Kolumnit Kulttuuri Tiede ja teknologia

Tekoäly ja Googlen kulttuurisota

Kuvituskuva. Kuva: Kansalainen.

Muistatteko vielä sen parin viikon takaisen persekivun, kun konservatiivit käyttivät tekoälyä hyväkseen pukeakseen vähäpukeisille naisille vaatteet päälle? Suomenkin media pahoitti mielensä aiheesta ja tempauksesta pahoitettiin maailman laajuisesti mieli – kulttuurimarxistit puhuivat kulttuurisodasta, jota ”äärioikeisto” käy.

Samalla tietenkin unohdettiin se kulttuurisota, joka on varsinkin 2000-luvun ajan ollut osa länsimaiden arkea kärjistyen koko ajan yhä tökerömpään suuntaan. Kun 20 vuotta sitten sarjoihin alkoi tulla homoja ja yksittäisiä mustia, ei tavan viihdettä voi tänä päivänä kuluttaa minuuttiakaan ilman, että ruutuun pamahtaa musta transu normalisoimaan pedofiliaa.

Avaappa vaikka 25 vuoden ajan telkkarissa pyörinyt Salatut elämät. Sarjassa on useita homoja, lesboja, transu sekä omat kiintiöafrikkalaisensa. Määrä on suhteettoman korkea ja sarjan tuottajat ovat itsekin myöntäneet, että se ottaa roolivalinnoillaan kantaa yhteiskunnallisiin aiheisiin.

Reality-sarjat ovat oma lukunsa. Näissä paritetaan eri rotuisia ihmisiä keskenään ikään kuin kyseessä olisi haluttava asia, joka sarjassa pyörivät homojulkkikset jonkinlaisina tähtinä. Edelleen roolivalintojen ovat selkeästi nähtävissä.

Entäpä mainokset? Mikä tahansa suuri brändi asettelee mainoskampanjoidensa kasvoiksi suhteettoman isolla prosentilla mustia, vaikka kohdeyleisö koostuu pääasiassa valkoisista. Miksi? Tai vaikkapa Disneyn uudelleen tekemät vanhoista klassikoista, joissa roolihahmojen rotu on sattumalta muuttunut? Netflixin historiaan perustuvasta tuotannosta en edes tässä aloita….

Mikään tästä ei ilmeisesti ole tietoista kulttuurisotaa valkoisia vastaan, josta pitäisi olla huolissaan. Ei ole historian uudelleenkirjoittamista tehdä vanhoista Eurooppalaisista kuninkaista mustia. Tiesitkö, että viikingitkin olivat ilmeisesti Afrikasta? Eivät tosin siltä osin, kun syyllistyivät sivullisten tappamiseen tai raiskaamiseen…

Viimeisimpänä otsikoihin nousi Googlen tekoälyn tapa kirjoittaa historia uusiksi. Kyse ei tietenkään ole kulttuurisodasta valkoisia vastaan, vaikka koko tekoäly ei edes tunnista valkoisia ihmisiä. Kysyttäessä tätä tekemään kuvan syntyperäisestä eurooppalaisesta, ei tulos ole valkoinen vaan musta henkilö.

Mitä tällä koitetaan viestiä? Että mustat rakensivat Euroopasta sivilisaation? Entä koskeeko mustien historiallinen vaikutus myös niitä tapauksia, kun eurooppalaisvaltiot ovat kolonisoineet Afrikan maita, vai onko tässä kyseessä edelleen valkoisten tekemä pahuus?

Kulttuurimarxistit ovat käyneet kulttuurisotaa jo vuosikymmeniä meitä vastaan. Viimeisten vuosien aikana se on muuttunut niin rappiolliseksi ja läpinäkyväksi, että jo tavan kaduntallaajakin havaitsee asian.

On aika paljastaa näiden tahojen tekopyhyys ja rakentaa omaa teknologiaamme sekä osaamista, jolla käymme rappiota vastaan.

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Vaikka olenkin sulkenut modernin maailman tietoisesti pois omasta hermeettisestä luolastani niin mitään ei voi sille, että yhteiskunnallinen elintila käy jatkuvasti pienemmäksi, koska edes kaupassa ei voi käydä altistumatta rappiolle. Mitta alkaa hiljalleen olemaan täysi. Salilla harjoitan antidemokraattista tyranniaa usein kovaan ääneen, kun radiosta alkaa kuulumaan roskaa.

S. “seant” A

Usassa on oikein ”herätyshälytys” nettisivu, jossa tuodaan esille woketus yritykset, joile voi antaa palautta.
https://consumersresearch.org/wokealert/
Suomessa on myös osattu vaikuttamaan, sillä noin kymmenen vuotta sitten pride marssia tuki Lidl ja Prisma, ilmeisesti saivat niin paljon palautetta pervoiluun osallitumisesta. Ainakin seuraavana syksynä Lidl:stä lähti Suomen johtaja, syytä ei kerrottu, eikä prismakaan kai ole sen jälkeen ollut.

Ilkka

Mitä tökerömpää ja epärealistisempaa tarjonta on, sitä varmemmin ihmiset päätyvät valitsemaan muuta. Vaikka vihervasemmisto käy sotaansa valkoisia vastaan olettaen että lopulta voitetaan, on tulos päinvastainen. Esimakua sitä miten kyllästyneitä ollaan woke:n, ilmastoahdistuksen, rasismiväitteiden yms kuulemiseen saatiin eduskuntavaalien tuloksen yhteydessä. Sekin huomio kannatti tehdä miksi Stubb sai enemmän ääniä kuin Haavisto. Vaikka Haavisto esitti olevansa vihreiden ulkopuolella, hänen seksuaalinen suuntautuneisuutensa ilmoitettiin pääasialliseksi esteeksi äänestämiselle. Jos kansa olisi niin hurmiossa siitä miten asiat esitetään, miksi se ei näy silloin kun sen olettaisi näkyvän. Eikö Haavistosta olisi pitänyt tulla Presidentti valtavalla äänivyöryllä, eikö kaikki elokuvat ja TV sarjat joita tungetaan silmille otettaisi mukisematta vastaan, ja eikö ihmiset olekaan ilmastoahdistuneita niin että istuisivat katuja tukkimassa. Vihervasemmiston hellimät aatteen on kuolemassa, siksi niitä nyt työnnetään entistä raivokkaammin tarjolle. Miksi läpi Euroopan kansallismieliset aatteet nostavat jalansijaa jos etnisyyksien kirjo olisi se mitä halutaan. Miksi Saksassa sähköautoilu meni nutulleen, vaikka en piti olla ehdoton tulevaisuus. Miksi ? Siksi ettei propagandalla ole loputtomiin sitä mahtia mikä voi aluksi tuntua selvältä voitolta.

Tämä ilmiö on tuttu sota-ajalta. Ensin propaganda niellään kritisoimatta, sitten sitä aletaan epäilemään ja lopulta siihen ei uskota. Kun todellisuus ja propaganda ei olekaan sama, alkaa todellisuuden tavoittelu. Se halutaan kohdata siitä riippumatta mitä muuta esitetään vastineeksi. Ja mitä pidemmälle mennään ja voidaan todentaa propagandan valheellisuus, sitä suuremmalla todennäköisyydellä propagandistit häviävät leikin. Suomen nuorison keskuudessa tehdyn gallupin mukaan vihersosialismin aatteet ei olekaan in, ne ollaan hylkäämässä. Äänioikeutetut tekivät selvää omasta kannastaan kaksissa vaaleissa, ja Suomi ei ole ainoa maa jossa näin tapahtuu. Yksi täysin punavihreä hallitus oli riittävä syy siihen että mieli muuttui. Olisin ihmeissäni ellei niin olisi tapahtunut, ja siksi en ihmettele miksi joka puolella alkaa puhaltamaan muutoksen tuulet. Kyllästymispiste on saavutettu, silloin muutos tulee.

John Quiman

Haavisto esitti olevansa vihreiden ulkopuolella, hänen seksuaalinen suuntautuneisuutensa ilmoitettiin pääasialliseksi esteeksi äänestämiselle.

Pitää ottaa huomioon myös se, että tavattoman moni äänesti Haavistoa juuri siksi, että hän on homppeli.

Ilkka

Epäilemättä näin on Haaviston kohdalla, mutta pitää muistaa että myöskin muut ehdokkaat saivat ääniä. Halla-aho varsinkin. Jos siis mietitään koko äänestäjäkunnan käytöstä ei Haavisto todellisuudessa ole kovinkaan monen äänestäjän valinta, ja toki häntä äänesti muutkin kuin samalla tavalla suuntautuneet. En epäile hetkeäkään ettei vihreät olisi olleet ” omansa ” puolella, eikä heistäkään sentään kaikki äänestäneet ehdokasta pelkän seksuaalisuuden takia.