Kotimaa Muu maailma Politiikka

Suldaan Said Ahmed ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustajaksi Afrikan sarven alueelle

Vasemmistoliiton ex-kansanedustaja Suldaan Said Ahmed, eduskunta 2022. Kuvakaappaus: YouTube.

Ulkoministeri Elina Valtonen on kutsunut 23. tammikuuta 2024 Suldaan Said Ahmedin rauhanvälityksen erityisedustajakseen Afrikan sarven alueelle. Ulkoministerin erityisedustajana Said Ahmedin tehtävä painottuu rauhanprosessien tukemiseen.

Suldaan Said Ahmed toimi rauhanvälityksen erityisedustajana Afrikan sarven alueella myös ulkoministeri Pekka Haaviston nimittämänä 2022–2023.

Suomella on pitkäaikaiset kahdenväliset suhteet useaan Afrikan sarven alueen maahan. Hauraan alueen haasteina ovat monet poliittiset ja aseelliset konfliktit, minkä lisäksi alue kärsii pahimmista kuivuudesta vuosikymmeniin.

Rauhanvälitys on yksi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan prioriteeteista.

”Rauhanomaisten ratkaisujen hakeminen konflikteihin on aina ollut yksi Suomen ulkopolitiikan perustavoitteista. Said Ahmedin laajat verkostot Afrikan Sarven alueella ovat suureksi hyödyksi työllemme alueen vakauden puolesta”, toteaa ulkoministeri Valtonen.

Nimitys on Said Ahmedille henkilökohtainen luottamustehtävä, jota hän hoitaa palkkatyönsä ja kaupunginvaltuutetun tehtävänsä ohella.

Lisätietoja

Eemil Nuuttila, ulkoministerin erityisavustaja, puh. 0295 351 066
Katja Ahlfors, rauhanvälityskeskuksen johtaja, 0295 350 151
Jukka Pajarinen, Afrikan sarven ja itäisen Afrikan yksikön päällikkö, puh. 0295 350 848
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi

Ulkoministeriö

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Somaleilla ei ole minkäänlaista pätevää syytä saada Suomesta turvapaikkaa tai suojelun nimissä oleskelulupaa. Ovat jo ikiajat voineet mennä kotimaahansa turvallisesti. Miksi niitä hyysätään edelleen?

Ilkka

Ahmedilla on siis jo nyt laajat verkostot valmiina. Otaksun että se kattaa somaliklaanit sekä tiedot siitä, miten siirretään KELA:n etuuksia Somaliaan ilman että siitä nousee suurempi hälinä. Ette kai vakavissanne usko että somali olisi tekemässä mitään muuta kuin lisäämässä rahansiirtoja puikulapäille. Ja vielä noin välihuomautuksena, eikos somalian pitänyt olla niin vaarallinen maa ettei sinne voi palata mistään syystä. Nyt siis voi,joten toivon että hän myöskin jää sinne. Ottaisi vielä Husun mukaan niin tuntuisi paremmalta.

Marko Kristian

Niin edelleen somalialaiset hakee Suomesta tuhansittain ”turvapaikkaa”, ja sitten oleskeluluvan saatuaan matkustelevat useaksi kuukaudeksi joka vuosi lomalle sinne turvattomaan somaliaan mistä ovat paenneet.
Melkoinen hölmölä tää Suomi on.

John Quiman

Niin pahasti hyväuskoisten hölmölä, että maailman pummit lypsävät viimeisenkin euron maasta itselleen.

Toni Lajos

Ahmedin laaja sukulais- tuttavapiiri loikoilee pian maamme yltälylläisen tarjonnan kohteena, sylit avoimina heidät vastaanotetaan ylistystä hoilaten, maamme kipuaminen johtavien ja vauraampien länsimaiden kärkijoukkoon alkakoon, takamatka on melkoinen, vihervasemmiston haahuilun ja unelmien täyttymystä odotellen olemme vajonneet kehitysmaiden rasolle, jopa niiden alapuolelle.

Kääpä

Isis johtoinen muslimi, on siinä hieno rauhanlähettiläs.