Kotimaa Politiikka Talous

Veronmaksajien Lehtinen kehysriihestä: Poikkeukselliset satsaukset puolustukseen ja huoltovarmuuteen ovat perusteltuja, muutoin menokuria on jatkossa lisättävä – veroissa ei yllätyksiä

Kuva: Piqsels.

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen pitää hallituksen keskittymistä kehysriihessään Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamiin lisäpanostuksiin ymmärrettävänä. Muiden menojen osalta kaivattaisiin kuitenkin tiukempaa menokuria kuin tällä vaalikaudella on nähty, kerrotaan Veronmaksajain Keskusliiton antamassa tiedotteessa.

”Puolustukseen, turvallisuuteen ja huoltovarmuuteen tehtävät merkittävät poikkeukselliset satsaukset ovat tässä tilanteessa luonnollisesti tarpeellisia ja poikkeaminen kehyksistä niiden osalta on ymmärrettävää.”

Vastaavasti entistäkin tärkeämpää olisi noudattaa tiukkaa menokuria valtion kaikissa muissa menoissa. Tältä osin hallituksen kehyslinja jättää edelleen toivomisen varaa.

”Tämä hallitus ei jää aikakirjoihin ainakaan menomaltista”, Lehtinen arvioi.

Tiukkoihin menokehyksiin on syytä jatkossa palata niin pian kuin mahdollista, jotta velkaantuminen pystytään pitämään tehokkaasti aisoissa ja julkisen talouden vakaus turvataan myös pitkällä aikavälillä. Nyt tämän varmistaminen on jäämässä seuraavan hallituksen yhdeksi päähaasteeksi.

”Pitkäjänteisesti kestävä julkinen talous on myös yksi tärkeä turvallisuutemme kivijalka”, muistuttaa Lehtinen.

Verotuksessa kehysriihi ei tuottanut yllätyksiä. Yritysten tutkimus- ja kehitystoimintaan liittyvästä verokannustimesta päättäminen oli odotettua, eikä muita merkittäviä uusia linjauksia tehty. Eläketulovähennys kohenee hieman ja ikäihmisille luvataan myös korotus työtulovähennykseen.

”Verojen osalta maltti on nyt valttia ja kaikki merkittävät uudistukset on syytä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa jättää odottamaan ensi kevään eduskuntavaaleja ja tulevaa vaalikautta”.

 

Veronmaksajain keskusliitto

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
SinimustaFani

Katsoin Yle areenasta talous viisaiden valheita. He väittivät että suomalaisten pitää kestää kovia bensa hintoja koska Ukrainassa on sota. Todellisuudessa Putinilla ei ole juuri mitään tekemistä Suomen, EUn tai USAn inflaation kanssa. Keskuspankit ovat painaneet rahaa ja länsimaat ottaneet liikaa velkaa. Ukrainan sodan pakotteet Venäjälle ja korona hölmöily vaan pahentaa tilannetta.

Ami

Miksi suomen pitäisi juuri nyt satasata puolustukseen, eikö se olekaan tarkoitus, että NATO tulevaisuudessa puolustaa suomea?Ymmärtäisin paremmin omaehtoisen satsauksen jos olisi tarkoitus pysyä puolueettomana ja NATO:n ulkopuolella. Päätäkää nyt, hullua maksaa kaikki kahteen kertaan, koska maksaa se NATO-jäsenyyskin.

Puolueeton

Kuvitteletko, että Nato on ilmainen? Ainakin isäntämaasopimuksessa sanotaan, että Suomi vastaa kaikista kuluista, jotka suomeen tulleet joukot tarvitsevat. Jos tänne tuodaan 200000 Naton sotilasta, mikä määrä ei edes riittänyt 2. maailmansodassa, Suomi maksaa kulut. Kaiken lisäksi sopimuksessa sanotaan, sotatoimista vastaa Naton asettama kenraali.

Jonttu

Mitä nää horiset, vai onko vaikeuksia luetun ymmärtämisessä? Kun näitä lukee alkaa käydä yhä selvemmin ilmeiseksi, että suomalaiset on imbesillejä, debiilejä ellei peräti idiootteja.

Ei meillä ole hätää

Eihän meillä ole mitään hätää kun ilmoitamme Venäjälle että emme liity NATO:on ikinä. Ja peruutamme ne F-35:t ja ostamme saman määrän, mutta puoleen hintaan MIG:ejä. se oli siinä. Säästettiin miljardeja.

Saakos valtionhallintolta sen 5% idea-palkkiona niinkuin yrityksissäkin?

Puolueeton

Saisipa toi ajatus tukea jostakin!

Jonttu

Minä ainakin tuen, on meitä.

Eka Kettunen

Mitään ensi vuoden kevättä tässä tarvitse odotella, polttoainevero, sähkövero, ajoneuvovero jne. näitä voi laskea tai poistaa kokonaan käytöstä, niin kuin on luvattu.

Enkä muutoinkaan luottaisi tulevaan, hulluudella kun on tapa jalostua, etenkin kun se pääsee valtaan, kuten on viime vuosina nähty.

otto suni

Mitään lupauksia verojen kevennyksistä ei tule muille kuin eliittiin kuuluville. Ukrainan tilanteen varjolla on hyvä lisätä velkaa ja sen kyllä nykyinen hallitus osaa. Meille luvattiin EU.n liittymisen takaavan ruoan hinnan halpenemisen ja autoveron poiston, kuten teki Ruotsi jo 1995! Mitään näistä ei toteutunut ja valheiden mestari oli eräs Sauli joka valtionvarainministerinä hyväksyi alv:n veloittamisen kaksi kertaa auton tuojilta eli ensin lähtömaassa ja sitten Suomessa!
Luottamus näihin Suomen neiteihin ja herroihin on varsin heikko.
otto s.

ike

Maailman tilanne (korona, Ukraina) on tarjonnut nykyisille poliitikoille tekosyitä lähes kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan ja niitä totisesti on käytetty, ja käytetään vielä vuosia.

Rudi

Veikkaan että ei tulla mitään veroja laskemaan, päinvastoin voimme odottaa hintojen edelleen nousevan. Tämän taloussodan Venäjää vastaan tulee maksamaan pääosin työssä käyvä keskituloinen kansalainen ja eläkeläinen. Tosin jokainen tulee sitä maksamaan nousseina hintoina ja inflaationa, joka heiltä joilla jotain on pankkitileille mahdollisesti jäänyt, huomaa sen siellä tilillä supistuvan ihan itsekseen. Ensi talvena oman talon lämmityksen hinta tulee nousemaan todella paljon, joten he joilla omaa puuta on saatavilla ja pystyy sitä hyödyntämään niin kannattaa terottaa Stihlin terät valmiiksi. Ruoka tulee nousemaan veikkaukseni mukaan n. 20%.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Rudi