Kulttuuri Urheilu ja liikunta

Kalle Rovanperä on maailmanmestari!

https://commons.wikimedia.org Kalle Rovanperä Rally Sweden 2020 CC-BY-SA-4.0

Kalle Rovanperä kartturinaan Jonne Halttunen varmistivat rallin maailmanmestaruuden, vaikka MM-sarjaa on jäljellä kaksi osakilpailua. Uuden-Seelannin rallin jälkeen piste-eroa toisena olevaan Viron Ott Tänakiin on 64 pistettä.

Läpi kauden mm-sarjaa hallinnut Rovanperä, 22, on kautta aikojen nuorin maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja. Colin McRaen ennätys siirtyi odotetusti historiaan. Toisen polven rallikuskille menstystä oli povattu jo yli vuosikymmenen ajan. Kallen isä Harri Rovanperä ajoi urallaan 111 WRC-rallia.

Toyotalle Uuden-Seelannin osakilpailuvoitto oli kauden kuudes. Rovanperä aloitti kauden yhdennentoista rallin tunnustellen ja tyylilleen uskollisena maltillisesti. Ensimmäisistä kymmenestä erikoiskokeesta nuori suomalainen kellotti nopeimman ajan vain kolmessa. Samalla kun muiden tallien huippukuskit tippuivat pelistä pois, mukaan lukien Fordin Craig Breen ja Gus Greensmith, onnistui Rovanperä pitämään määrätietoisen otteen haastavista Uuden-Seelannin teistä.

Suvereeni läpi kauden

Kausi alkoi tuoreelta maailmanmestariparilta Rovanperä-Halttunen yskien. Monte Carlon osakilpailu oli Toyotalle haastava ja Fordin ranskalainen konkari Sébastien Loeb otti yllättäen voiton. Rovanperä sijoittui neljänneksi. Rovanperä otti vahvan kiinnityksen maailmanmestaruuteen kolmessa seuraavassa rallissa voittaen Ruotsissa, Kroatiassa ja Portugalissa. Vaikka Tänak ja Hyundai tekivät parhaansa ei kauden mittaan ollut epäselvyyttä kuka maailmanmestaruuden tulee viemään.

Rovanperä on seitsemäs suomalainen rallin maailmanmestari.

Kausi jatkuu Katalonian rallilla 20.10.

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Kas kun rallia saavat ajaa kuten ennenkin. Kartturi voi lykätä autoa niin ”ilmastohätätila” voisi kuluttaa vähemmän painomustetta. Miksei lehdistö ja TV-uutistoimistot vähennä omaa kulutustaan, vaikkapa olemalla sähköisessä mediassa ilman meikkiä ja miehet Turhapuron näköisenä. Lehdet voisivat säästää sanoja ja valehdella vähemmän.

Rudi

Hieno saavutus Kalle Rovanperältä. Eikä voi väheksyä myöskään Harri-isän osuutta tapahtuneeseen. Poikaa on ohjattu määrätietoisesti kohti maailmanmestaruutta alkaen siitä kun ratti pysyi kädessä. Kova harjoittelu, resurssit ja sen lisäksi sopivat geenit tuottivat nuorimman maailmanmestarin.

Earl Stone

Ennen Toyotaa mestari edusti itävaltaa, liekö äitinsä kotoisin sieltä? Sponsori rahaa varmasti saanut paremmin, mitä suomesta olisi irronnut.

Puolueeton

Taitoa tarvitaan ajamiseen, joillain sitä on joillakin ei ole taitoa eikä edes järkeä. Voitto on hieno saavutus suomalaisille. Vahinko, että se kiihottaa jotkut vähäjärkiset menettämään ajokorttiinsa.

John Quiman

Nuorin mestari kautta aikojen. Edellinen nuorin oli kai 27 -vuotias voittaessaan mestaruuden.

Tuosta on hyvä jatkaa. Noita tulee vielä monta.

Seant

Pitää sanoa Monacolainen, jos toimitaan samoin kuin Suomeen muuttaneiden kohdalla, joiden alkuperä halutaan peittää esim.rikoksissa. Lehdet sanovat esim. vaasalaismies jne. vaikka ei ole edes Suomen kansalainen.
Mutta onnea kuitenkin aito suomalaiselle, kuten urheilussa toimitaan vielä, ei katsota missä maassa on kirjoilla.

Hyvä Monaco

Joo, jos Monaclainen voitti niin ei siinä ole mitään hurrattavaa. Marcus Grönholm sentään oli suomalainen.

JFK

Jos monacolainen voitti, luulisi Monacon olevan nyreissään, kun kaikki mieltävät (FIA:a: myöten), että suomalainen voitti. WEF:n mantra on, että et omista mitään. Niinpä tämäkin on syytä ottaa pois suomalaisilta.
Suomi oli matkalla tulemaan niin vauraaksi maaksi, että jossakin vaiheessa kaikki ralli- ja formulakuskit olisivat kenties olleet kiinnostuneita siirtämään kirjansa Suomeen. Mutta ei, alhaisen moraalin omaavat opportunistit ja narsistit tuhosivat Suomen yhteiskunta- ja talouskehityksen. Nyt ollaan takaisin 60-luvulla. Rallimenestys ja muoviämpärit pitävät kansan lämpimänä.

otto suni

On hienoa saada olla ylpeä suomalaisesta rallin maailmanmestarista ja asian saa vielä sanoa ääneen tässä globalistien maassa. Sukupuoli on myös selvä, eli mies, ei miesolettama tai kumisaapas!

Kata

Juuripa näin!

Uusimmat uutiset