Kotimaa

Verkkolehti Kansalaisen päätoimittaja vaihtuu

Jasmina Ollikainen ja Nina Metsälä. Kuva: Kansalainen.

Nykyinen päätoimittaja Jasmina Ollikainen siirtyy tehtävästään henkilökohtaisten kiireiden vuoksi sivuun. Uusi päätoimittaja Nina Metsälä löytyi helposti Kansalaisen toimittajakunnasta.

Kansallismielinen media Verkkolehti Kansalainen vaihtoi omistajaa viime vuoden vaihteessa entiseltä Vapaan sanan tuki ry:ltä uudelle, lehteä varten perustetulle yhdistykselle Kansalainen ry:lle. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Terhi Kiemunki, sihteerinä Lauri Hokkanen ja hallituksen varsinaisena jäsenenä Pyry Lii-Soinio.

Yhdistyksen tavoitteena on kehittää lehteä monipuolisemman median suuntaan lähitulevaisuudessa. Video- ja podcasttuotanto kaipaa kuitenkin lisää tekijöitä, kaikki Kansalaisen aktiivit ovat mukana monessa muussa kansallismielisessä toiminnassa. Verkkolehti Kansalainen toimii ainoastaan vapaaehtoisvoimin, palkkoja tai palkkioita ei toistaiseksi makseta.

Jasmina Ollikainen, olet toiminut päätoimittajana lähes koko ensimmäisen vuoden sen siirtymisestä uudelle omistajalle. Millainen vuosi tämä on Kansalaisessa ollut?
– Vuosi on ollut uuden opettelua, kun kaikki tekijät ovat olleet uusia. Ollaan saatu aikaan monenlaisia juttuja eri aiheista. Myös videotuotantoa on saatu aikaan kiitettävästi.

Millaisin mielin jätät päätoimittajan roolin seuraajalle?
– Hyvillä mielin. Siirtymä on nyt hoidettu. Tärkeintä on, että Kansalainen on jatkanut toimintaansa.

Mitä haluaisit sanoa lukijoille?
– Kiitän lukijoita mielenkiinnosta ja sanoisin, että jatkakaa Kansalaisen seuraamista. Itsekin palaan Kansalaisen pariin rivitoimittajana ensi vuonna, kunhan on taas aikaa.

Uudeksi päätoimittajaksi siirtyvä Nina Metsälä on Kansalaisen kuluvana julkaisuvuonna toiminut aktiivisimpana toimittajana. Nina on vastannut lähes kokonaan käännösartikkeleista, mutta myös monesta muusta.

Nina Metsälä, millä mielellä otat uuden roolisi Kansalaisessa vastaan?

– Otan vastaan hyvillä mielin. Omistajanvaihdoksen yhteydessä viime vuoden lopulla minut pyydettiin mukaan Kansalaisen toimintaan. Minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta uutisten toimittamisesta, mutta hetken mietittyäni päätin ottaa haasteen vastaan. Vuoden kuluessa olen oppinut paljon uusia asioita toimituksellisesta työskentelystä ja saanut toimituksemme konkareilta hyviä neuvoja, ohjeistusta ja kannustusta. Se on motivoinut työskentelemään uutisten parissa päivittäin. Päätoimittajan tehtävissä vastuu toimituksellisesta sisällöstä lisääntyy. Jatkan toimituksellista työtä ja uutisten välittämistä lukijoille tuttuun, entiseen tapaan. Kiitän Jasminaa kuluneesta vuodesta, yhteistyömme tulee jatkumaan tästäkin eteenpäin.

Onko jotain, mitä pitäisi kehittää ja miten?

– Verkkolehti Kansalainen on vuosien saatossa saavuttanut oman paikkansa kansallismielisenä mediana. Omistajanvaihdoksen myötä pyrimme säilyttämään saavutetun aseman sekä lukijakunnan, mutta haluamme myös uudistaa ja kehittää toimintaamme kasvattaaksemme lukijakuntaa entisestään. Tavoitteenamme on tuottaa laadukasta, monipuolista ja luotettavaa uutissisältöä lukijoillemme. Otamme vastaan kaikki kehitysehdotukset, mutta toteuttamiseen tarvitsemme myös lisää aktiivisia uusia toimittajia ja sisällöntuottajia. Rekrytoimme jatkuvasti joukkoomme uusia toimittajia ja toivomme ihmisten ottavan rohkeasti yhteyttä meihin tässä asiassa. Pidän tärkeänä, että Kansalaista tullaan kehittämään monilla osa-alueilla. Haemme lisää tekijöitä muun muassa videoiden ja podcastien tekoon, uutistoimittajia eri aihepiireille (kotimaa, ulkomaat, politiikka, rikos, kulttuuri, maahanmuutto jne.). Myös muut aihepiirit, kuten esimerkiksi suomalaiset perheet ja heidän tarinansa, kansanperinteet (perinnekäsityöt, perinneruoat, perinnekulttuuri, suomalainen luonto jne.), lisäksi urheilu, liikunta, eräretkeily, muu harrastetoiminta sekä kansalaisaktivismi, kansallismieliset tapahtumat, järjestöt ja yritykset ovat lukijoitamme kiinnostavia aiheita, joihin haemme lisää uusia toimittajia.

Mitä haluaisit sanoa lukijoille?

– Nykyisessä maailmantilanteessa ja hyvin epävarmoissa yhteiskunnallisissa olosuhteissa on haasteellista löytää uutisointia, joka ei perustuisi jonkinlaiseen propagandaan ja asenteelliseen mielipidekirjoitteluun. Kansallismielisen median tehtävä on välittää lukijoille mahdollisimman luotettavaa ja oikeaa tietoa. Kansalainen tarjoaa jatkossakin lukijoilleen uutisia ajankohtaisista asioista, erilaisista kulttuurillisista ilmiöistä ja julkituotavista epäkohdista. Kannustan myös lukijoitamme osallistumaan kansallismielisen median jakamiseen ja näkyvyyden edistämiseen. Jakamalla tietoa eteenpäin voimme tavoittaa uusia lukijoita ja kansallismielisestä toiminnasta kiinnostuvia ihmisiä. Toivotan lukijoillemme mielenkiintoisia lukuhetkiä Kansalaisen parissa ja hyvää syksyn jatkoa!

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Tälläinen julkaisu jossa lukijat voivat kommentoida tietyin kevein rajoituksin vapaasti on nykyisessä Suomessa kansallisaarre. Tähän on tultu. Kiitos toimitukselle, nykyiselle ja uusiin haasteisiin lähtevälle.

Pulteri

Kiitokset Jasminalle ja onnittelut Ninalle.

juha II

Kiitokset Jasmiinalle väsymättömästä työstä ja tasaisesta laadusta lehdessä, joka on ollut enemmäti suuri suisten miesten rypypaikka!!!

Ja uudelle päätoimittajalle lykkyä pytyyn ja ohjeeksi, ”Ettei tuleen saa jäädä makaamaan”!
Sillä valtamedia ja EU:n ohjaksissa olevan Suomen sananvapaus on enemmän tai vähemmän hitaan hivutuksen kohteena!!!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kiitän valtavalhemediasta poikkeavasta uutisoinnista. Vaikka me kuinka vastaan pullikoidaan , silti me tehdään kehitysmaa yhdessä.

Kanta A. Ottavainen

Miten on sananvapauden laita? Vieläkö sanan j.u.u.t.a.l.a.i.n.e.n kirjoittaminen estetään?

Aatu H.

Riippuu siitä miten sen sanan kirjottaa. WordPressin alusta puuttuu siihen sananvapauteen, kysy niiltä.

Kanta A. Ottavainen

Niinpäs onkin WordPress, eli oikeastaan WordRepress. Omistaja Matthew Mullenweg näyttää j.u.t.k.u.l.t.a tai on sitten niiden talutusnuorassa.

Ilkka Forsten

Myönnän tyhmyyteni, en tiennyt että Ollikainen oli päätoimittaja luulin että Metsälä olisi kyseisen vakanssin haltija. Mutta hyvää työtä molemmat ovat tehneet ja tekevät. Kiitos hyvästä julkaisusta.

John Quiman

Sinun kannaltasi katsellen ei mitään muutosta siis tapahdu.

Ilkka Forsten

Voi asian noinkin luonnehtia, ja kyllä, uskon ettei mitään suurta muutosta ainakaan heikompaan suuntaan ole tapahtumassa.

murre riepunen

Jipii… mustia pilviä alati kasaantuu meidän niskaan, mutta vapaan sanomisen autuutta eivät vihreät ole onnistuneet meiltä viemään….vielä.

Jäitä hattuun

Vapaa sanominen on tietysti ihan hyvä juttu. Mutta vähintään yhtä tärkeää on myös se, että tällä sanomisella on jotain vaikutusta!

Läheskään kaikki kansallismielisetkään eivät ole tätä tajunneet. Valitettavan monille nämä asiat ovat vain jonkinlaista viihdettä.

Eli heille riittää, kunhan pääsee silloin tällöin haukkumaan demareita tai vihreitä – ja mitään muuta ei sitten oikeastaan edes halutakaan. Eikä varsinkaan olla valmiita tekemään mitään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Kata

Niin mistä sinä aloittaisit sen ”tekemisen”?Mihin olet ”valmis”?
Minusta sanavapaus on sivistysmaan ehdoton oikeus jota on tässäKIN maassa kitketty oikein rivakalla otteella jopa valtakunnansyyttäjän toimesta(jännä tuo titteli kun valtakunta on niin kuningaskunta-juttu 😀 ).
Paljon jäi sitten mainitsematta hälläkin….oikeita asioita ja syytteitä.Kiirettä piti pottunokkien kiihoituskeisseillä mutta kaipa nyt istuu kiikkutuolissa,toivon.

Eli täällä todellakin saamme sentään lievin rajoituksin sanoa mitä ajattelemme ja ajan mittaan on opittu käyttämään kiertoilmaisujaKIN niin ei se ”sanaprässi” iske heti.

Jäitä hattuun

Noh, annan yhden kuvaavan esimerkin:

Henkilö joka suu vaahdossa haukkuu Sanna Marinia ja manaa hänen hallituksensa kelvottumuutta – mutta kiltisti alistuu ostamaan monta pakkausta kasvomaskeja ja käyttämään niitä aina kaupungilla liikkuessaan sekä kauppoihin mennessään, ei ole kovin uskottava.

Ei tällainen henkilö pysty suomalaisuuden asiaa mitenkään puolustamaan saati sitten edistämään.

Hänhän on heti ensimmäisessä hiukankin kovemmassa paikassa valmis lankeamaan rähmälleen ja alistumaan!

Jäitä hattuun

Toinen esimerkki samasta ilmiöstä, mutta hieman eri kantilta:

Tiedän useampiakin henkilöitä, jotka ovat kyllä hanakasti haukkumassa Sanna Marinin hallitusta – ja sitä ennen Juha Sipilän hallitusta – ja uhoavat että joku saisi kyllä viedä nuo tollaset saunan taakse…

Mutta sitten kun tulee vaalit, nämä samaiset tyypit eivät vaivaudu edes äänestämään. ”Emmää viitti, ei siitä kumminkaan oo mitään hyötyä”, kuuluu selitys.

Ja sitten taas valitetaan, kuinka demarit, kepulaiset, vihreät ym. tuhoaa tämän maan…

Puolueeton

Hyvää jatkoa suomalaiselle tarpeelliselle medialle varsinkin, kun on vallanpitäjien valinta tulossa. Hetki on tärkeä, jotta saataisiin muutos parempaan tulevaisuuteen.

Eka Kettunen

Suuret kiitokset Jasmina Ollikaiselle ja onnittelut Nina Metsälälle Kansalainen-lehti päätoimittajan pestistä !

otto suni

Samoin, kiitokset Ollikaiselle ja menestystä Nina Metsälälle. Vaikeinta on todella löytää Mediapoolin täysin hallinnassa olevasta uutispropagandasta oikeaa tietoa, joten kannattaa siteerata USA:n konservatiivista mediaa, kuten Fox News ja Breitbart News. Sott.net antaa myös yllättävän paljon todellista tietoa asioiden taustoista.
Kansallismielisen median tulee olla globalistien hallinnoiman median vastavoima ja siksi tarvitaan vaihtoehtomedioita!

Savavapaat maat

Puolueettomia uutisia saa kerättyä/luettua Ranskasta, Luxemburgista ja Itävallasta. Noissa maissa Bonner-media ei niin kovasti vaikuta vaan sielä uskalletaan kertoa totuuskin. Saksa on täysin pankkirien uutisten armoilla kuten moni muukin maa. Myös histrioitsijat ovat hyviä lähteitä.

Toivoisin että jatkossa olisi enemmän tutkivaa journalismia ja vähemmän Bonier-uutisia. Niitä kun voi luke jo Ilta-XXX.

KimSS

Asiallisia ja laadukkaita uutisia tuottava lehti ja taso tulee varmasti pysymään ellei nouse jopa uudelle tasolle vaihdon myötä. Onnea ja menestystä uudelle päätoimittajalle. 👍🙏🙋‍♂️