Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Venäjä varoittaa ydinaseista Itämerellä, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon

Venäläinen Victor III-luokan ydinsukellusvene Itämerellä. Kuva: Picryl.

”Itämeren ydinaseettomasta asemasta ei voida enää puhua”, Venäjän turvallisuusneuvoston vanhempi jäsen sanoo.

 

Moskova on sanonut, että se joutuu vahvistamaan puolustustaan Itämerellä, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon. Tämä tarkoittaa myös ydinaseiden käyttöä. Samaan aikaan Ukrainan sota on edennyt seitsemännelle viikolle.

Entinen presidentti Dmitri Medvedev, joka on Venäjän turvallisuusneuvoston korkea-arvoinen jäsen, sanoi torstaina, että Venäjä vahvistaisi kaikkia joukkojaan alueella, jos kaksi Pohjoismaata liittyisi Yhdysvaltain johtamaan liittoon.

Suomi ja Ruotsi pohtivat, luopuvatko ne vuosikymmeniä jatkuneesta sotilaallisesta liittoutumattomuudesta ja liittyisivät Natoon. Näiden kahden Pohjoismaan johtajat sanovat, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut Euroopan ”koko turvallisuusympäristöä”.

Medvedev sanoi, että maiden liittyminen liittoon yli kaksinkertaistaisi Venäjän ja Naton jäsenten välisen maarajan. ”Meidän on luonnollisesti vahvistettava näitä rajoja” vahvistamalla maa-, ilma- ja meripuolustusta alueella, hän sanoi.

Venäjä aikoo palauttaa tasapainon, jos Nato laajenee Pohjoismaihin

Presidentti Vladimir Putinin läheinen liittolainen Medvedev otti ydinaseuhan nimenomaisesti esille sanomalla, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys merkitsisi sitä, ettei Itämeren ydinaseettomasta asemasta voida enää puhua: tasapaino on palautettava.

“Venäjä ei ole ryhtynyt eikä aio ryhtyä tällaisiin toimenpiteisiin”, Medvedev sanoi. ”Mutta jos meidän on pakko toimia, niin huomioikaa, että me emme ehdottaneet tätä”, hän lisäsi. Venäjä rajoittuu Baltian maihin Viroon ja Latviaan, ja Kaliningradin venäläinen erillisalue on Puolan ja Liettuan välissä.

Suomen pääministeri Sanna Marin sanoi keskiviikkona, että Suomi, jolla on 1 300 kilometriä pitkä yhteinen raja Venäjän kanssa, päättää todennäköisesti Nato-hakemuksesta ”viikkojen kuluessa.” Sen sijaan hänen ruotsalainen kollegansa Magdalena Andersson sanoi, että päätöstä ei ole ”mitään järkeä viivyttää”.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskiy on sanonut, että Ukrainan pohjoisosasta vetäytyneet venäläisjoukot, jotka eivät onnistuneet valtaamaan pääkaupunkia, ”lisäävät toimintaansa etelä- ja itärintamilla yrittäessään kostaa tappionsa”.

Ukrainan apulaispuolustusministeri Hanna Malyar kertoi torstaina, että Venäjä kasaa joukkoja Venäjän ja Ukrainan rajalla, Valko-Venäjällä ja Moldovasta irtautuneella Transnistrian alueella. Itäiset Harkovan, Donetskin ja Zaporizhzhian kaupungit ovat joutuneet ohjushyökkäysten kohteeksi.

Yhdysvallat esitteli uuden sotilaallisen avustuspaketin, johon kuuluu muun muassa panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja ja helikoptereita. Se ilmoitti pyrkivänsä tarjoamaan Ukrainalle aseita, jotka antaisivat niille ”enemmän kantamaa ja etäisyyttä” ennen odotettua hyökkäystä.

ICC: Ukrainasta on tullut rikospaikka

Moskova kertoi torstaina, että sen Mustanmeren lippulaiva Moskva oli ”vaurioitunut vakavasti” räjähdyksessä, joka puolustusministeriön mukaan johtui ampumatarvikkeiden räjähtämisestä ”tulipalon seurauksena”. Ukrainan mukaan laivaan oli “osunut ohjus”.

Vaikka puolustusministeriö ilmoitti myöhemmin, että tulipalo oli saatu sammutettua, uutiset menetyksestä varjostivat Venäjän väitteitä edistymisestä tuhoutuneessa Mariupolin eteläisessä satamakaupungissa. Mariupol on suurelta osin raunioina rajun kuuden viikon pommituksen jäljiltä, jossa paikallisen pormestarin mukaan kuoli yli 21 000 siviiliä.

Venäjä kuitenkin väitti keskiviikkona, että yli 1 000 ukrainalaista merijalkaväen sotilasta oli antautunut kaupungissa. Myöhemmin Venäjä lisäsi, että satama oli täysin sen hallinnassa. Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Vadym Denysenko sanoi kuitenkin torstaina, että taistelu merisatamasta on ”edelleen käynnissä”.

Mariupol on keskeinen kohde Moskovan pyrkimyksissä turvata maaväylä Donetskin ja Luhanskin itsehallinnollisten tasavaltojen välillä Donbassissa ja Krimin välillä, jonka Venäjä miehitti ja liitti itseensä vuonna 2014. Mariupolin valtaaminen antaisi Kremlin sotilasjohdolle mahdollisuuden siirtää elintärkeitä resursseja kauemmas itään.

Ukrainan varapääministeri Iryna Vereshchuk sanoi, että torstaina oli sovittu yhdeksästä humanitaarisesta kulkureitistä siviilien evakuoimiseksi Mariupolista, Berdianskista, Tokmakista ja Enerhotarista, myös yksityisautoilla. Luhanskissa odotetaan avautuvan muitakin kulkureittejä, jos Venäjän joukot lopettavat pommitukset.

Venäjän vetäytyminen Kiovan alueelta on johtanut siihen, että paikalta on löydetty suuri määrä ilmeisesti teloitettuja siviilejä, mikä on herättänyt kansainvälistä tuomitsemista ja vaatimuksia sotarikosten tutkimisesta. Haagissa sijaitseva Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC), joka käsittelee ihmisoikeusloukkauksia, kertoi toimittajille, että Ukrainasta on tullut ”rikospaikka”.

Kansainvälisen rikostuomioistuimen pääsyyttäjä Karim Khan vieraili Buchassa, jossa viranomaisten mukaan kuoli yli 400 siviiliä. ”Olemme täällä, koska meillä on perusteltua syytä uskoa, että tuomioistuimen toimivaltaan kuuluvia rikoksia tehdään”, hän sanoi. Moskova on kieltänyt kaikki raportit julmuuksista, jotka Putin on torjunut ”valeuutisina”.

Venäjän invaasio on tähän mennessä ajanut yli 10 miljoonaa ukrainalaista kodeistaan, joista yli 4,6 miljoonaa on paennut ulkomaille. Analyytikkojen näkemysten mukaan länsimaiden pakotteet ovat aiheuttaneet Venäjälle “pahimman talouskriisin sitten Neuvostoliiton hajoamisen”. Yli 600 länsimaista yritystä on vetäytynyt maasta.

 

Lähde: The Guardian

131 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
K.M

Se on sitten myöhäistä kun p..kat on housussa

Juha

Noin 9.00 min kohdalla Kamala Harris raottaa Nato-ovea Ukrainalle.

https://www.c-span.org/video/?518091-1/vice-president-harris-warns-real-possibility-war-europe

Muutama päivä tästä Z-tankit vyöryivät rajan yli.

Mitenköhän meidän käy?

Ilkka Forsten

Kamala Harris ” raottaa ” ja meidän ei käy mitenkään, koska harris ei ole se joka päättää suomen asioista. Ne Z – tankit olivat siellä rajalla jo paljon ennen sitä raotusta, ja on ihan yhdentekevää mitä joku muija rapakon takana sanoo.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
John Quiman

Kamala on varmaan saanut raotella aika paljon päästäkseen puutteellisilla lahjoillaan korkeaan asemaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Kyllä,kaklattanut kamalasti joka asiaan mutta vastausta ei ole tullut mihinkään.Ai niin no kertoihan hän Saksassa että Ukraina on maa Euroopassa ja Venäjä on sen iso rajanaapuri ja sota ei kai ole oikein…ei sanasta sanaan mutta tollo vastaus oli.
Ja omalla rajalla kävi kerran(border czar) ja kaakotti sellaisella äänellä ettei kukaan sitä sinne haluakaan.Nyt tosiaan Texas kuskaa siirtolaiset Washingtoniin!Oikein!Delawareen kaikki! 😀
Ei pösilömpää vp:tä ole ollut,ei ees Joe.

Matti Melkonen

Nyt kun näyttää siltä että väkisin liitytään natoo, niin tulee mieleen että onko huoltovarmuuskeskus varannut riittävästi ruumispusseja, ettei käy nii kuin koronan alkaessa ettei ollut tarpeeksi suojamaskeja. Joudutaanko taas turvautumaan Jylhään ja Sarmasteeseen tässä asiassa

John Quiman

Valtakunnanpessimistit ovat varmaan noissa aatoksissa.

Pelko, että Venäjä hyökkäisi Suomeen, mikäli Nato-jäsenyyttä haetaan, perustuu suomettumisvaivoihin. Se suomettuminenkin perustui pelkoon.

juha II

Kyseinen ”rikospaikka” on false flak”, josta ovat vastuussa ukrainan natsit, vankiloista vapautetut mitä pahimman luokan rikolliset, ukrainan armeija ja Ison-Britannian ”tiedustelupalvelu”, jonka maine hipoo CIA:n vastaavaa.

Vankiloiden tyhjääminen ”ammattimiehistä” sisällissodan ja sodan aikoina on ”bisiness as usual”. Sen tekivät bolsevikit Venäjällä ja saksalaiset WWII aikana vieden rangaistusvankeja, joista osa oli sosiopaatteja ja psykopaatteja hoitamaan j..talaisten, bolsevikkien komissaarien ja muiden epäilyksenalaisten vastarintatoimintamiesten likvidoimisen.Samalla nuo jopa SS-miestenkin pelkäämät hullut raiskasivat ja ryöstivät siviilejä mielensä mukaan. Kun sota alkoi kääntyä Saksalle pahasti tappiolliseksi. Se määräsi nuo ”hullut koirat” rehelliseen sodan työhön vakinaisen armeijan rinnalle. Mutta nämäpä ottivat ja karkasivat heti ja lähtivät sen sijaan jatkamaan tuhotöitään siviilien ja muiden onnettomien joukkoon.

Sotapropaganda ukrainan, EU:n, NATO:n ja Yhdysvaltain puolelta on niin älytöntä, että se jo yksistään on peitettävä sytyttämällä WWIII. Lännen valtamedian mukaanlukien Suomen vastaavan jo ”rauhan oloissa” on ollut jo sellaista tuubaa niiden päissä, jotka ovat siitä jo selville päässeet. Nyt on arvovaltakysymys ja agenda valtamedioitten taholla olla paljastumatta suurelle lammaslaumalle, että sille on valehdeltu ja valehdellaan 24/7 kuin tyhjää vain kuten esim. korona!

NATO valmistelee sodan aloittamista Venäjää vastaan, vaikka sen kiistääkin kuten olemme jo EU:sta oppineet, että se tapahtuu, mikä jyrkästi ensin kiistetään sanomalla EI! tai sitten karvamatossa pyörinyt ”Post It” -lappu ”salaliittoteoria”!!!

NATO:n hullut jopa selittävät, että ydinsota on voitettavissa, joka merkitsee täyttä mielipuolisuutta jokaisen sellaisen mielissä, jotka ovat eläneet kylmän sodan aikakaudella. Jolloin maailmaa piti pystyssä kauhun tasapaino!

Kuuban kriisin selvitti kylmäpäisyydellään presidentti John F. Kennedy (1917-1963), joka valitsi Kuuban saarron sen sijaan kun sotahullut kenraalit olivat valmiina hyökkäämään heti Kuubaan välittämättä väistämättömän ydinsodan seurauksista koko maailmalle. Jälkeen päin on ilmennyt, että toisin kuin amerikkalaiset olettivat Kuubassa oli jo laukaisu valmiita asennettuja lyhyenmatkan ydinohjuksia. Jos kenraalit ja pentagon olisi saanut tahtonsa läpi. Näitä rivejä ei olisi koskaan kirjoitettu!

NATO perustelee hyökkäyssotaansa Venäjän ”Tunkeutumisella toiseen maahan”! Entäpä sitten Yhdysvaltain ja NATO:n itsensä tukeutumiset useisiin maihin. Muistaakseni Venäjä ei ole tuolloin ydinsodalla koko maailmaa uhitellut. Kysymys on logiikasta eikä Venäjän puolella olemisesta. Perustelujen ei pidä ”vuotaa kuin seula”!!!

Jo 1990-luvulla Jugoslavian sisällissodan aikana maailma oli lähellä kolmatta maailmansotaa kun NATO:n ”rauhanturvaajat” pommitussodan päätyttyä olivat törmäyslinjalla Venäjän joukkojen kanssa. Tuolloin NATO.n Euroopan komentaja William Clark vaati iso-britannialaista NATO:n sotilaita komentavaa kenraalia sulkemaan lentokentän, jonne venäläisten kuljetuskone laskeutuu.. Mutta tämä ei siihen suostunut sanomalla: ”Ettei tällä tavalla aloiteta suhteita Venäjään”! Jälleen kerran yksi muitten mailla sotiva amerikkalainen sotahaukka!

Ainoa asia, josta olen iloinen on ettei jo sodan nähneiden vanhempieni tarvitse olla enää näkemässä tätä hulluutta!!!

John Quiman

Jos Nato valmistelee sotaa Venäjää vastaan, miksi suurin osa eurooppalaisista maista on laiminlyönyt armeijoidensa ylläpidon hyvällä tasolla. Ovat vain säästelleet rahoja johonkin muuhun, johonkin turhaan. Ei oikein vaikuta uskottavalta väittämä, että valmistautuisivat sotaan.

Vain Putin on pitkään panostanut armeijansa rakentamiseen. Onkin ihmeellistä, että eurooppalaiset vasta nyt alkavat heräillä siihen todellisuuteen, että olisi pitänyt hoitaa oma armeijansa paremmin. Nyt tuli kiire laittaa lisää rahaa siihen, mutta kestää vuosia ennen kuin eurooppalaisten armeijat alkavat saavuttaa aiemmin olleen normaalitason.

Ilkka Forsten

Ei Suomikaan ollut muita huonompi mitä tulee ” linnakundien ” käyttöön sotahommissa. Jatkosodassa taisteli Er.P 21 ( Erillinen pataljoona 21, ) eli ” musta nuoli ” tai Pärmin pirut kuten sitä myöskin kutsuttiin. Komentajana oli itsekin linnassa istunut Majuri Nikke Pärmi.

jegros vekkuli

Oletko sä oikeasti putkonen? Kirjoitit niin paljon kakkaa tohon, että hermoratasi jotka päättyvät sormiisi on jotenkin linkittynyt peräsuoleesi, oletko geenimanipulaation tuotos? Venäjähän teki tälläisiä kokeita laitoksissaan julkisistihan teitä ei ole olemassa mutta CIA:aan salaisten raporttejen mukaan venäjä on lähettänyt teikäläisiä ympäri maailmaa.
Itse et ole tietoinen tuosta ollenkaan, mahdollisesti saatat saada sen selville kurkkaamalla housuihisi koska venäjä ei pitänyt niitä suuressa prioriteetissa niin mitä todennäköisemmin(~90%) se on hieman epämuodostuneen oloinen ja jäänyt varmasti käyttöäkin vaille joka johtuu venäläistettyjen aivojesi toiminnasta jolloin osa normaalin ihmisen toiminnoista jäi taka-alalle. luonollisesti naiset eivät tunne vetoa sinuun, kerro tulos ehkä voimme auttaa.
Suomessa tunnetaan yksi niskap..kantaja: Paavo Väyrynen jonka peräsuoli on kiertynyt selkärangan ympärille lisätietoja tuosta tapauksesta löytyy kahlaamalla pahkasian tuotanto läpi, turha yrittää googlailla.0

Lieväasteinen

”Entinen presidentti Dmitri Medvedev, joka on Venäjän turvallisuusneuvoston korkea-arvoinen jäsen, sanoi torstaina, että Venäjä vahvistaisi kaikkia joukkojaan alueella, jos kaksi Pohjoismaata liittyisi Yhdysvaltain johtamaan liittoon.”

Naamasta ja ulostuloista päätellen kyseinen Medvedev on dokannut putkeen vähintään kaksi kuukautta ja vetänyt ehkä kovempaakin kamaa. Mitä joukkoja Venäjä vahvistaisi/siirtäisi lähialueellemme, kun Venäjän armeija on sidottuna Ukrainaan ja miltei tuhottuna siellä ja jo vv. 1955 tankkeja otetaan taas käyttöön, sotilaita ei riitä, maassa on piilomobilisaatio, joukkoja siirretään rintamalle Siperiasta ja Venäjän Kaukoidästä? Ohjuksetkin melkein loppuivat Venäjältä, lentokoneita ja helikoptereita on silti vielä riittävästi. Kiina voi nyt ihan rauhallusesti marssia rajan yli ja ottaa kaikki Uralilta itään päin olevat Venäjän alueet. No ehkä liioittelen, mutta suunnilleen näin.

Matti Melkonen

Kyllä on pieni armeija Venäjällä, vain 200000 miestä.

Ilkka Forsten

Ihan niin kuin nyt oltaisiin oltu tilanteessa ettei ydinaseita ole itämerellä tai sen ympäristössä. Se on ihan herttaisen yhdentekevää onko niitä itärajan pinnassa, tai itämeren aaltojen alla, sillä kannattaa muistaa myöskin se, että jos päätös käyttää niitä kohdistuisi suomeen, miten mahtaisi käydä Viipurin ja Pietarin. Ei venäjän pojalla ole sellaista ydinasetta joka jättäisi edellä mainitut kaupungit ilman ydinlaskeumaa.

Jos putinin sylikoirat puhuu nyt ettei voi ajatella suomen rajan sisäpuolella nato:n ydinkärkiä, niin pitäisi samalla muistaa ettei niitä ole sinne tulossakaan. Suomeen ei tule ydinkärkiä, ei jenkkien ikiomia sotilastukikohtia tai muutakaan infraa. Yhtä hyvin me voisimme sanoa ettei ole suotavaa ylläpitää puna-armeijan tukikohtia meidän rajamme läheisyydessä, tai jos pidätte, me kyllä suutumme.

ike

Monet eivät ehkä tiedä tätä että Venäjä on ydinasevalta siksi että kun USA kehitti ydinaseen (saksalaisten avulla) oli joku filosofinen henkilö joka antoi tuon tiedon Venäjälle. Ei halunnut yksinapaista maailmaa. Kyllä venäläiset sen olisivat kehittäneet muutaman vuoden viiveellä kuitenkin. Olisi kuitenkin parempi että ei olisi annettu.

fifty-sixty

Ööö… USA varasti ydinteknologian Saksasta. Ja koska ne ei tienneet mihin pommi kykensi tai mitä tuhoa se saisi aikaan, päättivät ne kokeilla sitä mahdollisimman kaukana kotimaastaan, Japanissa. Joka oli jo antautunut vaikka meille toisin koulussa kerrotaan.

Lukekaa kirja ”Uns Sie hatten Sie doch” niin näette miten tämän päivän tutkimusryhmä valokuvasi maan alla olevan ydinreaktorit jotka tuottiva jo sodan alussa sähköenergiaa. Näette myös kopiot sukellusveneeseen viedyistä tarvikkeista joista alkoi USA:n ydinaikakausi. Jenkeillä ei ollut mitään hajua koko hommasta. Saman luoka räpeltelyä kuin lentokoeetkin. Vaikka Saksalla oli jo stelth-hävittäjät. Kirja on Saksasa kielletty kirja ja siksi se pitää laittaa kategoriaan ”spekulatiivinen”. Mutta valokuvat ja pöytäkirjat puhuvat puolestaan. Ne eivät ole spekulatiivisia. Ja ne voimalat ovat vieläkin sielä nummien alla.

Ja voihan olla että Neuvostoliiton saksalaisissa oli myös asiasta tietäviä. Saksahan jattiin ja averuuskilpailu perustui molemmissa maissa V2:een.

jegros vekkuli

Niin, että yhdysvallat ei yhtään räjäytellyt niitä kokeeksi eikä testaillut mitään ennen kuin tiputtivat sellaisen japaniin 🙂 Vaikuttaa tuo sun kirja oikein pätevältä, etkö herännyt jo tuohon kohtaan.

jegros vekkuli

”Filosofinen henkilö” onko tää nyt tehtaankadulla määrätty nimitys vakoilijoille?

Repe

Merkilistä kuinka Nato ja Yhdysvaltain sotilasoperaatiot sotketaan keskenään. Näissä esim. Irakin, Serbian ym. sodissa on vinguttu jenkkejä apuun kädet ristissä. Eipä ne mitään Naton operaatiota ole olleet. Iso-Britannia, joka on ohi Naton erityisliittolainen jo ennen Naton perustamista, on yleensä mukana jenkkien operaatioissa. Serbien suorittaessa kansanmurhia Balkanilla, Eurooppa katseli huuli pyöreänä kuinka väkeä listittiin ja raiskattiin, mutta ei aikonutkaan tehdä asialle mitään, vaan odotettiin, että kyllä Yhdysvallat pitää saada hoitamaan asia. Sama oli Saddamin ym. arabikevään kohdalla. EU on kyllä huseeraamassa mielenosoituksia ja yllyttämässä vallanvaihtoa diktatuurimaihin, mutta on kyvytön vastaamaan huudoistaan.

Suomeakin, kun valmisteltiin EU:n jäseneksi, turvallisuustekijä oli yksi pääaihe, jolla veteraanitkin saatiin mukaan. ”Suomi ei enää ole yksin”, tämä on suhteessa Venäjään yhtä tyhjän kanssa. Vielä NL:n aikana, järki oli päätekijä, koska yhteistyö oli hyödyllistä molemmin puolin. Nyt tilanne on toinen. Venäjä on luopunut järjen käytöstä. Suomella on valittavana kaksi tietä. Joko Valko-Venäjän tie Venäjän sylikoirana tai länsimaisena valtiona. Osavalinta jo tehtiin, kun liityttiin EU:n. Kahdella jakkaralla istuminen on käynyt mahdottomaksi, kun Venäjä potkaisee toisen jakkaran nurin. Siellä on näköjään aikomus palauttaa keisarivallan suuruus Euroopan mahtitekijänä takaisin. Venäjä ei ole koskaan tunnustanut Suomen itsenäisyyttä. Esim. sen vuoksi Mannerheim ei lähtenyt Judenitsin mukaan Pietarin valtaukseen, koska Judenits ei luvannut vahvistaa Suomen itsenäisyyttä, jos kansankomissaarien halinto saadaan syrjäytettyä. Nyt on aika Suomen asema länsimaisena toimijana vahvistaa sotilaallisella puolustusliitolla. Ei auta itku eikä hammasten kiristely, kun pää on tullut vetäjän käteen.

luke

Vanhanen meinasi tänään että Naton jäsenyyshakemukselle ei pelkkä enemmistö vaan pitää olla suuri mitenkäs liki tasatulos riitti Eu:n jäsenyyteen.

GLGL

Tässä pitäisi noudattaa perustuslakia. Neo-liberalismin keskeisiä ajatuksia on, että perustuslaki on impivaaralaisuutta, eikä sitä pidä noudattaa, koska nykyinen sukupolvi on niin paljon viisaampaa (sic)…. Median avulla sitä nyt yritetään ajaa kansalaisten kaaliin. Mutta perustuslaki on perustuslaki. SItä pitää noudattaa, tai muuten on maanpetosrikollinen. Selkeä asia.

Ilkka Forsten

Kukkakeppi horisee mitä horisee.

Ilkka Forsten

Bosnien sodan kenties karuin tapahtuma oli kun alueelle lähetettiin Ranskalaisia rauhanturvaajia, ja Serbien vainoamia muslimeita alkoi vyörymään heidän luokseen, toiveena saada apua ettei tule se mitä pelättävissä on, ja rauhanturvaajat ei tehneet mitään muuta kuin lähettivät tulijat takaisin, ja katselivat liki kädenmitan päästä kun käynnistyi kyseisen ryhmän joukkomurha.

Lieväasteinen

Hieman muunneltuna tilanteen mukaan: ”Venäläinen sukellusvene, painu v***uun!”.

Mustameren laivaston lippulaiva ohjusristeilijä Moskva on jo painunut sinne. Slava Ukrajini!

John Quiman

Oikein hymyilyttää, kun ajattelee, mikä tappio ja arvovallan menetys tuon Moskva-laivan menetys oli venäläisille ja mikä hengen nostattaja se oli ukrainalaisille.

Lieväasteinen

Pohjaan meni. Mustanmeren laivaston lippulaiva ja nimikin on symbolinen. Tosin kuin venäläiset väittää, ei nykyaikaisilla brittiläisillä ohjuksilla siihen isketty, vaan ukrainalaiset käytti kaksi vanhaa neuvostoliittolaista Neptun-ohjusta. Bayraktar-drooni vei Moskvan ohjustorjunnan huomion, ja ukrainalaiset iski. Lisäksi Moskvan miehistön liiallinen itsevarmuus. Ovat tottuneet ampuessaan ohjuksia Syyriaan tai Georgiaan, että ei käy mitenkään, mutta kävi. Kaksi ohjusta osui, syttyi tulipalo ja sitten laivan ammusvarasto räjähti. 480 hengen miehistö, joista osan pelasti turkkilaiset. Putin on aivan raivoissaan. Kukaan ei ole vielä nähnyt häntä sellaisena.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
GLGL

Hienoa. Laiva meni pohjaan. Entä sitten?

John Quiman

No, sitten etsitään seuraava laiva sille ensimmäiselle seuraksi.

John Quiman

Valokuva Putinin naamasta, kun kuuli Moskvan tuhoutuneen, olisi näkemisen arvoinen.

Lieväasteinen

Suunnilleen näin, erityisesti 1:15 alkaen.

https://m.youtube.com/watch?v=lop3xNcb6mc

Kohta ehkä tehdään pilaversio ”Putin kuuli Moskvan tuhoutuneen”. Raivosi ilmeisesti bunkkerissaan kuin Aatu. Šoigu, Gerasimov, Surkov mukana, Kabajeva oven takana…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Ilkka Forsten

Jees. Britit on vasta tuomassa Harpoon ohjuksia Ukrainalle.

Ilkka Forsten

Tapauksesta löytyy sieltä ” tuubin ” puolelta ihan videoklippikin, josta näkee että kyse ei ollut mistään vahingosta. Taivaalta tulee ”sikaari ” ja PUM. Komea on leimahdus. Mahtoi siinä palaa ukkoloihe per***vat..

Olisi mukava tietää vieläkö laivan kippari elää ja voi hyvin, vai joko hän joutui selittämättömään onnettomuuteen lähtiessään Putinin vastaan-otolta. Siinä maassa kun on tapana silittää vasaralla kaljua jos töpeksitään. parvekkeeltakin voi pudota, tai ihan vaan ekstremisti Uzbekki tuikata tikarilla rappukäytävässä. Putin ei tietenkään ole syyllinen, hän on puhtoinen kansan esikuva ja ” vahva ” johtaja.

Kuten muistamme, hänen aloittamansa sota on tuottanut kosolti kaatuneita, joista putin käyttää sanaa kansallinen tragedia, ikään kuin sota olisi vaan alkanut ja nyt salskeat slaavit kuolevat ilman hänen syytään. Put put put, putinistit putputtaa.

John Quiman

Mistähän tuon sikarivideon löytäisi? Jotain vinkiä, edes sivun otsikkoteksti, jonka voisi kuukkelilla löytää.

Ilkka Forsten

Paatin tuhoutuminen oli samanlainen arvovaltatappio venäjälle ja putinille, kuin briteille HMS Hood:n upotus toisen maailmansodan aikana. Bismarck ampui yhden täyslaidallisen ja hood meni pohjaan äijineen päivineen.

Bling Bling

Olin itsekin todella iloinen tästä tiedosta; en pelkästään siksi, että ryssä sai taas oikein olan takaa, mutta myös siksi, että se kertoo Ukrainan koko ajan paranevasta kyvystä toimia. Ja kaiken päälle hommaa ei hoidettu edes länsiteknologialla, vaan ihan Ukrainan omalla Neptune-risteilyohjuksella.
Toivottavati saamme näitä lisääkin.

Deputinization

Huvittaa tuo ryssien ristiriitainen propaganda. Ensin väitetään tulipalon syttyneen itsestään laivalla ja kohta vaaditaan kostoa ja Kiovan pommittamista itseaiheutetun tulipalon takia. Niin ja eihän me olla ollenkaan sodassa veljeskansan kanssa. Muuten vaan tapetaan siellä siviilejä, ryöstellään omaisuutta ja pommitetaan kaupunkeja kivijalkaan.

GLGL

Ristiriitaisen propagandan asiantuntija?

Deputinization

Vanha venäläinen ”viisaus”: : ”The sign of a strong czar is not just the ability to win a victory, it’s the ability to transform a failure into a victory.

Ilkka Forsten

Äläs nyt. Moskva upposi tapaturman seurauksena. RT kertoi että laivalla sattui hassu vahinko ja siihen ei millään tavalla myötävaikuttanut ukraina, vaikka se taisi olla ukrainalaisten kehittämä merimaaliohjus / ohjukset joista prosessi alkoi. UGH, putinin äänirasia on puhunut, ja kaikki on totta.

Lieväasteinen

Mikäli olisi uponnut oman miehistön munauksen takia, olisi vielä typerämpi teko. Mutta en ihmettelisi tässä tapauksessa yhtään.

Ilkka Forsten

Venäläiset on helppo luokitella kahdella sanalla. Hutoi rostoi.. Kyllä se kippo meni pohjaan ihan ukrainalaisten toimesta, mutta ydinsukellusvene Kursk tuhoutui sen hutoi rostoin seurauksena.

Lieväasteinen

Hutoi = hudoi = 1. laiha; 2. (vanh.) huono, surkea; 3. reikäinen, kulunut, huonokuntoinen (vaatteista, kankaasta tms.)
Rostoi = prostoi = 1. yksinkertainen, simppeli, helppo; 2. (eri konteksteissa) maanläheinen, tavallinen, tavis, perus-, ei kovin älykäs/sivistynyt/koulutettu
Hutoi rostoi tarkoittaa tässä tapauksessa ilmeisesti jotain surkeaa ja tyhmää.

Ilkka Forsten

Sinulta onnistuisi selvittää mikä tahansa kryptatty viesti.

Kata

😀

jegros vekkuli

Minkä takia Juha ”taukki” II ei ole kertonut tästä totuutta?

murre riepunen

Omaan puolustukseen satsattava..ja reilusti. Olemme liehakoineet ympäri maapalloa pelastamassa muut, ilmastohysterian kiimassa sokeita olemme olleet, sukupuolisesti vinksahtaneiden asiaan olemme paneutuneet, heidän asiaa ajaneet, jalustalle heidät nostaneet, viihdetähtiä niistä tehty, miljardi tolkulla rahaa olemme lappaneet ympäri pallon, jotta meistä maininta mukavina ihmisiä säilyisi hamaan tappiin. Tyhmiä kuin saappaat olemme viime vuodet olleet, nyt tuli kiire ja hätäilyllä tulee yleensä sutta ja sekundaa.

John Quiman

Erään Suomelle ja suomalaisuudelle vaarallisen ministerin mukaan on ajatus ”oma kansa ensin” vaarallista. Tosiasiassa sen unohtaminen on omalle kansalle vaarallista. Tuollaisesta lausumasta pitäisi terveessä yhteiskunnassa ministeri erottaa saman tien.

Kata

Kyllä näin!Juuri tässä luin Iken poismenosta ja mietin sitä mistä syystä hänet erotettiin aikanaan.Nyt saa meppipösilöt ym ladella mitä haluaa koska vain kiikkuminen jossain asteikossa EU:ssa on tärkeää.
Tai sitten pyydetään anteeksi ja that’s it oli se mitä tahansa!Alas ollaan vajottu ja siinä onkin EU:n osa iso,siis mitä se sitten oikeasti olikaan,ei vain vapaakauppa-alue.
Täyttä p****a koko touhu.

ike

👍👍👍

Lieväasteinen

Karita twiittaa paljon rivompia juttuja ja suvakit vain ihailee:

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b2cb8305-1692-4fc4-8556-ee10ad292754

Fingerporin Rivo-Riittakin kalpenee.

Ilkka Forsten

Marita Kattila, sopraano…

Kata

Huhuh no on vajonnut tämäkin sorpriino alas huhuh..who cares?Pitäköön tunkkinsa siellä omassa rauhassaan koska mummo on hänkin hahhahahahaah!Toki ei kai lapsia mutta mummolta näyttää naama vaikka pikkupöksyt jalassa.Myötähäpeää tunnen en ihailua mutta nythän onkin kaikki upside down!
Karsea juttu..joskus ihailin häntä…

Ilkka Forsten

En halua mollata Kanervan muistoa, mutta hän oli yksi siinä listassa joka taannoin paljastettiin koskien itänaapurille tehtyjä vasikointeja. Siellä oli myöskin Heinäluoma ja Halonen. Hyvin on maan asiat olleet, kun Presidentti lavertelee itänaapurin hyväksi, ja Koti, Uskonto, Isänmaa puolueen jäsen toimii samassa tehtävässä.

Kata

Juu niin taisikin olla…ja hyveilyt menee toki jo äärimmäisyyksiin eri alustoilla.Suorastaan ollut tahraton mieli.

Ilkka Forsten

Ikävä muistuttaa mutta Kanervankin nimi oli siinä listassa joka taannoin julkistettiin, koskien itänaapurille toimineita poliitikkojamme. Heinäluoma ja Halonenkin mainittiin, mutta sitä en pitänyt ihmeenä.

Hyvin on pullat uunissa kun Presidentti juoruilee itään valtion asioista, Pevkele sentään etten pavemmin sano…

Kata

Mutta kitta vlatimitilta oli ihqu ja lavatti suolassa… 😀

Juha

Ei se mitään. Westendiin ja Kulosaareen sijoitetaan isompia.. paaaljon paljon isompia ydinohjuksia

X

Joo, se punanen nappikin on isompi kun venäläisillä.

Yrjö T. McKara

Antaisiko suurvalta USA esim. naapurimaansa Meksikon liittyä Venäjän sotilasliittoon? Olemme matkustajina koneessa, jonka perämies ja kapteeni ovat nähtävästi päättäneet lentää päin vuoren seinää.

Mistä hyviä johtajia

Juuri näin. Päättäjämme ovat tehneet kaikkensa että sota Suomen ja Venäjän välillä alkaisi. Ja sota saadaan aikaan poikkeuksetta pitkään jatkuneella ärsytyksellä ja julkisella haukkumisella sekä vähättelemisellä. Ja juuri siinä Suomi on kunnsotatunut viimeisen kolmen vuoden aikaana.

Meillä ei ole enää ”vanhempia valtionpäämiehiä” joilla on tietoa, näkemystä ja kokemusta. On vain kellokkaita ja nousukkaita jotka luulevat että kansa uhraa elämänsä niitä varten ja niiden puolesta. EI, se ei mene niin. Johtajiemme tehtävä on toimi kansan parhaaksi. Ja siihen tehtävään ne on asetettu.

Kaikenlaiset pissikset kuvittelevatkin olevansa maailman napoja. Mutta kun Venäjällä on Johtajia jotka ymmärtävät tämän kansainvälisen teatterin läpi, se voi vielä vähän aikaa pelastaa Suomen kansan. Mutta kuinka pitkään? Se jää nähtäväksi.

John Quiman

jotkut puolestaan kuvittelevat, että ystävyys- ja avunantosopimus sekä puolueettomuuden leikkiminen ovat turva Suomelle. Noin ei ole ollut ennen, eikä näin tule olemaan jatkossakaan. Tuollaiset sopimukset ja lepertelyt eivät vaikuta turvallisuuteen kuin heikentävästi.

Putin ei usko muuta kuin voimaa, jota hän nyt käyttää Ukrainassa rumimmalla tavalla, kun huomasi, että ei sinne ihan helposti päässytkään.

Jos haluaa Suomelle saman kohtalon, sitten pitää vaan leikkiä Venäjälle alistuvaa mussukkaa ja kuvitella, että kun on kovasti ystävää, ei se hyökkää.

Tosiasia on, että kyllä se hyökkää, jos se katsoo sen strategiseksi edukseen, syillä, jotka vain Venäjän johto tietää. Ei se hyökkää siksi, että se ei pidä joidenkin poliitikkojen naamasta.

Hyökkäyshaluja heikentää reippaasti Nato-jäsenyys. Yksin oleva Suomi on Putinin ihanne, koska silloin hänen suunnitelmissaan Suomi on helppo pala otettavaksi, kun hän kokee sen tarpeelliseksi.

gameover

Nato jäsenyys tarkoittaa sota ja puolustuspolitiikan siirtymistä washingtonin käskyjen ja vallan alle. Kansan vaaleilla valitsemattomat päättää. Ulkopolitiikka ja sisäpolitiikkakin rupeaa olemaan täysin brysselin hallussa vaikka talousliitosta olikin vain kysymys. Myös siellä kansan vaaleilla valitsemattomat päättää. Valtio ei edes omista enään keskeistä infraa. Pääkaupungissa suomalaiset ovat hyvin pian vähemmistöryhmä ja aina pienenevä ryhmä kuten muissakin isoissa kaupungeissa. Siellä myös puhutaan aina vähemmän suomea. Kunhan saadaan suomi myös washingtonin alle virallisesti niin ei kyllä voida sanoa suomea tai suomalaisia olevan olemassa enään. Talvi ja jatkosodan veteraanien uhraus joka tehtiin vain ja ainoastaan täydellisen itsenäisyyden nimissä meni täysin hukkaan muutamassa vuosikymmenessä. Nyt typerät kosmopoliitti jakkuämmät ja onlyfans horot sekä kierot kokkarekäärmeet pyyhkii niillä p..settä. Jos vielä brysselin lisäksi mennään washingtonin vallan alle niin itselleni suomi lakkaa olemasta mikään muu kuin geneerinen maa-alue täysin itsenäisen venäjän suurvallan ja venäjän kansan rajanaapurissa.

jegros vekkuli

Eikö teillä ole parempaa puolustusta tuolle kuin valehdella, että suomen puolustuspolitiikka siirtyisi washingtoniin, olet tainut juoda stolishnojaa sen verran, että pääsi on siirtynyt suoraan kremliin

Lieväasteinen

Noilla Venäjän federaation kanssa tehdyillä sopimuksilla voi pyyhkiä hanurin 24.2. jälkeen, kun ns. erikoissotilasoperaatio alkoi, ja käyttää viihdoinkin sitä NATO-optiota.

Ilkka Forsten

Aikoinaan puhemies Mao sanoi silloiselle neuvostoliiton päämiehelle, että ” Amerikka on pelkkä paperitiikeri. ” Ja sai vastauksen, ” Voi olla, mutta paperitiikerillä on atomihampaat.” Tuntuu hyvältä kun voi sanoa että suomikin on kohta piikki putinin kankussa, sillä atomihampaat suojaa myöskin meidän koskemattomuutemme. Ja jos sitä ei noudata, tulee itäänkin laskeuma joka ylittää sallitut säteilyarvot.

Juha

Perusjenkkiä ei kiinnosta puolustaa jotain fking Bulgaariaa, jossain maailman laidalla

https://buchanan.org/blog/should-we-commit-to-fight-russia-for-finland-159291

Hyvin harva osaa edes sijoittaa Suomen kartalle

John Quiman

Nato-jäsenyydessä ensisijaisesti kukin maa puolustaa itse itseään ja saa muilta sotatarvikkeita niin, että riittää. Tapauksesta riippuen tulee toisista maista joukkojakin, mutta se ei ole Suomen kohdalla tärkein seikka. Tärkeintä on saada tiedustelutietoa ja sotatarvikkeita ja tarvittaessa elintarviketukea.

Yhdysvalloissa, vaikka eivät tiedäkään missä Suomi sijaitsee kartalla, on aika paljon tietoa Suomesta, siis siitä että Suomi on olemassa, on tietoa Suomen koululaitoksen laadusta ym. asioista. Suomi ei ole tuntematon siellä.

Ilkka Forsten

Ohjus löytää perille, siinä on GPS.

jegros vekkuli

Tee sama venäjällä tai kysy pyydä perusjuntti näyttämään vaikka vatikaani kartalta.

jegros vekkuli

Oletko Juha ”taukki” toisen suurlähettiläs vai vain yksi putkosen kanssa silleen olevista miehistä? En tiedä päätäjistä mulla kyllä minäkin tekstistäsi näen, että luultavasti puhut tuota samaa asiaa joka tulee peräsuolesta(sitä sanaa ei saa kirjoittaa) ihan normaali elämässäkin..

Ali

Aivan oikein kärror.
Ei ministerit piittaa kansalaisista,he itse eivät aio olla siinä koneessa,,,ovat piilossa jossain ja pureskelevat kynsiään,ja sanovat että:p..ka juttu,mutta tulipahan tehtyä.

mää

USA on suurvalta Venäjä sotahistorian surkimus joka olisi ilman edellämainittua kaatunut jo Aatun alle .On se kumma kun ei pärjää heikompiansa vastaan niin täytyy ottaa jopa ydinaseet esille muuta sillä ei ole jolla pullistella luonnonvarojensa suhteen siellä pitäisi olla Norjan elintaso alimmaisena mittana kaikki ovat onnistuneet ryssimään jopa loput naapurisuhteensa.

Deputinization

Venäjä on valehtelun suurvalta!

Lieväasteinen

Itse Stalinkin on toistuvasti korostanut, että Neuvostoliitto ei olisi voittanut sotaa ilman muiden liittoutuneiden apua. Mutta nyky-Venäjällä ollaan eri mieltä eikä uskota Stalinin sitaattiin.

John Quiman

Saisivat toimittaa samalla innolla nyt Ukrainaan.

Kata

Ei Joe ehi ko se pukusuolenvaihdos-operaatiot pittää saada alkuun ja Milley vaan tutkii että transseja pittää saada riveihin ja terveysministerisetiäistätiäinen heiluttelee hiuksiaan…siellä on sellainen sillisalaatti ettei paremmasta väliä.

Hh1488

Ehkä johtuu siitä et siellä kulisseissa häärää saman kansan edustajat ku jenkkilässäkin. Ne sitten käärii hillon itselleen

Lieväasteinen

Mutta ne häärää myös sekä Ukrainassa että Venäjällä.

Piikkilampaat

Ryssä kuvittelee että koko maapallo kuuluu noille rotille.
Kukaan muu ei ole hyökkäämässä mihinkään, ainoastaan ryssät.
Nato on puolustuliitto eikä hyökkää mihinkään vaan puolustaa siihen kuuluvia maita jos sinne ryssä hyökkää.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kerropa sitten Irakista,Libyasta, Syyriasta, Jugoslaviasta. Hyökkäsikö ”ryssä” sinne.

Piikkilampaat

Vajakki olet, punikki.
Suollat ryssän propagandaa, uskot kaikki mitä nuo rotat kertoo.
Luuletko putinisti okeasti että jos Suomi ja Ruotsi menee natoon, että nato hyökkäisi heti venäjälle, voi tätä itkunaurua.

NATO rikokset

Heti kun bluffi paljastui niin suutut. Ei pidä suuttua. Pitää pitäytyä faktoissa.

Jatketaan… Egypti, Libya, Serbia, Kosovo?

Mitä on yksi kuukauden mittainen kahina Ukrainan, donbasin ja Luhanskin rajalla. NATo pommitti Jugoslaviaa 78 päivää.

Piikkilampaat

On se hauska uskoa satuja.
Eli sinun mukaan ei ryssä ole hyökännyt ikinä Suomeenkaan.
Eikä Ukrainassa ole mitään sotaa kuten jeesuksenne putin kertoo.
Minä en usko ryssän kätyreitä,
Teidän totuus, ei ole se missä muut oiket ihmiset elää, te ryssän kätyrit olette kehittäneet oman satumaailmanne.

Ilkka Forsten

Serbejä nato pommitti, ja ihan samasta syystä mistä voisi nyt pommittaa venäjää. Slaavilainen murhaajalauma kuvittelee voivansa tehdä mitä huvittaa, eikä joudu koskaan tuomiolle. Vai josko sittenkin ?

Hh1488

Nii no jenkkien sodathan on aina pelkästä hyvyydestä Ja Venäjän pahuudesta. Amerikkalainen Väkivalta on vaan niin paljon parempaa

Ilkka Forsten

Kun Serbit aloittivat sotansa, se oli tarkoitettu nimen omaan sodaksi jossa hävitetään etnisyyksiä, ja serbejä tuki silloinen venäjä täysin rinnoin.. Joten, oliko väärin laittaa muutama pommi siihenkin osoitteeseen ?

jegros vekkuli

Toi sun nimimerkki viittaa siihen, että aioit lisääntyä yhtä paljon kuin sinun älykkysosamäärällä varustettut ihmiset globaalisti keskimäärin. Pohdippa sitä.

otto suni

Olen kantasuomalainen ja siten valkoinen ihonväriltäni, poliittisesti olen oikeistolainen, siis en ole kokkari (kok) vaan reilusti oikealla, kannatan perustuslain tarkkaa tulkintaa, eli odotan Suomeen Perustuslakituomioistuimen pikaista perustamista! En hyväksy minkään maan käymiä valloitussotia, en hyväksy Naton laajentumista itään!
Mielestäni sopimukset on tehty siksi, että niitä noudatetaan, jos ei niin ”tulkoon sota ja veriset vaatteet”. En luota yhteenkään USA:n yritykseen viedä ”demokratiaa”, joten on turha väittää etteikö Nato käy hyökkäyssotaa! Olen kasvanut perheessä jossa vanhempieni sukupolvi taisteli Suomen Vapaussodassa ja Toisessa Maailmansodassa, joten edustan täällä huomattavasti keskiarvoa vanhempaa sukupolvea.
Omistan edelleen n. 10.000 kirjan kirjaston ja olen lukenut ne kaikki, myös AH:n teoksen ”Mein Kampf”! Tunnen hyvin myös ”Talmudin” ja ”Koraanin”, joten en voi luottaa yhteenkään valtioon jonka johdossa olevat henkilöt tunnustavat kumpaakaan edellä mainituista kirjoituksista. USA kuuluu siihen ryhmään johon luottaminen on samaa kuin luottaa siihen, että vastustaja pysähtyy kun näyttää sille leikkiasetta.
Odotan kirjoittajien käyttävän asiallista kieltä myös mahdollisista tulevista vihollisista kuten venäläisistä. Silloin kun suomalainen politiikko kuten Jussi Halla-aho alentuu sellaiseen propagandaan kuin Ilja Ehrenburg kiihotaessaan venäläisiä sotilaita ”Tapa saksalainen, tapa joka päivä saksalainen, raiskaa saksalainen”, niin hän on alentunut j..talaisen sotarikollisen tasolle sanoessaan samaa venäläisistä!
Saamme sodan halutessamme, mutta asemamme on paljon huonompi kuin vuonna 1941!
otto suni

taavi

On ollu mukavaa lukea kirjoituksias. Niistä huomaa sivistyksen ja tiedon tuoman viisauden.

Ilkka Forsten

Rakastan huumorintajuasi..

jegros vekkuli

Luuletko, että tuo ymmärtää sarkasmia?

Puolueeton

Kyselen oletko lukenut Putinin puheita? Niitähän on vähän vaikea etsiä, kun pitää ensin kääntää hakusanat venäjäksi ja sitten puheen löydyttyä kääntää se suomeksi. Kun puheita lukee tulee mieleen aivan toinen Putin, minkä käsitykseen saa mediasta. Yksi asia, mitä hän on painottanut esimerkein; Läntinen maailma on jo vahingollisemmalla tiellä, kuin kommunismiin sortunut Neuvostoliitto. Neuvostoliittoa Putin pitää venäläisille yli 70 vuotta kestäneenä kehityksen jarruna, mihin ei enää tulisi sortua. Siihen suuntaan hänen mielestään läntinen maailma on menossa.
Piikkipäille ei kannata vastata. Aggressiivisia bidentrolleja.

Yrjö T.McKara

Erittäin hyvän käsityksen Putinista saa, jos löytää jostain Oliver Stonen Putinista tekemän moniosoisen dokumenttisarjan. Siinä esiintyy ehkä yksi maailman tämänhetken älykkäimmistä valtiojohtajista.

otto suni

Oliver Stone on todella tehnyt merkittäviä dokumentteja ja sarja Putinista tulisi olla jokaisen sivistyneenä itseään pitävän ihmisen katsottavissa. Aikanaan mysä Megyn Kelly teki mielenkiintoisen haastattelun Putinista, mutta Suomen media ei sanaakaan hiiskunut erään USA.ssa tunnetuimmista TV-kasvoista tekemästä haastattelusta. Putinin puhe Münchenissä 2007 antoi suoran viestin USA:n silloiselle ”Deep State” johdolle ja erityisen mielenkiintoista oli seurata John McCainin ilmeitä hänen käsittäessään Putinin viestin!
Putinin toimet ovat olleet täysin ennakoitavissa ja kaikki olisi voinut olla toisin elleivät EU:n johtajat olisi USA:n ohjauksessa menneet harhaan ymmärtämättä Euroopan etua. Suomessa on historiamme ajan huonoimmat johtajat ja siitä saamme kiittää suomalaisia äänestäjiä. Puolue-eliitti on ottanut vallan ja eduskunta on unohtanut tehtävänsä eli kansanedustajaa sitoo ainoastaan Suomen Perustuslaki ei ryhmäkuri tai Venäjällä pelottelu!
Ryhtiliikettä odottaen!
otto suni

Ilkka Forsten

Kannattaa muistaa Putinin tausta. KGB:n upseeri joka on ammattivalehtelija.

Runtiti-pou

Aivan ennakoitavissa ja silti kylmän sodan sijaan Länsi kävi kauppaa ja ymmärsi loputtomiin. Aseisti viimesieen saakka ja Ranska halusi jopa normalisoida suhteet lopulta Krimin miehityksestä huolimatta. Nytkin Nato panttaa panssarivaunujen lähettmistä, koska ei halua ”Venäjän laajentavan sotaa”. Juuri nyt koko Venäjä tulisi tuhota kolmannella maailmansodalla. Loppuisi urhaaminen ja raiskaukset

John Quiman

Jostain syystä ei tajuttu, että jos sitä ei pysäytetä voimallisesti heti, kun alkoi tuo naapurimaiden miehittäminen, se politiikka tulee jatkumaan ja kasvamaan.

Etelä-Ossetian ja Abhasian kohdalla ei välitetty, Transnistrian osilta ollaan oltu hiljaa, Krimin ja Itä-Ukrainan miehittämisestä on vähän jahkailtu, ei enempää. Nyt Putin katsoi, että tuosta voi napata Ukrainan, eikä Euroopan vellihousut tee mitään.

Nyt olisi viimein pysäytettävä Putin ja voimalla. Muuten tuo ongelma tulee vain kasvamaan.

Piikkilampaat

Minä en kannata jotain seniiliä bideniä.
Minä vain en kannata diktaattoria joka on tappanut jo ainakin 10.000 siviiliä Ukrainassa ja lisää uhreja tulee koko ajan.
Täällä kirjoittaa psykopaatit että putin on joku viisas, te siis kannatatte siviilimurhia ja kansanvaihtoa.
Te olette samanlaisia kun muslimit.
Jos sota tulee Suomeen, te putinistit, punikit olette ensimmäisiä mullissalepääjiä.

Tuumailija

Mullissa lepääminen kuulostaa aika groteskille ja perverssille ihan millä mittapuulla vain.

John Quiman

Vain, jos mullilla tarkoitetaan mullia.

Tuumailija

Siihen muotoonhan tuo on laitettu. Jos tarkoitusena on kuvata multaa, niin sitä on vain yhtä laatua, multaa. Tätä materiaalia on ympäri maailmaa, mutta se on peruskoostumukseltaan samaa, joten ei ole erilaisia multia kuin kauppanimikkeinä.
Mulli taasen on nimitys nautaeläimestä, sonnivasikasta.

Aivan sama asia kuin korpi, ei laulussakaan sanota: Maan korvissa kulkeepi lapsosen tie… koska korpia on vain yhtä laatua, korpi. Joten tämä ei taivu monikkoon ja se on laitettu muotoon korvessa, koska maalla ei ole korvia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Lieväasteinen

20.000 kuollutta siviiliä ainoastaan Mariupolissa.

jegros vekkuli

Niin putinin mukaanhan neuvostoliiton sortuminen oli suurin tragedia venäjän historiassa. Ja sitä samaahan se haluaa mitä neuvostoliitto teki:
”Sodan kuluessa Venäjän valtion uutistoimisto RIA Novosti julkaisi kirjoituksen, jossa kertoi tavoitteet Ukrainassa. Niitä tarvitaan asioiden selittämiseen venäläisille. Samalla paljastettiin tavoitteet lännellekin, mutta Putin ei enää välitä lännen mielipiteistä. Tavoitteet olivat käytännön toteutusohjelma Putinin julistamille suunnitelmille:

1) Ukrainan valtio pitää hävittää (Siksi hyökkäys Kiovaan, joka päätyi katastrofiin)

2) Ukrainalaiset sotilaat ja sivistyneistö pitää t..paa, jotta tilalle voidaan asettaa Putinin haluamat tahot (Samaa toteutti Putinin esikuva Stalin 1940 murhaamalla Katyninissä yli 20.000 puolalaista upseeria ja sivistyneistön edustajaa).

3) Ukrainan kansalaisia pitää ”kouluttaa” sodan terrorin avulla, kun eivät ottaneet Putinin joukkoja vastaan kukkapuskien kanssa. Jälkiä tästä on löytynyt pommitetuista kaupungeista ja paikoista, joista Venäjä on joutunut vetäytymään.
4) Ukrainalaiset alistetaan vähintään 25 vuodeksi sortoon, aivopesuun ja venäläistämiseen, jotta heidät saadaan sopeutettua Putinin Venäjään.

Tästä todellisuudessa on kysymys Venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan.”

Kata

Aiunt enim multum legendum esse, non multa.

Aliquid melius invenies in sylvis quam in libris.

Deputinization

Acu tetigisti!

Deputinization

Tähän voisi lainata ihan kotimaisella kirjoitettua Mooseksen kirjaa ”Ääni on Jaakobin ääni, mutta kädet ovat Eesaun kädet”. 

otto suni

Olen Raamattuni lukenut, mutta minulle tärkeämpi on Uusi Testamentti kuin aikanaan seemiläisille ja varsin raaoille kansoille tehty kokoelma kirjoituksia joiden alkuperä on kuitenkin Kilgames eepoksessa! Tappamisen ja huijaamisen hyväksyminen nykyään perustuu ennen muuta siihen normistoon minkä Hollywoodin tuottamat elokuvat ovat luoneet. Huijaaminen ja pettäminen on tavallista CIA:n toimintaa, omia ajetaan takaa ja surmataan, seuratkaa tosielämän tapauksia eli Clintonien perheen ympärillä muhineita murhia ja muita rikoksia alkaen Whitewater Skandaalista Arkansasissa!
Miten voit luottaa USA:n eliittiin kun sen toimista paljastuu jatkuvasti sellaisia rikoksia, että Sisilian Cosa Nostra (Mafia) on vain pikkutekijä. Seuraa vaikka Joe Bidenin sekoiluja puhumattakaan hänen poikansa Hunter Bidenin sotkuista Ukrainassa Burisma ja Kiinassa. Hunter Biden on pedofiili ja narkkari, joten jos nämä ovat niitä jotka ovat Putinin vastavoimia, niin hyvin menee. Kenraali Milley pelasi Yalessa amerikkalaista jalkapalloa Robert Levin nimisen kaverin kanssa, nykyisin hän on apulaisterveysministeri Rachel Levin, aika ruma naiseksi!
Venäjä on virallisesti ortodoksikristittyjen maa, mutta myös muut uskonnot on sallittuja. Avioliitto on miehen ja naisen välinen, LGBT-propaganda on kielletty, mutta sallittu ja hyväksytty USA:ssa ja EU:ssa. Onko Putin siksi tuhottava koska hän ei hyväksy Kalergi-suunnitelman toteuttamista mitä ajaa Ursula von der Leyen?
Ajatusta mukaan, näillä mennään!
otto suni

Lieväasteinen

Kannattaa lukea myös Aleksandr Duginia, joka on Putinin pääideologeja. Aikamoinen sekoitus kommunismia, fasismia, venäläisnatsismia, ortodoksiaa, (neuvosto)imperialismia ja venäläistä messianismia. On surullista, että jo valmiiksi heikkolahjainen Putin on joutunut noiden obskuranttien manipuloinnin kohteeksi ja ammentanut heiltä harhaluulojaan. Kun lukee, aukenevat silmät ns. ”venäläiselle maailmalle”, joka on pelkkää orjuutta, väkivaltaa ja pimeyttä omalle kansalle sekä orjuutta, väkivaltaa, pimeyttä ja venäläistämistä kaikille muille. Nyky-Venäjää johtaa empatiaton psykopaatti sekopää, sotarikollinen, patologinen valehtelija, pelkuri, sarja- ja massamurhaaja. Venäläisen maailman osaksi joutuminen ei tarkoita enää Suomen suuriruhtinaskunnan etuja eikö edes neuvostotasavallan statusta, vaan pelkkää orjuutta, väkivaltaa ja venäläistämistä. Putinin ja Venäjän vastustus ei tarkoita automaattisesti Bidenin ja USA:n kannatusta. Kyseessä on pikemmin pienemmän pahan valinta. On parempi olla osana läntistä kuin venäläistä maailmaa. Läntistä maailmaa vielä voi muuttaa demokraattisesti sisältäpäin, venäläistä maailmaa, siis tuhatvuotista orjuutta ja pimeyttä, tuskin.

Deputinization

Putin pelkääkin ehkä demokratiaa enemmän kuin Natoa. Demokratiassa ei aivan yksi sana riittäisi 15v tuomioon.

Sisälahotus täystuho

Demokratia=Sannat ja Kristat, kieroja lautakasoja unohtamatta.

Runtiti-pou

Kyllä riittää. Holokaustin kieltäminen muutaman kerran tai esim. joku poikakerhon vetäminen Itävallassa

jegros vekkuli

Kyllä te suomessa saatte miesten kesken laitella niitä ryhmäkuvia nettiin, alasti hyppiä, tuntea toisennne, olla saman mielisesti suuntautuneita jne. mitä nyt yleensä mainostelette pukukoodienne lisäksi mutta älkää poikakerholaisia menkö vetelemään se ei ole sallittua missään euroopan maassa onko edes maapallolla..

Deputinization

Sinulla voi olla 10000 kirjaa, mutta tuo kysymyksesi osoittaa, että et ehkä ymmärrä lukemaasi. Putin on yhtä kuin Venäjä ja syitä etäisyyden pitämiselle löytyy vaikka Politkovskaja ja yli 50 muuta murhattua toimittajaa 2006-2018, Litvinenko, Nemtsov, Skripal, Navalnyi ……

Ilkka Forsten

Erona on vain se, että Putinin teoista ei kerrota mitään negatiivista venäjällä edes vahingossa, ja mitä tulee putinin hartaaseen uskonnollisuuteen, niin se on bluffi jos mikä. Hän tietää että kannattaa jakaa itsestään mielikuvaa ortodoksisen kirkon suurena ystävänä, mutta kuka muistaa että neuvostoliiton aikana, siis aikana kun putin kasvatettiin patologiseksi valehtelijaksi, muuan Stalin muutti kirkot hevostalleiksi ja likvidoi papistoa. Ei ollut putin millään tavalla sitä menttaliteettia vastaan. Muut uskonnotko on sallittuja, ihanko totta. Kokeilepa olla joku kaukasuksen alueen muslimi niin näet miten paljon saat arvostusta.

Kysymykseesi onko putin tuhottava, vastaan kyllä. Sillä on hyvin vähän merkitystä minulle miten se tehdään, sillä en katso että skitsofrenisten ihmisten kanssa voi koskaan käydä järkevää keskustelua.

Toteaja

Kerrotaanko Bidenistä ja hänen klaanistaan jotain negatiivista Suomessa? Putinin tyttäristä koetetaan nostaa lehdissämme skandaalia, mutta Hunter on saanut tähän asti saanut olla täysin rauhassa. Mediamme on puolensa valinnut ja äsken hallitus oikein totesi, että tiedotuksemme on tarkoituksellisesti propagandamoodissa Ukrainan innostamiseksi ja Venäjän masentamiseksi.
USA hakee nyt sotaa hegemoniaansa puolustaakseen ja vahvistaakseen. Ukrainassa sota jo saatiin aikaiseksi USA:n junailemalla vallankaappauksella ja itäosien pommittamisella, jossa kuoli 8 vuoden aikana 14000 ihmistä. Hyväuskoinen hölmö Suomi koetetaan saada seuraavaksi taistelutantereeksi, jonka sodanjohto on Washingtonissa ja Lontoossa. Palkattaisiinko vaikka näyttelijä Jukka Puotila Suomen Zelenskiksi?
Mikäs siinä, kun nuori polvi Suomessakin haluaa sotaa ja Lebensraumia idästä. On kulunut liian kauan viime sodista, joten tarvitaan uusi palautus maanpinnalle.

Lieväasteinen

”Kokeilepa olla joku kaukasuksen alueen muslimi niin näet miten paljon saat arvostusta.”

Asia ei ole ihan niin. Pohjois-Kaukasia (tarkoitan ns. osatasavaltoja) on selvästi muslimienemmistöinen. Vain osseeteista enemmistö on ortodoksikristittyjä. Abhaaseistakin on n. puolet ortodoksikristittyjä. Osatasavalloista esim. Tšetšenia ja Ingušia ovat varsin monoetnisiä. Tšetšeenejä Tšetšeniassa on 95 % ja inguušeja Ingušiassa 98 %. Dagestan on monietninen, mutta lähes kaikki siellä asuvat kansat ovat muslimeja. Pikemmin kristityillä on Pohjois-Kaukasissa vaikeuksia. Toinen juttu on islamin suuntaus. Mikäli kuuluu perinteiseen paikalliseen madhabiin (koulukuntaan), ongelmia ei ole, mutta saudien ym. tuontioppeja (salafismi, wahhabismi) valta ei hyväksy. On lukuisia tapauksia, että valtiovallan vainoamat Pohjois-Kaukasian wahhabiitit ym. ääri-islamilaiset saavat turvapaikat Euroopasta ja Suomesta juuri siksi, että heitä vainotaan kotimaassa uskonnollisista syistä, eli selkokielellä sanottuna ääriainesta dumpataan Eurooppaan.

Tässä videossa on Kadyrovin joukot (ns. Ahmat-rykmentti). Alussa imaami kävelee Kadyrovin vieressä, sitten Kadyrov puhuu ja allahua huudetaan (0:27):

https://youtu.be/dugkd2Qs0O4

(Nuoret parrattomat tyypit univormussa ovat Kadyrovin lapsia.)

Ilkka Forsten

Tässä tapauksessa Jaakobin kädet on kuin Eesaun jalat.

Ilkka Forsten

Maon punainen kirja on siis lukematta, samoin Karl Maxin kapitalismin vastainen julistus. No nyt ymmärrän miksi olet niin uskollisesti sitä mieltä että puhumalla maailman asiat paranee. Minunkin sukuni miehet olivat mainituissa sodissa, ja yksi vapaahtoisena Waffen – Ss divisioonassa, sattumalta ukrainan suunnalla.

Sinulla on ” lukemattomia ” kirjoja, sitä voisi olla Kälviän kunta kateellinen kirjastosi aarteista, joista varmaan 9.999 kappaletta käsittelee aihetta miten kallistua kommunistiksi, ja luottaa putiniiin.

Miksi tässä pitäisi puhua venäläisistä jollakin kaunokirjallisella tavalla, kun he puhuvat meistä vähemmän imartelevasti. Sekö on suurin huolesi miten puhutella idän roskasakkia ? Voi sentään, pitää nyt korjata kieliasua ja puhua kaalimaan kakaroista.

Mitä maailman aika elät kun vaadit että puheiden pitää olla jotenkin sovittelevia, vaikka puhuisimme vihollisista. Haloo, nyt ei eletä 1700 lukua, jolloin kumarreltiin vihollista ja kerrottiin kuinka urheasti he sotivat.

AH sanoi näin. ” Seiskää te siinä sopimustenne kanssa, ja minä seison tässä pistin kädessä, katsotaan kumpi voittaa.”

otto suni

Omistan myös Maon punaisen kirjan ja minulla on useita teoksia Stalinista. Nuori Stalin oli erinomainen runoilija salanimellä ”Soselo” ja hänen runonsa ovat hyviä, eivät kiihkomielisiä kuten useimpien täällä kommentoivien! On kiistatta todettava, että vasta seuraavan sodan jälkeen useimmat teistä joista enin osa on ilmeisesti myös ”rokoteuskovaisia” kipapäisen eläinlääkäri Bourlan tokotteita saaneita seuraatte maailman tuhoutumista ”kultareunaisten” pilvien päällä, hanukkah-kynttilöiden valaistessa tuhoutunutta Suomea.
Näin pääsiäisen aikaan on hyvä muistella Mel Gibsonin erinomaista elokuvaa Jeesuksen kärsimyksistä ja myös sitä hyökkäilyä minkä kohteeksi Gibson joutui tämän saman ryhmän taholta mikä myös hallitsee suuren osan suomalaisista kukkaroa ja mieltä. Olen edelleen sitä mieltä, että näkemällä riidan tai sodan johtuvan ainoastaan yhden ihmisen pahuudesta, niin silloin ei ymmärretä, että tarvitaan myös se toinen osapuoli!
Kiitän kaikkia, myös sinua Ilkka mielenkiintoisista mielipiteistä ja toivotan teille kaikille hyvää Pääsisäistä ja Uskoa jolla tulette autuaiksi!
Niinpä!
otto suni

Deputinization

Eipä vähä mittään! Esikuvallasihan riittää meriittejä: Kansojen Isä, Historian Suurin Nero, Kaikkien Työtätekevien Ystävä ja Opettaja, Ihmiskunnan Loistava Aurinko ja Sosialismin Elämää antava Voima ja lisämeriitteinä n. 20 milj. leireillä kuollutta (tapettua) venäläistä. Saa nähdä ehtiikö hänen nykyinen työnjatkajansa samoihin lukuihin ennen sinun siirtymistä ilmavoimiin onnellisena Venäjän Federaation ystävyyden kunniamerkillä palkittuna. Niinpä!

otto suni

Toivotan myös sinulle Hyvää Pääsiäistä ja totean samalla sinulle, että Stalin ei ole koskaan kuulunut minun tai sukuni ihailemiin henilöihin, joten pidä provokatiiviset mielipiteet ominasi. Vihollisiani ovat aina olleet kommunistit, feministit, LGBT-agendan kannattajat, USA:n todelliset omistajat, kuten Rotschildit ja muut kasaarit. Voin todeta suoraan, että sukuni jäsenet ovat taistelleet juuri nykyisen Ukrainan alueella Viking divisoonassa ja aikaisemmin Wrangelin joukoissa juuri niitä sinun ihailemia kasaari-bolsevikkeja vastaan!
Minä pääsen Walhallaan, sinä joudut kasaarien kultaiseen kaupunkin laulamaan ylistyslauluja Mooseksen uskoisille!
Ninnpä eipä muuta, pidä mielipiteesi ja tule niillä autuaaksi!
otto suni

Deputinization

Niinpä, kerro lisää arvailuja taustoistani ja tulevaisuudestani?

Finuitti

Walhallaan pääsee aito skandinaavi, siis germaanien eikä uralilaisten hylkeenpyytäjien jälkeläinen, joka pääsee kuoleman jälkeen Ikuisen Metsästyksen Maahan.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Haploryhm%C3%A4_N_(Y-DNA)

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Finuitti
finne igen

Tämäpä on hauska kommenttiketju, faktojen loputtua menee jäsenten välisiksi! Siellä partisaanin ketjuissa tuntuu olevan vain joskus todella vajakkeja! Ei me tarvita ryssiä tai jenkkejä, niin hyvin menee meillä keskenämme!
Munarikasta pässiäistä kaikille!
finne igen

Ilkka Forsten

Walhallaan lunastaa pääsyn vain kaatumalla taistelussa, ja sen todistajana että olet ollut urhollinen, vaaditaan walhallan korppien Odinille tuoma viesti.

jegros vekkuli

H..vettiin nuo germaaniset roistokansatkin päätyy tuolta länsinaapurista, voihan ne haaveilla, sielunveljiä itänaapurin kanssa.

Ilkka Forsten

Minun enoni palveli 5. SS – Wiking divisioonan Nordland rykmentin kolmannessa komppaniassa, aikavälillä 1941- 43. Sotilasarvoltaan hän oli Scharführer.

Hän ei koskaan katunut reissuaan, mutta sanoi ettei se joka hetki niin mukavaakaan ollut mitä moni ehti kuvitella ennen aloitusta.

Ilkka Forsten

Hyvää Pääsiäistä sinullekin, jatketaan lukemista.

Pirkkaland

Sä mitään lue. Pelkästään huutelet ja leimailet.

Lieväasteinen

Häid munapühi!
(”Hyvää pääsiäistä” viroksi)