Muu maailma

Elon Musk osti lähes kymmenesosan Twitteristä

Elon Musk. Kuva: Wikimedia Commons

Tesla ja SpaceX -yrittäjänä tunnettu Elon Musk osti lähes kymmenen prosenttia Twitteristä.

Ostopäätöstä edelsi Muskin pitkäaikainen kritiikki Twitterin sananvapauskäytäntöjä vastaan. Muskin mukaan Twitteriä vaivaa sananvapauspuute. Musk vertasi Twitteriä julkiseen toriaukioon sekä nosti esiin, että vapaa sana on demokratian edellytys. Hän myös esitti 80 miljoonalle seuraajalleen kysymyksen, mikäli Twitterin tilalla tulisi olla jokin muu keskustelualusta ja mikäli seuraajien mielestä Twitterissä on sananvapaus. Yli 70% vastaajista oli sitä mieltä ettei Twitterissä ole sananvapautta.

Tarkalleen 9,2 % omistus Twitteristä maksoi 3 miljardia dollaria, ja se antaa Muskille mahdollisuudet esimerkiksi vaikuttaa yrityksen hallitusvalintaan.

Myös Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump avasi helmikuussa uuden Truth Social -sosiaalisen median alustan vastineena Twitterin sensuurikäytännöille, jotka johtivat Trumpin Twitter-tilin sulkemiseen vuonna 2021.

Lähde:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-04/musk-takes-9-2-stake-in-twitter-after-questioning-platform

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
freedom

Elon Musk on sananvapauden puolustaja, siksi on hyvä että juuri Musk on Twitterin suurimpien omistajien joukossa.

Maapallo pyörii

Who cares?

Kata

I do!Less Cencorship!

Vaikka ei mulla tiliä olekaan eikä tule!! 😀

Maapallo pyörii

Jos joku amerikkaalinen ostaa ihmisten sille antamilla rahoilla jonkun prosentin jostain mikä ei ole elämän kannalta välttämättömyys, vaan liittyy viihteeseen, niin sillä ei ole mitään väliä. Elämään pystyy ilman jotain amerikkalaista ohjelmistoa joka ei edes asennu 2G puhelimiin.

Tai joku fakebook… Ihmiset on melkein barrikaadeilla jos sinne saa bania. Tai jos Youtubesta poistetaan dokumentteja. Mitä sitten? Ei vaikuta mitenkään suomalaiseen yhteiskuntaan. Tai suomalaisten työllisyystialnteeseen. Näitä ”sosialisen median” ohjelmistoja saavat minun pulestani rajoittaa miten haluavat. Elämä jatkuu ja yhteiskunnat toimivat kuten ennenkin. Ja ehkä ihmiset ovat vähemmän ärtyneitä ja onnellisempia konkreettisista asioista.

Kata

No tässä voin sanoa että katso tuossa alempana ”Rudin” kommentti.

Puolueeton

Twitter on kai ilmainen keskustelualusta. Miten en arvo voi olla yli 30 miljardia taalaa?
Vastaus on tietenkin siinä, etä Twitter vakoilee käyttäjiensä ominaisuuksia ja myy niitä teollisuudelle ja kaupalle. Näin sijoitukset tuovat voittoa ja Twitteriin kannattaa sijoittaa.
Myykö Twitter saamiaan tietoja myös suurvalloille, siitä ei ole tietoa. Globallille eliitille kerätyt tiedot päätyvät varmasti.

Rudi

Se ei ole enää ainoastaan keskustelualusta. Hyvällä syyllä voi väittää että se alkaa olla Suomessakin eduskuntaa tärkeämpi poliittinen taho.