Muu maailma Rikos Uutiset

Yhdysvallat: Oregonin Portlandissa julistettiin hätätila fentanyylikriisin vuoksi

Sisäisen turvallisuuden ministeri Alejandro Mayorkas puhuu oikeusministeriön lehdistötilaisuudessa Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksen ja sisäisen turvallisuuden tutkimusten yksityiskohtaisista pyrkimyksistä häiritä fentanyylin lähtöaineen kemikaalien toimitusketjua Washingtonissa 3. lokakuuta 2023. Kuva: Wikimedia Commons / Public domain.

Fentanyyliin liittyvän kansanterveydellisen ja yleisen turvallisuuden kriisin vuoksi Oregonin vaaleilla valitut virkamiehet julistivat tällä viikolla Portlandin keskustaan hätätilan.

Oregonin kuvernööri Tina Kotek, Portlandin pormestari Ted Wheeler ja Multnomahin piirikunnan puheenjohtaja Jessica Vega Pederson julistivat 90 päivän hätätilan tiistaina.

Tänä aikana Portlandin keskustassa sijaitseva komentokeskus hallinnoi asiaan liittyvää yhteistyötä ja vastatoimia.

Nämä kolme hallintoyksikköä ovat ohjeistaneet virastojaan työskentelemään ensivasteyksiköiden kanssa huumekaupan tukahduttamiseksi ja fentanyyliriippuvaisten ihmisten saattamiseksi käytettävissä olevien resurssien, kuten huumehoito-ohjelmien, piiriin.

Kotek sanoi lausunnossaan: ”Maamme ja osavaltiomme eivät ole koskaan nähneet näin tappavan riippuvuutta aiheuttavaa huumetta, ja kaikki kamppailevat sen kanssa, miten reagoida.”

Julistusta suositteli kuvernöörin asettama työryhmä, joka kokoontui vuonna 2023 useiden kuukausien ajan etsimään keinoja Portlandin keskustan elvyttämiseksi.

Synteettisestä opioidista riippuvaiset ihmiset, jotka ovat vuorovaikutuksessa ensivasteyksiköiden kanssa Portlandin keskustassa seuraavien 90 päivän aikana, luokitellaan uudessa komentokeskuksessa.

Portlandin pormestari Ted Wheeler sanoi lausunnossaan: ”Emme voi aliarvioida sitä valtavaa arvoa, joka on sillä, että eri alojen johtajat, jotka kaikki vastaavat eri osasta ratkaisua, tuodaan päivittäin samaan huoneeseen.”

Kaupungin johtoryhmää johtaa Portlandin yhteisön turvallisuusosaston johtaja Mike Myers, ja osavaltion selviytymis- ja hätätilanteiden hallintaviraston apulaispoliisipäällikkö Nathan Reynolds toimii osavaltion tapahtumakomentajana.

Liittovaltio, osavaltiot ja paikallishallinnot ovat yrittäneet löytää ratkaisuja fentanyyliin liittyvään riippuvuus- ja yliannostuskriisiin, joka on vaikuttanut Yhdysvalloissa yli kahden vuosikymmenen ajan.

Lähde: Big News Network

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jarno Tuominen

Oregonin kuvernööri Tina Kotek,demokraatti ja lesbo.Multnomahin piirikunnan puheenjohtaja Jessica Vega Pederson demokraatti ja lgbt soturi.Portlandin pormestari Ted Wheeler entinen rebublikaani,nykyinen demokraatti joka kannattaa samaa sukupuolta olevien avioliittoja ja aktiivi lgbt oikeuksien puolustaja.ehkäpä siinä syy osittain,minkä takia siellä menee asiat päin p,tä.

Vappu Simanen

      Fentanyyli-kriisissä USA ampui itseään jalkaan muutama vuosi sitten, kun se lopetti yhteistyön Kiinan kanssa. Siihen asti fentanyylin vientiä rajoitti käytännössä ainoastaan Kiinan asettamat rajoitukset.
      Mutta USA:n huumemarkkinat joka tapauksessa ovat kuitenkin tiukasti kontrollissa: DeepStaten hallinnassa.

Kääpä

No, kinukkien kanssa ei pitäisi tehdä minkään maan enää mitään yhteistyötä ei missään muodossa ja laittaa ikuisiksi aikaa totaallinen kielto kaikelta kiinasta tulevalle kommunisti roskalle. Suomi näyttää taas maapallolle oikein tollouden esimerkkiä kun kiinan kanssa on kekstty aina vain enemmän liitoksia.

Ilkka

Laittakaa lisää poliiseja vankilaan kuten Floydin tapauksessa niin eiköhän asia ole ratkaistu. Vihjaan tällä siihen että kun olette kärkkäästi tuomitsemassa virantoimituksessa olevia, mutta jätätte huomiotta todelliset kuolinsyyt asia varmaan ratkeaa ihan itsestään.