Kotimaa Rikos

”Ruotsalaisjengi” toi yli 200 kiloa huumeita Suomeen

Kuvituskuva. Kuva: Pexels / CC0.

Ruotsista on kuljetettu yli kaksisataa kiloa huumausaineita Oulun seudulle ja muualle Suomeen, poliisi epäilee. Kesällä 2023 Oulussa otettiin kiinni useita henkilöitä, joiden yhteydessä takavarikoitiin suuria määriä amfetamiinia ja Lahden seudulla tehtiin samankaltaisia löytöjä. Lisäksi poliisi sai haltuunsa tuhansia euroja käteistä ja useita laittomia aseita.

Syyttäjä on nostanut syytteet 19 henkilöä vastaan, joita epäillään pääosin törkeistä huumausainerikoksista. Osa epäillyistä on tunnustanut osuutensa, mutta suurin osa kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Monet epäillyt ovat edelleen vangittuina.

Keskusrikospoliisi (KRP) on tutkinut yli 200 kilogramman huumeiden salakuljetusta Ruotsista Suomeen. Tutkimusten mukaan Etelä-Ruotsissa asuva pariskunta oli vastuussa suuresta osasta toimintaa, joka tapahtui heinäkuun 2022 ja kesäkuun 2023 välisenä aikana.

Vaikka KRP ei suoraan vahvista yhteyttä Ruotsin jengirikollisuuteen, poliisin esitutkintamateriaalista löytyy viitteitä Foxtrot-ryhmittymään kuuluvista huumausaineista. Aiemmin on tullut ilmi, että pahamaineisen Dödspatrullen-rikollisjengin jäsenet olisivat tuoneet Suomeen Foxtrot-joukkiolta hankittuja huumeita.

Tapaus liittyy aiempaan huumausainerikosjuttuun, jossa ulkomaalaistaustaiset henkilöt hallinnoivat Oulussa suuria määriä huumausaineita ja tuomittiin tammikuussa 2023. Ryhmittymän toimintaa johdettiin ulkomailta käyttäen eri pikaviestisovelluksia, jolloin huumausaineita maahan tuoneet henkilöt saivat reaaliajassa ohjeet huumausaine-erien toimittamiseen.

Eri puolille Suomea levitettyjen huumausaineiden arvo katukaupassa olisi noin seitsemän miljoonaa euroa. Rikoksista epäillyn ryhmittymän johtohenkilöt ovat noin 25–40-vuotiaita ja pääosin ulkomaalaistaustaisia.

Lähde: Yle

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Ruotsalaisten katujengie toimintaa ei parane tunnustaa, kuten meilläkin koko toiminta on valtamedian toimesta häivytetty, ei ole.

John Quiman

Ei voi olla sellaista, mikä haittaisi ideologisia päämääriä. Siksipä ihan kulttuurimarxismin ohjeiden mukaan ei totuutta kerrota sellaisenaan, koska se on vaarallista. Totuus muokataan ensin ideologialle sopivaksi ja kerrotaan sitten versio, joka palvelee ideologiaa.