Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Ruotsin tullivirkailijoita kehotetaan kantamaan ampuma-aseita vakavan rikollisuuden lisääntyessä

Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 2.0 DEED / News Oresund.

Ruotsin tullipäällikkö varoitti, että suuria määriä huumeita takavarikoidaan yhä useammin väkivaltaisilta rikollisilta, jotka voivat hyökätä tulliviranomaisten kimppuun milloin tahansa.

Ruotsin tullivirkailijat varustetaan virkapistooleilla ja -kivääreillä suojautuakseen huumejengeiltä, kun vakava väkivaltarikollisuus on lisääntynyt hälyttävästi Ruotsin rajalla.

Ruotsin hallitukselle maanantaina toimitetun raportin jälkeen antamassaan lehdistötiedotteessa tullijohtaja totesi, että organisaation velvollisuutena on varmistaa henkilöstönsä turvallisuus, sillä he joutuvat yhä todennäköisemmin tekemisiin Euroopan rajojen yli huumeita salakuljettavien väkivaltarikollisten kanssa.

”Viimeaikaiset tapahtumat, joissa rikollisuus on lisääntynyt, ovat merkinneet sitä, että meidän on luotava turvallisemmat työolot”, sanoi tullin pääjohtaja Charlotte Svensson.

Hän selitti, että suuria huumausainemääriä takavarikoidaan yhä useammin erittäin väkivaltaisten rikollisten toimesta, jotka saattavat hyökätä tullivirkailijoiden kimppuun harkitessaan takavarikoitavan tuotteen katukauppa-arvoa.

Tällä hetkellä Ruotsin tullivirkailijoilla on käytössään vain pamput ja pippurisumutetta, ja eräs virkailija näytti olevan tyytyväinen asevarastonsa päivittämiseen.

”Ruotsissa rikolliset ampuvat silmää räpäyttämättä, ja kuka sanoo, etteivät he tekisi samoin, jos paljastamme heidät huumeiden tai aseiden kanssa?” nimettömänä pysyttelevä virkamies sanoi SVT Nyheterille.

Ruotsin jengirikollisuuden rikostilastot rikkovat uusia ennätyksiä vuosittain

Viime vuoden syyskuussa Ruotsin poliisiylijohtaja Anders Thornberg sanoi, että maassa on meneillään ennennäkemätön verinen jengisotien ja ampumisten aalto, kun maassa oli tapahtunut useita julmia hyökkäyksiä.

”Useita 13-15-vuotiaita poikia on tapettu, rikollisen äiti murhattiin kotonaan ja nuori mies ammuttiin kuoliaaksi matkalla töihin Uppsalassa”, Ruotsin poliisipäällikkö sanoi televisioidussa lehdistötilaisuudessa.

Vuonna 2022 koko maassa kirjattiin ennätykselliset 60 kuolemaan johtanutta ampumavälikohtausta, ja viime vuoden joulukuun alkuun mennessä 50 ihmistä oli murhattu ampumavälikohtauksissa vuonna 2023. Myös pommi-iskuja tehtiin 140, mikä on huomattavasti enemmän kuin edellisvuonna kirjatut 90 tapausta.

Ruotsin poliisi arvioi, että noin 30 000 ihmistä on suoraan osallisena jengirikollisuudessa tai on sidoksissa jengirikollisuuteen eri puolilla maata, mukaan lukien 9 000 aktiivista jäsentä ja 21 000 apulaista, joista monet ovat alaikäisiä, joita yhä useammin valmistellaan tekemään vakavia rikoksia rikollisjengien puolesta.

Huumausaineiden salakuljetuksen lisäksi Ruotsin tullivirasto takavarikoi 93 miljoonaa kruunua (8,15 miljoonaa euroa) käteistä rahaa rajoilla vuonna 2023, mikä on 22 miljoonaa kruunua enemmän kuin edellisenä vuonna.

”Rikoshyödyt viedään Ruotsista pois pestäväksi muihin maihin. Rahat päätyvät sitten huumekauppaa ja salakuljetusta hallitsevien vakavien rikollisten taskuihin. Meidän on tietenkin torjuttava tätä”, Svensson lisäsi.

Lähde: SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Jospa vielä miettisitte sitä hottentottien ja karavaanikuskien karkotustakin vaihtoehtona, sillä se pelkkä luikun kantaminen ilman oikeutta käyttää sitä tarkoituksenmukaisesti, rasismisyytösten pelossa, ei toimi. Olette luoneet yhteiskunnan jossa ” toiseuttaminenkin ” on vakava rikos, mutta ette kykene luomaan yhteiskuntaa jossa muualta tulleet potkittaisiin pihalle. Jakamattomat ihmisoikeudet ei tarkoita oikeutta jakaa huumeita penskoille, eikä jengiytymistä. Ne joihin tätä jaloa ja pyhää artiklaa sovelletaan, ei ole koskaan allekirjoittaneet yhtään YK:n ariklaa ihmisoikeuksista. Ei niistä tarvitse välittää mitään, ne ei ole kyseisen proopuskan tarkoittamia vainottuja. Kannattaa muistaa että patruunat ovat halpoja mutta hautajaiset kalliita.

Toni Lajos

Täytyy kuitenkin pitää mielessä jakamattomat ihmisarvot, profilointiin ei saa sortua, kunnioituksen puutteesta saattaa sakko rapsahtaa, tarkkana pitää tullihenkilön olla, ennen aseen esiin kaivamista.

Marko Kristian

”profilointi” on kielletty, jos poliisi etsii mustaihoista miestä niin tasapuolisuuden takia heidän on ratsattava 4 valkoista että saavat ratsata yhden mustan.
”järki hei älä jätä”