Kotimaa Muu maailma Politiikka

Venäjä etsintäkuuluttanut suomalaisvapaaehtoisia sekä Eurooppalaisia poliitikkoja

Kuvituskuva (ei liity kyseiseen uutiseen). Kuva: Flickr.

Venäjä on etsintäkuuluttanut kymmenen suomalaista, jotka taistelevat tai ovat taistelleet Ukrainan puolesta sodassa Venäjää vastaan. Etsintäkuulutettujen nimien perusteella kyse on julkisista lähteistä kaivetuista nimistä. Kansalainen jättää nimilistan julkaisematta yksityisyydensuojan vuoksi.

On epäselvää, mistä etsintäkuulutukset tarkalleen ottaen johtuvat, mutta ilmeisesti Kreml haluaa Venäjän vastaiseen sotimiseen osallistuneet suomalaiset vastuuseen.

Suomalaisten lisäksi listalla on eurooppalaisia poliitikkoja, kuten Viron pääministeri ja puolet Latvian parlamentista. Syynä tälle on tiettävästi kommunististen patsaiden ja muiden symbolien puhdistustalkoot maiden katukuvasta.

Vielä viime viikolla Putin vakuutteli, ettei Venäjällä ole intressejä Baltian maita kohtaan, mutta tällä viikolla he ovat vangitsemassa puolia alueen poliitikoista.

Lähde: Verkkouutiset

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Kuinka monta muistomerkkiä Venäläiset on tuhonneet muissa maissa, ja kun tiedämme että monia, laitammeko koko duuman etsintäkuulutetuiksi ?

John Quiman

Ketkä laitetaan syytteeseen niistä suomalaisten kaatuneiden muistomerkeistä, joita on Venäjällä tuhottu?

Viljamzon _

”Vielä viime viikolla Putin vakuutteli, ettei Venäjällä ole intressejä Baltian maita kohtaan, mutta tällä viikolla he ovat vangitsemassa puolia alueen poliitikoista.”
No tuossa ovat oikeilla jäljillä. Meidänkin eduskunta pitäisi pidättää ja viedä Siperiaan.

John Quiman

Venäjä käyttää itse ulkomaalaisia sotilaita Ukrainassa, mutta valittaa suureen ääneen jokaisesta ulkomaalaisesta, joka on Ukrainan puolella.

Ilkka

Putin julisti yhdessä Lavrovin ja Medvedevin kanssa että jos joku ulkopuolinen maa toimittaa aseita tai ammuksia Ukrainalle, heidät katsotaan sotarikolliseksi. Sitten kävi ilmi että Pohjois- Koreasta rahdataan tykistön ammuksia Venäjälle, mutta se ei enää ollutkaan sama asia. Nyt venäjällä kiehutaan raivosta kun länsimaista menee vapaaehtoisia sotimaan heitä vastaan, mutta itse värvätään syyrialaisia omalle puolelle. Niin ikään valitusta kuultiin kun länsimaista meni vapaaehtoisena ” uusnatseja ” venäläistämistä vastustamaan, mutta Wagnerin vankilakundien kohdalla oli kyse silkasta hyvyydestä. Ja nyt sitten haetaan Syyrialaisia ISIS:n partakolleja sotaan, jotka ovat takuuvarmasti tehneet sotarikoksia enemmän kuin yksikään uusnatsi kahden vuoden aikana. Putinilla ei ole omien puheidensa mukaan mitään intressiä vainota naapureitaan, mitä nyt laittaa etsintäkuulutuksia päälle ja puhuu samaan aikaan rauhasta..