Muu maailma

Amerikkalaisnäyttelijä järjesti itseensä kohdistuneen ”viharikoksen”

Kuva: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-2.0

Valamiehistö totesi, että musta näyttelijä Jussie Smollet valehteli joutuneensa rasistisen ja homofobisen viharikoksen uhriksi. Smollettin todettiin syyllistyneen viiden perättömän ilmiannon tekemiseen poliisille.

Chicagolainen valamiehistö totesi torstaina, että näyttelijä Jussie Smollett valehteli poliisille väittäessään joutuneensa rasistisen ja homofobisen viharikoksen uhriksi. Hänen kaulaansa väitetysti laitettu hirttoköysi osoittautui osaksi lavastusta, jonka järjestämisestä Smollett oli maksanut nigerialaisveljeksille, mutta monet tahot ehtivät jo käyttää tätä lavastettua viharikosta poliittisena keppihevosenaan.

Väitetty viharikos

Tammikuussa 2019 Smollett ilmoitti poliisille joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi. Hän väitti, että kaksi tuntematonta miestä oli hyökännyt hänen kimppuunsa hänen kävellessään yöllä Chicagossa Uptown-nimisellä alueella, joka tunnetaan monikulttuurisena ja trendikkäänä yöelämän keskuksena. Smollett kertoi poliisille, että miehet olivat huudelleet hänelle homofobisia ja rasistisia solvauksia, kaataneet valkaisuainetta hänen päälleen ja laittaneet hirttoköyden hänen kaulaansa. Miehillä oli Smollettin mukaan ollut Donald Trumpin kannattajien suosimat punaiset MAGA-lippikset päässä ja he olivat huutaneet, että ”tämä on MAGA-aluetta”.

Poliisi aloitti laajat tutkimukset, mutta totesi jo helmikuussa, että Jussie Smollettin tekemä rikosilmoitus vaikuttaa perättömältä. Turha rikostutkinta aiheutti syyttäjän mukaan poliisille valtavasti kuormitusta. Lukuisat julkkikset olivat kuitenkin jo rientäneet Smollettin tueksi heti ”viharikoksesta” kuultuaan. Näyttelijä Ellen Page purskahti televisiossa itkuun Smollettin kokeman homofobian takia. Joe Biden ja muut tunnetut poliitikot tuomitsivat jyrkästi Smollettiin kohdistuneen rasistisen ja homofobisen hyökkäyksen. Ja koska Smollett oli väittänyt hyökkääjillä olleen punaiset MAGA-lippikset, kaikki syyttivät Trumpia ja hänen kannattajiaan tästä karmeasta viharikoksesta.

Maksoi itse lavastuksesta

Oikeudessa kuultavina olivat nigerialaisveljekset Abimbola ja Olabinjo Osundairo, jotka todistivat, että Smollett oli maksanut heille 3 500 dollaria hyökkäyksen lavastamisesta. Smollettilla oli myös ollut homoseksuaalinen seksisuhde Abimbolan kanssa. Viranomaiset pitävät Smollettin motiivina viharikoksen lavastamiseen sitä, että hän halusi julkisuutta saadakseen enemmän palkkaa Empire-tv-sarjassa. Viidennellä tuotantokaudella Smollettille maksettiin 100 000 dollaria joka jaksosta.

Smollettin todettiin siis syyllistyneen viiteen perättömään ilmiantoon poliisille. Tuomio julistetaan myöhemmin. Häntä uhkaa jopa kolmen vuoden vankeustuomio, mutta ehdollista tuomiota pidetään todennäköisempänä. Puolustusasianajajan mukaan tuomiosta tullaan joka tapauksessa valittamaan.

Lähde: Suomen Uutiset

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kim Laitinen

Mites on tämä suldaan ahmedille eduskuntaan postissa lähetetty hirttosilmukka-tutkinta edennyt? Aika Hiljasta? Suomen juisi?

juha II

Näitä on ollut pilvinpimein ja Suomessakin kaikki nk. viharikokset ja -teot vähemmistöjä kohtaan ovat olleet ”omatoimi-hollywood” tuotantoa kaikessa kökkydessään.

Kun todellisuus ei vastaa woke-hörhöyttä ja laitavasemmistolaista pilveilyä. Silloin on turvauduttava itse luomaan ”todellisuutta”, joka vastaa valtavirtaista propagandaa.

John Quiman

Kysyntä ja tarjonta.

Jane T.k

Samoin näin vastikään videon jossa eräs juutalainen repi juutalaisten Hanukka juttuja alas ja paljasti puheillaan että motiivi oli se heidän perinteinen uhritumispääoma ja pääsee taas syyttelemään ja canceloimaan.

kasimir

Kun oikeaa rasismia ja homofobiaa ei muuten löydy oikein hakemallakaan, niin pitää keksiä näitä juttuja. Jos Jenkeissä tapahtuisi päivittäin näitä väkivaltaisia viharikoksia niin ne kyllä uutisoitaisiin kissan kokoisin kirjaimin ja niitä riittäisi uutisoitavaksi (edes yksi viikossa) ilman että tarvitsee erikseen tarttua näihin selvästi tekaistuihin feikkijuttuihin.

Samahan se on Suomessakin, lähetellään köydenpätkiä itselle ja media täysin kritiikittä tarttuu näihin kun on niin kova kiima päästä lyömään valkoisia. Oikeaa rasismia toki on, mutta median ja punavihreän woke-porukan harmiksi se on useimmiten toisin päin eli valkoisia kohtaan. Tämähän ei sovi agendaan, jota pyritään kansalaisille iskostamaan. Jostain syystä. Nykyäänkin puhutaan yhä ”käänteisestä rasismista” kun moni ei tunnu ymmärtävän että rasismin uhri voisi olla valkoinen.

Larry Elder (musta amerikkalainen toimittaja ja kirjailija joka oli ehdolla hiljattain Kalifornian kuvernööriksi) on tuonut näitä ”rotufaktoja” esille usein ja juuri eilisellä YT-videollaan esitti kylmät luvut Jenkeistä, mm rotujen välisiä rikostilastoja: Vuonna 2015 USA:ssa tehtiin 729 valkoisen ja mustan rodun välistä henkirikosta. Uhreista 500 oli mustan tappamaa valkoista ja 229 oli valkoisen tappamaa mustaa. Mustia on siis vain n. 13% USA:n kokonaisväestöstä ja valkoisia n. 61%.
Sitten rotujen väliset (valkoiset ja mustat pelkästään) väkivaltarikokset poislukien henkirikokset: Vuonna 2018 niitä tehtiin 593 598 ja näistä 537 204 (90%) oli sellaisia joissa väkivaltarikoksen tekijä oli musta ja uhri valkoinen. Mustat olivat valkoisen uhrina vain 56 394 kertaa (alle 10%). Elderin lukujen lähteenä USA:n oikeusministeriö.

”Jos yöllä kadulla kulkiessani kuulen takanani askelia ja kääntyessäni katsomaan näen valkoisia, tulen helpottuneeksi” – Kansalaisoikeusaktivisti Jesse Jackson.
”Thank God, my granddaddy got on that boat” – Juuri raskaansarjan mestaruuden Zairessa voittanut Muhammad Ali toimittajan kysymykseen, mitä mieltä hän on Afrikasta.

https://www.youtube.com/watch?v=z77xA3i-UVo

Kata

Totta!Larry Elderiä kannattaa seurata Instassa myös.Kunpa hän olisi voittanut vaalit niin commiefornialla olisi tulevaisuus…nyt on telttakyliä kaikki paikat täynnä eikä missään turvallista paitsi ehkä niillä muurien ympäröimillä ja vartijoihin varaa olevilla.

John Quiman

Niinpä. Kiinniottotilanteissa valkoisella on suurenpi riski tulla ammutuksi kuin mustalla. Tätä merkityksetöntä pikkuseikkaa ei tietenkään valtamedia koskaan kerro lukijoilleen. Olisihan sen mainitseminen rasistista, koska se heikentäisi tarinoita poliisin tahallisesti suorittamista mustien teurastamisista.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Juuri tuosta olen yrittänyt kertoa ystävilleni, myös muille ihmisille. Arvaa meneekö perille. Yhdysvalloissa on paljon suurempi mahdollisuus siihen että olet valkoinen ja musta ryöstää sinut kuin siihen että olet musta ja valkoinen ryöstää sinut, väkilukuun suhteuttena. Mustien väkivalta on aivan toisessa suuruusluokassa. No saattaa aikansa mennä näin mutta sitten käänne tulee. Ei tuo amerikkalainen alkuperäiskansa (puhun nyt toisessa merkityksessä kuin intiaanit ymmärretään) Amerikkalaiset ovat kuitenkin eräällä tavalla alkuperäisyksilöitä jotka ovat tuosta maasta taistelleet. Menivät etsimään uutta elämää, jo se vaatii aika paljon rohkeutta ja taitoja joita euroopan kansoilla edes puolella ei enää ole, no ehkä Marinilla kun on niin filmaattinen mutta ei metsässä selviäisi edes muutamaa tuntia. No ei pidä sanoa, en minäkään tuossa niin hyvä ole. Tuossa pelissä ei ole ikätasoitusta.

murre riepunen

Mustan Smolletin pelastamiseksi kiipelistä myös maamme vihervasemmisto alkanut liikehtiä, vauhkoontumisen ja yhteenkuuluumisen voimalla siellä hehkutetaan Smolletin joutuneen katalan ajojahdin uhriksi. Myötäeläjien itkuun purskahtamiset ovat tuttua kauraa myös meillä, vaikka itku lipsahtaa väärään osoitteeseen, hetki huilitaan ja uudestaan, kyllä se joskus osuu.

Ilkka Forsten

Pyysikö anteeksi olemattomia syytöksiään mitkä kohdistui toiseen etnisyyteen ?

Kata

What goes around,comes around on nyt Jussiellekin selvinnyt vaikka yhä muuta väittää.
https://www.instagram.com/tv/CXSFNzzDG8A/?utm_source=ig_web_copy_link

Tämä on kuin eräs tapaus kuolemasta ja EIT:n moitteet…ja kas…miten kävikään.Nuo tviitit Jussien puolesta…luulisi nyt vatuttavan..edes vähän mutta tuskin…ei voi tunnustaa.Hiekkalinna sortuu.

John Quiman

Valehtelu on nykyisten vallanpitäjien suosiossa. Mitä paksumpi valhe ideologian edistämiseen, sitä parempi. Kun jää kiinni, on hyöty jo nautittu ja uusi valhe tekee työtään.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=Tqw8RM0_VLI
Mutta olemme maailmankartalla ihan huikeesti!Jimmy Fallon Talk Show ja meän Pm. 😀 Joe mainittu samassa yhteydessä… voi mahoton.

Tuumailija

Aiemmin oli Brien O’Connor ja Tavja. Noloudelle ei ole loppua.

Timppis

Conan o`brien

Tuumailija

Kiitos.