Kolumnit Politiikka

Liitot, lakot, suomalaiset duunarit ja ulkomaiset lakkorikkurit

"Äärioikeistohallitusta vastaan"-mielenosoitus Jyväskylässä (2023). Kuva: Kansalainen.

Kohta taas mennään, mikäli liittojen uhkailu toteutetaan. Pari viikkoa kestävä poliittinen lakko, jonka todellinen tarkoitus on kostaa vasemmiston hallituskauden jälkeinen huono vaalimenestys uudelle hallitukselle. Hintalappu lakosta tulee olemaan erittäin korkea sellaisenaan – ja kerrannaisvaikutuksilla suurempi. Tosin niin oli vasemmiston hallituskausikin.

On epäselvää, miten tämä auttaa suomalaisen duunarin asemaa. Suomessa on muutenkin massatyöttömyyttä, ja koko ajan kuulee uutisia konkurssiin menneistä firmoista, lomautuksista ja suljetuista tehtaista. Nyt loputkin töissä käyvät pitäisi hoitaa pois tuottavan työn ääreltä.

Lakot todennäköisesti ajavat useita pienempiä yrityksiä konkurssiin, mikä taas kasvattaa suurempien valtaa markkinalla pidemmässä juoksussa. Tämä on pelaamista kapitalistin pussiin.

Oikeistolle lakot ovat korkeintaan hetkellinen ongelma, sillä ne mahdollistavat ulkomaalaisen työvoiman hankkimisen suomeen lakkorikkureina – ja lopulta halpatyövoimareservinä, joka on oikeistolaisen yrityspampun unelma. Onkohan liitoissa viitsitty miettiä asiaa tämän vertaa?

Ei tietenkään, sillä vasemmistolle ei ole ongelma hakea tänne kaikkia maailman ihmisiä, sillä se ei humanismisokeudessaan tajua sen tarkoittavan suomalaisen duunarin arjen kurjistumista entisestään.

Molemmat osapuolet perustelevat avoimia rajoja työvoimapulalla sekä ulkomaalaisilla osaajilla. On epäselvää, miten satojen tuhansien työttömien Suomi kärsii työvoimapulasta, tai miten nämä ulkomaalaiset osaajat parantavat suomen kilpailukykyä toimimalla pääasiassa halpatyövoimamarkkinoilla.

Liitot elävät verovapaata elämää, saavat verotukia ja kierrättävät sitä vasemmistopuolueille, jotta voivat toimia näiden ulkoparlamentaarisena siipenä silloin, kun vallassa on joku muu kuin se, kenen vaalikampanjaa liitot maksoivat (verorahoilla). Johto tienaa rahaa kuin kunnon porsas-kapitalistit konsanaan, kuten kunnon shampanjasosialistin kuuluukin.

Korruptiota tämä ei tietenkään ole! Ihan vain duunareiden puolesta tässä. Vasemmistoa ei tosin ole kymmeniin vuosiin kiinnostanut suomalaisen työntekijän tulevaisuus, muutenhan se puuttuisi esimerkiksi ulkomaisen työvoiman käyttöön, sillä ulkomainen työvoima tarkoittaa suomalaista työttömyyttä.

Ongelma ei tietenkään ole pelkästään liitoissa. Hallitus paiskaa leikkauksillaan lapsiperheiden tuloista pois, eikä tarjoa tilalle töitä. Muka-konservatiivinen Perussuomalaiset ei ole erityisen kiinnostunut perheiden arjesta, vaikka vaalien alla näytelläänkin, että ollaan huolissaan suomalaisista perheistä. Ei siltä tunnu kun käytäntöön mennään.

Suomella olisi leikattavaa monista turhista kohteista. Suomi voisi tarjota jopa 200 000 tuhannelle suomalaiselle töitä heittämällä ulkomaalaiset työntekijät takaisin kotimaihinsa tarjoamaan huippuosaamistaan. Tällä saataisiin leikattua sosiaalimenoista aika pitkä penni. Tämä parantaisi suomalaisen duunarin asemaa ja valaisi yksilöille uskoa tulevaan.

Mikä estää tekemästä näin?

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Punakaarti haluaa taas että komppanianpäälliköt valitaan huutoäänestyksellä. Miksi edellisen hallituksen aikana ei ollut lakon lakkoa, vaikka punavihreät velkaannutti maan ja nyt kun se pitäisi korjata, huudetaan ” äärioikeiston ” valtaan-noususta ja valtion asioiden huonosta hoidosta. Joka päivä samat narisijat vinkuvat siitä kuka pitäisi erottaa ministerin virasta, vaikka laillisten vaalien jälkeen ei pitäisi olla syytä ylläpitää pelkkää poliittista sekasortoa. Kuka nyt ei kykene tekemään yhteistyötä, kuka haluaa vain sosialistista hallitusta, ja kysyn tähän loppuun vielä senkin, paljonko duunarin rahapussi olisi kevyempi jos punavihreät olisivat saaneet jatkaa ilmastohömppäänsä ja maksattaa kaikesta ylimääräistä kuten tapana oli ? Se mitä Ohisalon / Marinin kaltaiset olisivat tehneet tähän mennessä ituhippien siunauksella, olisi paljon suurempi notkahdus kuin se mitä nykyinen hallitus pystyy aikaan saamaan.

Silloin kun ammattiliitot elivät kulta-aikaansa, ne todella tekivät jotain palkansaajan hyödyksi. Tänä päivänä liitot on pelkkiä puoluetoimistoja jotka vastuuttomasti lakkoilevat poliittisin perustein. Demarit etunenässä haluavat näköjään toisintoa vuodesta 1918. He saavat sen jos peli jatkuu tällä tavalla. Jos Orpo taipuu tässä tilanteessa ja antaa periksi, mitä se viestittää vasemmistolle. Sen että mistä tahansa voi nostaa metelin ja voittaa valtaa omalle agendalleen. Tiukka ei on oikea tapa, jolloin se kaapin paikka ei muutu vaikka demarit itkisivät kuinka vuolaasti. Tämä kansa EI HALUA enää punavihreää sosialismia, sen todisti viime vaalit. Edellinen hallitus kiljui itselleen työrauhaa vaikka kukaan ei edes yrittänyt ministerien erottamista, nyt joka päivä valitetaan puheista, kirjoituksista, ajatuksista ja jopa asioista mitä ei ole tehty tai sanottu. Jostain syystä punakaarti ei oppinut mitään edellisestä kapinasta vaikka olisi ollut hyvä oppia edes se, että jos puhutaan demokratiasta se tarkoittaa myöskin sitä ettei hallitusta muodosteta vain punavihreälle pohjalle.

Ruoste Iskee

Tuohon päälle vielä se että kohta muutenkin on toivotonta saada työpaikkaa ja ne jotka on töissä, potkitaan pellolle kun robotit ja tekoäly otetaan tilalle, noille kun ei tarvitse maksaa palkkaa eikä vakuutuksia, tekevät myös työtä 24/7.