Kotimaa Maahanmuutto

Maahanmuuttovirasto perustaa jälleen uusia vastaanottokeskuksia 10.6.

Maahanmuuttovirasto valmistelee uusien vastaanottokeskusten perustamista, koska Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut, kerrotaan Maahanmuuttoviraston julkaisemassa tiedotteessa.

Vastaanottokeskusten lisäksi Maahanmuuttovirasto voi perustaa yksityismajoituksen palvelupisteitä, josta itse majoituksensa järjestävät turvapaikan tai tilapäisen suojelun hakijat saavat vastaanottopalvelut, kuten sosiaali- ja terveyspalvelut ja vastaanottorahan. Suuri osa Ukrainasta paenneista on majoittunut yksityismajoitukseen.

Osa uusista vastaanottokeskuksista on jo toiminnassa olevien vastaanottokeskusten sivutoimipisteitä. Maahanmuuttovirasto jatkaa myös vastaanottokeskuspaikkojen lisäämistä jo toiminnassa oleviin vastaanottokeskuksiin.

Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottojärjestelmän toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Maahanmuuttoviraston omat vastaanottokeskukset sijaitsevat Helsingissä, Lappeenrannassa (Joutseno) ja Oulussa. Muita vastaanottokeskuksia ylläpitävät järjestöt, kunnat ja yritykset.

Uudet vastaanottokeskukset, tilanne 10.6.2022

– Imatran vastaanottokeskus, Suomen Punainen Risti (SPR), 250 paikkaa. Toiminta alkaa 1.6.2022.
– Kyyhkylän vastaanottokeskus, Mikkeli, Wellbeing365 Oy, 200 paikkaa. Toiminta alkaa 13.6.2022.
– Loviisan vastaanottokeskus, Hemcare Oy, 270 paikkaa. Toiminta alkaa 14.7.2022.

Ahvenanmaalle on avattu ensimmäinen vastaanottokeskus

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Ahvenanmaalla järjestetään vastaanottotoimintaa. Ahvenanmaan vastaanottokeskus aloitti toimintansa 6.6.2022. Vastaanottokeskus perustettiin, koska Ahvenanmaalle on majoittunut Venäjän hyökkäyksen takia noin 250 Ukrainasta paennutta henkilöä. Ukrainasta paenneiden majoituksen ja vastaanottopalveluiden tarve on kasvanut Suomessa.

– Olemme kevään aikana perustaneet 49 uutta vastaanottokeskusta ja toimipistettä ympäri Suomea ja nyt historiallisesti myös ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalle, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Suuri osa ukrainalaisista asuu yksityismajoituksessa, eli on järjestänyt itse majoituksensa esimerkiksi sukulaisten tai vapaaehtoisten luona. Myös yksityismajoituksessa asuvat turvapaikan- tai tilapäisen suojelun hakijat saavat vastaanottopalvelut, kuten sosiaali- ja terveyspalvelut ja vastaanottorahan vastaanottokeskuksesta.

Ahvenanmaan vastaanottokeskus on Turun vastaanottokeskuksen sivutoimipiste ja sitä ylläpitää Suomen Punainen Risti.

– Yhteistyömme Ahvenanmaan maakuntahallituksen ja Suomen Punaisen Ristin kanssa on ollut erittäin hyvää ja toimivaa. Haluamme myös kiittää kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat majoittaneet ukrainalaisia Ahvenanmaalla tähän asti, kertoo tulosalueen johtaja Rafael Bärlund. Bärlund toimii Maahanmuuttoviraston yhteyshenkilönä viraston ja Ahvenanmaan maakuntahallituksen välillä.

Lisätietoa:

– Perustietoa migri.fi-sivuilla majoittumisesta vastaanottokeskukseen ja majoittumisesta yksityismajoitukseen

– Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ukrainalaisten majoituksesta

Kansalainen uutisoi aiheesta aiemmin:
https://www.kansalainen.fi/maahanmuuttovirasto-perustaa-uusia-vastaanottokeskuksia/
https://www.kansalainen.fi/maahanmuuttovirasto-perustaa-lisaa-uusia-vastaanottokeskuksia/
https://www.kansalainen.fi/maahanmuuttovirasto-perustaa-lisaa-uusia-vastaanottokeskuksia-2/
https://www.kansalainen.fi/maahanmuuttovirasto-perustaa-jalleen-uusia-vastaanottokeskuksia/
https://www.kansalainen.fi/maahanmuuttovirasto-perustaa-jalleen-uusia-vastaanottokeskuksia-21-4/
https://www.kansalainen.fi/maahanmuuttovirasto-perustaa-jalleen-uusia-vastaanottokeskuksia-6-5/

Maahanmuuttovirasto

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Bling Bling

Kummallista kyllä, tällä kertaa toivottavaa on, että tämän pakolaisaallon parhaimmisto jää Suomeen tekemään työtä, perustamaan perheitä, äänestämään ja kehittämään yhteiskuntaamme perinteisemmällä, suurimmalle osalle suomalaisistakin maistuvammalla linjalla.
Tämä ajatus on tietysti vihervasemmistolle kauhistus ja irtiotto vihervasemmiston pakolaismonopolista, joten rasismikirves heilunee kuin heinämiehellä. Ehkä hallitus valmistelee salassa jonkin lain, jonka mukaan vain ei-Eurooppalaisperäiset pakolaiset voivat jäädä maahan ihan miten vain tahtovat, riippumatta laeista tai luvista.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Bling Bling
Irma

Haluaisin tässä kohtaa muistuttaa että suurin osa Ukrainan pinta-alasta on tällä hetkellä sotatoimista vapaata aluetta. Ja nyt kysyisin tätä taustaa vasten, että miksi Ukrainalaiset ”pakenevat” ulkomaille koska siihen ei ole todellista tarvetta?. Ainakaan Suomella ei ole varaa hyysätä eikä elättää enään ainoatakaan ”pakolaista”. Järjetöntä toimintaa ottaa korollista velkaa yksityisiltä finanssilaitoksilta ja rahoittaa sillä ulkomaalaisten loisimista Suomessa. Tässä maassa on n. miljoona ns. köyhyysrajan alapuolella elävää Suomalaista, mitä hallitus on tehnyt heidän hyväkseen?.

otto suni

Oligarkkien hallitsema Ukraina on ollut koko itsenäisyytensä ajan ihmiskauppaa harjoittava valtio, joten kaikki mahdollinen raha imetään kansalta jotta Zelenskyn taustavoimat rikastuvat. Emme todellakaan tarvitse yhtään pakoloista mistään maasta, siinä olet täysin oikeassa!

Tuumailija

Tuossa kaveri joka asui maassa, meni naimisiin ukrainalaisen kanssa kertoi, kuinka ”rauhan” aikana sinne tulleita avustuselintarvikkeita myytiin ihan kaupan hyllyillä ja hinta oli kohdillaan ulkomaisen ”luxuksen” vuoksi.

Tällä hetkellä asuvat suomessa ja tänne on tullut myös hänen vaimonsa sukulaisia. Puoli vuotta tulemisen jälkeen sukulaiset edelleen ajelevat ukrainan kilvissä olevilla autoilla ja omalla ajokortilla, eivät vain tajua asioita tai heille ei kukaan ”avustaja” ole kertonut.

Ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei ukrainaan ainakaan pidä rahaa lähettää, koska siellä on porukkaa joilla on todella syvät taskut, näihin on uponneet aiemmatkin eu:n tukimiljardit ja niiden perään ei juuri ole huudeltu.
Ovat myös hyvin tietoisia siitä korruption määrästä sekä tasosta joka maassa vallitsee, tavallinen kansa jää aina nuolemaan näppejään ja koitaa vain pärjätä mahdollisimman vähällä päivästä toiseen. Samalla kun ”virka”miehet ja syvätaskuiset rikolliskaverinsa elävät yltäkylläisyydessä, ”opiskelevat” yliopistoissa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Tuumailija
ike

”Afrikka on aina ”Afrikka”. Eiköhän aleta siihen että aletaan kaikki elämään oman budjetin mukaan, myös suomen byrokraatit. Jos edes ensi vaaleissa ei näytetä vihervasemmistolle missä mennään, niin ei tulevaisuus ole suomalaisille mitenkään hanskassa. No tuota ikää jo on joten ei enää kai koske minua. Ihmetyttää että ei näytä koskettavan nuoriakaan. Sanokaa nyt viimein noille Tuppuraisille että nyt riittää. Ihminen on noin typerä ja kehtaa vielä näyttää sen julkisesti. Olisin hävennyt ja lähtenyt kaikista julkisista tehtävistä jo ajat sitten, hänen asemestaan.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
arkkioleskelija Andersson

”Kentältä” on jo kuulunut suomalaisten vähäosaisten purnausta ukrainalaispakolaisten ylimielisyydestä ja etuilusta.

Velkaantuva maa ei voisi oikeastaan ottaa suuria määriä MINKÄÄNLAISIA pakolaisia jos oikeasti välitettäisiin omista vähäosaisista…

Kata

Totta puhut..ihmettelen miksi esim äitini kahden lapsensa(myöhemmin meitä tuli lisää 🙂 ) kanssa kulki ees taas aina sukulaisten luo turvallisimpiin osiin Suomessa?
Tai kesti pommitukset milloin missäkin suojassa?Ei hän eikä muutama muukaan lähteneet minnekään.Tuskin mikään maa olisi ottanutkaan paitsi nyt Ruotsi lapsia..ei mun äiti luopunut lapsistaan,nostan hattua.
Jonkun toisen ratkaisu oli toinen mutta ei aina niin onnellinen kenellekään osapuolelle.

Vanhempieni koko omaisuus hävisi evakkojunasta ja koti poltettu.Kaksi kättä mutta ei mitään black*n deckeriä ollut isällä kun aloitti jälleenrakennuksen.
Ensin pahvimökkiin…
Kuinka kunnioitan noita sukupolvia,en osaa sanoin edes sanoa.
Isäni oli ensimmäisiä Tornion maihinnousussa lokakuussa -44….Siitä tuhottuun Rovaniemeen…kiesus sentään mutta nyt woket huutaa sukupuolenvaihdoksia ja rajat auki kaikille!!!
Meillä on unelma…

Mua niin vitautas…

Jee jee Jegros

Sinä olit kysymässä voitaisiinko ottaa venäläisiä joukkoja suomeen turvaamaan vapautta…Kuten tuo venäjän otto sunikin

juu

Voiskohan joskus kehittää sellasen keskuksen jossa ei annettaisi ulkomaalaiselle suomalaisen rahoja?

Juha

Suomihan on jo konkurssissa. Valtion velat ylittää valtion varallisuuden. 99.9%a suomalaisista haluaa lisää velkaa ja lisää maahanmuuttajia.. äänestyskäyttäytymisen perusteella.

setä Taikaseinä

KAIKENLAISET pakolaiset rasittavat vastaanottavaa maata ennenkuin heistä tulee nettoveronmaksajia.
Millaiseksikohan mahtaa ukrainalaisten panos muodostua tuossa suhteessa ?
Kemuvyöhykkeeltä tulevista siihen tuskin yltää edes joka kymmenes.

Kuten Migrin entinen (nyttemmin canceloitu) motto kuului: ”kuokka on paras kotouttaja”.

juu

Mä olen aitiopaikalta seurannu ”maahanmuuttoa” ihan siitä asti kun tänne Kontulaan ekat somalit tuli.
Mitään positiivista ne ei tuonnu mukanansa 😀
Uskosin että ukrainalaiset on paljon hyödyllisempiä myös Suomelle.
Ja mielellään heitä myös auttaa kun ovat ihan oikeita pakolaisia lähialueelta.
Tuskin edes valittavat sitä että puuro on pahaa..

Juha
thjumrutj

”Kaupungin kasvu perustuu vieraskielisten määrän kasvuun, kun taas kotimaisia kieliä puhuvat asukkaat lähtevät.”
Onkos kyseessä valkopako ja slummiutuminen ?

Sensuroimaton Totuus

Koodisana ”Venäjän hyökkäys” mainittu.

VMP!

juha II

Lisää ”ukrainalaisia” naisia ja lapsia”!!!

Ennen tuollaisesta asioiden vääntelystä olisi saanut vähämielisen maineen loppuiäkseen.

Va fan

Ai nyt kelpaa Ahvenanmaalle? Kun tulijat ovat eivät ole parta lapsia? Nyt ollaan niin hyvesignaloimassa.

Juha

Affenanmaalla on työvoimapulaa perunan ja omenan poimijoista.. se selittänee asian.

Ahvenanmaalle ydinpommi!

Kalastajiakin tarvitaan.

Tuumailija

Näiden myötä saavat lisää tukiaisia entisten päälle. Suomen valtiohan maksaa Ålandille n.2500€/asukas tukiaisia ja on maksanut lähes koko sen olemassaolon ajan.
Silti sieltä ei tule verotuloja tms. takaisinpäin, joka kompensoisi edes marginaalisesti kustannettua lystiä.

Uusimmat uutiset