Kulttuuri Muu maailma Uutiset

Yhdysvaltalaistutkijat: Mustien lasten aivojen kokoero valkoisiin lapsiin nähden johtuu ”rasismikokemuksista, ei rodusta”

Kuvituskuva: Piqsels (CC0-lisenssi).

”Emme usko, että selitys olisi niin yksinkertainen, että valkoisten aivot eroaisivat kategorisesti mustien aivoista. Uskomme, että se johtuu näiden ryhmien erilaisista kokemuksista”, väittää tutkimusta johtanut tutkija.

Magneettikuvaukset ovat paljastaneet, miten ”rasismin ja köyhyyden aiheuttama myrkyllinen stressi” mustien lasten aivoissa voi vaikuttaa mielenterveyteen myöhemmin elämässä.

American Journal of Psychiatry -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että kielteiset lapsuudenkokemukset, kuten ”pienituloisessa perheessä kasvaminen”, vaikuttivat kahdeksaan neljästätoista eri aivoalueesta.

Tutkijat analysoivat yhdysvaltalaisten mustaihoisten lasten magneettikuvauksia selvittääkseen eroja tiettyjen aivorakenteiden tilavuudessa. He havaitsivat, että nämä erot voivat ”kasautua lasten kasvaessa ja vaikuttaa mielenterveysongelmien, kuten traumaperäisen stressihäiriön (PTSD)”, kehittymiseen myöhemmin elämässä.

Aivojen pienempää kokoa on havaittu lapsilla, joiden ”kotitalouden tulot ovat alhaisemmat, olivatpa he sitten mustia tai valkoisia”. Kuitenkin mustat lapset asuvat Yhdysvalloissa, kuten Britanniassakin, todennäköisemmin pienituloisissa kotitalouksissa, joten he ”joutuvat kärsimään” todennäköisemmin.

”Myrkyllisellä stressillä” tarkoitetaan pitkäaikaista altistumista epäsuotuisille kokemuksille, jotka johtavat stressireaktiojärjestelmien liialliseen aktivoitumiseen ja stressihormonien kertymiseen, jotka puolestaan häiritsevät immuunijärjestelmän ja aineenvaihdunnan säätelyjärjestelmiä ja viime kädessä kehittyvien aivojen rakennetta.

”Kaiken kaikkiaan varhaiselämän vastoinkäymiset voivat toimia myrkyllisenä stressitekijänä, joka vaikuttaa ”suhteettomasti mustiin lapsiin”, koska he altistuvat paljon enemmän vastoinkäymisille, ja se vaikuttaa osaltaan keskeisten uhkien käsittelyalueiden erilaiseen hermostolliseen kehitykseen”, tutkijat väittivät.

Amerikkalaisten mustien kotitalouksien tulot ovat keskimäärin alhaisemmat, koulutustaso alhaisempi ja työttömyys- ja köyhyysaste korkeampi kuin valkoisten kotitalouksien.

Tutkimusten mukaan mustat lapset altistuvat valkoisiin lapsiin verrattuna todennäköisemmin traumoille ja perheväkivallalle. Lisäksi heillä on valkoisiin lapsiin verrattuna ”todennäköisemmin vanhempi, joka on kuollut, vankilassa, eronnut tai asumuserossa”.

”Nämä rotujen väliset erot eivät ole sattumanvaraisia”, tutkijat väittivät. ”Ne ovat pikemminkin syvään juurtunutta ”rakenteellista eriarvoisuutta”, joka johtuu rodullisten vähemmistöryhmien oikeuksien menettämisestä (esim. orjuus, segregaatio), jota vahvistetaan yhteiskunnallisilla normeilla ja käytännöillä eli ”järjestelmällisellä rasismilla”.

Jotkut psykologit ovat jo pitkään yrittäneet väittää, että ”mustien aivot ovat erilaiset, koska ne ovat heikommassa asemassa”.

Koska ”rotu on kuitenkin sosiaalinen konstruktio” ja koska ”kaikki ihmiset ovat 99,9-prosenttisesti identtisiä geneettiseltä koostumukseltaan”, tutkimusta on pidetty lisätodisteena siitä, että ”sosiaalinen eriarvoisuus on terveyserojen keskeinen taustatekijä eikä päinvastoin”.

Nathaniel G. Harnett, joka johti tutkimusta ja on McLean-sairaalan emotionaalisten traumakokemusten neurobiologian laboratorion johtaja, sanoi: ”On olemassa tämä … ”mielikuva”, että mustilla ja valkoisilla on erilaiset aivot.”

”Kun teemme aivokuvauksia, näemme joskus eroja siinä, miten aivot reagoivat eri ärsykkeisiin, tai eri aivoalueiden koossa voi olla eroja.”

”Mutta emme usko, että se johtuu ihonväristä. Emme ajattele, että valkoisilla olisi kategorisesti erilaiset aivot kuin mustilla. Uskomme, että se johtuu näiden ryhmien erilaisista kokemuksista”, hän lisäsi.

Lähde: The Independent, FDS

120 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pena

Kyllä sillä aivojen ja pään koolla on merkitystä. Esimerkiksi yksinkertaiseki tiedetyillä kanalla ja kalkkunalla on ruumiiseensa nähden pieni pää, norsulla ja valaskalalla taas on iso pää, ne kuuluvatkin olevan viisaita eläimiä. Onkohan kukaan uskaltanut mitata sitä, onko ihmispää ja aivot isonemaan vai pienenemään päin? Minä veikkaisin, että osa aivoista surkastuu, mutta jotain uutta höttöä kasvaa tilalle ja täyttää syntyneen vajeen.

Juke

Gorillalla on myös iso pää ja aivot, ei ole kaikista tyhmin eläin sekään.

Afrikkalainen automerkki?

Jos oletetaan, että mustat onkin yhtä älykkäitä, tai peräti älykkäämpiä kuin valkoiset, niin miksei Afrikasta ole tullut yhtään keksintöä, eikä siellä ole yhtään hyvinvointivaltiota.Ei edes sen vertaa hyvinvoivaa, että viihtyisivät siellä itsekkään. Ai niin, minun syy.

Ilkka Forsten

Nyt on kyllä pakko sanoa etten ole koskaan miettinyt koko asiaa. Ensimmäistä kertaa luen että joku ylipäätään olisi selitellyt tai selvitellyt aivojen kokoeroa. Jotenkin tämä kuulostaa siltä että hakemalla haetaan näyttöä rasistisista mielleyhtymistä, ilman että kukaan olisi kyseistä väitettä edes esittänyt. Rodulliset erot ovat totta, kulttuurilliset samoin, mutta mikä taho on vakavalla naamalla julistanut aivojen olevan kooltaan erilaiset. En minä ainakaan ole erilaisuutta mielessäni käsitellyt väittämällä sen johtuvan aivojen mitoista.

Pohjoistuuli

Jos tuo tutkimus on todella totta, niin se tarkoittaa sitä, että tämä kamala vääryys on heti korjattava. Kaikkien Amerikkaan vietyjen afrikkalaisten jälkeläiset on välittömästi palautettava Afrikkaan, jotta he saavat elää ilman rasismia ja saavat kehittää loistavia yhteiskuntia ilman muiden puuttumista asioihinsa. Sama tietenkin koskee Suomea. Kaikki somaliparat, jotka 1990-luvulla marssiavat Suomeen heilutellen kylttejä, joissa luki:”Emme tule jäädäksemme. Palaamme heti Somaliaan, kun sota on ohi”, pitää palauttaa kiireesti Afrikkaan. Veronmaksajat maksavat paluulipun mieluusti.

Jussiboy

Ja kaikki valkoiset on palautettava takaisin Eurooppaan. Näin sinun logiikkasi mukaan.

ike

Tarkoititko siis valkoiset eurooppaan afrikasta. Haluatko varmistaa koko Afrikan romahduksen. Eikö Etelä-Afrikka ym riitä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari
Anomaster

Jos mustat palautettaisiin Afrikkaan, jotta eivät kärsisi rasismista, millä ihmeen perusteella valkoiset tulisi palauttaa Eurooppaan? Jussiboylla ei tuo logiikan arviointi oikein toimi.

Jussiboy

Minä sanoin vain samalla logiikalla kuin pohjoistuuli.

Anomaster

Et suinkaan, sillä hän esitti syynä rasimista vapautumisen, kun siirretään Afrikkaan. Et esittänyt mitään syytä, mutta esitit siirtämistä Eurooppaan.

Jussiboy

Okei. Mutta jos kuvitellaan, että tuollainen olisi mahdollista, niin mitä luulet valkoisten amerikkalaisten sanovan tähän? Ei tuollaisia absurdeja ehdotuksia voi esittää tai voi kyllä mutta se toteuttamiskelvoton teko.

Anomaster

Turhan vakavasti suhtaudut tuohon ehdotukseen, jota ei esittäjäkään tarkoittanut tosissaan.

Ei kai ainakaan Afrikan kannalta olisi hyvä asia, jos mustat palautettaisiin Afrikkaan. Niitä vietiin orjuuden päättymisen jälkeen Liberiaan, jossa ne ryhtyivät yläluokaksi ja sortivat alkuperäisiä asukkaita oikein urakalla.

Pohjoistuuli

Valkoiset amerikkalaiset saavat taas yhden juhlapäivän ”Mustien sorrosta vapautumisen päivän”. Ovat varmaan onnellisia, kun yhteiskuntarauha palaa maahan.

Pohjoistuuli

Eihän se ole samaa logiikka ollenkaan. Mustat on viety Amerikkaan väkisin, joten on oikeus ja kohtuus palauttaa heidät sinne. Eurooppaan he ovat epätoivoisina harhailleet, koska täällä ei heidän ole hyvä olla, on heidän parasta palata Afrikkaan.

Ilkka Forsten

No jos valita saa niin mieluummin he kuin mustat.

Ilkka Forsten

Yhdysvallat on maa jossa mustalla väestön osalla menee paremmin kuin yhdessäkään toisessa länsimaassa. Heillä on mahdollisuus kouluttaa itseään, päästä eteenpäin, jopa Presidentiksi asti kuten Obama. He eivät olisi ikinä saaneet edes keskinkertaista tasa-arvoa tai äänioikeutta jos ei oltaisi USA:sa. Orjuus ei olisi poistunut kenties vieläkään jos sakki eläisi Nigeriassa, elintasokuilu olisi ammottava jos heidän pitäisi nyt muuttaa pois yhdysvalloista. Heillä ei olisi minkäänlaista sosiaali tai oikeusturvaa. He eivät mahdollisesti osaisi lukea ja kirjoittaa. Päivittäinen ruoka ja juoma olisi todennäköisesti YK:n avun varassa ja klaanipäälliköt tekisivät mitä huvittaa. Ei olisi mahdollisuutta aborttiin, pelko orjaksi joutumisesta toiseen heimoon olisi ihan todellinen uhka jne jne.. Tästä kaikesta huolimatta kiljutaan kaduilla kuinka valkoinen yhteiskunta ei anna mitään. Valkoinen sortaa ja alistaa, toimii rakenteellisen rasismin puolesta, toiseuttaa, mitätöi ja hylkii..

Anomaster

Suvakki etsii omiin tarpeisiinsa sopivan uhrin, jota voisi alkaa puolustaa. Sitten suvakki keksii kaikenalaisia syitä siihen, miksi joku on heikossa asemassa. Syyt perutuvat ajatukseen, että etsitty, suvakin hyväksikäyttämä henkilö, on uhri. Sitten ryhdytään rahastamaan syrjivää ja maksatetaan itselle hyvä palkka jalosta työstä. Uhrillekin menee jotain roposia. Tuo mieleen katolisen kirkon papit kehitysmaissa.

Tosiasiassa usein on niin, että suvakin (tai kehitysmaan katolisen papin) auttamisen kohde on hänen uhrinsa, jonka elämäntarkoituksesta on tullut olla loputtomiin uhri, jotta suvakki voisi loistaa hyvyydellään itselleen ja kanssaan samanmielisten joukossa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Eetu

Onpa kerrankin oikein kunnon tutkimus, riitävän Poliittisesti Korrekti, Woke, suvaitsevainen, BLM ja kaikkea muuta nykyisin muodissa olevaa.

Toisaalta kyllä on rasistista tutkimuksessa vahvistaa, että mustien aivot ovat erilaiset ja että valkoisten ÄO on korkeampi kuin mustan väestön. En kyllä yhtään tykkää ja pahoitin vielä mielenikin.

Jos rekivaljakkokilpailun voittaa huskyt eivätkä chihuahuat, on syynä rasismi, sillä rotuja ei ole, ja rodut ovat vain sosiaalinen konstruktio ja lisäksi rotujen – joita siis ei ole – keskinäiset erot johtuvat rasismista.

Lue, niin luulet vähemmän: https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-iq-by-country

juha II

Mustat olisivat suurine aivoineen ÄLYKKÄÄMPIÄ kuin VALKOISET, mutta se johtuukin ”rasismista”!???

Voi HERRAN PIEKSUT!!!

Rotuaarimies

”Nämä rotujen väliset erot eivät ole sattumanvaraisia”

..Hetkineeeeeen! ROTUJEN väliset???????? Eikös juuri nyt joka puolelta huudeta että rotuja EI OLE????
Koska ”ihmiset ovat 99% geneettisesti samanlaisia”…
Niin ovat kuulkaas koiratkin, varmaan 99,99% jopa. Eli koirarotujakaan ei sitten ole. Ja jos joku koirarotu on tyhmä niin sekin on valkoisen miehen rasismin vika.

Juke

Välillä tasa-arvofeministit kirkui, ettei sukupuolella ole väliä, kaikki on samanlaisia. Nyt niitä yhtäkkiä onkin kymmeniä ja kerran vuodessa saa jopa vaihtaakkin. Miksi vaihtaa jos kaikki on kuitenkin samanlaisia? Ja mikä se naisen euro on? Onko siitä euron kolikosta hiottu osa pois? Kattoikkunan tiedän, mutten ole koskaan nähnyt lasikattoa. Yhdessä Chicgolaisessa pilvenpiirtäjässä sitävastoin on lasilattia.

Ilkka Forsten

Kysymys. Mikä otsikkokuvassa on mustien aivokapasiteetin tulosta ? oikea vastaus, ei mikään. Edes taustana oleva risukko ei ole heidän tekeleitään. Silti näillä kuvilla pyritään manipuloimaan ihmisten ajattelua suuntaan, jossa mikä tahansa esitetäänkin näkyvästi, on olevinaan älykkään mustan hengentuote. Sama koskee mainontaa. Onnea kukkuroillaan oleva monilapsinen perhe, bemarit pihalla ja kolmensadan neliön omakotitalo uima-altaalla esiintyy lähes joka paikassa kun mainostetaan innovatiivista asumista. Yksikään ei koskaan tee mitään ruumiillista työtä, sitä makaillaan sohvalla ja kerrotaan kuinka fiksua on hankkia kotivakuutus, olemmehan kaikki vakuuttamisen arvoisia. Tai musta jätkä on näpläävinään tietokonetta, jolloin soi ovikello ja ryhmä valkoisia naisia mustan jätkän kainalossa tulee kylään suu ammollaan kaikesta hienosta. Näppärä ibrahim on yrittäjä, hänellä on yritysturva joka takaa jatkuvuuden.

Anomaster

Kuinkas tuo soveltuu afrikkalaisiin, kuten somaleihin? Somalit eivät ole olleet orjia, mutta ovat orjuuttaneet bantuja ja pitäåvä bantuja edelleen toisen luokan kansalaisina. Somalit ovat olleet herrakansaa alueellaan. Silti heidän aivojensa kyvykkyydessä on aika reippaasti toivomisen varaa.

Ilmeisesti tuo selitys ei sovellu somaleihin, joten koko selitys on vain selitys, eikä sen enempää.

Jns. Man

Mikä on köyhissä oloissa kasvaneiden valkoisten ja samoissa olosuhteissa kasvaneiden värillisten aivojen tilavuuden suhde?
Luulen että se on valkoisilla suurempi.
Kysymys on genettisestä erosta eli rotuerosta. Tietysti punikki yrittää syyttää valkoisia värillisten pienemmästä aivokapasiteetistä!

Ilkka Forsten

He ovat oppivaista kansaa. Kaikista tuli merirosvoja kun VALKOISET ryöstökalastivat aadeninladen tyhjäksi. Ennen tätä VALKOISTEN luomaa ongelmaa, he olivat rauhaa rakastavia ja sosiaalisia kuten nyt Vantaalla ja Espoossa. VALKOISTEN roadman kulttuuri mädätti opiskeluhaaveet ja VALKOISEN yhteiskunnan rakenteellinen rasismi pienensi aivot. Kategorisesti kallonmittauksella ei siis voida muokata pitäviä tieteellisiä todisteita mistään, mutta punavihreällä politiikalla sen sijaan saadaan pitävät todisteet VALKOISTEN syyllisyydestä mihin tahansa.

Heitä kutsutaan afrikan hegerteiksi, ja kumma kyllä, hagerit ovat sopeutuneet hyvin tähän ryhmään. Katujengejä ei ole sanoo Taponen ja poliisimestari sisu, mutta he myöntävät että löyhään kaveriporukkaan on eksynyt joitakin hevosmiehen alkuja. Tästä ei saa tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä VALKOISTEN tapa tilastoida asiat on rasistinen eikä tue maahanmuuton tarjoamia mahdollisuuksia. Poikkeuksen tekee YLE, heidän analyysinsä VALKOISTEN ongelmallisuudesta ja häiriökäytöksestä tunnustetaan tieteelliseksi faktaksi. Nyt jopa magneettikuvauksen tulokset on muutettava vastaamaan kommunistista päättelyketjua, jolloin VALKOISET ovat syyllistyneet mustien aivokapasiteetin pienentymiseen. Khatin päivittäinen pureskelu on aiemmin todettu haitalliseksi, ja tämä on aiemmin näkynyt skisofrenisten oireiden kasvuna, mutta myöhemmin tehdyt tutkimukset ovat ilmituoneet että kahvin juonti synnyttää mikroagressioita, joita VALKOISTEN keskuudessa on tuhka tiheään. On jopa sanottu että jos kahvi tulisi nyt markkinoille, se kielettäsiin vahvasti riippuvuutta lisäävänä huumeena, sillä kahvikuppineuroosi on suurempi haitta kuin lisääntynyt väkivaltaisuus khatin synyttämänä.

VALKOISEN mummon vapisevat kädet ei siis johdu ikääntymisestä, ne ovat oire vakavasta kofeiiniriippuvuudesta, ja mahdollisesta sekakäytöstä, jolloin on vuoron perään ryystetty kahvia ja teetä. Khatin säännöllinen jauhaminen auttaa ikeniä pysymään terveinä, se lisää suun hygieniaa ja estää karieksen syntyä. Poskilihakset pysyvät kimmoisina ja leukanivelet säilyttävät pidempään liikeratansa. Nämä kiistattomat punavihreän tieteen tuomat seikat on huomioitava, kun seuraavan kerran uudistetaan huumelainsääntöä. Puikula pään muotokin on aerodynaamisesti edullisempi, se vähentää ilmanvastusta kun juostaan poliisia karkuun, ja luiska otsa parantaa takapään pitoa jolloin kaarrenopeudet ei laske. Tämä on huomioitava myöskin siinä, että varastetulla sähköpotkulaudalla liikuttaessa virrankulutus pienenee. VALKOISTEN pottunokka, sekä ihramaha ja haluttomuus myötävaikuttaa suopeasti ilmaston kehittymiseen on sanktioitava ankarammin. VALKOISTEN naisten on lisättävä ” jakeluvelvoitetta ” 50 % jo vuoteen 2024 tultaessa, muuten taantuma ja työvoimavaje näivettää yhteiskuntamme. Lakia on muutettava siltä osin, että raiskaus on aina ollut molempien osapuolen yhteisesti sopima hauska pelihetki. Ja jos jotain pitää rankaista, niin VALKOISTA naista koska hän on jättänyt jakorasian ja näyttöpäätteen kaikkien saataville. Tällöin on ollut ilmeisenä vaarana että myöskin VALKOINEN saa jotain mikä on mustalle varattu.

ike

Kukahan tuonkin tutkimuksen on tilannut. Joku taho sen on maksanut.

Ilkka Forsten

Niin kaikki valkoisethan ovatkin kasvaneet miljonääriperheissä. Voi meitä onnellisia joita ei ole koskaan kohdannut mikään vastoinkäyminen, vanhemmat eivät milloinkaan eroa, he eivät joudu vankilaan, he eivät kuole, tai elä asumuserossa. Työttömyys ei koskaan vaivaa valkoisia meillä on aina töitä, tulot ovat ruhtinaalliset, miljoona ja sinne ja miljoona tänne, aina on varaa. ” Myrkyllinen stressi ” on palingeneettinen myytti valkoisilla, kun mustilla se on jokaisen harmina. Meidän aivomme reagoi eri ärsykkeisiin, ihan varmaan, sillä ainakin minä tunnustan tälläkin hetkellä olevani ihan hel****n ärsyyntynyt näistä tutkimuksista joita tehdään, kun tulokseksi saadaan AINA valkoisten tuottama paha tai rasismi, joka estää ÄO 65 ryhmän pääsyä eteenpäin. Nyt siis jo kokemukset määrittävät aivojen kokoa, voi sentään, onneksi minulla on ollut erittäin vähän stressi tai traumaperäisiä kokemuksia elämäni aikana, niin olen saanut pitää suuret aivot. Jos olisin ollut musta, minua vaivaisi mikrokefalia mikä näkyisi jo ulospäin. Sen lisäksi kallon muotoni olisi soikio, ja huulet kuin kumiveneen laidat. hampaissa olisi holkkisaimaan mentävä väli, heti siinä muonaluukun yläosaosassa, ( Se on Emma Karillakin, ) köyhästä perheestä lähteneellä ilmastoahdistujalla. Pyhkikää pe****ne näillä tutkimuksillanne, vain kommunistit ja ituhipit kumartaa tieteelle joka ei todista mitään, mutta syyllistää kategorisesti valkoiset joka asiasta.

Jussiboy

Nyt menit metsään, itsehän sinä syyllistit valkoiset kollektiivisesti. Sinähän olet sitten älykäs, kun sinulla soikionmuotoinen kallo. Näinhän eräskin rotuhygieenikko väitti mutta vetikin sanansa takaisin kun

Jussiboy

huomasi, että afrikkalaisilla onkin soikionmuotoinen kallo. Hänen piti etsiä uusia kallonmuotoja, että saisi valkoiset älykkäämmiksi. Hän keksikin, että älykkäillä valkoisilla on tuuheampi tukka mutta sitten tuli vastaan kalju, jonka älykkyys oli suurempi kuin tuuheatukkaisilla. Hän kääntyikin sinimustaksi ja ensimmäisen kerran hän huomasi, että niillä on suurempi pää, jolloin hän lakkasi huolehtimasta.

Ilkka Forsten

Kuule. Anna joskus järjen mennä ihan vaan omalla painollaan alamäkeä se helpottaa. En ole tähän asti kirjoittanut mitään mitä sinä et olisi ymmärtänyt väärin tavalla tai toisella. Jos sanoisin että musta on valkoista, mutta valkoisestakin saa värittämällä mustan ja silti kyseessä ei ole musta. Lähtisit perkaamaan sana kerrallaan täysin huumorilla heitettyä lausetta. Ihan kaikkea ei tarvitse pilkkoa murtoluvuilla, sillä on olemassa helpompikin tapa. Kommentoi asiaa vähemmän tieteellisesti, sillä on olemassa asioita mitkä ei vaadi kaiken aikaa syvä analyysiä tai empiiristä tutkimusta. suurin osa maailman asioista on oivaltamisen takana, ja kirjoitukseni sisältö on usein enemmänkin oivaltamista vaativaa, kuin vakavanaamaista ja tunkkaista yliopistoluentoa. Huumoria / sarkasmia ymmärtämätön lähestymistapa on äärimmäisen vaikea muutettava, mutta yritä edes.

Ei voi muuta sanoa

Idiootit tutkii toisia idiootteja.

Curve Bell

Ihmisen alkukodista poispäin kymmenien tuhansien vuosien aikana levittäytyneet kansat ovat joutuneet ratkaisemaan ongelmia ihan toiseen malliin kuin sukupolvesta toiseen yhden ja saman naapurikylän kanssa kahakoimaan jääneet kansat.

Kantaa Ottavainen

Totuudenpakoilu/totuudenpeittely on vain yksi pelkuruuden osa-alue.

there is no bisnes like asekauppa

Lienee ”gigaluokan” pelkuruutta kun päättäjät eivät nyt etukäteen varoittele ihmiskunnan
tulevasta (yli 2000000000 henkeä) kasvuhuipennuksen seurauksista.

Fossiilisten polttoaineiden käytön seurauksista päättäjät eivät sitä vastoin pelkää varoitella.

Toin sen näisin

”Aivojen pienempää kokoa on havaittu lapsilla, joiden ”kotitalouden tulot ovat alhaisemmat, olivatpa he sitten mustia tai valkoisia”.”

Ja siis mustilla on keskimäärin alhaisempi tulotaso kuin valkoisilla.

Onko näiden lasten vanhempien aivojen kokoa mitattu? Kävisi kenties ilmi, että mustien lasten vanhemmilla on jo pienemmät aivot ja tätä rataa sekä aivojen koko että sosiaalinen status periytyvät.

Tämä on tyyppiesimerkki nykytutkimuksessa, jossa ongelma rajataan, jotta saadaan haluttu tutkimustulos.

Jussiboy

Sinä teet samaa, mistä syytät tutkimuksen tekijöitä. Sitaatissa todetaan, että alhaisemman tulotason lapsilla on havaittu aivojen pienempää kokoa olivat ne sitten valkoisia tai mustia. Poimit vain mustia koskevan tuloksen ja rajat valkoiset lapset pois. Ja näin olet saanut itseäsi tyydyttävä tulos. Tämä on essentialismia. Voisi myös kysyä, onko näiden valkoisten vanhempien aivojen kokoa mitattu.

Toin sen näisin

Niin, mutta kun ”Amerikkalaisten mustien kotitalouksien tulot ovat keskimäärin alhaisemmat, koulutustaso alhaisempi ja työttömyys- ja köyhyysaste korkeampi kuin valkoisten kotitalouksien.”

Silloin mustissa siis on enemmän pieniaivoisia kuin valkoisissa. Ja mustien pienemmät aivot ovat keskimäärin pienempiä kuin valkoisten pienemmät aivot.

Jussiboy

Ja täällä on hyviäkin kommentteja mutta keskimääräisesti huonoja ja laiskojen ihmisten kirjoituksia. Aivot ovat jo niin luutuneita vain tiettyyn ajatusmalliin, että siitä ei pääse eroon vaikka esitettäisiin millaisia todisteita tahansa ajatusmallien kivettyneisyydestä.

Anomaster

Tuolta se voi vaikuttaa sellaisen mielestä, joka on jämähtänyt omiin käsityksiinsä ja on tyytymätön siihen, että toiset eivät ymmärrä taipua hänen erinomaisiin ajatuksiinsa, jotka hän on älykkönä kopioinut oikeaoppisista lähteistä.

Et varmastikaan ole tullut edes ajatelleeksi, että olisit reippaasti hakoteillä ja eksynyt metsään kahden suvakkipuun väliin. Sokeutesi salaisuus on siinä.

Ongelma, jota podet, liittyy elämännäkemyksen syvyyden puutteeseen ja uskomuksiin todellisuudesta. Olet kadottanut vapaan näkemyksen suvakkila-tieteen labyrinttiin.

Tuotahan et halua uskoa, mutta ehkä joskus karu totuus avautuu silmiesi eteen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Jussiboy

Niin sehän kaiken selittää, koska minä olen suvakki ja aivoni ovat luutuneet siellä kahden puun välissä suvakkiuteen ja katson sinun mielestä tieteellistä tietoa suvakkitieteen näkökulmasta. Vielä kun tietäisin, mitä se suvakkitiede on? Ai niin, tiedänhän minä. Kaikki tieteet, jotka eivät tuota ”kansallismielisten” hyväksymän tieteen tuloksia. Minä se vasta vapaa olen, kun uskon tieteen vapauteen tutkia kenenkään ennalta estämättä kaikkea mikä ei ole hyvän tavan vastaista. Minä olen tutkinut niin päihderiippuvuutta kuin myös vammaisuutta. Nämä molemmat ryhmät ovat myös yhteiskunnassa syrjittyjä syrjäytettyjä. Nyt olen vieläkin vapaampi, koska olen eläkkeellä. Ja mitä elämännäkemyksen syvyyden puutteeseen tulee, niin voin olla aikamoinen puusilmä, kun kohtaan ilmiselvää suvaitsemattomuutta ja joka lähenee jo samaa puusilmäisyyttä kuin minulla on joidenkin asioiden suhteen kuten esimerkiksi ”kansallismielisten” kiilusilmäisyys taannuttaa Suomi takaisin homogeeniseen, maatalousvaltaiseen ja topeliaaniseen yhteiskuntaan.

Anomaster

No, tulipa oikein perussuvakkiretoriikkaa tuohon viimeiseen selitykseen kansallismielisten (keitä sitten tarkoitatkin) pyrkimyksistä. Se on niin perustellisesti suvakkipupua kuin olla voi. Osoittaa vain, että ideologinen sokeus on tosiasia.

Yksi tyypillinen suvakkivirhe, joka tekee auttamisesta toimimatonta lällyttelyä on, että yksilöllä ei heidän mielestään ole itsellä mitään vastuuta itsestään, jos hänet voidaan määritellä syrjityksi. Sillä asenteella ei pystytä auttamaan ketään, mutta sillä asenteella voidaan lypsää väitettyjä syrjijiä loputtomiin ja pitää syrjitty suvakkiholhouksessa loputtomiin. Toimivuus edellyttää realismia ja todellisuuden ymmärtämistä.

Mitä tieteeseen tulee, ei suvakkiasenteella varustettu kykene tieteeseen aidosti, sillä häneltä puuttuu realismi ja todellisuuskäsityskin on lumetieteiden muokkaama. Suvakki tieteentekijänä on sokea, joka leikkii näkevää. Hän ei kykene näkemään, että hänen oma rajoittuneisuutensa estää näkemästä sitä mikä on sellaisena kuin se on. Hänen elämänkäsityksensä saa hänet tulkitsemaan havaintoja suvakivääristymän kautta. Hän ei edes halua nähdä todellisuutta sellaisena kuin se on, koska se olisi hänen mielestään julmaa ja ”sivistymätöntä”.

Toin sen näisin

Jaa, minusta täällä on vain hyviä kommentteja – niin ja sitten nämä sinun kommenttisi…

UsaDoom

Usa ja länsi on tuhon oma!
https://www.youtube.com/@justinawad6834/videos
Tässä esim usan koulu/oppimis menestyjistä!

Lukija

Ei tämmösille ”tutkimuksille” voi muuta kuin nauraa… kyseessä on vissiinkin jonkunsortin akateeminen vitsi, eli akakomiikka… 😂😂😂

Jussiboy

Tällaisille kommenteille ei voi kuin päästää röhönauru. Lue koko tutkimus, jos kielitaito riittää, mitä kyllä epäilen. Siitä vaan auki American journal of psychiatry. Kielitaitoa kyllä epäilen. Jos samoilla kriteereillä analysoisi kirjoittajan aivoja ja ne kuvattaisiin, niin tulos olisi saman suuntainen. Kirjoittajan lapsuusajan deprivaatio monilla elämänalueilla ei voi antaa tulokseksi muunlaista kuin tällaista typerää sepustusta. Jutussa kirjoittaja on valinnut vain ne kohdat vertaisarvioidusta tutkimuksesta, jotka vahvistavat hänen ennakkoluulojaan.

Anomaster

Tuoksuu enemmänkin poliittiselta hutkimukselta. Tuossa vähän ylempänä kyseenalaistin tuon toimivuuden. Yksinkertaisiin tiedeuskovaisiin tuo kyllä uppoaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Jussiboy

Lue se tutkimus niin luulet vähemmän.

Jussiboy

Ja teihin uppoaa vain sellainen tutkimus, joka myötäilee ja vahvistaa teidän omia ennakko-oletuksi ja -luuloja. Tehän olette kuin kommunistit, joiden ajatusmaailmaan ei sovi muunlainen tieto vaikka evidenssi olisi kuinka aukotonta.

Anomaster

Tyypillinen yleistäjä. Kun joku esittelee mielipiteen, kokee yleistäjä sen olevan niiden kaikkien mielipide, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä. Samalla hän yhdistää mielipiteen esittäjän kaikkiin mielipiteisiin, jotka poikkeavat hänen mielipiteestään.

Missä se aukoton todistusaineisto on? Ei ainakaan tuossa tutkimuksessa, paitsi yksinkertaisten tiedeuskovaisten mielestä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Punavihreisiin uppoaa tutkimus jossa mikä tahansa ” aukollinen ” on oltava lisääntymässä mustan perimän kanssa, se kuulemma parantaa MEIDÄN DNA perimää joka on niin ummehtunutta, kun emme ole vuosisatoihin tehneet lapsia muiden kanssa. Ghanalainen perimänparantaja onkin ihan oikea jakamaan uutta ja hyvää, sillä hänen persoonansa on tehnyt kaikkien sukulaistensa kesken vähintään kaksitoista penskaa ja jokainen on yhtä mölli.

Jussiladyboy

Jahas, ”jussi” herännyt yöuniltaan trollaamaan…

Jussiboy

Kiitos kunnianimestä. Otan se vastaan, kun tiedän, että olen oikeassa ja olen suvaitsevainen tiedeuskovainen, joka tutustuu alkuperäisiin tutkimuksiin.

Anomaster

Huuhaatutkimuksiin pitääkin uskoa, joten tunnustuksesi tiedeuskovaisuudestasi on mitä ilmeisimmin totta. Ihan positiivista, että joskus puhuu totta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Kriittinen Kansalainen

Tietysti surkea lapsuus jas ellainen vaikuttaa tulevaisuuteen. Se vaan että se surkea lapsuus yleensä johtuu geeniperimästä ja sen geeniperimän luomasta kulttuurista… Niin se vaan on vaikka suvakit selittäisi mitä. Pätee toki muuten myös huonot geenit omaaviin valkoisiin, aasialaisiin ja kaikkiin. Näissä ryhmissä kuitenkin huomattavasti vähemmän huono-osoisia koska keskimääräiset geenit parempia, mikä taas on luonut keskimääräistä huomattavasti paremman kulttuurin kuin eräillä muilla. Vaikka siis suvakkien mukaan niin afrikkalaiset kuin lähi-itäläisetkin kulttuurit ovatkin niitä kaikista parhaimpia…

Ja NEEEKERI !

Ans ku mä arvaan tämän diipa-daapa tutkijan taustan.

Juke

No ainakin se on varmaan Harvardin yliopistosta Bostonista, se on kuulemma paras, hahahahah.

jotkut donkkaa tykimmin

Mokuagendan kiusallinen kaksoisstandardi paljastuu kun ottaa huomioon että geeniperimän tuottamat (fyysiset) lahjakkuuserot ovat ilmiselviä esimerkiksi ammattiurheilussa.

Kriittinen Kansalainen

Urheilussa tosiaan näkyy selvästi. Se tosiaan kummastuttaa ettei missään muussa mukamas sitten? 😉

Puolueeton

No tämä tutkimushan selittää samalla senkin, miksi korkeamman älykkyysosamäärän (IQ) saaneet, ovat yhteiskunnassa paremmassa asemassa. Ei olekaan niin, että korkeampi älykkyysosamäärä aiheuttaa paremman aseman, kuten on vanhan pseudotutkimuksen mukaan kuviteltu, vaan parempi asema saa aikaan korkeamman älykkyysosamäärän.

Anomaster

Lukuisat mielipuoliset ja idiootin tasolla olevat vallanpitäjät historian aikana ovat selvä osoitus siitä, että Puolueettomalla on joko väärä käsitys tai sitten hupaisa huumorintaju.

juu

Ameriikassa jossa ennen kaikki oli suurta, niin nyt pienet aivotkin on valkoisten syytä.
Mutta yleisemminhän tuo menee juuri sen vasemmistolaisen mielisairaan ideologian (intersektionaaliset feminismit ja woket) jonka mukaan valkoihoiset on syyllisiä kaikkeen pahaan mitä maailmassa on, valkoihoiset on heti syntymästään kauheita rasisteja, ja mustaihoiset ei ole itse syyllisiä mihinkään vastoinkäymiseen tai mihinkään pahaan mitä tekevät.

Jussiboy

Lue tuo tutkimus alkuperäisenä. Väitetäänkö siinä noin kuin kirjoitat? Ei sanota.

Piikkilampaat

Ai että musta heimo jossain toisella puolella maapalloa, joka ei koskaan ole valkoisia nähnytkään, on pieniaivoinen ja se on valkoisten rasistisuuden syytä? En edes tiedä miksi vaivauduin tuollaiselle trollille vastaamaan.

Piikkilampaat

Samansuuntaisilta ”tutkijoilta” tuli tutkimustulos että mieskin voi synnyttää, eli sekin on sitten totta, vai?

Jussiboy

Monien kommenttien ydinajatus on olemusajattelu eli essentialismi. Ihmiset ovat olemukseltaan erilaisia, mutta että tämä erilainen olemus oikeuttaisi syrjivät asenteet ja syrjivän kohtelu on ihmisoikeuksien vastainen. Olemusajattelulle on ominaista, että vaikka sen väitetään selittävän havaittavia ilmiöitä ihmisten välillä, vastakkaiset havannot eivät voi koskaan kumota sitä. Jos empiiriset havainnot ovat ristiriidassa olemusväitteiden kanssa, olemusajattelu tyypillisesti vetoaa havainnoista riippumattomaan intuitioon eli mutu-tuntumaan. Monesti tämä johtaa kehässä liikkuvaan argumentaatioon.
En minä yritä sinua saada uskomaan tuota tutkimusta. Ei omassa kuplassaan elävän mieltä voi muuttaa, aina löytyy tekosyitä selittää tutkimustuloksia toisiksi kuin ne ovat. On jokseenkin merkityksetöntä suunnata kritiikkiä joidenkin kommentteihin, joiden ei usko pystyvän muuttumaan.Monet kommentoivat kirjoitustani ad hominem.

Anomaster

Ensimmäinen virheesi on, että uskot ihmisoikeuksien olevan sitä mitä kuvittelet niiden olevan. Olet oppinut poliittisen ideologian kertoman keksityn väitteen siitä. Koska et tunnusta luonnollisia ihmisoikeuksia, vaan poliittisin syin kehitellyn idean ihmisoikeuksista, olet täysin hakoteillä asiassa.

Toinen virheesi on, että mikäli joku ei ole kanssasi samaa mieltä, perustuu sen toisen käsitys mutuun, vaikka et tiedä miten vankka kokemuspohja sillä jollakulla on. Itselläsi ei ilmeisesti ole juurikaan kokemusta erilaisista ihmisistä pitkin maailmaa. Kirjasta opittu ideologinen ajatus näkyy olevan käsityksesi pohja, joten se ei perustu omaan kokemukseen, omiin havaintoihin. Kovasti kyllä koetat vaikuttaa oppineelta, mutta ei terminologia tee viisasta. Viisaus on hyvin eri asia.

Olen nähnyt ihmisiä, kaikenlaisia, vähän monessa kulttuurissa, enkä tarkoita turistikohteita, vaan pitkäiakaista asumista pitkin poikin maailmaa. Siitä syntyy kokemusta ja käsitystä, ei mitään ideologista kuvittelua.

Että oikein ”ad hominem”. Itse et tyydy kohdistamaan väittämiäsi yhteen henkilöön, vaan teilaat kaikki kommunisteiksi tai joiksikin muiksi kuplassaeläjiksi.

Et varmaan ymmärrä, että itse asiassa kaikki elävät kuplissa, mutta joillakin se kupla on paljon suurempi. Sinun kuplasi vaikuttaisi monen mielestä ahtaalta, kun siihen ei mahdu näkemystä.

Jostain syystä pienemmissä kuplissa elävät uskovat usein olevansa opettajia kaikille muille ja uskovat olevansa ylivertaisia. Kun on oikein iso kupla, on tietoon nähden paljon nöyrempi asenne. Pienissä kuplissa luullaan, että tiedetään. Isommissa kuplissa tiedetään, että luullaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Jussiboy

”Koska et tunnusta luonnollisia ihmisoikeuksia, vaan poliittisin syin kehitellyn idean ihmisoikeuksista, olet täysin hakoteillä asiassa”
Mille pohjalle YK:n ihmisoikeuksien julistus lepää? Ettei vain vain luonnollisten ihmisoikeksien perustalle.Nyt meillä vaihtui paikka, sinä olet siellä kahden puun välissä.

Anomaster

Jaa, YK:n ihmisoikeusjulistus on poliittinen julistus. Kas kun et tuota ole tullut huomanneeksi.

Olet tunnustatunut suvakiksi, joka näkyy myös kaikista kirjoituksistasi. Ns. suvaitsevaiset suvaitsemattomat vetoavat yhtenään ihmisoikeuksiin, jotka ovat kaikkea muuta kuin luonnollisia ihmisoikeuksia.

Terveisiä vaan vapaasta maailmasta sinne kahden suvakkipuun väliin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Teen poikkeuksen. Kommentoin kirjoitustasi AD varaosat firman piikkiin, ne muut saa olla ad hominem. Tarkoittaako kehässä liikkuva argumentaatio sitä että kirjoittaja istuu karusellissä, ja koska olen hyvin vähän, suorastaan pikkuriikkisen verran saanut sivistystä oltuani koko ikäni valkoinen, en tiedä mitä eroa on tabletilla ja dosetilla. minulla on kuitenkin esittää todistus väärään suuntaan kierretystä kiertokoulusta, joka aiheutti vuosien kiertohuimauksen, sekä elämäni kannalta kiusallisen derivaatiopoikkeaman. Tuppaan näen kävellessäni kiertymään rihlauksen suuntaan joka vaikeuttaa pitkillä etäisyyksillä perille menoa. Tämän huomasin kun pyrin pääsemään S – markettiin ja päädyin viereisen ALKO:n myymälään. Olen kuitenkin nero, sillä opin ensin kirjoittamaan ja vuotta myöhemmin lukemaan. Kykyni tulkita vaikeaksi koettuja hieroglyfejä lähinnä Egyptin pyramideissa, on antanut samalla kyvyn keksiä mikä on sähköasentajien yleisin kuolinsyy. Se on väärä johtopäätös. Tämän lisäksi kuuntelen sujuvasti Ruotsin kieltä ja osaan latinaa, koska olen ollut pitkään latinalaisessa amerikassa konsultoimassa, miten pitää suhtautua huumorilla kirjoitettuun intuitioon. Empiirinen havaintoni, jotka ovat ristiriidassa olemusväitteiden kanssa on tuupannut minut kuplaan. Se on autona jo vähän vanhan aikainen, mutta sen loistavat talviominaisuudet, kuten tuulilasin jään tai huurteenpoisto on ihan omaa luokkaansa. Yleensä avaan sivulasit ja kokeilen aurauskepeistä vieläkö olen tiellä. Pienissä nopeuksissa menetelmä on pistämätön, suurissa se sattuu kämmeneen vaikka aurauskepit ovatkin tätä nykyä muovisia. Vastakaiset havainnot eivät voi koskaan kumota tätä, sillä essentialismi ja syrjivät asenteet ovat ihmisoikeuksien vastaisia kuten sanoit. Saatan tässä nyt syyllistyä lähes tietämättäni hakemaan tekosyitä olemusten erilaisuuteen ja vedota yhä kehässä likkuvaan argumentaatioon. Tämä saattaa tietyissä olosuhteissa olla tänka på enkä voi koskaan kumota sitä. Apropoo, joko sait lähettäni lahjan, puoli desiä Dimetyylielohopeaa vai vieläkö jatkamme empiiristen havaintojen tekoa olemusajattelulle ominaisessa muodossa ?

Mort miserat non est, aditus ad mortem est misera.

Piikkilampaat

Todista nyt miten miehet synnyttää, kokeile nyt ihmeessä selittää. Maapallollan nisäkkäillä ei ole kuin 2 sukupuolta, naaras ja uros, ainostaan naaras synnyttää ja uros siittää naaraan raskaaksi. Jos väität että tuon takia elän jossain kuplassa, no, jätetään kertomatta missä itse elät. Rotuja kun ihmisillä on useita kuten vaikkapa apinoillakin. aivoihin ei joku rastisuus vaikuta mitnkään, ehkä mokka voi siitä loukkantua ja masentua mutta naurettaan luulla että joka mokka on sen takia pieniaivoinen, se kuule ollut sitä jo noiden syntymästä asti.

Jussiboy

Sinä todistat tuolla kommentillasi tutkimuksen tulokset tosiksi.

Anomaster

Nyt ilmeisesti osoitit miten huteralla pohjalla sitä tutkimusta pidät totena.

Jussiboy

Aikamoista, jota ei voi ottaa vakavasti. Voi kun meillä valkoisilla menee huonosti ja mustat jyrää meitin. Ja missä kohtaa tuossa tutkimuksessa sanotaan, että valkoiset ovat syypäitä? Missään kohtaa tuota tutkimusta ei oteta kantaa siihen kenen syy tällainen asiantila on. Valkoiset rotuteoreetikot ovat yrittäneet selittää valkoisten paremmuutta mutta jo amerikkalainen 1900-luvun alun johtava rotuteoreetikko Madison Grant (1916) joutui toteamaan ja selittämään monia asioita ympäristön vaikutuksella perinnöllisyyden korostamisesta huolimatta. Niinpä USA:n etelän väestön suhteellinen köyhyys valkoisten keskuudessa johtui siitä, että orjuuden lopettamisen jälkeen he joutuivat tekemään enemmän ruumiillista työtä, mikä on omiaan heikentämään valkoisia kuumassa ilmanalassa (Grant 1916, 37-39). On USA:n mustien historian täydellistä sivuuttamista, jos ei ota huomioon heidän vuosisataista sortoa. Vaikka mustien asema on parantunut vuosisatojen kuluessa, niin se ei tarkoita sitä, että pitkäaikaisen sorron ja epätasa-arvon jälkeen sen vaikutukset kumoutuvat muutamassa sukupolvessa.

stetsonlogi

Tutkimusen tilaaja/maksaja saa juuri sellaisen tutkimustuloksen kuin haluaa. Mutta jokainen pystyy päättelemään tosiasiat kun näkee miten eri maissa asiat ”makaa”

Puolueeton

Tämä koskee myös ilmastonmuutosta. USA on pannut siihen miljardeja ja saanut satoja miljardeja takaisin, kun öljyä on saatavissa vielä kohtuuhintaan. Homma lähti käyntiin 1970 luvulla 1. öljygriin jälkeen. Tutkimus levisi kuin uskonto vuosituhannen vaihteessa.

Vasemman jalan saapas..

Matupatjat kuten nämä vajakki”tutkijat” ovat näköjään samalla alemmalla henkisellä tasolla kehitysmaalaisten ml. kemujen kanssa. Ilmankos viihtyvätkin näiden seurassa ja rakastajattarina.

Ks. youtubesta hakusanoin ”average IQ countries”

Jussiboy

Sepustuksesi perusteella voidaan sanoa, että se vahvistaa vain tutkimuksen tulokset. Heikoissa oloissa eläneelle on heikommat aivot. Ja se kasvattaa katkeruutta muita kohtaan.

Ilkka Forsten

Sitä ilmiötä kutsutaan myöskin kateudeksi, joka saa alkunsa siitä ettei kyvyt riitä mihinkään ja kun ei riitä, ei saisi riittää muillakaan.

Anomaster

Mistä tiedät missä oloissa arvostelemasi henkilö on elänyt? Siinä tuli esille Jussiboyn ”tieteellinen ymmärrys”.

Jussiboy

Vielä kerran, lukekaa tuo tutkimus kokonaisuudessaan.

Anomaster

Miksi lukea helposti epäpäteväksi osoitettavissa olevan tutkimuksen tulos. On muutakin tekemistä kuin tuhlata aikaansa poliittisiin hutkielmiin.

Jussiboy

Jos se on kerran helposti osoitettavissa epäpäteväksi, niin esitä vasta-argumentti ja mieluummin samantasoisesti kuin tuo tutkimus.

Anomaster

Miksi hukkaisin aikaani tonkiakseni huuhaata? Minulla on muutakin tekemistä kuin osoittaa sinulle sen huuhaus. Jos se ei sinulta käy, ei voi mitään.

Jussiboy

Tekosyitä ja väistelyä. Et voi kutsua jotakin tutkimusta vain huuhaaksi, jos sen tulokset eivät sovi sinun maailmankuvaasi. Oletko tosiaan sitä mieltä, että usassa mustilla on samat mahdollisuudet kuin esim. valkoisilla. Etkö tunnusta mustien pitkään jatkunutta sortoa ja rasisimia joka on totta vielä tänäkin päivänä vaikka edistystäkin on tapahtunut.

Anomaster

Pohjoisessa USA:ssa mustilla on kutakuinkin samat mahdollisuudet ja lukuisat mustat ovat sen todistaneet. Etelässä on vielä jossain määrin mustia halveksivia asenteita.

Et ilmeisesti käsitä, että on mustillakin jokin vastuu omasta tilastaan. USA:ssa suurin osa mustista, jotka eivät saa aikaiseksi kohtuullista elämää, ovat itse omilla ajatustavoillaan pitäneet itsensä heikoilla. Heilla on tarjolla koulutusta samoilla ehdoilla kuin valkoisillekin, mutta he eivät edes yritä sitä hyödyntää. Osa hyödyntää ja niitä koulutettuja mustia on aika paljon määrällisesti, vaikka ei prosentuaalisesti. Monet koulutetut mustatkin käsittävät ja sanovat julkisestikin, että mustien tulisi ottaa vastuu elämästään, eikä vain valittaa. Olen tuntenut amerikan mustia, eikä ole ollut mitään ongelmaa puolin tai toisin. Montako sinä olet tuntenut? Olen tuntenut myös afrikkalaisia mustia ja ihan hyvin on toiminut. Montako sinä olet tuntenut? Vai elätkö kirjanoppineisuutesi ennakkoluuloissa?

Kaikkein hulluinta on tuoda Suomeen sellaiset ajatukset, että suomalaiset ovat rasisteja ja siksi mustat voivat huonosti. Minä näin 70-luvulla ensimmäistä kertaa elämässäni mustan ihmisen, joka oli töissä eräässä valintamyymälässä. Sitä kävi moni ihmeissään katsomassa, koska se oli jotain erikoista, mutta en kuullut puolta sanaa rasistisia kommentteja keltään.

Yhdysvalloissa olevat ongelmat eivät ole suomalaisia ongelmia, eivätkä juuri suomalaisille kuulu.

Suvakit ovat keksimällä keksineet poliittisiin tarkoituksiinsa leimakirveitä Suomeenkin, mutta eivät ole käsittäneet, että Suomi ei ole USA. Heitä ei kiinnostakaan totuus, vaan perimmäisesti heitä kiinnostaa valta.

Eivätkä koskaan kerro, että somalit eivät olleet orjina missään vaiheessa, mutta somalit pitivät bantuja orjinaan. Se ei loppunut ennen kuin italialaiset sen lopettivat. Miksi somalit eivät ole mitään velkaa? Miksi ne lukemattoman monet mustat, jotka pitivät mustia orjia eivät ole mitään velkaa? Miksi arabit, eivät ole mitään velkaa, vaikka pitivät niin mustia kuin valkoisiakin orjia? No eihän suvakit näitä kerro, kun tarkoitus on pyrkiä syyllistämään valkoisia orjuudesta ja kaikesta muustakin mahdollisesta.

Et kai sitten tiedä sitäkään, että valkoiset menestyivät maailman valloituksessa paremmin kuin muut. Monet yrittivät samaa, mutta eivät onnistuneet. No, olihan arabeilla aikansa iso osa Euroopasta vallassaan ja mongolitkin levittäytyivät laajoille alueille, eikä kummassakaan tapauksessa ollut mitään kaunista. Afrikassakin mm. Zulut alistivat suuria alueita valtansa alle.

Vaan tuota tutkimusta esiteltiin ikään kuin yleisesti mustia koskevana, jolloin tulee katsoa kaikkiin mustiin planeetalla. Mustien sorto ei ole mitenkään yleisesti valkoisten aiheuttamaa. Et taida käsittää, että orjuus ei suinkaan ollut valkoisten luoma ilmiö, vaan valkoisten hankkimia orjia oli aika vähän määrällisesti ja ajallisesti orjuuden historiassa. Valkoiset aloittivat myöhään ja lopettivat paljon aiemmin kuin muut. Afrikassa orjia oli kaupattu kauan ennen kuin valkoiset ostivat ensimmäiset orjat pitkään toimineilta toreilta Afrikassa. Mustat myivät toreillaan orjia toisilleen ja arabeille. Valkoiset lopulta tuhosivat suuren osan orjakaupasta. Mustat eivät, eivätkä arabitkaan olleet orjakaupan lopettajia.

Mitä tekosyitä ja väistelyä? En todellakaan näe mitään aihetta sinun mieliksesi paneutua tuohon moskaan. Se ei ole tekosyy, vaan ihan järjellinen valinta. Elä vaan uskossasi, että nämä tutkimukset ovat totuutta, kun et ymmärrä paremmin. Voisinhan minäkin kaivaa jostain kaikenlaisia hömppätutkimuksia ja vaatia, että sinun tulisi käyttää niihin aikaasi ja todfistella ne pätemättömiksi. Sellaisia löytää helposti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Jussiboy

En ole sanonut, että tuo tutkimus olisi ehdotonta totuutta. Sa vain lisää tietoa ja selityksiä. Tiedehän on itseään korjaavaa. Jokin toinen tutkimus voi asettaa sen suurennuslasia alle ja samoilla tutkimusjoukoilla testata validiteettiä ja reabiliteettia. Laita nyt edes yksi hömppätutkimus niin saan lukea ja tutustua siihen. Se tutkimusraportti täytyy olla julkaistu jossain tiedelehdessä.

Ilkka Forsten

Olet käynyt minulle niin rakkaaksi että ajattelin lähettää sinulle lahjan. Puoli desiä Dimetyylielohopeaa. Ota sitä vain tipoittain, suurempi määrä olisi haaskausta.

Jussiboy

Sinä olet hyvin hauska mies, varo vain kun kaadat sitä lahjapulloon, että et hengittelemään niitä höyryjä.

Oikeanjalan saapas

Matupatjat tästä nyr enää puuttui! Sainpahan purettua tämän patoutuneen ilon.

Juke

Puutuu vielä putinisti.

Juha

Miehen aivot ovat keskimäärin isommat kuin naisen aivot.. se johtuu varmaan toksisesta maskuliinisuudesta. Tosin nykyään miehen ja naisen väliset erot ovat translain myötä vähenemään päin.. vaikkakin avioerot lisääntyy.

Seka-avioliitot tuottavat sekarotuisia lapsia.. ja aikaa myöten nämä pride tyyliset sukupuolisekoilut sekä em sekarutsaukset tulevat kutistamaan aivojen kokoa.. siis noin keskimäärin.

Anomaster

Että joskus tulevaisuudessa ihmisen pää on vain finni olkapäiden välissä?

Ilkka Forsten

Minusta ympäristöministerillämme on jo finni.

Anomaster

Pitääpä katsoa tarkemmin, josko sillä tosiaan on jonkinlainen nyppylä olkapäiden välissä.

Ilkka Forsten

Ennen vanhaan sen saattoi puristaa näppien väliin ja homma tuli hoidettua, mutta ihmisarvo ja monet humanitaariset elementit kieltävät finnien puristelun. Kerätään kolehti ja ostetaan ministerille Clerasiliä sekä tuppo pumpulia. Niilläkin asia hoituu.

murre riepunen

Mikäli meidän ” kaalinpää ” tietäjiin on uskominen, murjaanien aivot ovat suuret, sisältäen runsaasti kapasiteettia johon valkoisen lihaa syövän aivot eivät yllä, kuten lampaiden paimentaminen kivokkoisella ja vähän ravitoa antavalla aluella. Helpotusta antaa Suomeen aikoinaan lähteneen heimonvanhimman lähettämät Kelan ja muut etuudet joilla lammaskatrasta paimentava voipi suht huolettomasti vaeltaa pitkään sauvaansa iloisesti heilutellen.

Kaverin Puolesta

Apinan voi napata pois viidakosta mutta viidakkoa ei voi saada pois apinasta.

pertsa

Kannattaa edelleen tutustua Tatu Vanhasen ja tohtori Lynnin tutkimuksiin rotujen eroista sekä erityisesti ÄO:n vaikutuksesta menestymiseen!

Jussiboy

Niin ja Lynnhän julkaisi myös tutkimuksen peniksen pituuden suhteesta älykkyyteen. Eli mitä pitempi penis, sitä älykkäämpi mies. Vanhanen myös selitti, mistä älykkyyserot voivat johtua. Hänen selityksensä oli samansuuntainen kuin tuon tutkimuksen. (Geenien tuo yhteiskuntatieteisiin kirja: Ahmavaara&Vanhanen)

Ilkka Forsten

Kauko-idässä kepin pituus on keskimäärin pienempi kuin muilla, mutta jostain syystä he ovat harvinaisen älykkäitä, kun taas afrikassa jortikka laahaan karavaanin perässä pölyn keskellä, ja mitään kehitystä ei tapahdu. 🍌

Jussiboy

Tuo väitteesi afrikkalaisista on vain urbaani legenda johon loppu tulokseen tulee, jos katsoo liikaa pornoelokuvia. Mutta ethän sinä niin tee.

Ilkka Forsten

Et kuitenkaan ottanut kantaa siihen että Kauko-Idän kansoilla on se pienepi versio, vai onko sekin urbaani legenda ?

Jussiboy

En ottanut. Minä vain siteerasin Lynnin tutkimusta. Hänhän on teidän oma älykkyystutkija. Etkö ole häneen tutustunut. Jos et, niin kipin kapin tutustumaan. Wikipedia ei kelpaa.

Anomaster

Kaukoidän tyttöjen mukaan se pienempi versio ei ole minkäänlainen legenda vaan tosiasia. Heitä kai voi pitää luotettavana lähteenä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Pertti

”Eli mitä pitempi penis, sitä älykkäämpi mies.”
Tämä selittää Jussi-pojan neuroottisen tarpeen esiintyä älykkönä.

Jussiboy

Tämä oli päivän paras, ja aivan oikein minä olen älykkö mutta en neuroottinen. Neuroottisilla ihmisillä on paha tapa toistaa omia ajatuskulkujaan kykenemättä muuttamaan niitä saatuaan uutta tietoa.

Pertti

Itse en ole älykkö, mutta arvostan sitä, jos kykenet muuttamaan ajatuskulkujasi, jos saat uutta tietoa. Onko joskus käynyt niin, ja oletko voinut sen julkisesti (tai edes ystavapiirille) myöntää?

Jussiboy

Olen muuttanut, jos opponenttin näkökulma minun tutkimukseeni on tuonut uusia ajatuksia.

Anomaster

Älykkö? Millä perusteella? Luettu lumetieteiden maisteriksi? Voisitko määritellä mitä sinulle tarkoittaa sana ”älykkö”, kun ei tuo varmaan kenelläkään muulle tule mieleen kirjoitelmistasi.

ike

Taitaa olla lehden oma kommentaattori aktivoimaan keskustelua, saattaa olla jopa useampi henkilö. Voi olla myös joku poliitikko ”asiantuntemuksesta” päätellen. 😊

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari
Jussiboy

Missä tuota lumetieteitä opetetaan? Älykkö on joustava ja tiedonjanoinen ja -haluinen. Hän osaa ottaa asioista selvää, eikä hyväksy suoraan kaikkea, varsinkaan sellaista, joka perustuu pelkästään mielipiteeseen vailla minkäänlaista tieteellistä evidenssiä. Hän on myös valmis muuttamaan ennakkoluulojaan uutta tietoa saatuaan vaikka tuo uusi tieto olisikin hänen aikaisemman ennakkoluulon tai asenteen vastaista. Älykkö myös tarkistaa jonkin väitteen tai tutkimustuloksen alkuperäisestä lähteestä. Tähän ei monenkaan kommentoijan viitseliäisyys riitä vaan pureskelematta hyväksytään oman samanmielisten ryhmän väitteen.

Anomaster

Tuon neuroottisuusmääritelmän mukaan suvakit ja ilmastohörhöilijät ovat neuroottisia.

Jussiboy

Ja ns. kansallismieliset, joilla on trumppilainen asenne tietoon: minun mielipiteeni on yhtä totta kuin tutkittu tieto.

Anomaster

Tuo on sinun käsityksesi, mutta ei välttämättä totta. Yrität vaan puolustaa omia käsityksiäsi, myös itsellesi, pyrkimällä luomaan tiedon auktoriteetin ilmapiiriä tarjoamallesi näkemykselle. Eivät varmaan monet siihen lankea.

Et kai ole älykkötunnelmissasi älynnyt, että niitä kansallismielisiä on monenlaisia, he eivät ole yksi tasa-aineinen joukko. Ja tietysti yrität käyttää lyömäaseena oppimaasi käsitystä Trumpista, kuten oikeaoppinen suvakki tekeekin. Olet aika ennustettavissa oleva kommenttiesi suhteen. Tyypillistä suvakkilan ”totuutta” tulee aina. Ja hupaisaa kyllä, pidät sitä älyllisenä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Varmin merkki siitä että henkilö on suvakki ilmenee kerrasta toiseen A.) Tarpeena käyttää ylettömästi sivistyssanoja, ( tällä hämätään vastapuoli olettamaan että kyseessä olisi paljon koulutusta saanut henkilö. ) ja B) Kaavamaisuus joka toistaa vaatimusta että muilla on velvoite esittää erivän mielipiteensä tueksi faktat.Ja C) Mikään fakta ei koskaan riitä todisteeksi, tilalle vaaditaan aina uusi selitys, joka kumotaan velvoitteella esittää edellisen faktan perusteet yhä uudelleen. Luodaan siis kehä mikä ei pääty, ja oletetaan että se mitä itse väitetään jää lopulta voimaan ja on pysyvä totuus.

Lukija

– ”Suvaitsevaisuus ei ole suvaitsemattomuuden vastakohta, vaan ainoastaan sen vääristelty muoto. Molemmat ovat despoottisia. Suvaitsevaisuuteen sisältyy tekopyhä röyhkeys”.-

Thomas Paine (1737-1809) teoksessaan: ”Ihmisen oikeudet”

Ilkka Forsten

Niin, ja tutkittu tieto on yhtä totta kuin sen tilanneen tahon määrittämät parametrit. Jos minä maksan tarpeeksi tutkimuksesta joka väittää neliön olevan kolmio, niin usko tai älä, se on kohta sitä ja sinä luet tutkimuksen kysymättä missään vaiheessa, kenen intressejä haluttiin myötäillä. Jos maksan ekstraa siitä että tutkimuksen kerrotaan olevan monen tiedeyhteisön tarkistama, et tee enää mitään varmistusta vaan luotat suoraan joka sanaan. Tällä tavalla ne gallupitkin tehdään.

Oletan että katsot joka aamu peiliin, hymyilet peilikuvalle ja hoet kolmasti, olen älykkö, osaan kaiken, olen viisaampi kuin muut. Ei millään pahalla, mutta sekin on yksi oire josta voi pitkälle päätellä sen, onko henkilö oikeasti sitä mitä väittää olevansa,vai pelkästään narsisti joka tarvitsee toistuvaa itsekehua. Itänaapurin presidentillä on sama ongelma tosin sillä erotuksella, että hänen ajatusharhansa tuottaa uhreja joka päivä.

Jussiboy

Otit aika huonon esimerkin, täytyy siis olla umpisuvakki, joka on niin tyhmä, ettei kyseenalaista tuollaista tutkimusta.Se on sinun mielipiteesi, johon sinulla oikeus vapaassa yhteiskunnassa. Jos tuo sinun analyysisi minusta pitäisi paikkansa, niin kaikki sellaiset tutkijat, joiden tutkimukset eivät miellytä esimerkikis ns. kansallismielisiä, ovat kehuja kaipaavia narsisteja, joiden elämä on surkiaa hyväksynnän kerjäämistä kokoajan. Saat pitää mielihyvin tuon luonnehdintasi, jos se saa sinut hyvälle mielelle tässä mustien, värillisten ja feministien hallitsemassa maailmassa ja jotka alistavat valkoista heteromiestä.
Maailmaan kohdistuva tutkimus, tieteellisin menetelmin tapahtuva tiedon hankkiminen maailmasta ja sen perusteleminen edellyttää tiettyä perusnäkemystä tutkittavana olevasta maailmasta. Tämä perusnäkemys muodostaa tieteellisen maailmankatsomuksen. Tieteellisessä maailmankatsomuksessa on kyse tietoteoreettisista ja ontologisista käsityksistä sekä arvostuksista.
Toisaalta taas kognitiivinen psykologia on vakuuttavasti osoittanut, että ihmiset tekevät systemaattisia virheitä hyvin alkeellisissakin päättelytehtävissä, jotka kuuluvat logiikan, todennäköisyyslaskennan talousteorian ja joskus jopa aritmetiikan alaan. On lähes mahdotonta löytää mitään formaalia rationaalisuuden mallia, jonka yksinkertaisiakin perusperiaatteita suurin osa ihmisistä ei rikkoisi ainakin tietyissä tilanteissa ja joissain tapauksissa lähes poikkeuksetta
Epätieteellisyyden perusteita ovat kirjoittajan mukaan tutkimuksen propagandaluonne, indoktrinointi ja ideologisuus. Niiden korjaamiseksi kirjoittaja ehdottaa tasapuolisuutta, mikä tässä yhteydessä tarkoittaa irtautumista suvakkiudesta ja sen luomista harhaisista todellisuukäsityksistä.
Käsitys hyväksyttävästä tietämisestä liittyy käsitykseen tieteestä neutraalina ja objektiivisena, hypoteesien empiirisenä testaamisena. Puhtaasti tutkimusongelmiin perustuva tutkimusmenetelmien valinta edellyttää, että tutkija valitsee monista mahdollisista menetelmistä kulloiseenkin tutkimusongelmaan sopivimman. Kysessäolevassa tutkimuksessa on valittu aivojen magneettikuvaus, jolla saadaan tarkkaa tietoa aivojen eri osa-alueista. Näin saatuja tuloksia on verrattu tutkittavien elin olosuhteisiin. Valittu tutkimusmenetelmä ei ainoastaan tuota tutkimusongelman ratkaisemisessa olennaista tietoa, vaan myös tuottaa sosiaalisen todellisuuden ja tätä koskevan ongekman tietynlaisena. Tällöin tutkijan on hyvä olla selvillä paitsi menetelmän teknisestä sopivuudesta tutkimusongelman ratkaisemiseen myös siitä, että menetelmä rajaa tietynlaiset todellisuuden ilmiöt tutkimuksen piiriin kuuluviksi ja samalla sulkee muunlaiset ilmiöt tutkimuksen ulkopuolelle.
Nyt minä taas menen peilin ääreen ja suorastaan nostan itseni jalustalle, kun sain tuon kirjoituksen kirjoitettua. Suvakki mikä suvakki. Mutta ylpeä siitä, että en katso vain sinimustien lasien läpi tätä maailmaa. Minulla on monenvärisiä laseja ja kaikesta mitä niiden läpi näen yritän tehdä synteesiä, enkä jumittaa sinne anomasterin minulle varaamien kahden puun väliin.

Lukija

– ”Suvaitsevaisuus ei ole suvaitsemattomuuden vastakohta, vaan ainoastaan sen vääristelty muoto. Molemmat ovat despoottisia. Suvaitsevaisuuteen sisältyy tekopyhä röyhkeys”.-

Thomas Paine (1737-1809) teoksessaan: ”Ihmisen oikeudet”

Juke

Onpa valaiseva keskustelu, kaikki alkaa pikkuhiljaa selvetä.