Muu maailma

Yhdysvallat: Rajavartija palautti laittoman rajanylittäjän – tutkinta

Kuvituskuva. Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla sijaitseva El Pason raja-asema 2019. uva: Wikimedia Commons / Public domain / CBP Photography.

Yhdysvalloissa venytetään taas ymmärryksen rajoja, kun rajavartija päätyi tutkinnan kohteeksi palautettuaan laittoman rajanylittäjän takaisin Meksikoon. Kyse on siitä, että rajan ylittäneet pitää kaikki vastaanottaa ja kuulla heidän tilanteensa, vaikka itse ylitys olisi ollut laitonta.

”Yhdysvaltain tulli- ja rajavartioston ammattietiikan toimisto tarkastelee tätä tilannetta”, Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos kertoi DailyMail.comille maanantaina.

Kuuden hengen perhe Venezuelasta, mukaan lukien yksi- ja nelivuotiaat tytöt, ylittivät laittomasti rajan Meksikosta El Pasoon, Texasiin sunnuntaiaamuna.

Kun he olivat Yhdysvaltain maaperällä, perhe kulki piikkilanka-aidan läpi, vaikka vauva itki, kun piikkilanka, joka on tarkoitettu estämään siirtolaisia saapumasta maahan, repi heidän vaatteitaan ja lihaansa.

Yhdysvaltain rajavartiolaitoksen agentti käski ”turvapaikanhakijaperheen” takaisin Meksikoon. Toimi on Yhdysvaltain lain ja rajavartiolaitoksen politiikan vastainen jostain syystä.

Käännytetty perhe oli vain muutaman metrin päässä rajamuurin aukosta, jossa sadat muut Yhdysvaltoihin laittomasti saapuneet siirtolaiset otettiin kiinni muiden rajavartiolaitoksen agenttien toimesta. Tämä muutama metri riittää siihen, että lain mukaan on aloitettava veronmaksajia kuormittava byrokraattinen prosessi sen sijaan, että käännytetään suoraan pois.

Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksen, rajavartiolaitoksen emoyhtiön, tilastojen mukaan vähintään 7,8 miljoonaa siirtolaista on laittomasti ylittänyt Yhdysvaltojen rajan vuosien 2021–2024 aikana.

Lähde: Daily Mail

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Perheelle USA:n maksettava 100 miljoonaan taalaa häpäisystä, ihmisarvon loukkauksesta, karkeahkosta kielen käytöstä, tönimisestä sekä piikkilangan aiheuttamista haavaumista. Virkailijat loppuelämän ajaksi suljetaan paha maineeseen vankilaan, suvakkien toiveet täyttyy siltä osin, mutta paljon on heillä vielä tehtävää.