Kotimaa Kulttuuri

Verkkolehti Kansalainen toivottaa lukijoilleen hyvää itsenäisyyspäivää 2022

Kuva: Kansalainen

Itsenäinen Suomi täyttää tänään 105 vuotta.

Kansallismielisille itsenäisyyspäivä on perinteisesti vuoden tärkein juhlapäivä. Kannustamme lukijoitamme osallistumaan päivän kansallismielisiin tapahtumiin ja kulkueisiin.

Suomen itsenäisyyspäivänä on hyvä palata juurille ja muistella, mistä itsenäinen Suomi aloitti taipaleensa kohti tätä päivää.

Senaatin itsenäisyysjulistus siinä muodossa, kuin se julkaistiin kansan tietoon 5. joulukuuta 1917.

“Suomen Kansalle.

Suomen Eduskunnan istunnossa tänä päivänä on Suomen Senaatti puheenjohtajansa kautta antanut Eduskunnan käsiteltäväksi m.m. ehdotuksen uudeksi hallitusmuodoksi Suomelle. Antaessaan tämän esityksen Eduskunnalle on Senaatin puheenjohtaja Senaatin puolesta lausunut:

Suomen Eduskunta on 15 päivänä viime marraskuuta, nojaten maan Hallitus­muodon 38 §:ään, julistautunut korkeimman valtiovallan haltiaksi sekä sittemmin asettanut maalle hallituksen, joka tärkeimmäksi tehtäväkseen on ottanut Suomen valtiollisen itsenäisyyden toteuttamisen ja turvaamisen. Tämän kautta on Suomen kansa ottanut kohtalonsa omiin käsiinsä, ja nykyiset olot sekä oikeuttavat että velvoittavat sen siihen. Suomen kansa tuntee syvästi, ettei se voi täyttää kansallista ja yleisinhimillistä tehtäväänsä muuten kuin täysin vapaana. Vuosisatainen vapaudenkaipuumme on nyt toteutettava; Suomen kansan on astuttava muiden maailman kansojen rinnalle itsenäisenä kansakuntana.

Tämän päämäärän saavuttamiseksi tarvitaan lähinnä eräitä toimenpiteitä Eduskunnan puolelta. Suomen voimassaoleva Hallitusmuoto, joka on nykyisiin oloihin soveltumaton, vaatii täydellistä uusimista, ja siitä syystä hallitus nyt on Eduskunnan käsiteltäväksi antanut ehdotuksen Suomen hallitus­muodoksi, ehdotuksen, joka on rakennettu sille perusteelle, että Suomi on oleva riippumaton tasavalta. Katsoen siihen, että uuden hallitusmuodon pääperusteet on saatava viipymättä voimaan, on Hallitus samalla antanut esityksen perustuslain säännöksiksi tästä asiasta sekä eräitä muitakin lakiehdotuksia, jotka tarkoittavat tyydyttää kipeimmät uudistustarpeet ennen uuden hallitusmuodon aikaansaamista.

Sama päämäärä vaatii myös toimenpiteitä Hallituksen puolelta. Hallitus on kääntyvä toisten valtojen puoleen saadakseen maamme valtiollisen itsenäisyyden kansainvälisesti tunnustetuksi. Tämä on erityisesti nykyhetkellä sitä välttämättömämpää, kun maan täydellisestä eristäytymisestä aiheutunut vakava asema, nälänhätä ja työttömyys pakottavat Hallitusta asettumaan suoranaisiin väleihin ulkovaltojen kanssa, joiden kiireellinen apu elintarpeiden ja teollisuutta varten välttämättömien tavarain maahantuomiseksi on meidän ainoa pelastuksemme uhkaavasta nälänhädästä ja teollisuuden pysähtymisestä.

Venäjän kansa on, kukistettuansa tsaarinvallan, useampia kertoja ilmoittanut aikovansa suoda Suomen kansalle sen vuosisataiseen sivistyskehitykseen perustuvan oikeuden omien kohtaloittensa määräämiseen. Ja laajalti yli sodan kaikkien kauhujen on kaikunut ääni, että yhtenä nykyisen maailman­sodan tärkeimmistä päämääristä on oleva, ettei yhtäkään kansaa ole vastoin tahtoansa pakotettava olemaan toisesta riippuvaisena. Suomen kansa uskoo, että vapaa Venäjän kansa ja sen perustava kansalliskokous eivät tahdo estää Suomen pyrkimystä astua vapaiden ja riippumattomien kansojen joukkoon. Ja Suomen kansa rohkenee samalla toivoa maailman muiden kansojen tunnustavan, että Suomen kansa riippumattomana ja vapaana paraiten voi työskennellä sen tehtävän toteuttamiseksi, jonka suorittamiselle se toivoo ansaitsevansa itsenäisen sijan maailman sivistyskansojen joukossa.

Samalla kuin Hallitus on tahtonut saattaa nämä sanat kaikkien Suomen kansalaisten tietoon, kääntyy Hallitus kansalaisten, sekä yksityisten että viranomaisten puoleen, hartaasti kehoittaen kutakin kohdastansa, järkähtämättömästi noudattamalla järjestystä ja täyttämällä isänmaallisen velvollisuutensa, ponnistamaan kaikki voimansa kansakunnan yhteisen päämäärän saavuttamiseksi tänä ajankohtana, jota tärkeämpää ja ratkaisevampaa ei tähän asti ole Suomen kansan elämässä ollut.

Helsingissä, 4 päivänä joulukuuta 1917.”

Itsenäisyysjulistuksen allekirjoitukset.

Verkkolehti Kansalainen toivottaa lukijoilleen hyvää itsenäisyyspäivää!

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Bellatrix

Tuon itsenäisyysjulistuksen laatijoista tunnetuin oli Emil Nestor Setälä,ja hänen allekirjoituksensa on oikealla ylhäällä.Setälän laatimaa aapista ovat lukeneet sodan jälkeen syntyneet sukupolvet.

Mengela Perkel

Saksan eilinen veitsiveijari näyttää olleen 27-vuotias asyloitunut eritreaano:
Girl, 14, is stabbed to death and her best friend, 13, injured by knifeman in Germany | Daily Mail Online

Angela Merkel patisti Euroopan maita ”avaamaan sydämet” pakolaisille joten tuokin migrikirurgi teki sitten vaan työtä käskettyä.

Kata

”Hänellä on oleskelulupa täällä ja hän saa olla täällä…” viranomainen kertoo…ja siis ”paennut Eritreasta”…deja vu jälleen…

Sanoja kyllä olisi mutta eihän sitä saa sanoa…

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/914e0e48-1c97-41b2-b264-a342865af16b?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR159aaxvm-kLc7pshB_E4Uja1csa8-rlrfUm7YJbDcx0kb2is0AeCTgN34#Echobox=1670353744

Kun taas meillä Symi Sakko saa sanoa koska virkkaus taiteilijalla mennyt hieman pieleen,Jussi-patsaista huolimatta….facessa joku sanoi että ihan kuin hän…kun 5v yritti virkata.
Sellaista Suomen Itsenäisyysjuhlaa…”pitää vähän näkyä” muusta viis ja nuo ovat ekana aina puhumassa arvoista!
Ja sitten oli joku palettipoika kuulemma karmeassa asussa…en halua nähdä tämä yksi riittää minulle.
Sellainen 105s juhla….

Ja N EEKERI

Ans ku mä arvaan..

Kantaa Ottavainen

Hyvää itsenäisyyden muistopäivää.

"Ja Suomi ilman matuja"

Meillä vois olla ”Suomi ilman matupatjoja” paraati/kulkue.

Kata

Jukra hyvä ajatus!

Varmaan vietäis alta aikayksikön kuten vietiin rajoitusten vastustamis-miekkaristakin…

Sepe

Hyvää Valeitsenäisyyspäivää, lähes kaikki on nykyään valetta, niinkuin tämäkin. Elämme aikaa jolloin kansalaisia johdetaan haluttuun suuntaan valheella.

Ilkka Forsten

Itsenäisyyspäivä sinällään ei ole vale. Me itsenäistyimme kyllä 105 vuotta sitten mutta itsenäisyys annettiin valheisiin perustuen EU:le, kiitos Paavo Lipposen.

John Quiman

EU:sta on tullut tavattoman keskusvaltainen. Britannia halusi palauttaa itsenäisyyttä jäsenvaltioille, mutta valitettavasti erosi. Siinä meni iso vaikuttaja, joka olisi voinut auttaa purkamaan keskusvaltaisuuden. Nyt sitä ei ehkä pureta muulla kuin sillä, että se hajoaa tai muuttuu radikaalisti. Tuskin on odotettavissa radikaalia muutosta, joten hajoaminen on todennäköisempää. Sitten saa Ursula von der Leyen pitää valtakuntaansa jossain pikkumökissä Brysselin laidoilla.

JFK

Pfizer ilmoitti rakentavansa lisää lääketehtaita Eurooppaan, tuoden ”satoja työpaikkoja”. Yllättäen tehtaiden sijoituspaikat ovat Belgia ja Irlanti. Saa nähdä on tällä vaikutusta Von Der Leyen-jar:n tuleviin lahjustutkimuksiin.

ike

Hänet pitäisi lauttaa perustuslakituoioistuimeenn, niin meillähän ei ole sellaista. Meillä varkaat ja huijarit saavat itse päättää joutuvatko oikeuteen.Oikeusvaltio on mielestäni vähän muuta vaikka aina Puolaa ja Unkaria moititaan.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Galina Manttari
Kimmo Leino

Myös EU toivottaa VIIMEISTÄ itsenäisyyspäivää Suomelle: Lähde YLE teksti-TV:
EU-komissio on keisarillisesti päättänyt seuraavaa: Komissio on laatinut listan eniten metsäkatoa aiheuttavista tuotteista. Niihin kuuluu muiden muassa palmuöljy, karjatuotteet, soija, kahvi, kaakao, puutavara ja kumi.
Nämä tuotteet kielletään EU-maissa mikäli ne on tuotettu alueilla, joista metsäpeite on poistettu joulukuun 2020 jälkeen.
Polttonesteiden ja ruuan hinta kohoaa huippuunsa tämän keisarillisen päätöksen myötä, jota Suomi ei ehtinyt vastustaa Sannan bileiden takia; jätti asiakirjat näyttämättä eduksunnalle; mikä lienee MAANPETOS !
Kun Suomi EI vastastanut, kuten Ruotsi ( muuten mennään käsikynkkää teuraalle ) astuu Suomen KURJISTAMINEN täysillä voimaan !
Tämä kaikki on saatu LAHJONNAN voimalla: Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.
Onko Suomen päätäntävallan antaminen ulos ”lainsäädäntöä” vai RIKOS; jokainen kansalainen päätelköön tämän itse !

Peter Kreisler

Hyvää itsenäisyyspäivää.
Kaikki isänmaanystävät, palautetaan itsenäisyys Suomeen, ehkä jo ensi itsenäisyyspäivänä voimme juhlia EU:n miehityksestä vapaata Suomen itsenäisyyspäivää.

patton

Hyvää itsenäisyyden muistopäivää! Sytyttäkää hautakynttilät talonne oven molemmille puolille ja muistakaa niitä jotka taistelivat 1918 ja 1939-44 Suomen Itsenäisyyden puolesta. Nykyinen EU:n hallinto ja eduskuntamme on vain joukko isänmaansa pettäneitä.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa