Muu maailma Politiikka

Biden tapasi Ranskan kuolleen presidentin

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden (2022). Kuva: Flickr / CC BY-SA 2.0 DEED / Gage Skidmore.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, 81, on päästänyt suustaan jälleen yhden omituisen sammakon.

Sunnuntaina Las Vegasissa pitämässään kampanjapuheessa Joe Biden kertoi tapaamisesta Ranskan entisen presidentin Francois Mitterrandin kanssa.

Bidenin mukaan tapaaminen tapahtui G7-maiden huippukokouksessa vuonna 2021 – 25 vuotta Mitterrandin kuoleman jälkeen vuonna 1996.

”Se oli Etelä-Englannissa. Istuin alas ja sanoin: ”Yhdysvallat on palannut takaisin”. Saksan – tarkoitan Ranskan – Mitterrand katsoi minua ja sanoi: ”Kuule, kuinka kauan olette palanneet takaisin?” kertoi Biden yleisölleen pitämässä kampanjapuheessaan.

Iäkäs presidentti ilmeisesti sekoitti Mitterrandin Ranskan nykyiseen presidenttiin Emmanuel Macroniin.

Bidenin lukuisat väärät lausunnot ja outo käytös ovat saaneet monet kyseenalaistamaan, onko hän todella kykenevä jatkamaan presidenttinä vielä yhden kauden, jos hänet valitaan uudelleen vuoden lopussa.

Lähde: Fria Tider

 

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Joo, jotenkin Biden on sen oloinen, että on läsnä enemmänkin ”tuonpuoleisessa”.

John Quiman

Biden on hyvä ehdokas demokraateille. Hän takaa sen, että ei tule demokraattipresidenttiä.

Ilkka

Olen minäkin keskustellut Vladimir Putinin kanssa, vai oliko se nyt Martti Ahtisaari, mutta joka tapauksessa hän oli Ronald Reagan tai Gorbatshov.. Istuimme yhdessä iltaa, ja tuolloin sanoin Pekka Haavistolle että Tarja Halonen maksaa laskun mikäli Mauno Koivistolla ei ole rahaa, johon Kim Jong Il vastasi että hänellä olisi kupillinen riisiä. Kerroin samalla läsnäoleville ilouutisen, vaimoni synnytti kolme ja kuusivuotiaat kaksospojat..Vai oliko se nyt niin että lapsi oli syntyessään kolmekymmentä kuusi vuotias ? Niin ja pitää muistaa että Benjamin Franklin on lasteni kummi, tapasin hänet viimeksi eilen…

John Quiman

Bidenin kannattajien mielestä siinä kirjoittelee mies, joka on presidenttiainesta.

Kalle Pelttari

Eiköhän Biden taida olla jo menneen talven lumia. Hoitakoon tämän kauden loppuun ja tekee tilaa sitten nuoremmille. Se voi olla avain myös Trumpin voittamiseen, koska Trumpillakin sitä ikää alkaa jo olla. Epäilenpä vahvasti, että ennen demokraattien puoluekokousta tulee uusi ehdokas, tuota Obaman muijaa eli Michelle Obamaa on kovasti veikkailtu yllätysehdokkaaksi ja kova suosiohan hänellä tuntuu olevan näin sivusta katsellen.