Eurooppa Kotimaa Politiikka Talous

Suomen viimeistelty CAP-suunnitelma on toimitettu Euroopan komissioon

Kuva: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote

Suomen viimeistelty CAP-suunnitelma on toimitettu Euroopan komissioon 20. heinäkuuta 2022. CAP-suunnitelma ja vastaukset komission CAP-suunnitelmasta antamiin havaintoihin ovat luettavissa maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilla.

Suomi lähetti valtioneuvoston hyväksymän esityksen Suomen CAP-suunnitelmasta komissiolle vuoden 2021 lopulla, jonka jälkeen komissio antoi 220 havaintoa Suomen CAP-suunnitelmasta maaliskuun lopussa. Tältä pohjalta Suomi ja komissio kävivät huhtikuusta heinäkuun puoliväliin saakka tiiviin neuvotteluprosessin Suomen CAP-suunnitelman hyväksymiseksi.

Komissiolla oli havaintoja erityisesti CAP:n ympäristö- ja ilmastotoimista sekä monista yksityiskohdista. Neuvotteluja komission kanssa käytiin kaikilla tasoilla mukaan lukien kahdesti maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen ja komissaari Janusz Wojciechowskin välillä.

Suomi ja Euroopan komissio pääsivät viikolla 28 neuvotteluratkaisuun siitä, miten EU:n maatalouspolitiikkaa sovelletaan Suomessa vuoden 2023 alusta lähtien. Sen jälkeen tekstejä on viimeistelty.

Suomen vastaukset komission 220 havaintoon lähetettiin komissioon yhdessä neuvottelujen pohjalta muokatun CAP-suunnitelman kanssa 20. heinäkuuta 2022. Vastaukset ja päivitetty Suomen CAP-suunnitelma ovat luettavissa MMM:n sivuilla. Kooste yksityiskohtaisemmista neuvotteluissa tehdyistä muutoksista löytyy tämän tiedotteen liitteestä.

Komission muodollista hyväksyntää Suomen CAP-suunnitelmalle odotetaan syyskuun alussa 2022. Syyskuun puolessa välissä annetaan eduskunnalle ehdotukset kansallisiksi laeiksi. Lisäksi valmistellaan niitä täydentävät alemman asteiset säädökset sekä viimeistellään tarvittavat tietojärjestelmät. Maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa CAP-suunnitelman toimeenpanon vaiheista internetsivuillaan, eri tilaisuuksissa ja sosiaalisessa mediassa.

Uuden CAP-suunnitelman toimeenpano alkaa vuonna 2023, ja se on voimassa vuoteen 2027 asti.

Suomen viimeistelty CAP-suunnitelma
Suomen vastaukset komission tekemiin havaintoihin
Kooste tehdyistä merkittävimmistä muutoksista Suomen CAP-suunnitelmaan
Maa- ja metsätalousministeriön CAP27-sivut
MMM:n lausunnolla sivu (sis. CAP-suunnitelmaan liittyvät lausuntopyynnöt)

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä
osastopäällikkö Minna-Mari Kaila, p. 0295 162 013, minna-mari.kaila(at)gov.fi (25.7.2022 alkaen)

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Tsiisus millaista settiä, meinaa aivot nyrjähtää. Jos tuollaisilla parametreillä tarvisi tuottaa syötävää inehmoille, niin todennäköisesti lahtaisin siat, laittaisin naudat teurastamolle ja purkaisin koneet ja myisin varaosiksi eniten tarjoavalle. Saaduin pääomin perustaisin pihasuuliin pornoa myyvän verkkokaupan jossa homma on yksinkertaista ja kate kohillaan. Tai sitten tekisin ihan mitä vaan muuta. Kyllä ymmärrän että puhutaan kovasti ruokapulasta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Rudi
otto suni

Tarkoitus on mahdollisimman monimutkaisen byrokraattisen sanahelinän taakse peittää todellinen tavoite, eli Suomen muuttaminen keräilytaloudeksi ja suureksi luonnonpuistoksi. Natura 2000 ohjelma eli ”Naruta tyhmiä suomalaisia” oli ainutlaatuisen kierosti laadittu ja koko Suomen poliittinen johto mukaan lukien silloinen ”okeusgangsteri” Paavo Nikula, sekä KHO:n presidentti Hallberg vahvistivat kaikki laittomuudet!
”Suomessa asuu poliittisesti lahjaton kansa!” Lainaus J.K. Paasikivi

Hallitus

Eihän meillä ole mitään hätää kun mursutkin jo täälä elelee.

Kata

No elä kun se ressukka kuoli…

Ilkka Forsten

Suomen tuottamat ilmansaasteet varmaan kohtalona. Jos meiltä lainehtii mikromovia Intian valtamerellekin niin kyllähän sitä on joutunut jäämereenkin. Voimme rauhallisin mielin luottaa siihen että mursun kuolema oli suomalaisten kerskakulutuksen syy. Tämä tapaus on selvä näyttö ilmastonmuutoksesta, dramaattinen käänne on tapahtunut viikko sitten, mitään ei voi enää pelastaa mutta verotetaan kansaa siitä huolimatta, koska meidän on kompensoitava Kiinalaisten ja Intialaisten saasteet. Olkaamme lohdullisia siitä että kiina on luvannut olla hiilineutraali JO 2085, mistä voidaan sanoa että siinäpä oikea edelläkävijä. He ottavat mallia meistä, ajatelkaa mikä mahtava imagonkohotus pienelle ja tosi surkean DNA:n omaavalle kansalle, joka on kaiken lisäksi palingeneettinen myytti.

Kata

😀 kaikki on meän syytä,ihan kaikki!!Pittää sinnitellä vuoteen 2085 että nähhään hiilineutraali Kiina ja Intia.

Lallukka

Niin ja ruokolahden leijjonaa muistaen, on niitä leijoniakin varmaan nykyään ju useampikin kuin se yksi. Minkähän elukan ne seuraavaksi löytävät ja mistä? Oisiko norsu kotkan keskustassa etusivun juttu? Kirahvin kun näkevät niin minä olen kiinan keisari!

Ilkka Forsten

Et voi olla, koska en lahjoita virkaani tuntemattomille.

Aleksi

Elää!? Se kuoli nälkään!

Eka Kettunen

Isossa mittakaavassa eeuun maatalouden alasajo jatkuu, kiristetään ehtoja, lisätään byrokratiaa ja leikataan tukia, ylipäätään tehdään ruoan alkutuotanto mahdottomaksi.

Samalla lisätään tuontia eeuun ulkopuolelta, siis maista joissa eläin- ja ympäristönsuojelu sekä paljon puhutut ilmastoasiat ovat tuntemattomia ilmiöitä.

Energiantuotantoakin siirrettiin vihreän siirtymän nimissä Venäjälle viime vuosina ja suljettiin voimaloita Euroopasta, vaan kuinkas tässä nyt sitten kävikään.

John Quiman

Järki on politiikassa kuollut ennen kuin se edes syntyi. Siinähän on kyse vallasta, siis kisataan vain vallasta, ei seurauksista, eikä siitä miten kansalla menee.

Kata

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-doj-hiding-evidence-hunter-bidens-criminal-activity

Joka puolella on menossa pashamaiset jutut ja meänkö pittää vaan seurata katseella ei hitto…
”The further the society drifts from the truth,the more it will hate those that speak it.”
Orwell

Ilkka Forsten

Muutama vuosi sitten muuan Donald Trump sanoi vierailullaan Saksassa, että onko tullut koskaan ajateltua mitä voi seurata siitä kun kaikki energian mitä tarvitaan on tuonnin varassa ? Güntherit hymyili ja olivat ylevän näköisiä, mitä tuo jenkkien pelle oikein yrittää selittää ? Mehän olemme koko euroopan edelläkävijöitä, nerokasta porukkaa ja kaasu ei venäjältä lopu… Juu, ei loppunut, mutta toimitukset lopetettiin, joten herrat voisi nyt katsoa peiliin ja kysyä toisiltaan oliko trump niin tyhmä mitä haluttiin kertoa, vai peräti tolkun mies ?

Se ilmastoon liittyvä hyveliputus ja usko ikuiseen rauhaan saattoi olla kohtalokas virhe, mutta ei hätää SUOMI maksaa kulut, toinen pösilöiden valtakunta joka äänestää Sanna Marinia kun sillä on niin mehukas look Ruisrokissa, ” kapinallinen ” sanna ei sinällään ole tyhmä, hän on huomannut ettei tämän kansan aivokapasiteetti riitä erottamaan tyhjää vieläkin tyhjemmästä. Kun laittaa pikkuriikkiset housut jalkaa, hetkuttaa per****tä ja leikkii teiniä, huokaillaan syvään ja vannotaan käsi sydämellä kuinka kaunis pääministeri meillä onkaan. Siitä ei kukaan kanna huolta ettei sanna KOSKAAN osaa sanoa mitään kun olisi aika kantaa vastuu, bilettämään hän ehtii aina.

Rudi

Samanaikaisesti Saksassa keskustellaan edelleen siitä että pitäisikö ydinvoimaloiden käyttöä kuitenkin vielä jatkaa tässä tilanteessa. Eli on olemassa voimalat jotka kykenevät tuottamaan energiaa mutta ne suljettaisiin keskellä energiakriisiä! Jokin nyt mättää pahasti saksalaisessa ajatusmaailmassa ja se on vihreät joiden ydintä on ydinvoiman vastustaminen.

Jukka

Kun Sannukka astui päivän politiikan näyttämölle, minulla on siitä saakka jostain syystä yökkäyttänyt. En ymmärrä äänestäjiä, jotka äänestävät naaman ja peffan perusteella. Peffakin kuin Kantolan kaksi kuivaa kanelisokeri korppua. Revityt farkut, nahkatakki, vam..in salaperäinen katse. Niillähän niitä ääniä saadaan! Voi pyhä yksinkertaisuus!

juha II

Montakohan miljoonaa ”aito” -suomalaista tuhkataan?

”Veikkaanpa”, että neuvotteluvaraa löytyy tieteilijäministeri Kurwan puolelta. Ensinnäkin tosin kiintiiöihin ovat jo sisällytetyt ilmastodenialistit, ”putinin ystävät”, kansallismieliset (natsit), ”tiedevastaiset”, ”naisvihaajat”, binääri sukupuoliset putkiaivot, vanhukset, patriarkaalin kannattajat, autoilijat, maajussit, lehmät (oikeat), Kurvisen näköiset (siat), lampaat (oikeat), kanat, kukot ja ryynikakkaraa ahmivat väh. 2 krt/vk. saunovat, Raamattuun kirjaimellisesti uskovat ja muut kiihkouskovaiset, jotka näkevät emäntänsä alasti vain saunassa eikä aina ja kaikkialla.
Muutamia vain mainitakseni! Ja tällä lunastetaan tähtisilmäiselle piäministerillimme ensi kesäksi lomakartano sinne missä jo Suomen kansan rahat jo ovat!

Lopuksi: ”Rehellisyys maan perii.” ja ”Kateus on kuolemansynti!!!”

Muistakaa nämä kun istitte riu.ulla!

ro1

Kurvisen näköiset(siat),niinpä! Vasta han neet alkoivat takajaloille nousta.

Jorppa

Suomesta tulee keskieurooppalaisille hieno luonnonpuisto.

John Quiman

Alankomaissa viljelijät kävivät vastaiskuun. Huhut kertovat, että suvakkien tarkoitus on kaataa tilalliset ja lunastaa tilat sekä antaa tilat tummemmille roduille. Tavallaan sama kuin mitä tekivät Zimbabwessa eli valkoisten tilat annettiin tummemmille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Ja mites sitten kävikään kun se työnteko ei uusia herroja miellyttänytkään…
Suvakismi on yksi maailman pahimpia ”ideologioita” eikä ikinä menestyisi ellei takana olisi rahaporukkaa joiden agendaa nämä kahelit ajaa.Vouhakkeet!

John Quiman

Uudet herrat pettyivät, kun ei tila tuottanutkaan mitään itsestään, eikä se tehnytkään heistä rikkaita.

Jukka

Lappia ajetaan alas. Siitä tehdään luonnonpuisto eurooppalaisille turisteille, jotka saavat käydä katselemassa metsiä. Muutama laskettelupaikka jätetään eteläsuomalaisille laskettelijoille, jotka saavat nauttia rinnebaarissa kaakaoliköörinsä ja leikkiä niin luontoihmistä. Keinotekoiset viheritulaiset saavat käydä kärventämässä soijamakkaransa asfaltoidun parkkipaikan kupeessa ja leikkiä niin erämiestä (tai nythän se termi lienee vanhanaikainen, olisiko uusi erähenkilö). Lappi jätetään Naton joukkojen talvisodan harjoitusalueeksi.

arkkimankeli

Suomen suojelumetsät jäänee lopulta maaöljyn, kivihiilen ja kamelinlannan alle.