Kotimaa Uutiset

Patria toimittaa Puolustusvoimille 40 miehistönkuljetusajoneuvoa lisää

Lippujuhlan päivän 2022 paraati, Patria 6x6 XA-300 APC. Kuva: Wikimedia Commons / Public domain/ MKFI.

Suomen Puolustusvoimat on tehnyt lisähankinnan Patrian 6×6-miehistönkuljetusajoneuvoista. Tämä hankinta liittyy aiemmin kesäkuussa 2023 allekirjoitettuun sopimukseen, jonka myötä Puolustusvoimat hankki alun perin 91 panssaroitua ajoneuvoa. Nyt solmittu lisähankinta koskee 40 ajoneuvoa, jotka kuuluvat sopimuksen sisältämään 70 ajoneuvon lisähankintavaraukseen.

Patrian 6×6-ajoneuvojen valmistus tapahtuu yhtiön Hämeenlinnan yksikössä. Tämä hankinta tukee merkittävästi paikallista työllisyyttä, sillä Patria on laajentanut työvoimaansa viimeisen vuoden aikana. Kesällä 2023 työntekijöiden määrä oli noin 330, mutta nyt luku on noussut noin 400 henkilöön. Jussi Järvinen, Patria Suomen toiminnoista vastaava johtaja, korostaa yrityksen kykyä laajentaa tuotantoaan ja tavoitetta solmia uusia kauppoja.

Lisäksi tämä hankinta on osa laajempaa CAVS (Common Armoured Vehicle System) -yhteishanketta. Hankkeessa ovat mukana Suomen lisäksi Latvia, Ruotsi ja Saksa, ja se edustaa valtioiden välistä yhteistyötä puolustusmateriaalin hankinnassa. Aiemmin Ruotsiin ja Latviaan on jo toimitettu ajoneuvoja, ja nyt Suomi jatkaa omien toimitustensa vastaanottamista.

Suomen osalta ensimmäiset ajoneuvot sarjatilauksesta on jo toimitettu Porin prikaatille. Porin prikaatissa aloitetaan vuoden 2024 alusta varusmiesten koulutus uusien ajoneuvojen käyttöön, mikä korostaa ajoneuvojen merkitystä osana maanpuolustusta ja varusmiesten koulutusta. Tämä lisähankinta vahvistaa entisestään Suomen Puolustusvoimien kykyä operoida nykyaikaisella ja tehokkaalla kalustolla.

Lähde: Yle

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kalle Pelttari

Tämä on hyvä uutinen Suomelle ja Natolle. Kun on jo useampi maa, jotka arvostavat laatua, tehokkuutta jne. on Suomalainen osaaminen tällä saralla ehkä maailman parasta. Viro antoi muka Suomelle näpäytyksen, kun tilasi Turkista ”vastaavia” ajoneuvoja ison määrän. No jos p—a haluaa, p—a saa. Kyllä nyt tilauskanta on sitä luokkaa, että Patria pärjää ilman Vironkin tilauksia.