolesta. Ukrainan huumeita käyttävä naisten vaatteisiin pukeutuva presidentti kielsi sodan varjolla yli kymmeneltä puolueelta kaiken toiminnan ja esiintyy kansainväliselle medialle natsien kanssa.
Venäjä liioittelee sitä ”natsien vastaista taistelua”, mutta siellä Ukrainassa on hallituksen ja presidentin tukemia joukkoja jotka on täysin avoimesti natseja, tunnuksineen kaikkineen.

Ilkka Forsten

Joitain rajaa.. Tuo alkaa menemään jo tahattoman vitsin puolelle. Muuten oletko sattunut huomaamaan että siellä Z – joukoissa liehuu sirpillä ja vasaralla pilattu lippu. Eikös venäjän pitänyt olla muuta kuin kommunistinen toisinto edeltäjästään.

juu

Tiedän Ilkka että sä et monessa muussa asiassa luota ja usko ”valtamediaan”, miksi tässä asiassa uskot sokeasti?
Minä uskon vain omia silmiäni, enkä edelleenkään puolustele mitenkään venäjän julmuuksia, mutta ei se Ukraina tai heidän pressa mikään pyhimys ole silti.
Ukraina on ihmiskaupan suurimpia maita, se on korruptoitunein maa euroopassa.
Presidentti on vetänyt itselleen kymmenien jos ei satojen miljoonien omaisuuden veroparatiiseihin jne..
Se on niin kaukana mistään demokraattisesta mallimaasta kuin olla voi.
Ja kyllä siitä huolimatta tunnen sympatiaa tavallisia ukrainalaisia kohtaan, ja toivon heille pelkkää hyvää.

John Quiman

Mihin perustuu väittämä, että Ukrainan presidentti on ”vetänyt itselleen kymmenien, jos ei satojen miljoonien omaisuuden veroparatiiseihin jne.”? Oliko putkosnäköisissä uutisissa?

Ilkka Forsten

Uskoni ei ole sokeaa. Ymmärrän propagandan ja sen että sitä tehdään nyt molemmilla puolilla. Mutta kun minunkin on puoleni valittava, ja en koe suurta kiinnostusta päätyä osaksi venäjän propagandaa, niin mitä jää jäljelle. Olen sanonut ettei sota ukrainassa ole hyväksyttävä asia, mutta en myöskään voi hyväksyä sitä että vastapuoli ( venäjä ) toistaa natsipuheitaan, ja ilmoittaa kohdistavansa hyökkäykset sotilaskohteisiin. Näistä mihin sattuu osumista on olemassa liian paljon kuvallista videoitua materiaalia, ja jos putin kiistää kaiken sanomalla että ukrainalaiset valehtelevat, tai ampuvat omiaan syyttäen siitä venäläisiä, niin kyllä minun uskomusrajani ylittyy mennen tullen.

En todellakaan luota valtamediaan, hyvä huomio sinulta kiitos siitä. En kuitenkaan voi olla uskomatta sitä mitä netin kautta videoidaan Siellä oli sodan alussa täysin fiktiivisiä klippejä kuten yksinäinen MiG joka ampui alas Venäläisten hävittäjiä. Sanoin jo silloin että se ei ole faktaa, kuten ei ollutkaan. Mutta jos kuvamateriaali sisältää Z tunnuksilla olevaa romuttunutta kalustoa tienvarren täydeltä, sitä on vaikea sanoa manipuloiduksi, etenkään nyt kun jopa Putin on myöntänyt että tappioita tulee. Moskva lippulaivan tuhoakin väitettiin ensin propagandaksi, mutta eipä ollutkaan.

Ukrainan toimia on verrattu Suomen talvisotaan. Vertaus ei ole kuin puoliksi asianmukainen. Yhtäläisyys löytyy kyllä siitä ettei ukrainalaiset ole antaneet periksi, mutta menestys on ollut paljolti riippuvainen EU:n tai Yhdysvaltojen sotilas-avusta. Sitä ei suomella ollut. Kuten huomaat, kyllä minä kritisoin näkemääni ja kuulemaani, mutta en nyt halua vetää sitä kipapää korttia mukaan sillä putin veti jo natsikortin osaksi omaa perusteluaan. Ukrainassa on äärioikeistolaisia ryhmittymiä, joskin heidän osuutensa kokonaiskuvassa on vähäinen. Se onko ukrainan Presidentillä miljoonia jossakin veroparatiisissa ei riitä mielestäni siihen että pitäisi hyväksyä venäjän toimet, tai ylläpitää meteliä asiasta. Niitä kun löytyy Putinkin puolelta eikä ketään tunnu kiinnostavan siitä puhuminen, USA ja EU poislukien.

Natoa kannatan siksi että olen ollut sen kannalla jo paljon ennen tätä konfliktia. Vaikka venäjän ja suomen välillä on säilynyt rauha poikkeuksellisen pitkään, se ei ole perustunut varsinaiseen tasa-arvoon. YYA sopimuksen kaltaiset asiakirjat varmistivat venäjälle mahdollisuuden sanella kuinka me saamme ajatella ja mihin suuntaan kallistua. Nyt kun siitä napanuorasta on päästy, ja itänaapuri on näyttänyt omilla toimillaan kuinka se kunnioittaa muiden oikeuksia, katson että hyväksymällä läntisen elämäntavan ja käsitykset, jopa ajoittaiset propagandistiset ulostulotkin, olen siinä yhteisössä mihin me kuulumme. En nosta ukrainan presidentin yksityiselämää niin kantavaksi teemaksi, että lähtisin muokkamaan kantaani sen perusteella. Tiedän ketkä maailmantaloutta pyörittävät, ja että heillä on suhteettoman suuri valta mutta jos nyt tekisin siitä tärkeimmän pointin, unohtuisi oleellinen. En pidä tämän sodan syistä enkä seurauksista, koska ilman tätäkin lisätuubaa olisimme jo olleet matkalla EU:n luomaan totalitarismiin. Kaikki sodat loppuu aikanaan, kenties silloin saamme totuutta lisää ja vaihtoehtoja sille mitä itse kunkin olisi kannattanut uskoa.

juu

Aika moni haluaa ”turvatakuut” ihan sillä lailla, että jokainen maa eläköön omalla laillansa, turha muiden tulla selittämään miten pitäisi elää.
Maassa maan tavalla jne..

Hh1488

Ja meimöäkö tämä toteutuu, tämähän menee täällä juuri päinvastoin. Eu, eli saksa, ranska, Italia sanelee meille mitä meidän pitää tehdä.

ike

Ainakin niin kauan kuin meillä on vihervasemmistohallitus joka ei tee eroa suomen veronmaksajien rahoilla ja eurooppaan syydetyillä rahoilla.

Puolueeton

Varsinkin viimeiset 78 vuotta Suomesta katsottuna on osoittanut olevansa hyvinkin ennustettava naapuri. Meidän ja ryssän raja on ollut rauhallisin ja turvallisin raja maapallolla kahden erillisen valtion välillä, ja se on faktaa. En osaa kuvitella, miten Nato voisi turvallisuutta jotenkin parantaa muulla tavalla kuin kuvitelmissa, joissa ryssä on paha ja uhkaa.

ike

Maailma muuttuu Eskoseni. Tarvitaan vain yksi seniili psykopaatti ja 78 vuotta on muisto vain. Joskus on ollut vanhempia valtiomiehiä ruorissa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
ville vallaton

Tarkoitatko Joe Bideniä!

ike

No en todellakaan.

Nationalisti

Nato on käytännössä hyvin pitkälti Yhdysvallat, en todellakaan käyttäisi termiä ”puolustusliitto”. Terroriorganisaatio se on.

ike

Suomi ja Ruotsi tekevät syvää puolustusyhteistyötä. Vasta Venäjä laittoi suomen epäystävällisten maiden listalle. Tekeekö se suomesta tai ruotsista terroristivaltioita. Jos jonkun niin venäjän nyt täytyisi tarkistaa ajattelutapaansa mutta näin se kai menee että venäjän talouden täytyy todellakin romahtaa ennenkuin se tapahtuu.

juu

Se on juuri niin, sanotaan että puolustusliitto, vaikka tosiasiassa ovat tappaneet miljoonia.

Ilkka Forsten

Niin mitkä natomaat sen on tehneet ?

Ilkka Forsten

Venäjä on hyvin pitkälti Putin, en käyttäisi termiä terve valtio.

ike

Ei tule järkiinsä. Miten mies (Putin) sekä henkisesti ja fyysisesti sairas mies tuolla egolla voisi antaa periksi. Jo viime esiintymisessä näki että siinä on mies joka ei tidä mitä tehdä tässä tilanteessa. Meni vanhojen fraasien puolelle. Venäjälläkin tulee nuoria ihmisiä ja Putinin kannatus laskee, no olen optimisti.

ville vallaton

Onko parempaa tietoa Putinin sairauksista kuin kuvamanipuloidut TV-kuvat! Henkisen tilan voisi ainoastaan potilaan henkilökohtaisesti tutkinut psykiatri todeta! Oliko Stalin Jaltassa henkisesti terve, Roosevelt ei ainakaan fyysisesti, miten maallikko voi arvioida jonkun maan johtajan henkisen tilan, vaikka olisi ”iltapulun” päätoimittaja?

ike

No katso nyt maailman tilaa ja sano että onko suurin osa johtajista järjissään. Ei ole.

Ilkka Forsten

Onko sekin kuvamanipulaatio kun venäjän omat TV kanavat ilmoittivat että Putin on menossa leikkaukseen ?

Me ollaan hukassa

No, Venäjältä tulee yksi ohjus Helsinkiin jolloin osa satamaliikenteetä, pankkialasta, hallinnosta, yritysten pääkallopaikoista, operaattoreiden solmupisteistä jne on tuhottu. Ja sitten tulee puhelinsoitto tyyliin:”Vedättekö hakemuksen pois vai jatketanko?”.

Täytyy muistaa että Suomessa ei ole mitään sellaista jota Venäjä tarvitsisi. Se voi tuhota koko Suomen ihan vain sen vuoksi että on maapala jossa ei ole ketään joka auttaisi NATO-maita nosemaan maihin.

…ja Venäjällä on VETO-oikeus.

Natoon

Se ohjus torjutaan ennen kuin se putoaa Hesaan.

Puolueeton

Toivottavasti torjutaan, koska kansalaiset eivät ole syyllisiä. Jos ohjus kuitenkin tulee ja osuu, toivottavasti kostaminen kohdistuu niihin, jotka ovat siihen ampumiseen ryssää kiihottivat.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kerro miten torjut 10x machin nopeutta lentävän ohjuksen. Sen vauhti on 3300m/s.

Ilkka Forsten

Mitäpä jos nyt odotellaan että se laukaistaan ensin.

Timi T

0449135616

Ilkka Forsten

Kiitos, mutta en tee puhelintreffejä.

Hh1488

Millä se torjutaan, kun ei Suomella ole minkäänlaista ohjuspuolustusta.

juu

Se ohjus torjutaan ennen kuin se putoaa Hesaan.”

Kyllä ihmiset on tyhmiä.
Venäjän ei tarvitse lähettää ainuttakaan sotilasta rajan yli.
Se varmaan kauhiasti lohduttaa sitten kun pari kaupunkia tuhotaan ohjuksilla.
Mitään ei torjuta, ei tää Suomi mikään Israel ole.
Ja mitä apua saadaan natolta? Todennäköisesti aseistusta jolla taistellaan viimeiseen suomalaiseen asti.

ike

Mikä Veto-oikeus, missä.

Ilkka Forsten

Vetäköön sitten kät******n.

juu

No tämä maailma on menetetty jo muutenkin.
Vain yksi steppi sille kuinka globalistit ja maanpetturit on vienyt meiltä kaiken, myös sen itsenäisyyden.
Se oli loppupeleissä heille hyvin helppoa, ottivat median haltuunsa niin sen jälkeen kaikki menee juuri niin kun haluavat.
Ryssiin ei voi luottaa, mutta ei voi meidän poliitikkohin tai mediaan. En tule enää ikinä äänestämään ketään.

Vili

Just näin.

Ilkka Forsten

No mitäs sinä sanoit ?

juu

Mahtaakohan nää Aaltolat, Niinistöt ja muut kassatytöt hävetä sitten kun ovat saaneet suurimman osan Suomea tuhottua ja suurimman osan suomalaisista tapettua?
En ole mikään putinisti edelleenkään, eikä Suomen asiat pitäisi putinille kuulua.
Mutta ihan samoin ei USA:n asiatkaan pitäisi muille kuulua.
Ja ne USA / ryssät on täysin verrattavissa.

Natoon

No eivät todellakaan ole verrattavissa! USA ei ole uhkaillut millään lailla. Päinvastoin tarjoaa apuaan.

juu

Jos nyt aletaan miettiä niin USA tappoi pelkästään Irakissa yli 500 000 lasta pakotteillaan. Se on YK:n arvio.
Madeleine Albright oli televisiossa sitä mieltä että se oli hyvä hinta maksettavaksi.
Se on vaan sitä parempaa tappamista ilmeisesti?
Afganistanissa pommittivat 12 lapsisen perheen kuoliaaksi viime vuoden lopulla, sanoivat että sori se oli vahinko.
Mistään ei seuraa heille mitään, mutta ihan ramallalailla ne ihmiset kuolee, oli tappaja sitten ryssä tai jenkki.

Natoon

Irakia ja Afganistania edelsi iskut WTC torneihin ja Pentagoniin, Joissa kuoli yli 2000 siviiliä!

valhetta

Niin ja sinä yhä tietenkin uskot että ko. iskut teki joku muslimisakki ja onnistui ohittamaan maailman parhaan tiedustelu- ja puolustuskoneiston tuosta vaan. Ja lentämään mitättömällä lentokokemuksella päin torneja, kun monet ammattilentäjät ovat sanoneet että torneihin on mahdoton osua matkustajakoneella.
Entä miten selität sen, että Pentagoniin osunut ”matkustajakone” teki siistin pyöreän reijän seinään. Ei mitään jälkiä tonnien painoisista moottoreista?
Miksi kaikki tornien metalliromu kuskattiin kiireellä Kiinaan, eikä sitä päästy tutkimaan? Tornien jotka oli suuniteltu kestämään teräsrunkonsa rakenteen ansiosta matkustajakoneen törmäys. Aikaisemmin yksikään vastaava teräsrunkoinen rakennus ei ole sortunut tulipalon seurauksena.
Miksi WTC 7 torni oli yhä taustalla pystyssä, kun BBC:n suorassa lähetyksessä toimittaja kertoo ko. tornin sortuneen? Sortuihan se torni lopulta, vaikka siihen ei edes mikään kone osunut. Ja kas kummaa ei kulu kuin tunteja kun tekijät jo ovat tiedossa ja jopa yhden kaapparin passi löytyy kadulta.
Ns. Totuusliike, joka koostuu arkkitehdeista, insinööreistä, professoreista, iskujen uhrien omaisista, iskujen silminnäkijöistä ja tiedustelupalvelun ja armeijan työntekijöistä, on jo aikaa sitten todistanut, että kaikki tornit räjäytettiin hallitusti alas ja ne sortuivat symmetrisesti vapaan pudotuksen voimalla alas.
Tornien tuhosta räjähteiden avulla esitelmöineen Architects & Engineers for 9/11 Truth-järjestön Richard Gagen mukaan virallisen teorian kannattajista noin 70–90 % muuttaa näkemystään tornien tuhosta kuultuaan järjestön esitelmän.
USA:n hallinto laittoi WTC7:n sortumista tutkimaan viraston nimeltään NIST: NIST ei tutkinut räjähteiden mahdollisuutta, ei pyrkinyt selittämään vapaapudotusta tai antanut selvitystä sulasta metallista. NIST pyrki selvittämään romahdusta tietokonemallinnuksella, jonka data julistettiin salaiseksi vedoten kansalliseen turvallisuuteen.
Silti jotkut aivopestyt pösilöt yhä uskovat ns. virallisen selityksen ko. ”iskujen” päivän tapahtumista.
Lyhyesti sanottuna kyseessä oli valtioterrori-isku, jolla saatiin oikeutus hyökätä Irakiin, aseteollisuus ja sen myötä kuralla ollut talous nousuun ja ennen kaikkea julistettua maailmanlaajuinen terrorismin vastainen sota, johon vedoten lähes mikä tahansa on sallittua ja oikeutettua tälle maailman suurimmalle terroristi-valtiolle.

ville vallaton

Erittäin hienoa jaksamista laittaa todellinen analyysi tänne! ”Natoon” on ilmeinen 90-luvun kasvatti ja Mika Aaltolan maksama trolli.
ville vallaton

Kata

Voivoi nyt lääkettä jos unohtui ottamatta…kaikki soitot koneesta joka otettiin haltuun matkustajien avulla on vain huuhaata?Voi näitä salaliittoteorioita mutta kun se joillekin elinehto.Et ole ainoa….Totuuskomissiossa.
Jännää ettei Nato-maat kuten Baltian maat ole ”räjähtäneet”…mutta Suomi se heti naapurista tuhotaan?Jassoo voihan tupernaakkeli.

valhetta

Baltian maat liittyivät Natoon kun NL hajosi. Baltian mailla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa murto-osa siitä mitä Suomella on.
Kun ei taidot muuhun riitä, niin aina otetaan tuo salaliittoteoria-kortti esiin. Täytyy olla todella typerä uskoakseen yhä virallisen selvityksen iskuista. Siis todellinen aivokääpiö.

Kata

Wow hahhaaa jaa rajan pituus on se mistä riippuu tuhohalu hohhoijaaa!joo tottakai pum ja silleen.
Kyllä aivokääpiö on kääntäen verrannollista sie hömötiainen! 😀

Sä oot upee

Vau Kata! Sinähän voisit olla vaikka hallituksessa. Yhtä älykkäitä kommentteja ja vastaavanlainen järjenjuoksu, kuin sillä kanalaumalla ja sillä yhdellä miehimyksellä.

Kata

Kääntäen verrannollista ja et ole komee! 😀

juu

Mikään ei ole typerämpää kuin alkaa nimittelemään toista.
Se kertoo vain siitä että itselläsi ei ole enää mitään järkevää argumenttia, säälin tommosia hömelöitä.

juu

Oikeasti se USA:n salaliittoteoriaksi leimattu ”deep state” on ihan avoimesti olemassa.
Siinä on vain semmonen pointti, että he omistavat myös median.
Niin ja omistavat myös Suomen valtamedian.
Tutkippa huvikses omistussuhteita, BlackRock omistaa käytännössä koko maailman.

Ilkka Forsten

Iskeeköhän USA nyt naton voimilla Nokian pääkonttoriin, ja väittää iskua Z- armeijan terroriksi, huuuuuuu, kylmäävä ajatus..

Juha II:en & valheen homostelun lapsi

Ei kun sen tekee suomen hybridikeskus joka väittää tällä hetkellä, ettei suomi ole hyökkäämässä venäjälle ja lavastaa todennäköisesti nesteen tornin romahduksen ja syyttää siitä venäjää, samalla kun raiskaavat valtamedian aivopesemien puolueiden kanssa lapsia propaganda tarkoituksia varten venäjää vastaann

Hh1488

Irakin sotaa kyllä edelsi valheet joukkotuhoaseista. Etkö sen vertaa muista

Kata

Kuolleita: 2 996 (mukaan lukien 19 kaappaajaa …)
Haavoittuneita: yli 6 291
Arlingtonissa sai surmansa 125 ihmistä Pentagonin rakennuksessa ja 64 kaapatussa lentokoneessa plus Pennsylvanin koneen uhrit.

Yksi ainoa aamu….raakaa peliä.

ville vallaton

Voin perustellusti väittää tietosi perustuvan siihen oletukseen, että koneita olisi todella ohjannut ns. kaappaaja. Pentagonin rakenuksen seinä räjäytettiin ja torneihin ”törmänneet” koneet olivat etäohjauksessa. Kolmas rakennus räjäyettiin käskystä, siihen ei osunut mikään lentävä esine. Nauhoite on olemassa räjäytyskäskystä. WTC-tornien sortuminen ei ollut mahdollista lentokoneiden aiheuttaman osuman ja keroseenin avulla, vaan oikeisiin kohtiin asennetuilla räjähteillä. Asiaa ovat todella tutkineet räjähde-expertit ja ammatikseen lujuuslaskelmia tekevät rakennusinsinöörit!
Oklahoman pommi oli myös samanalainen absurdi väite salaliittoteoriasta, vaikka kokeiltaessa Veightin rakentama Oklahoma ”pommi” oli yhtä tehoton kuin Breivikin kuuluisa pommi Norjassa!
Valitettavasti maailma on paljon raadollisempi paikka kuin me suomalaiset koskaan pystymme käsittämään!

Kata

😀 OMG Get some help….

Ilkka Forsten

No miksi Breivikin pitää istua vankilassa jos pommi oli tehoton, ai niin, hän suolasi kommarin alkuja..

juu

Niin ne Irakin ja afganistanin miljoona lasta olivat vastuussa WTC iskuihin, joka oli CIA:n operaatio.
Hilary Clinton tosiaan ulkoministerinä halusi salamurhata kaikki jotka asioista jotain tiesi.
Mutta kaikesta mahdollisesta tiedosta huolimatta, ei näköjään edes Suomessa ihmiset osaa käyttää omia aivojaan.

ike

Miksi ei koskaan puhuta tosiasioista. Väestönkasvu on ongelma numero 1. Sen sijaan meillä punavihreät ajattelevat että suomen kansallisomaisuuden ja rahan lappaaminen köyhiin maihin ratkaisee sen. Onkohan joku ristiriita. Kehitysapu vain lykkää väistämätöntä ja haittaa suomalaisten elämää. Mihin on mennyt sen asian ymmärtäminen että koitetaan nyt jokainen elää omillamme. Ehkä se loppui siihen kun poliitikot ymmärsivät että ei tarvitse tehdä päivääkään työtä ja voi elää hyvin. Sanokaa se suomalaisille jotka alkavat kamppailla nousevien bensiinin ja elintarvikkeiden hintojen kanssa, Voisikohan nuo poliitikkojen palkat sitoa indeksiin. Ensin puolet pois ja sitten indeksin mukaiset korotukset.

Kata

Oikeassa olet.Ei saa puhua syntyvyyden säännöstelystä koska se loukkaa ihmisoikeuksia…aa että!
Samaan hengenvetoon muutama vihreetukkainen makaa kaduilla ja huutaa ilmastohätätilaa…ja pohjoisen karmeaa hiilijalanjälkeä ko pittää talvella lämmittää ja kaikkea kamalaa autoilua sun muuta kun taas samaan aikaan tuhansia nuoria miehiä lampsii pohjoiseen lämpimistä maista….avosylin otetaan vastaan oi welcome…
Klovnien maailma.
Joen toivemaailma,kamala säestää ja nänsi heiluttaa käsiään ja sössöttää demokratiasta.
Yli 3 miljoonaa laitonta jo maassa,jonnekin viety,ihqua.
Toivottavasti midterms muuttaa asioita niin ne voi muuttua muuallakin.
Muuten ollaa ku****a ja se ei ole natojuttu.

Johdonmukainen

Väestönkasvuhan ei ole ongelma. Maapallo on tyhjää täynnä. Kaikki ihmiset mahtuvat Inarinjärven jäälle. Tämä väite on marxistien keksimä tekosyy saada harjoittaa tuhoamispolitiikkaa. Samoin kuin Darwinin pseudotieteelliset kymmenet miljoonat vuodet on vedetty stetsonista, jotta ihmiset kuvittelisi maailman kestävän lähes ikuisesti ja tulevan ahdasta. Näin ei tule tapahtumaan vaikka kommarit semmosta on sepitelleet. Miksi pitää marxilaisuutta pahana, mutta uskoa kuitenkin sen ydinsanoma?

Ilkka Forsten

Epäilemättä se kaksitoista lapsinen perhe pommitettiin, sen piemenpiä perheitä siellä ei ole, ovat kovia sikiämään nämä allahut.

valhetta

Miksi kaikki haluaa auttaa nyt Ukrainaa? Ukraina, Ukraina, Ukraina! Ihmeellistä tekopyhyyttä ja oman kilven kiillotusta.
Miksi on unohdettu se miten USA/NATO on vuosien saatossa tappanut satojatuhansia siviilejä Irakissa (valheet kemiallisista aseista), Libyassa (Kaddafi leimattiin diktaattoriksi, koska ilmoitti lopettavansa öljykaupan dollareilla) ja Afganistanissa (kaasua, öljyä ja heroiinia). Köyhdytetyn uraanin käyttö ammuksissa aiheutti Irakissa satojen tuhansien lasten kuoleman syöpään ja äitien kohtuihin. Hiljan menehtyneen ulkoministeri Madeleine Albrightin mukaan se oli hinta, joka kannatti maksaa. Missä oli silloin tämä ihmisten myötätunto ja hysteria? Kovin oli hiljaista…
Saudi-Arabian ihmisoikeustilanne ei kiinnosta USA/NATOa pätkääkään, koska saudit ostavat aseita ja sieltä saa halpaa öljyä.
Miksi ei tuomita jenkkien ydinpommituksia Hirosimaan ja Nagasakiin? Niissäkin kuoli muutama sata tuhatta siviiliä. Sodan lopputuloksen kannalta täysin turhia teurastuksia. Tai miksi ei puhuta siitä miten ”suurmies” Churchill vaatimalla vaati Dresdenin kaupungin tuhoamista palopommeilla? Ainakin satatuhatta siviiliä poltettiin elävältä ja aivan syyttä.
Nyt tyhmä maan johto haluaa NATOon. Rahoittamaan jenkkien operaatioita ja antamaan omia nuorukaisia jenkkien (pankkiirien) operaatioihin. Suomi on ollut pitkään puolueeton maa ja hyvin on pärjätty. Miksi nyt pitäisi liittyä hyökkäysliitto NATOon? USA/NATO ei koskaan tee mitään humanitäärisistä syistä. Aina on takana öljy, kaasu ja muut luonnonvarat tai omat intressit.
Mitään turvatakuita ei oikeasti ole. Viidennessä artiklassa ei sanota, että muut NATO-maat tulevat varmasti apuun, vaan että VOIVAT tulla jos se katsotaan aiheelliseksi.
En todellakaan on mikään putinisti, vaan omilla aivoilla ajatteleva, asioita kyseenalaistava ja puolueeton suomalainen. Olen ainoastaan Totuuden puolella.

Natoon

USA/Nato ei ole hyökännyt Venäjän kimppuun. Se on PUOLUSTUSLIITTO ja sen tietää Venäjäkin. Siellä ei yksi diktaattori päätä mitä tehdään.

valhetta

Hesaristako tuon luit? Vai katsoitko Ylen uutisia?

Nationalisti

Uskotko muihinkin j..talaisen valtamedian valheisiin yhtä helposti?

....

Juuri nuo henkilöt on muuten valehdellut että jos menee kivisäkin kanssa keskelle järveä ja hyppää hukkuu, jos ampuu itseään päähän kuolee uskotko näihin väitteisiin muka? Eikä bensan hinta suomessa ole mihinkään noussut vai oletko muka lukenut juurinäiden mediosta, että bensan hinta olisi laskenut?

juu

Kaiken takanahan on media, no kuka sitten on median takana?
Se on se promilen rikkain väestö maailmasta. Jos ei asioita jaksa tutkia, niin helppo taas sanoa että ”salaliittoteoriaa”
Mutta ihan itse ovat suunnitelmansa paljastaneet.

Nyt saatiin EU liittovaltiolle ja sille maailmanhallitukselle hyvä potku, koska kukapa kehtaisi olla yhtä maailman korruptoituneinta valtiota eli Ukrainaa vastaan.
Siitä huolimatta että venäjä tekee jotain järkyttävää koko ajan, niin meitä sen varjolla ku**tetaan ihan satasella-

Hh1488

Siihen on yksin kertainen vastaus ja se on valtamedia. Valtamedia käskee ja lampaat tottelee,jos valtamedia käskisi auttaa venäjää ja haukkuisi ukrainalaisia natseiksi kansa tekisi niin.

Ilkka Forsten

Väärin, ituhipit ja kommunistit haukkuuu meitä jo nyt natseiksi, Koska YLE niminen valtamedia sallii sen.

Ilkka Forsten

No jospa meistä on vaihteen vuoksi kivaa pudottaa ydinpommit Moskovaan, ja palopommeja Pietariin. Köyhdytetty uraani on hyvää tavaraa, puolitoista kertaa lyijyä painavampaa ja tekee Z- armeijan tankeista sylttyä jos niikseen tulee. Minua huolettaa harvinaisen vähän se paljonko DU ammukset tuottavat radioaktiivista pölyä, jos vastapainona on pakko-opiskelu venäjän kielestä ja oikeus äänestää vain Putinia seuraavat vuosikymmenet. No, putin nyt kasvaa horsmaa pikapuoliin, mutta ei sinne sen älykkämpi johtaja tule senkään jälkeen.

Jos tässä nyt joku pelkää, niin venäjä. Mutta senkin voi ymmärtää kun ensin yrittää sanella koko läntiselle maailmalle mitä saa ajatella ja sanoa, tajuten jälkijunassa että niin ei tapahtunutkaan.

Nationalisti

”Tarjoaa apuaan”, olipahan taas vitsi.
Juu, he ovat paljon vieneet sitä ”demokratiaa” esimerkiksi Lähi-itään.
Täytyy olla täydellinen idiootti, jos pitää Yhdysvaltoja jonain esimerkillisenä toimijana.

Kata

Mutta..ilman D-Day hommaa et sinäkään täällä saisi lörpötellä rauhassa.Jenkit tuli apuun kun surkeat Euroopan maat eivät saaneet aatua rautoihin…ja melkoinen määrä nuoria amerikkalaisia miehiä jätti elämänsä Euroopan mantereella.
https://seura.fi/ilmiot/historia/tiesitko-tata-yhdysvaltojen-massiivinen-materiaaliapu-neuvostoliitolle-ratkaisi-toisen-maailmansodan-suunnan-euroopassa/

Lähi-Itään demokratian vieminen on tosiaankin turhaa,ei onnistu ikinä.Ainakaan niin kauan kuin ajatolla-ajaa ei paluu esim 50-luvun Iraniin tai Afganistaniin ole mahdollista.Naisilla ei ollut kaapuja vaan pukeutuivat kuin länsimaissa ja opiskelivat yliopistoissa.
No he palasivat 600-luvulle,sori siitä.

Ilkka Forsten

Voisiko vika olla myöskin siinä, ettei siellä mihin demokratiaa viedään ymmärretä koko sanan merkitystä ? Venäjäkään ei muuten käsitä mitä se tarkoittaa, ja nyt se nillittää ettei suomikaan saisi päästä kärryille. Yhtä kaikki, nyt me olemme natomaa, ja olen siitä onnellinen toisin kuin putlerin tavasta esittää venäläisen demokratian perusteet termobaarisilla pommeilla.

Nationalisti

Ei ne häpeä, he ovat hyvin kylmäverisiä ihmisiä ja heille Suomen kansa ei merkitse yhtään mitään. Jos esimerkiksi Niinistö osaisi hävetä, hän ei tänä päivänä olisi millään tavalla osallisena suomalaisessa politiikassa.

Pettureita ja takinkääntäjiä tämän maan poliitikot ovat, kansastakin osa on menettänyt järkensä aivan täysin, psykoosissa he ovat olleet jo pari vuotta.
Se, mikä tässä eniten ihmetyttää, kun vuosikausia puhuttua kansanäänestystä ei järjestettykään, sitä ei otettu esille ja harkittu missään keskustelussa laajemmin. Tässä ”edustuksellisessa demokratiassa” on paljon mätää.

Hh1488

Vähintään pari vuosikymmentä

Yrjö T.McKara

Tästä se Jenkkimallin turvallisuus alkaa, eli SAAMME PELÄTÄ koko ajan. Näin käy, kun sotkee välinsä naapuriin.
Viime sodassakin Suomi liittoutui häviäjän kanssa.
Missä on ihmiset, jotka haluavat rauhaa?

ville vallaton

Hyvin sanottu. Järkeä vailla oleva kansa, piikeillä peloteltu ja kemikaalikaupan myyjättären johtama! Pelkokerroin kasvaa ja kansa köyhtyy!

Kata

Niin…Saksa hävisi mutta ilman Saksaa mekin olisimme olleet ”Baltian maa”.
Aikaisemminkin olen kertonut että käynti Tallinnassa 1991 avasi silmät lopullisesti mitä on saatu aikaan…karua oli kertoma,kaikilla aisteilla.
Riikan keskustasta 10 min ratikkamatka kertoi samaa..vielä 2006.

Sitäkö haikailette?Ja miksi pelkäätte?

ville vallaton

Ilman Saksaa olisimme joutuneet Baltian tielle, mutta samalla on hyvä syy kysyä mitä todellista intressiä USA:lla tai Britannialla on ”puolustaa” Suomea ja Baltian maita? En usko muita syitä olevan kuin käyttää tyhmää kansaa Venäjää vastaan!

Kata

Voivoi sie se olet sitten skeptinen ja epäluuloinen.Mie olin paljon epäluuloisempi EU-liittymisestä koska reissuillani näin että kulttuurit ovat niin kaukana toisistaan ja meidän työelämä poikkesi täysin esim Välimeren maista ja onhan se nähty kun pieni Suomi avustaa rikasta Italiaakin…ja äänestin aikanaan EI.
Yhä samaa mieltä.

Ilkka Forsten

Pyysimme kyllä länneltä apua ja liittolaisuutta silloinkin, mutta ei kelvattu porukkaan. Nyt kelvataan eikä se puoli ole häviäjä.

Ilkka Forsten

Jos pultsareiden keskuudessa järjestetään äänestys siitä pitääkö kieltolaki synnyttää, niin tulos on ennalta arvattavissa. Suomen kansan kohdalla, kuten nyt saamme huomata näistä ulostuloista tälläkin sivustolla, tehtäisiin oikeutettuja äänestämään natoa vastaan niin olisimme jo huomena venäjän alusmaa.

ike

Vaikka kuinka huonosti menisi sanovat että torjuntavoitto, 😂😂😂.

Ilkka Forsten

Tulihan pikkuinen suomikin toisessa maailmansodassa maaliin hyvänä kakkosena.

ville vallaton

Kuhlmeyn koneilla oli onneksi hieman merkitystä tulokseen, mutta kun oli väärin ”sammutettu” niin ei hyvä! Miksi Britannia nyt haluaa ”auttaa” Suomea kun aina on ollut vastaan. Kannattaa muista Muurmannin Legioona!

Ilkka Forsten

Lento-osasto Kuhlmey siirrettiin suoraan Narvan rintamalta Suomeen, ja osallistui jo tulopäivänään ensimmäisiin pommituslentoihin kannaksella. He tiesivät mitä on tulossa, sillä vastaava myrsky oli koettu narvassa.

Suomessa toimi myöskin Saksalainen rynnäkkötykkiyhtymä, mutta sen tarjoama apu oli marginaalista Tali – Ihantalan alueella. Osa siitä toimi Säkkijärvellä, eikä oikeastaan osallistunut mihinkään mainittavampaan sotatapahtumaan suomen maaperällä. Kuhlmeyn koneet ja saksasta ostetut / saadut panssarinyrkit olivat hyvä apu.

Britannian nykytilanne natomaana on toinen kuin viimesodan päivinä. Ehkä se antaa jotain vastausta kysymykseesi. Minusta on vain luonnollista että natomaat ilmoittavat kukin vuorollaan olevansa suomen kanssa samalla puolella. Uskon että myöskin suomi sitten aikanaan, mikäli uusi natomaa on tulossa mukaan, antaa oman vastineensa tulokkaalle. Vaikka se on osittain pelkkää retoriikkaa, ja me hengen luomista,on sillä tärkeä merkitys koska tilanne huomioidaan takuuvarmasti myöskin venäjällä. Itse asiassa, se on kokonaisuudessaan venäjälle suunnattu viesti jolla halutaan sanoa että tilanne on nyt muuttunut, ja tulee muuttumaan pysyvästi. Siinä ei lietsota sotaa, eikä se ole haaste. Se on näyttö kyvystä yhdistää voimat uhkakuvien muuttuessa.