Muu maailma Rikos Tiede ja teknologia

Tuhansia ilmoituksia tekoälyn luomasta lasten hyväksikäyttösisällöstä Yhdysvalloissa

Kuva: Pxhere / (CC0).

Yhdysvaltain kansallinen keskus kadonneita ja hyväksikäytettyjä lapsia varten (National Center for Missing and Exploited Children, NCMEC) kertoo, että vuonna 2023 se sai 4700 ilmoitusta tekoälyn tuottamasta lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavasta sisällöstä.

Ongelman odotetaan pahenevan tekoälyteknologian kehittyessä, NCMEC kertoi Reutersille.

Lasten turvallisuuden asiantuntijat ja tutkijat ovat ilmaisseet huolensa generatiivisen tekoälyteknologian aiheuttamista riskeistä, jotka voivat lisätä lasten hyväksikäyttöä verkossa.

Vuonna 2022 NCMEC sai ilmoituksia noin 88,3 miljoonasta tiedostosta.

NCMEC:n vanhempi varatoimitusjohtaja John Shehan sanoi: ”Saamme raportteja generatiivisen tekoälyn yrityksiltä itseltään, verkkoalustoilta ja yleisön jäseniltä. Se on todellakin toteutunut.”

Kesäkuussa julkaistussa raportissa Stanfordin Internet Observatoryn tutkijat totesivat, että hyväksikäyttäjät voivat käyttää generatiivista tekoälyä uusien kuvien luomiseen todellisista lapsista ja siten vahingoittaa heitä toistuvasti.

Fallon McNulty, NCMEC:n CyberTipline-yksikön johtaja, joka vastaanottaa ilmoituksia lasten hyväksikäytöstä verkossa. McNulty sanoi, että tekoälyn tuottamaksi merkitystä sisällöstä on tulossa ”yhä valokuvarealistisempaa”, minkä vuoksi on haastavaa määrittää, onko uhri todellinen henkilö.

Hän lisäsi, että ChatGPT:n luonut OpenAI on luonut prosessin raporttien lähettämiseksi NCMEC:lle ja keskustelee muiden tekoälyä tuottavien yritysten kanssa.

Lähde: Big News Network

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Näissä lasten hyväksikäyttöjutuissa on käytännössä aina laitettu pukki kaalimaan vartijaksi.

      Todellisia hyväksikäyttäjiä ovat globaalin eliitin ja tekoälyn omistajat. — Kuinka monella tavallisella tallaajalla on mahdollisuus hankkia itselleen tekoäly ja käyttää sitä toista ihmistä tai lasta vastaan: eipä juuri kenelläkään ja säädöksiä kiristämällä sekin vähä viedään pois.
      Tekoälyn «käyttäjät» ovat itse hyväksikäytön kohteita ja hyväksikäyttäjänä on tekoälyn omistaja. Omistaja on se joka LOPULTA päättää mitä tekoäly suoltaa ulos.

      Se että huudetaan kovaa lasten hyväksikäytöstä, on vanha tuttu keino ujuttaa taas uusia ja uusia sensuurilakeja tämän asian varjolla.
      — Ja kansa hurraa! — Hurraa, hurraa, mutta miten kauan … ennen kuin …